Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות לגבי צמיגים שהותקנו

פוסטים מומלצים

התקנתי היום צמיגי ברידג'סטון פוטנזה ספורט. פספסתי ובדקתי את תאריך הייצור של צמיג אחד בלבד (מידות שונים לפנים/אחור) ונפלתי על הצמיג משנת 2024 אבל הזוג במידה השנייה הוא מספטמבר 2021. עכשיו הפנצ'ריה הוגנת איתי ומציעה לי את הדבר הבא: הנחה על הצמיגים בני השלוש (לא יודע כמה כרגע אבל אל עקרוני) או החלפה למשהו אחר. לצערם, ליבואן הרשמי אין בכלל את הדגם הזה, פשוט לא מייבא בכלל, ומי שכן החזיק זה יבואן מקביל שפשוט אין לו יותר מהדגם במידה הנדרשת. 

עכשיו שלוש שנים זה לא סוף העולם (עם אחסנה ראויה), אבל בצמיגים מהסוג הזה הטריות של הצמיג, אני מניח, משחקת תפקיד קצת יותר חשוב? 

הבעיה היא שלמידה הזו (245/35R18) אין יותר מידי אופציות בשוק כיום. גודייר סופרספורט שהיו לי כבר לא ממש זמינים (אחלה של צמיג), פירלי P-ZERO? לא יודע אף פעם לא ניסיתי והבנתי שהיבואן בישראל קצת בעייתי. לא בא לי לרדת לדרגה של PS5 או אסימטריק 6, היו לי PS4 וממש התאכזבתי מהם ואחרי הסופרספורט שהוא דרגה אחת גבוהה יותר אני בהחלט רוצה להישאר בסגמנט הזה, גם לא רוצה לעלות עוד קומה למשהו כמו קאפ 2. 

אשמח לשמוע רעיונות והאם הייתם נשארים עם צמיג חדש בן 3? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השאלה היא אם התנאים במחסן של היבואן המקביל אכן מתאימים לאחסנה ארוכה כזו (טמפ', לחות, בעמידה/שכיבה וכד').

ושאלה נוספת תהיה מה הצפי שלך מבחינת זמן "לגמור" את הצמיגים האלו. אם שנה-שנתיים גג, אז גיל הצמיג אולי קצת פחות קריטי (כתלות כמובן בתנאי האחסנה בפועל) אבל לא נטול השפעה שבספק תמצא תשובה לכימות שלה.

ככל שקיים מלאי, מה לגבי מישלין סופר-ספורט/PS4s?

אם יבוא של צמיגים רלוונטי מבחינתך והזמן שזה יקח, אז תזמין מה שמתאים לך.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ויזואלית לפחות הם נראים בדיוק כמו אלו החדשים, לא ראיתי איזה משהו שיכול להעיד על אחסנה בתנאים לא רצויים. בתכלס, אם יחזיק לי שנתיים אני אהיה מרוצה ואני פחות מדבר על עומק החריצים/שחיקה כי זה לא רכב שיעלה על מסלול ואני בקושי נוהג 5000 ק"מ בשנה, פשוט מבחינת ביצועי הצמיג כי אין מה לעשות, צמיג שמתיישן לא מתפקד כמו אחד חדש.

ההצעה האחרונה שקבלתי מהפנצ'ריה, שאני כנראה אבחר בה, היא פשוט להתקין מאחור את הצמיגים שלי שהם במצב טוב בסך הכל, ולהמתין איזה חודשיים שלושה עד שהם יביאו צמיג חדש טרי. מצד שני, עם המצב כיום לקראת מלחמה אולי, כל זה נשמע לי מאוד טפשי ומי בכלל יכול לתכנן משהו לעוד שלושה חודשים :-) 

את הסופרספורט של גודייר בחרתי לאחר שביצעו השוואה בין הצמיג הזה לבין הסופר-ספורט הישן של מישלין, זה יהיה קצת ללכת לאחור במספר תחומים. PS4S אני יודע שעכשיו יש באירופה במידות שלי (בעבר לא היה) אז אולי באמת אני אבדוק את זה מחר עם הפנצ'ריה (מניח שגם כאן זה לא יהיה במלאי אלא ייבוא) וקונטי ספורט 7 הלוואי שהיה במידות אבל אין, הם מייצרים רק מידה אחת ב-"18. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

להבנתי רוב ההתיישנות של הגומי היא בחשיפה לשמש ונסיעה (כי הוא עובד ו"נסחט" מהשמנים ושאר הכימיקלים בו ושנועדו לשמור על התרכובת). צמיג שאוחסן בתנאים אופטימליים נחשב תקין על פי רוב (איגודי צמיגים למיניהם) לתקין/בגדר חדש למשך 5-6 שנים (ובהתאמה החוק גם מאפשר מכירת צמיגים חדשים עד 6 שנים מייצור). 

אם תמתין לייבוא, תראה אם יש מצב שיחזיקו את החדשים-ישנים האלו בצד. אם עוד 3 חודשים לא יהיה אופק לייבוא, תתקין אותם וזהו. ועד כמה שניתן בעתיד הלא נודע, לחשוב מה תהיה ההחלפה הבאה אם תישאר עם הרכב 😉 

אם ייבוא מארה"ב גם בא בחשבון יש אולי עוד כמה אפשרויות. אגב קונטי ספורט 7 יש ביותר מידות כבר (9 במידה R18 ), אבל לא זו שהזכרת, אולי ההיצע עוד יתרחב בעתיד. 

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראיתי פעם איזה מבחן שנעשה לאופנוע עם צמיגים חדשים וצמיגים מאותו דגם, חדשים אך בני 7 שנים, לא היה כל הבדל. גם ADAC בחנו צמיגים בני שנתיים (חדשים) לחדשים לחלוטין ולא מצאו שום הבדל. אם היינו בתקופה רגילה, מניח שהייתי ממתין לצמיג חדש אבל אנחנו לא בתקופה רגילה וחודשיים יכולים להפוך לחצי שנה ולאור העבודה שאין יותר מידי אופציות אחרות בשוק אבקש איזו הנחה וזהו. מקסימום עוד שנה אחליף רק את האחוריים באותו דגם או אם קונטיננטל יהיו נחמדים, אז הספורט 7 יהיה זמין ביותר מידות של "18. 

מהקצת שיצא לי לנהוג איתם (בסך הכל 20 ק"מ) הם בהחלט צמיגים שעונים על מה שאני מחפש בצמיג, בלימה טובה וטרן-אין מהיר עם פידבק טוב. איך הם במשחק על/מעבר המגבלות לזה אני צריך קצת זמן של נהיגה בכבישים המוכרים לי. מה שכן, אלו ממש לא צמיגים למי שמעריך נוחות, הדופן קשיחה מאוד והם בהחלט מעבירים "תחושת כביש" הרבה יותר משאר הצמיגים שהיו על הרכב הזה. זה כנראה לא צמיג "כירורגי" אבל מרגיש כמו צמיג פאן של ממש ותכלס זה מה שהכי חשוב לי בצמיג לשימוש בכביש הציבורי. 

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...