Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סכסוך בין שכנים מעכב טיפול בנזילה שמייצרת נזקים

GABIUBOGI

פוסטים מומלצים

לילה טוב,

אני בא לפה כדי לפרוק וכדי לקבל עצה.

אני וההורים שלי גרים בבניינים צמודים, אני בשכירות וההורים שלי רכשו.

מזה כשבועיים יש לנו נזילת מים שהתחילה כקטנה ולאט לאט התגברה בצינור הראשי של הבניין שלי.

הנזילה מציפה את פיר המעלית, חברת המעליות השביתה את המעלית והרימה אותה גבוהה ואני כבר שבועיים עולה עם הילד ועם הכלב לקומה 5.

סכסוך בין דיירים מעכב את הטיפול, המחיר הוא אסטרונומי ומגרד את 20,000 כך שאנשים עושים הכל כדי לא לשלם, בעיקר בקומות הנמוכות. 

עד כאן סבלתי וספגתי בשקט מה גם שזה עשה לי טוב לבריאות העליות האלה.

אלא שאחד השכנים העלה השערה שאנחנו אולי מציפים את הבניין הצמוד של ההורים שלי כי המים מנסים לברוח הרי לפי הפיזיקה למקום הכי קל עבורם.

ואכן לתדהמתי כל המחסן של ההורים שלי פשוט רטוב, הקירות עם עובד, חלק מהציוד המאוחסן הרוס.

שוקל את המשך צעדיי, בנתיים פרקתי עצבים בעיקר בקבוצת הבניין אבל זה מן הסתם לא יזרזר את הטיפול בנזילה. 

ישיבות דיירים לא הביאו לשום התקדמות, כל אחד מבטיח שיביא מישהו זול יותר אבל בפועל תקועים. 

חושב מחר להפעיל את הביטוח של ההורים שלי, ישלחו שמאי ואני כמובן אוביל אותו לגרורם הבעיה.

השאלה היא מה הלאה? האם חברת הביטוח יכולה להוציא איום לועד הבית שלי על כך שלא מטפלים בבעיה?

הועד בית שלי הרים ידיים ולא מצליח לגרום לדיירים לשלם, מצד שני גם אין גרוש בקופה כדי לספוג את התיקון או את חלקו.

מרגיש חסר אונים. 

מילא אני סובל אבל זה כל כך לא מגיע להורים שלי.

• מבאס 1

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התשובה חיובית.

האם אין לוועד ביטוח רכוש משותף? אם כן - זה הזמן להפעיל אותו. אם לא - להפעיל את הביטוח של ההורים, להזמין שמאי, להתחיל בתיקון מהר ככל האפשר (צמצום נזקים), וכדאי שהשכנים ידעו שבכל יום שהם דוחים את ההחלטה התביעה שכל אחד מהם יקבל תגדל. השמאי צריך לבדוק את הנזקים לרכוש של הוריך ושכניהם (כולם צריכים לשתף פעולה) - הן למבנה והן למטלטלין. אבל כאן חשוב להוועץ בסוכן הביטוח, ורצוי בעורך דין.

אתה גר בשכירות, מבחינתך הבעיה הכספית היא של בעל הדירה.

ועוד דבר, אני לא יודע מה גודל הבניינים, אבל 20 אש״ח זה peanuts בנזקים מסוג זה. בבניין שבו גרתי עד לפני 11 שנים - בנין עם 36 דירות - הועד החזיק ברזרבה מעל 100,000 ש״ח (של אז) בדיוק למטרות האלה - כדי שלא כל תיקון יצריך כינוס אסיפת דיירים. וכמובן שהיה ביטוח. ואגב, אני לא מבין את הדיירים בקומות הנמוכות. קרוב לודאי שלפחות חלקם סובלים מנזקי הנזילה, אולי אינם מודעים לכך.

כדי להבהיר מה שכתבתי קודם, הדיירים צריכים להבין מה היקף הנזקים המשניים שגורמת ההצפה. הם יכולים להגיע לפי כמה מעלות התיקון, אפילו פי הרבה. כדי לסבר את העין, היה לי תיקון בסדר גודל דומה (שנגרר כי לקח מספר שבועות לאתר את מקור הדליפה) הנזקים המשניים לכמה דירות בסביבות חצי מיליון ש״ח. כדאי שהדיירים, בכל הקומות, יבינו א. שיתכן שהרכוש שלהם ניזוק ובכל יום הנזק גדל ו-ב. שכל הדיירים בבניין ייתבעו על הנזקים האלה, אם על ידי הדיירים שניזוקו ואם בתביעת שיבוב על ידי הביטוח ששילם תמורת הנזק והתיקון,

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תגיד להוריך שידברו עם הועד ועם השכנים.

שהרי סביר להניח שיש עוד מחסנים שנפגעו מהמים.

היום כמעט הייתי אומר אפילו שבכל בניין יש עו"ד. מכתב כזה מהבניין שבו גרים הוריך שמתריע ודורש להפסיק בגרימת נזק, יכול לזרז עניינים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

20 אלף זה אסטרונומי? זו אוכלוסייה חלשה?
הרי כל עיכוב בבעיה יגרום ליותר נזק ויותר עלויות, הם לא מבינים את זה?
תפעיל ביטוח להורים והם כבר יסבירו לועד לאיזה בור הוא הולך להיכנס.
אגב אל תיגע בשום דבר במחסן עד שמגיע שמאי ומצלם ורושם הכל.

עריכה אחרונה על ידי outnex
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הם צריכים להבין שאם לא ישלמו עכשיו, ה-20 יהפוך ל-200 ואין שום סיכוי שהם יוכלו להמנע מלשלם בסופו של דבר.

ברמה הפרקטית, שווה להתייעץ עם עו״ד האם ניתן להוציא בהליך מהיר צו בית משפט שיחייב אותם לתקן כדי למנוע החמרה של הנזק.

או לחילופין, להזמין תיקון, שהדיירים שכן מבינים את הבעיה ישלמו, ואז להוציא מכתבי גביה ליתר הדיירים שיחזירו את הכסף. אתם תצטרכו לספוג את העלות עד אז, אבל לפחות היא לא תתנפח לנזק שאף אחד לא יוכל לעמוד בו. אתם חייבים לצמצם את הנזק עכשיו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, GABIUBOGI כתב:

הועד בית שלי הרים ידיים ולא מצליח לגרום לדיירים לשלם, מצד שני גם אין גרוש בקופה כדי לספוג את התיקון או את חלקו.

מרגיש חסר אונים. 

מילא אני סובל אבל זה כל כך לא מגיע להורים שלי.

ה 2 cents שלי:

נסה לדבר עם המפקח על רישום המקרקעין באיזורך, תסביר לו שהוועד הרים ידיים והנזק הולך וגודל מדקה לדקה ואתה חסר אונים כי כל יום שעובר גם אתה בתור דייר תצטרך לשלם יותר בגלל אנשים שלא מגיעים להסכמה.

(במקרה שלך אתה השוכר וזה לא באמת יוצא מכיסך, אבל הכוונה מובנת אני מקווה).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic
Citroen C4 MY07 2.0 143Hp Automatic

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממש לא מה שהבנתי, אבל אם כולל נזקים למעלית ונזקים משניים? אפשרי, וצומח בכל יום שעובר ללא טיפול. אגב, לדעתי מכוסה בביטוח הדירה של כל דייר, אם אין ביטוח רכוש משותף.

האם יש איתור של מקור הדליפה?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השיגו הצעה מעט זולה יותר ב15,000, הרמתי את הכפפה והעברתי ראשון. 

לאחר מכן הצטרפו אליי עוד כמה ואחרי שכנועים הגעתי למצב שהעבירו 11 מתוך 15.

ה4 הנותרים לא מוכנים להעביר ברמת העיקרון עד שהועד הקיים לא מתחלף. 

אני לא קשור לועד ובגדול מבחינתי גם שלא תהיה מעלית לעולם, הבעיה שלי היא שההורים שלי נפגעים. 

האוכלוסייה פה ברמה נמוכה מאוד, עיר פריפריאלית קלאסית עם כל הסטיגמות. 1000 שקל עבור משפחה זה בעיטה רצינית.

מתלבטים אני והועד איך להתקדם הלאה, אמא שלי לא חושבת שהמחסן שלה הוא חלק מהפוליסה (עוד לא בדקתי), בגדול אמרתי לדיירים שהאופציה הכי מהירה זה להוסיף עוד כסף כל אחד,לתקן ולאחר מכן לתבוע את האחרים. אנשים לא ממהרים להוסיף.

בקיצור אני עדיין תקוע. 

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. להסביר למסרבים שמבחינת החוק הם חייבים לשלם וכשזה יגיע למשפט זה הדבר היחיד שקובע. הם כנראה לא ישתכנעו

2. תסביר למשלמים שאם הם לא ימהרו להוסיף עכשיו עוד 1000, הם יצטרכו להוסיף פי 10 מזה על נזקי משנה. לדעתי הם כן ישתכנעו.

3. אם לא , אומנם נשמע הזוי שזה צריך להגיע לזה, שקול לקחת הלוואה ולהשלים בעצמך. תודיע לכולם שזה מה שאתה עושה, והם יצטרכו לשלם בכל מקרה ואז גם להוסיף ריבית, והוצאות משפט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יעוץ מעורך דין, מאתמול.

זו לא סוגיה לפורום, זו סוגיה למי שמכיר ויודע איך להתנהל.

לכל הודעה ומסר שאתה מעביר ואיך אתה מעביר אותו, יש משמעות במשפט עתידי.

סתם לדוגמא, אתה יכול להשלים בעצמך ולתבוע, ועו״ד יכול (סתם דוגמא מדומיינת) להסביר לך שמשפט ייקח 10 שנים ולא תראה את כל הכסף, כי ככה המערכת עובדת. או שהוא יסביר לך שיש מסלול מקוצר שייכפה עליהם לשלם.

אתה לא יודע, אתה לא מכיר לא את החוק ובעיקר לא את הפרוצדורה.

תתייעץ עם עו״ד שבקיא בתחום.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, GABIUBOGI כתב:

בגדול אמרתי לדיירים שהאופציה הכי מהירה זה להוסיף עוד כסף כל אחד,לתקן ולאחר מכן לתבוע את האחרים. אנשים לא ממהרים להוסיף.

לא צריך להוסיף. האופציה הכי מהירה, לדעתי, היא שהוועד לוקח הלוואה מהבנק לאחר הודעה לדיירים, וכל ההוצאות על ההלוואה יחולו על המסרבים.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בכל מקרה, אתה צריך לפעול מול בעלי הדירות, לא מול השוכרים. ואם אתה עושה צעד שעלול להגדיל את ההוצאה (נטילת הלוואה) לעדכן אותם על כך.

מכין את הפופקורן לקראת תביעה על הנזקים המשניים. ה-1,000 ש"ח האלה יראו להם כמו נסיעה באוטובוס.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...