Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ועד בית משותף אינו יכול לקבל הלוואה בנקאית:

בהתאם לחוק המקרקעין, דיירים בבניינים משותפים חייבים באחזקת חשבון בנק משותף לתחזוקה שוטפת. החשבון אינו זהה לחשבון בנק של אדם פרטי סטנדרטי,

בעיקר עקב היותו מוגבל ליתרת זכות בלבד. כלומר ללא יכולת להיכנס לגירעון ("מינוס").

לא ניתן לקבל מסגרת אשראי או לקבל הלוואה, ולרוב לא ניתן לבצע השקעות בחשבון.

בברכה  -  רפי לין

פורסם

דובר כאן על כך שפות"ש ייקח הלוואה אישית.

ועד הבית נראה לא מתפקד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 שעות, mcaspi כתב:

האופציה הכי מהירה, לדעתי, היא שהוועד לוקח הלוואה מהבנק

לא בטוח שהבנק ימהר לתת. לועד אין רכוש כערבון, ובמקרה הזה גם אין תזרים צפוי של תשלום עתידי מהדיירים הסרבנים.
בכל מקרה, לכל פעולה עושיות להיות השלכות שאנחנו לא מכירים, זה השלב להתייעץ עם עו"ד.

פורסם
לפני 8 שעות, mcaspi כתב:

לא צריך להוסיף. האופציה הכי מהירה, לדעתי, היא שהוועד לוקח הלוואה מהבנק לאחר הודעה לדיירים, וכל ההוצאות על ההלוואה יחולו על המסרבים.

אני חושב שזו דוגמא קלאסית לאיך לא נותנים עצה.

1. אין איך לקחת הלוואה

2. איך תכפה את ההוצאות על המסרבים? זה אפשרי בכלל?

מדובר פה בחיים ובכסף של אנשים אמיתיים, למה להשיא עצות חסרות בסיס?

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 19 שעות, GABIUBOGI כתב:

השיגו הצעה מעט זולה יותר ב15,000, הרמתי את הכפפה והעברתי ראשון. 

לאחר מכן הצטרפו אליי עוד כמה ואחרי שכנועים הגעתי למצב שהעבירו 11 מתוך 15.

ה4 הנותרים לא מוכנים להעביר ברמת העיקרון עד שהועד הקיים לא מתחלף. 

אני לא קשור לועד ובגדול מבחינתי גם שלא תהיה מעלית לעולם, הבעיה שלי היא שההורים שלי נפגעים. 

בוא נגיד שאתה שם עוד 4,000 ש״ח מכיסך ומפסיד בתביעה (ואתה לא. זו רק שאלה של זמן וגביה). זה מרגיז, אבל אתה עובד ומתפרנס, זה ייבלע בהוצאות השוטפות ובעוד שנה זה ישכח (כלכלית). הבעיה היא שכשהדיירים יגלו את הנזקים לדירות ולרכוש שלהם תתחיל סאגה של תביעות הדדיות. העובדה שפעלת תעמוד לזכותך.

ייעוץ משפטי הוא חובה, אבל גם זה עולה כסף. אני מניח שתוכל להעמיס אותו בתביעה נגד הסרבנים, לא בטוח שתקבל את הכסף.

לגבי האגודה לתרבות הדיור - נשמע רעיון טוב, לפחות כצעד ראשון, אבל האגודה מסייעת רק לוועד הבית, לא לדיירים.

חשוב מאוד - פתח תיק שבו תתעד כל אירוע, כל מפגש עם בעלי מקצוע (כולל קבלות), רשום כל מפגש עם דיירים אחרים כולל תאריך שעה ותוכן המפגש (ואם אפשר - הקלט אותם וגבה את הקבצים), צלם כל נזק (וגבה את הקבצים). סביר מאוד שהארוע יגיע לערכאות משפטיות, התיעוד יעזור לך להתגונן במקרה הצורך.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

חשוב מאוד - פתח תיק שבו תתעד כל אירוע, כל מפגש עם בעלי מקצוע (כולל קבלות), רשום כל מפגש עם דיירים אחרים כולל תאריך שעה ותוכן המפגש (ואם אפשר - הקלט אותם וגבה את הקבצים), צלם כל נזק (וגבה את הקבצים). סביר מאוד שהארוע יגיע לערכאות משפטיות, התיעוד יעזור לך להתגונן במקרה הצורך.

זה אכן חשוב מאוד. לתעד הכל.

אם יש שיחת בע״פ, להקליט והיום אפשר גם בקלות לתמלל מאודיו. אם לא, לשלוח מייל/וואזאפ שמספר מה היה בשיחה.

למסמך עוזר מאוד בבית משפט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 6 שעות, falou כתב:

2. איך תכפה את ההוצאות על המסרבים? זה אפשרי בכלל?

מדובר פה בחיים ובכסף של אנשים אמיתיים, למה להשיא עצות חסרות בסיס?

למה חסרות בסיס? הוצאות כמו זו בעל דירה חייב לשלם, ואם לא ישלם, המפקח על רישום מקרקעין יכפה עליו.

• תוכן חדש...