Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, עדי-אל כתב:

מהירות לא בהתאם לתנאי הדרך 

אמרת שבמקרה הזה אין חובה לתת זכות קדימה. תביא אסמכתא לזה בבקשה

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין לי מה להוסיף לטיעונים בעד או נגד לכל כיוון, הכל נכתב פה...
פות"ש אני הייתי מציע שתפנה לביטוח שלך, תספר את פרטי המקרה מהכיוון שלך, תביא את הסרטונים שלך ותסביר מדוע נהג הרנו אשם, הם כבר ידאגו לתבוע את הביטוח של הרנו (ומהיכרותי עם עולם הביטוח הם ממש עקשנים ויודעים טוב איך להוציא את הכסף, יכול להיות שתהיה פשרה כלשהי בין שני חברות הביטוח, הבעיה יכולה להיות במידה ואתם מבוטחים באותו חברת ביטוח ואז בכל מצב אותה חברה תצטרך להוציא את הכסף מכיס של עצמה ולא יהיה לה אינטרס להוכיח שהצד השני אשם).

פורסם (נערך)

בתכלס, שני נהגים לא מוצלחים. זה עם הרנו לא נוהג בזהירות הנדרשת ונהג האודי, ניתן בהחלט לראות שהוא מאיץ שם בשלב מסוים לפני ההתנגשות בזמן שהוא כבר אמור להבין שהרנו עוד רגע מתנגשת בו והייתי מצפה כי ישבור ימינה או יבלום ולא ימשיך לנסות לפנות שמאלה כפי שרצה. 

עריכה אחרונה על ידי ch28566
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

@Rittberg בתמונה שהעלית האודי מרוחק לפחות מטר מקו המדרכות והרכב הלבן חוסם לו את שדה הראיה, מצב שבו הוא חייב להאט/לעצור לצורך בדיקת השטח. בתמונה שאני העליתי אתמול, טיפה יותר מאוחרת, האודי בקו המדרכות, שדה הראיה של הנהג התפנה - אבל הרנו כבר עמוק במעגל ועל האודי לתת לו זכות קדימה.

לגבי הקישור הלא תקין - אני מקווה שעכשיו יהיה תקין. אתה מוזמן לגלול לעמודים 25-26 ולקרוא את הגדרת התמרורים. אם אתה מוצא התיחסות למהירות בבקשה האר את עיני, כי ככל שאני יודע לקרוא כתוב רק ״תן זכות קדימה״ ולמי יש לתת אותה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 שעות, דניאל. כתב:

אין לי מה להוסיף לטיעונים בעד או נגד לכל כיוון, הכל נכתב פה...
פות"ש אני הייתי מציע שתפנה לביטוח שלך, תספר את פרטי המקרה מהכיוון שלך, תביא את הסרטונים שלך ותסביר מדוע נהג הרנו אשם, הם כבר ידאגו לתבוע את הביטוח של הרנו (ומהיכרותי עם עולם הביטוח הם ממש עקשנים ויודעים טוב איך להוציא את הכסף, יכול להיות שתהיה פשרה כלשהי בין שני חברות הביטוח, הבעיה יכולה להיות במידה ואתם מבוטחים באותו חברת ביטוח ואז בכל מצב אותה חברה תצטרך להוציא את הכסף מכיס של עצמה ולא יהיה לה אינטרס להוכיח שהצד השני אשם).

אם הם מבוטחים באותה חברה והנזק ביחד לשניהם הוא לצורך הדוגמא 10000 שקל אז את הנזק היא משלמת בכל מקרה.

יהיה יותר נוח לה ששניהם יהיו אשמים ומתי שיש העלאת פרמיה היא תרוויח משני הצדדים (במקרה שיבחרו להישאר אצלה)

פורסם (נערך)

sperial,

אני מבין שכל טיעון שאני מעלה לא יעזור היות ואני הוא האחראי/האשם  .

מצרף תמונה שמייצגת את מה שנהג הרנו היה אמור לראות בטיסתו לתוך הצומת .

האם הרנו לא מחויבת להאט לקראת כניסה למעגל ועם סימון מעבר חציה ?   

והיה נהג הרנו היה נוסע  במהירות סבירה שהרי זו חובתו , הוא  היה  אמור לראות  את האודי בכניסה למעגל , האם לא מחובתו  לתת זכות קדימה לרכב מימין ?

כפי שכתבתי האודי הייתה בהמתנה שהמעגל התפנה וכאשר התברר שהמעגל פנוי, עיני נהג האודי מופנות קדימה ולא שמאלה .

עדי-אל,

חברות הביטוח הם חברות שונות.

סימולציה_למי זכות קדימה.jpg

עריכה אחרונה על ידי Rittberg
פורסם

נהג הרנו ראה את האאודי רק אחרי שכבר עבר את הכניסה לכיכר- ולכן נהג הרנו ציפה שהאאודי לא תיכנס בכח למעגל, ובמיוחד כשנהג הרנו נוסע במהירות. אל תשכח שהרכב הלבן הסתיר את האאודי לרנו- ואת הרנו מהאאודי.

כן, הוא לא היה צריך לטוס. כן, הוא היה אמור להאט, כן הוא היה אמור לנהוג לפי תנאי הדרך. 

כל זה לא מוריד ממך כלום. 

בסופו של דבר, נכנסת לכיכר בלי לבדוק כמו שצריך שהיא פנויה או מתוך הנחה שגוייה שכל הנהגים בישראל מצייתים לחוקי התנועה. 

את פרשנויות החוק והחוק היבש, אשאיר לחזקים ממני בתחום. 

באחד מקצוות הרחוב שלי יש כיכר. הכיוון ממנו אני נוסע הוא הימני עבור הרכבים בצומת (כביש משמאלי). ומשום מה, בכיכר הזו, אף אחד לא מדמיין לעצמו לתת זכות קדימה לרכב מימין- כולם טסים רק כדי להיכנס לתוך הכיכר ראשון.

לצפות שהם יתנו זכות קדימה? 

אני גר שם כ-4 שנים. אם הייתי מצפה שכל אחד כזה יתן זכות קדימה לפי החוק, אז הייתי מעורב ב (4 שנים כפול 365 יום בשנה ) בערך 1460 תאונות... אולי פחות מזה, בעקבות ריבוי הימים שהרכב היה במוסך לתיקונים. 

אתה בקלות יכלת למנוע את התאונה. לא עשית את זה. 

אז התשובה שלי היא "נכון" למה שציינת:

לפני 24 דקות, Rittberg כתב:

אני מבין שכל טיעון שאני מעלה לא יעזור היות ואני הוא האחראי/האשם  .

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כדי להוכיח שנהג הרנו גבק עבירה אתה צריך להוכיח אחד משני דברים

1. שמכשיר מדידה מאושר משפטית ומכוייל יוכיח נסיעה מעל המהירות המותרת.

2. שהוא לא נתן זכות קדימה.

אתֶ1. אין לנו, אני לא רואה של מצלמה או לייזר.

אתֶ2. אין לנו - אין שם שום הולך רגל או רכב שמשנה את מהירותו.

אז למרות התחושה המאוד לא נוחה מצורת הנהיגה של הרנו אין לנו אחיזה משפטית לעבירה שלו. אלא אם סרטון האבטחה/בקרה הזה יכול לשמש בסיס להגשת דו״ח, מה שאני מסופק.

לעומת זאת - הנהיגה שלך היא הדגמה של אי מתן זכות קדימה. ואני לא רואה בסרטון עצירה שלך. אתה אמנם מתקדם לאט, אבל מתפרץ למעגל בלי להבחין ברנו. ו-כן. היה עליך להבחין בו, גם אם נדרשה עצירה בקו הכניסה למעגל.

בהצלחה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

1. שמכשיר מדידה מאושר משפטית ומכוייל יוכיח נסיעה מעל המהירות המותרת.

אפשר למדוד מרחק ידוע שעבר בזמן נתון. לא יודע אם זה מספק משפטית.

להערכתי (מדידה של פריימים לעבור מרחק של הרכב/בסיס גלגלים) בכניסה לכיכר הוא סביב 40 קמ"ש.

פורסם

אתה לא יודע מה קצב הפריימים ועד כמה הוא אחיד ואתה צריך מדידה של סימני דרך. ובכל מקרה, מדידת מהירות לצורך הרשעה בעבירת מהירות מחייבת מכשיר מאושר. אחרת כל משפטי הגאטסו לא היו מתקיימים.

פורסם (נערך)

הסרטון הוא 30 פריים בשניה (למרות שזה צילום של סרטון אחר).

מדידת מרחק כאמור שהרכב עובר על פני נקודה ספציפית במסך ומרחק מוגדר (בסיס גלגלים/פגוש לפגוש).

לכן גם ציינתי שמדובר בהערכה, אבל עם הסרטון המקורי, אולי כן ניתן לבצע ניתוח פורנזי הולם.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
לפני 4 שעות, Rittberg כתב:

1...והיה נהג הרנו היה נוסע  במהירות סבירה....

2....האם לא מחובתו  לתת זכות קדימה לרכב מימין ?

3...האודי הייתה בהמתנה שהמעגל יתפנה וכאשר התברר שהמעגל פנוי, עיני נהג האודי מופנות קדימה ולא שמאלה .

נהג הרנו לא נסע במהירות סבירה.

זכות קדימה מקבלים, לא לוקחים.

עיני נהג האודי היו מופנות קדימה ולא שמאלה ? נהג האודי היה אמור לוודא שלא מגיע רכב משמאל.

גם הולכי רגל מחוייבים להביט שמאלה-ימינה-שמאלה לפני חציית כביש.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

רוןS,

עיני נהג האודי לפני הכניסה למעגל היו מופנות שמאלה, לאחר שוידא שהמעגל פנוי,  ניכנס למעגל ורק אז הביט  קדימה.

כמובן שנהג האודי לא התכונן לרכב הטס לתוך המעגל.

מה עם חובותיו של נהג הרנו  ?

פורסם

בפעם ה-845 - שדה הראיה של נהג האודי לשמאל היה חסום על ידי הרכב הלבן. כאשר שדה הראיה נפתח בעקבות תנועת האודי והלבן הרנו היה עמוק במעגל. אז יש שלוש אפשרויות - שנהג האודי הסתכל שמאלה מוקדם מידי ולא היתה לו אפשרות לראות את המתרחש משמאל, שלא הסתכל שמאלה כלל או שהתעלם ממה שראה. זה לא חשוב, התוצאה זהה - נכנס לנתיב שאינו פנוי.

פורסם
לפני 7 דקות, Rittberg כתב:

שנהג האודי לא התכונן לרכב הטס לתוך המעגל.

כשנהג האודי החל לחצות את קו המדרכה(נכנס לכיכר) הרנו היה במצב דומה, על מעבר החצייה בכניסה לכיכר.

נהג האודי ראה/לא ראה אותו ?

האם נהג האודי יכול היה למנוע את התאונה ?  איך ?

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...