Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוי מוח גיר - מאזדה 3 2009 2.0

יגיל
מעבר לפיתרון נפתר ע"י tribel,

פוסטים מומלצים

מאזדה 3 2009 2.0 גיר אוטומטי

במעברים מהילוך שני ולהילוך שני יש רעש גריסה לשנייה. אני רוצה לבדוק את הסולנואידים ולעשות ניקוי מוח גיר (הבנתי שאפשר באמבטית בנזין). על הדרך אני אחליף גם שמן גיר ופילטר גיר.

יש לי את הספר טיפולים של הרכב, אבל לא כתוב שם איך להפריד את המוח עצמו או את המומנט של הברגים של המוח עצמו. (כן כתוב איך להפריד את המוח מהגיר). מישהו התנסה בזה? זה בסדר לפתוח את המוח עצמו? אולי להכניס את כל המוח מחובר לאמבטית בנזין?

בנוסף, יש אטמים בין החלקים של המוח, מצרף תמונה. מניח שכדאי להחליף. יש עוד חלקים בפנים שאני צריך להיות מודע אליהם? ראיתי שיש מוחות עם מין כדורי ברזל בתוכם.

תודה

זה החלקים של המוח עצמו, לברגים בין בית הסולנאודים למוח יש לי את המומנט, אבל לא למוח עצמו. ניתן לראות את האטומים.

Screenshot_2024-08-07-22-53-52-826_com.android.chrome.thumb.jpg.2bdf0d7f0005d89765bfd0697e0f9224.jpg

כאן אני רואה שיש עוד חלקים בתוך המוח, שסתומים.

Screenshot_2024-08-07-22-55-13-762_com.android.chrome.thumb.jpg.e6127237b11ae3449bc670cebbbe4ea3.jpg

עריכה אחרונה על ידי יגיל
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצרף תמונות מספר הטיפולים

כאן ניתן לראות את בית הסולנאודים מהמוח. (עם מומנט).

Screenshot_2024-08-08-08-54-01-338_com.adobe.reader.thumb.jpg.3b4150f3a00367852c9b2f2247a69102.jpg

כאן ניתן לראות את פירוק כל המוח כמכלול, 13 ברגים.

Screenshot_2024-08-08-08-54-38-638_com.adobe.reader.thumb.jpg.8ec96c5a9c48cb137bd7f0e2fa237baf.jpg

כאן ניתן לראות את חיבור המוח חזרה לגיר. כאן מפורט המומנט של 13 הברגים, ששתים מתוכם יותר ארוכים מהשאר, לא הצלחתי להבחין באיזה ברגים מדובר לפי האתר חלקים (partsouq). אם מישהו מצליח להבין אשמח להסבר.

Screenshot_2024-08-08-08-54-45-888_com.adobe.reader.thumb.jpg.7c71e4aeb0be9f8ec2d19cfdee60aee7.jpg

הבעיה העיקרית היא שאני לא יודע את המומנט של הברגים שמחזיקים את המוח עצמו ביחד.

בנוסף לא ברור ההבדלים בין האתר partsouq לבין הספר טיפולים. זה נראה כאילו לא מופיע באתר הברגים שמחברים בין מכלול המוח לגיר, או שלא הצלחתי להבין וחלק מהברגים שנמצאים שם הם למוח עצמו וחלק לחיבור לגיר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הצלחתי להבין מהתיאור שלך מה בדיוק המידע שחסר לך - זה לא ה-13 ברגים שדיברת עליהם? אתה יכול לנסות כאן, אולי יהיה קצת יותר ברור (על פניו נראה שיש שם יותר שרטוטים ממה שצירפת, אבל אולי זה סתם כי לא צירפת את כל העמודים): https://mazdamanuals.com.au/wsm-secure/WSM/D939-1A-22C_Ver22/esicont/mission/B01/html/id051700502000.html.

לגבי מידע שחסר לך ב-partsouq - ממליץ לך להירשם ל-https://portal.mazdaeur.com/ (תמציא פרטים, זה לא קריטי), וזה ייתן לך גישה לקטלוג הרשמי של מאזדה. אולי תמצא שם פירוט קצת יותר טוב. למרות שבעקרון, לא אמור להיות הבדל כלשהו בין זה לבין אתרים אחרים, כמו Amayama. בכל אופן, אם אני יורד אל סוף דעתך - אז אני חושב שהברגים שאתה לא מוצא ב-partsouq לא מופיעים שם פשוט כי הם חלק ממוח הגיר, ולכן הם רלוונטיים רק בתרשים שמפרט את הפירוק שלו.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יצא לי לפרק מוח גיר.

חשוב לעבוד עם ספר זה חלק מורכב מאוד וקל ללכת לאיבוד.

מהבחינה המכנית יכול להיות שאחד השסתומים או יותר (תתמקד במעגל של ההילוכים עליהם כתבת) לא זז בצורה חלקה ניקיון לא יעזור במקרה כזה.

• רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, chrono כתב:

לא הצלחתי להבין מהתיאור שלך מה בדיוק המידע שחסר לך - זה לא ה-13 ברגים שדיברת עליהם? אתה יכול לנסות כאן, אולי יהיה קצת יותר ברור (על פניו נראה שיש שם יותר שרטוטים ממה שצירפת, אבל אולי זה סתם כי לא צירפת את כל העמודים): https://mazdamanuals.com.au/wsm-secure/WSM/D939-1A-22C_Ver22/esicont/mission/B01/html/id051700502000.html.

לגבי מידע שחסר לך ב-partsouq - ממליץ לך להירשם ל-https://portal.mazdaeur.com/ (תמציא פרטים, זה לא קריטי), וזה ייתן לך גישה לקטלוג הרשמי של מאזדה. אולי תמצא שם פירוט קצת יותר טוב. למרות שבעקרון, לא אמור להיות הבדל כלשהו בין זה לבין אתרים אחרים, כמו Amayama. בכל אופן, אם אני יורד אל סוף דעתך - אז אני חושב שהברגים שאתה לא מוצא ב-partsouq לא מופיעים שם פשוט כי הם חלק ממוח הגיר, ולכן הם רלוונטיים רק בתרשים שמפרט את הפירוק שלו.

א. תודה רבה על התשובה. בהחלט הקישור ששלחת מפורט הרבה יותר מהספר טיפולים שיש לי, מופיעים בו הברגים שמחברים בין מכלולי המוח עצמו והמומנט שלהם, ואצלי לא מופיע (שזה מוזר כי הוא אמור להיות ספר מקורי). עשה לי סדר. זה גם מתאים עם מה שמופיע באתר partsouq.

ב. בקישור של הפורטל ששלחת אין אפשרות להירשם אלא רק להיכנס, איפה נרשמים?

ג. הבעיה העיקרית היא הפער בין partsouq לבין הספר טיפולים. אני אנסה לפשט את הבעיה.

אם אני מבין נכון- יש 2 סטים של ברגים. סט אחד מחבר את כל המוח לבית הגיר עצמו (והברגים האלו הם מהרצפה כלפי מעלה, והם ה13 ברגים שמופיעים אצלי בספר), וסט שני מחבר את מכלולי המוח אחד לשני (מלמעלה של המוח כלפי הרצפה, וזה לא מופיע בספר). מה שמופיע בpartsouq זה כביכול רק הברגים שמחברים את מכלולי המוח אחד לשני, ולא מה שמחזיק אותו אל הגיר, ומה שמופיע בספר טיפולים זה רק הברגים שמחברים את המוח עצמו לבית הגיר, ולא הברגים שמחברים את מכלולי המוח אחד לשני. מקווה שאני צודק כשהייתי מובן.

לפני כשעה, tribel כתב:

יצא לי לפרק מוח גיר.

חשוב לעבוד עם ספר זה חלק מורכב מאוד וקל ללכת לאיבוד.

מהבחינה המכנית יכול להיות שאחד השסתומים או יותר (תתמקד במעגל של ההילוכים עליהם כתבת) לא זז בצורה חלקה ניקיון לא יעזור במקרה כזה.

בהחלט אעבוד עם הספר ולאט. אני בינתיים לומד וכשארגיש מוכן אגש לזה. לכן גם שאלתי פה.

לגבי השסתום אתה צודק, ואם באמת אראה שאחד השתומים בעייתי אז אני אקנה ואחליף אותו בהזמנות אחרת.

עריכה אחרונה על ידי יגיל
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 30 דקות, יגיל כתב:

ב. בקישור של הפורטל ששלחת אין אפשרות להירשם אלא רק להיכנס, איפה נרשמים?

לוחצים על הקישור למטה מימין (Independent Operator Information), ובעמוד שנפתח בוחרים בטאב ה-Registration למעלה משמאל.

לגבי יתר השאלות - אנסה לעבור על התרשימים בהמשך היום, אם אצליח להבין מה הכוונה שם, אעדכן :)

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 דקות, chrono כתב:

לוחצים על הקישור למטה מימין (Independent Operator Information), ובעמוד שנפתח בוחרים בטאב ה-Registration למעלה משמאל.

לגבי יתר השאלות - אנסה לעבור על התרשימים בהמשך היום, אם אצליח להבין מה הכוונה שם, אעדכן :)

תודה. אנסה.

קישור לpartsouq של החלקים הספציפיים- 

https://partsouq.com/en/catalog/genuine/unit?c=MAZDA2020&ssd=%24*KwFWYnNDVx86MQg_NjFFdg4aOj0jUl1QUUNsXxcRIjUhLSsjcXZmICAsNzcxMClzdFE7FREVJC8vOn94HlAjV1pVUlpWCgUaGgYNBwElIVFDVloWChIGAhcDDVhzHxoDECMCGwsMW19vVydSUFVVUB5UXkMkDA4BGgsGGH0CURIMDCMuKDgidgIbIlBbUlNdVFcLBgAAAAAdWGI1%24&vid=1421649725&cid=1650&uid=17149&q=JMZBK14F591786765

ואם צריך עוד תמונות מהספר טיפולים שלי אני אשלח

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חדשות טובות, מצאתי את הברגים החסרים😅

באתר ששלחת של מאזדה, כשלוחצים על חלק מסוים הוא מראה כמות שלו שיש בשקף ההוא, עכשיו בשקף מופיע בורג אחד בלי סוגריים לידו שכתוב בתוכם כמות (בניגוד לשאר הברגים שכתוב לידם כמות בסוגריים), וכשלחצתי עליו הופיעה לי הכמות בפירוט😄 כתוב 11 ברגים, וה2 הנותרים מופיעים בשקף על בית הסולנאודים.

אז צדקתי ויש 13 ברגים שמחוברים מלמטה למעלה, ועוד 19 ברגים שמחוברים מלמעלה למטה.

והקישור השני ששלחת (המדריך לפירוק והחזרה) משלים לי את התמונה במיוחד עם המומנט של הברגים.

תודה רבה!

דרך אגב, מאיפה שלחת לי אותו? זה בתשלום? זה בוודאות מתאים לאוטו שלי? @chrono

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 31 דקות, chrono כתב:

מפה:

מדהים!

עוד 3 שאלות קטנות:

1. לנקות את המוח עצמו- באמת כמו ששמעתי אמבטיית בנזין ל24 שעות זה סבבה? כמובן עם כל החלקים שלו בחוץ.

2. איך לנקות את שאר המרכיבים (סולנואידים, שסתומים וכו')? הבנתי שאולי תרסיס לניקוי חיישן MAF?

3. בחזרה של כל החלקים לטבול את כולם ולמלא אותם בשמן גיר? יש מקומות שלא טוב למלא?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• פיתרון
לפני 18 שעות, יגיל כתב:

מדהים!

עוד 3 שאלות קטנות:

1. לנקות את המוח עצמו- באמת כמו ששמעתי אמבטיית בנזין ל24 שעות זה סבבה? כמובן עם כל החלקים שלו בחוץ.

2. איך לנקות את שאר המרכיבים (סולנואידים, שסתומים וכו')? הבנתי שאולי תרסיס לניקוי חיישן MAF?

3. בחזרה של כל החלקים לטבול את כולם ולמלא אותם בשמן גיר? יש מקומות שלא טוב למלא?

להשרות בדלק - בזבוז זמן.

אתה יכול לעבור על החלקים עם ספריי קרבורטור למרות שגם זה מיותר כי סביר שהמוח נקי.

אפשר להשתמש בממס ואז לחץ אוויר.

שסתומים הם החלקים בתוך המוח או בית השסתומים.

את הסולונואידים לא מכיר דרך לנקות ואם מדובר בגיר זקן זה גם לא יועיל.

בהחזרה של כל החלקים אפשר לטבול את המוח באמבטיה של שמן גיר, המוח כולו שוחה בשמן אז אין מקומות שלא טוב למלא.

מהניסיון שלי ניקיון לא הניב שום תוצאות, הבעיות במוח נגרמות בגלל הסולונואדים או בגלל תקיעות בתנועה של השסתומים.

לחץ על כל שסתום ו-וודא שהוא נלחץ בצורה חלקה וקופץ בחזרה עם הפסקת הפעלת הכוח.

אם אתה מרגיש תקיעות שם הבעיה.

שים לב לסדר של הכדורים ושל חלקי השסתומים.

חשוב לעבוד בצורה יסודית.

עריכה אחרונה על ידי tribel
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 9.8.2024 בשעה 11:49, tribel כתב:

מהניסיון שלי ניקיון לא הניב שום תוצאות, הבעיות במוח נגרמות בגלל הסולונואדים או בגלל תקיעות בתנועה של השסתומים.

לחץ על כל שסתום ו-וודא שהוא נלחץ בצורה חלקה וקופץ בחזרה עם הפסקת הפעלת הכוח.

אם אתה מרגיש תקיעות שם הבעיה.

אני בעיקר עושה את זה בשביל לבדוק את הסולנואידים והשסתומים, על הדרך גם ננקה.

תודה רבה על התשובה המפורטת!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...