Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום

ארונה 2021
הבנתי שבתנאים אידיאליים (מנוע חם, לאחר 10 דקות של עבודה וכו') הטמפרטורה של האוויר בתוך הפתחים (כמה ס"מ פנימה) אמורה להיות כמה מעלות בודדות (חלק מציינים 4-5, חלק גם 7-8).

האם זה רלבנטי לכל הפתחים ?

אני מקבל טמפ' כזו (בגבול העליון) בפתח הכי שמאלי. וכל פתח עולה בכמה מעלות בהתאם למרחק. כלומר האמצעי של הנהג קצת מעל 10. והימני של הנוסע (כלומר הקיצוני) כבר באזור 20.

מה יכול לגרום לתקלה כזו ?
(כמובן שבשני הצדדים הבוררים על טמפ' הכי נמוכה)

עריכה אחרונה על ידי היו זמני בומבה
פורסם
בתאריך 16.7.2024 בשעה 00:12, היו זמני בומבה כתב:

שלום

ארונה 2021
הבנתי שבתנאים אידיאליים (מנוע חם, לאחר 10 דקות של עבודה וכו') הטמפרטורה של האוויר בתוך הפתחים (כמה ס"מ פנימה) אמורה להיות כמה מעלות בודדות (חלק מציינים 4-5, חלק גם 7-8).

האם זה רלבנטי לכל הפתחים ?

אני מקבל טמפ' כזו (בגבול העליון) בפתח הכי שמאלי. וכל פתח עולה בכמה מעלות בהתאם למרחק. כלומר האמצעי של הנהג קצת מעל 10. והימני של הנוסע (כלומר הקיצוני) כבר באזור 20.

מה יכול לגרום לתקלה כזו ?
(כמובן שבשני הצדדים הבוררים על טמפ' הכי נמוכה)

לכול ייצרן רכב יש הנחיות נבדיקה מדוייקות כיצד ובאיזה תנאים יש לבדוק את הטמפ' של האוויר היוצא מפתחי האיוורור.

ההנחיות המצורפות מתאימות לרכבי קונצרן VAG.

בעיקרון הטמפ' באיזור הפתחים תלוייה בטמפ' החיצונית וגם בגובה הלחות לכן תוצאות הבדיקה עשויות להשתנות.

בדיקה כללית

1. החנה את הרכב באיזור מוצל.

2. מדוד את הטמפ' החיצונית.

3. תן למנוע להגיע לטמפ' עבודה של 90 מעלות צלזיוס.

4. סגור את כול החלונות.

5. סגור את כול הפתחים של מיזוג האוויר חוץ מפתחי האיוורור במרכז הדשבורד.

6. תעביר את כפתור המיזוג למצב סחרור אוויר פנימי.

7. תפעיל את המזגן על הטמפ' הכי נמוכה ומהירות המפוח במצב אמצעי.

8. תעלה את הסל"ד ל-1500-2000 והחזק אותו במצב זה.

9. לאחר 5-10 דקות הטמפ' פתח האיוורור צריכה להיות בין 3-6 מעלות צלזיוס כאשר הטמפ' החיצונית היא בסביבות 32 מעלות צלזיוס.

את המדחום יש לדחוף פנימה לתוך פתח האיוורור.

הבדיקה מתייחסת כאשר אדם אחד נמצא בתוך הרכב.

טמפ' חיצונית לעומת טמפ' בפתחי האיוורור.jpg

• אהבתי 1
  • מעניין 1

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
לפני שעה, מרק10 כתב:

לכול ייצרן רכב יש הנחיות נבדיקה מדוייקות כיצד ובאיזה תנאים יש לבדוק את הטמפ' של האוויר היוצא מפתחי האיוורור.

ההנחיות המצורפות מתאימות לרכבי קונצרן VAG.

בעיקרון הטמפ' באיזור הפתחים תלוייה בטמפ' החיצונית וגם בגובה הלחות לכן תוצאות הבדיקה עשויות להשתנות.

בדיקה כללית

1. החנה את הרכב באיזור מוצל.

2. מדוד את הטמפ' החיצונית.

3. תן למנוע להגיע לטמפ' עבודה של 90 מעלות צלזיוס.

4. סגור את כול החלונות.

5. סגור את כול הפתחים של מיזוג האוויר חוץ מפתחי האיוורור במרכז הדשבורד.

6. תעביר את כפתור המיזוג למצב סחרור אוויר פנימי.

7. תפעיל את המזגן על הטמפ' הכי נמוכה ומהירות המפוח במצב אמצעי.

8. תעלה את הסל"ד ל-1500-2000 והחזק אותו במצב זה.

9. לאחר 5-10 דקות הטמפ' פתח האיוורור צריכה להיות בין 3-6 מעלות צלזיוס כאשר הטמפ' החיצונית היא בסביבות 32 מעלות צלזיוס.

את המדחום יש לדחוף פנימה לתוך פתח האיוורור.

הבדיקה מתייחסת כאשר אדם אחד נמצא בתוך הרכב.

טמפ' חיצונית לעומת טמפ' בפתחי האיוורור.jpg

תודה קודם כל !
אבדוק הערב לפי ההנחיות האלו. אבל בהנחה והטמפ' לא תצא תקינה (כאמור כרגע הטמפ' עצמן גבוהות אבל בעיקר - הטמפ' הולכת ועולה ככה שמתרחקים מהפתח הכי שמאלי - הפתח הכי ימני כבר נותן 20 מעלות !), אז התופעה הזאת כשלעצמה (כלומר נניח והטמפ' עצמן היו נמוכות יותר) היא רגילה ? כלומר הבדל טמפ' בין הפתחים

פורסם (נערך)

נשמע כמו חוסר גז.

ברכבי הקונצרן יש מחלה של מאייד פנימי דולף, מקווה שזה לא המקרה.

עריכה אחרונה על ידי TDI
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, היו זמני בומבה כתב:

תודה קודם כל !
אבדוק הערב לפי ההנחיות האלו. אבל בהנחה והטמפ' לא תצא תקינה (כאמור כרגע הטמפ' עצמן גבוהות אבל בעיקר - הטמפ' הולכת ועולה ככה שמתרחקים מהפתח הכי שמאלי - הפתח הכי ימני כבר נותן 20 מעלות !), אז התופעה הזאת כשלעצמה (כלומר נניח והטמפ' עצמן היו נמוכות יותר) היא רגילה ? כלומר הבדל טמפ' בין הפתחים

לצערי רוב הייצרנים מתייחסים למדידת הטמפ' בפתחים הנמצאים במרכז הרכב. בדרך כלל הטמפ' בפתחים בצדדים תהייה יותר גבוהה 

בגלל שהם נמצאים במרחק רב יותר ממיקום המאדה ברכב אשר בדרך כלל קרוב למרכז הרכב.

במידה ותבצע את המדידה לפי ההנחיות שצירפתי והטמפ' שמדדת בפתחים בצד ימין ושמאל היא 20 מעלות כנראה שקיימת בעיה או מד הטמפ'

שרכשת מזייף.

תבדוק את מד הטמפ' שלך בצורה הבאה:

מלא כוס מים בקרח מהמקרר ותרסק את הקרח לגבישים קטנים והוסף מעט מים ותערבב. הכנס את מד הטמפ' למי הקרח. הטמפ' צריכה להיות סביב 0 מעלות צלזיוס.

מה עושים ?

את רוב הפרמטרים והרכיבים של מערכת המיזוג ניתן למדוד (טמפ',לחצים) בעזרת סורק תקלות ככה שאם קיימת בעיה בדרך כלל יתקבל קוד תקלה.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, מרק10 כתב:

לצערי רוב הייצרנים מתייחסים למדידת הטמפ' בפתחים הנמצאים במרכז הרכב. בדרך כלל הטמפ' בפתחים בצדדים תהייה יותר גבוהה 

בגלל שהם נמצאים במרחק רב יותר ממיקום המאדה ברכב אשר בדרך כלל קרוב למרכז הרכב.

במידה ותבצע את המדידה לפי ההנחיות שצירפתי והטמפ' שמדדת בפתחים בצד ימין ושמאל היא 20 מעלות כנראה שקיימת בעיה או מד הטמפ'

שרכשת מזייף.

תבדוק את מד הטמפ' שלך בצורה הבאה:

מלא כוס מים בקרח מהמקרר ותרסק את הקרח לגבישים קטנים והוסף מעט מים ותערבב. הכנס את מד הטמפ' למי הקרח. הטמפ' צריכה להיות סביב 0 מעלות צלזיוס.

מה עושים ?

את רוב הפרמטרים והרכיבים של מערכת המיזוג ניתן למדוד (טמפ',לחצים) בעזרת סורק תקלות ככה שאם קיימת בעיה בדרך כלל יתקבל קוד תקלה.

תודה שוב קודם כל

קודם כל ביצעתי את הבדיקה לפי ההנחיות שכתבת - קיבלתי 12 מעלות

אבל זה שהמזגן לא משהו אני כבר יודע. מה שמעניין אותי זה ההבדל בין הפתחים. כמו שאמרתי הפתח הכי קר הוא הכי שמאלי (משמאל להגה). המרכזיים יותר חמים (וגם בינהם זה של הנוסע חם יותר). הימני של הנוסע כאמור הכי חם (עליו אמרתי שהוא מוציא 20+ מעלות).

ואם זה מוסיף מידע רלבנטי: אז במהלך הבדיקה כשסגרתי את הפתחים הקיצוניים, הפתחים המרכזיים התקררו (כלומר הטמפ' בהם גבוהה יותר מ-12 כשכל הפתחים פתוחים)

הפרשי טמפ' הם בלתי תלויים בדיוק של מד הטמפ' (הוא עקבי)

פורסם
לפני 7 דקות, היו זמני בומבה כתב:

תודה שוב קודם כל

קודם כל ביצעתי את הבדיקה לפי ההנחיות שכתבת - קיבלתי 12 מעלות

אבל זה שהמזגן לא משהו אני כבר יודע. מה שמעניין אותי זה ההבדל בין הפתחים. כמו שאמרתי הפתח הכי קר הוא הכי שמאלי (משמאל להגה). המרכזיים יותר חמים (וגם בינהם זה של הנוסע חם יותר). הימני של הנוסע כאמור הכי חם (עליו אמרתי שהוא מוציא 20+ מעלות).

ואם זה מוסיף מידע רלבנטי: אז במהלך הבדיקה כשסגרתי את הפתחים הקיצוניים, הפתחים המרכזיים התקררו (כלומר הטמפ' בהם גבוהה יותר מ-12 כשכל הפתחים פתוחים)

הפרשי טמפ' הם בלתי תלויים בדיוק של מד הטמפ' (הוא עקבי)

תוצאות מוזרות ובהחלט מצביעות על בעיה. לפני הכול אתה סומך על מד הטמפ' שרכשת ? יש לך קישור למידע על מד הטמפ' ?

אתה יד 1 של הרכב ? אתה יודע את ההיסטוריה של הרכב ?

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, מרק10 כתב:

תוצאות מוזרות ובהחלט מצביעות על בעיה. לפני הכול אתה סומך על מד הטמפ' שרכשת ? יש לך קישור למידע על מד הטמפ' ?

אתה יד 1 של הרכב ? אתה יודע את ההיסטוריה של הרכב ?

https://ksp.co.il/web/item/289277 (חדש)

אני יד שניה. היה לאחרונה מחסור בגז, הוחלף מדחס (בטענה שמשם הייתה נזילה) אך לאחר מכן המיזוג עדיין לא היה טוב. במוסך טוענים שככה המזגן ואין בעיה

פורסם
לפני 10 שעות, היו זמני בומבה כתב:

https://ksp.co.il/web/item/289277 (חדש)

אני יד שניה. היה לאחרונה מחסור בגז, הוחלף מדחס (בטענה שמשם הייתה נזילה) אך לאחר מכן המיזוג עדיין לא היה טוב. במוסך טוענים שככה המזגן ואין בעיה

בדרך כלל ברוב רכבי קונצרן VAG המזגן מצויין ואני לא מקבל את הטענה "ככה המזגן".

על סמך ההיסטוריה שציינת פנה למוסך רון שמכיר היטב את המחלות/בעיות ברכבי קונצרן VAG.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...