Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפעם זה סופי,
עקב בעיה יחסית קשה בברך שמאל אני לא יכול יותר ללחוץ על המצמד והגיע הזמן להחליף לרכב אוטומטי.

הדבר שאני מחפש זה אמינות, חסכון יחסי בדלק וגיר אוטומטי.
ולכן אחרי כ15 שנה, אני לא הולך לרכוש רכב צרפתי כי אין לי יותר כוח לזה ובשנים האחרונות למנועי הPURETECH הנפלאים.

דברים שלא מעניינים אותי:
גודל בגאג', נוחות לנוסעים (אני הולך לסוע ברכב הזה 99% מהזמן לבד), טכנולוגיות למינהן, ההפך אני מעדיף כמה שפחות מהן.

הייתי רוצה רכב משנת 2020+ אבל מבדיקה שביצעתי נראה שאני רוצה יותר מידי במעט מידי כסף.

אשמח לעזרתכם, תודה מראש.

פורסם

מה לגבי סוזוקי איגניס? או סוזוקי סוויפט?

עונה יפה על הדרישות שלך. אמינות ומעט טכנולוגיה. לפני שנה קניניו איגניס 2019 ב 61.5. הסוויפט מעט יקרה יותר. מאוד מרוצים. אמנם לא דרישה שלך אבל מרווחת מאוד לנוסעים ביחס לז'אנר

גיר רציף שחלק לא אוהבים אבל אלו רכבים אמינים וחסכוניים.

האיגניס קצת קופצנית ובודאי לא שקטה או נוחה במיוחד. וגם לא מתגמלת חובבי הגה. אבל פונקציונלית מאוד.

המנוע בסיסי (אצלינו 1.25. לדעתי ב 2020 הוחלף ב 1.2 עם תגבור חשמלי קל). אבל בהחלט מספק את הסחורה. הרבה בזכות משקל עצמי נמוך.

• רעיון טוב! 1
פורסם

האיגניס אחלה, אמינה וחסכונית מאוד ולדעתי גם נוחה עם מושבים טובים, לא זריזה במיוחד.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

המושבים נוחים. המתלים על הצד הקופצני קצת. לא רכב שקט.

אני חושב שיש רכבי סופר מיני רבים שיתנו נסיעה יותר נעימה. בעיקר בבינעירוני. אבל רובם יהיו פחות חסכוניים ואמינים. וחלקם יקרים יותר

• רעיון טוב! 1
פורסם

הייתי מוצא מאזדה 2 במצב הכי שמור שהתקציב מאפשר.

זה יכול להיות גם שנתון קצת יותר נמוך ( 2019 בתקציב ).

• רעיון טוב! 2

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני לא יודע אם זה אינדבידואלי לרכב, אבל הייתה לי קיה פיקנטו במשך שבוע מליסינג עם מנוע 1.2 ותיבה רציפה וזה היה בלתי נסבל.
הרכב הזה פשוט לא נוסע וגם כשמדביקים את הדבשה לריצפה כלום לא קורה בפועל.
וכרגע אני נוסע על פג'ו עם מנוע 1.2 אטמוספרי עם תיבה ידנית והיא מרגישה זריזה פי 10 בערך מהפיקנטו הרציפה.

האיגניס זאת אופציה מעניינת וגם באמת בתקציב, אבל ממחקר מעמיק יותר בנוסע, אני לא בטוח שזה הרכב לנסיעות בינעירוניות ואני כרגע נוטה לכיוון המאזדה 2.
למרות שמחיפוש ביד 2 רכבים, לא מצאתי יותר מידי רכבים יחסית שמורים במסגרת התקציב גם משנת 2019.

פורסם

אם אני לא מתבלבל פיקנטו חדשות הן עם תיבה רובוטית וקודם היו עם פלנטרית - לא רציפות

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

אכן פינטו החדשה בעלות תיבה רובוטית שמאוד מסרסת את הביצועים, האיגניס הרבה יותר נעימה.

אם רכב מיני עדיף ספארק, הכי זריזה בין רכבי המיני וגם מאובזרת לא רעה, יש לה תיבה רציפה שמדמה יחסי העברה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האמת שאני מופתע שהפיקנטו החדשה היא רובוטית חד מצמדית, אני זוכר כמה נוראית התיבה הזאת הייתה לפני יותר מעשור ועכשיו במשך שבוע לא הבנתי שהיא רובוטית חד מצמדית.
אני ממש אהבתי את הספארק, אני חושב ללכת עליה והתקציב מאפשר לרכוש רכב טרי בן 2-3.
האם לרכב יש מחלות כלשהן שעליי לדעת לפני הרכישה?

פורסם
לפני כשעה, ntd כתב:

מה עם וטויוטה יאריס? קח בחשבון שהיה לי דגם 2015 והמושב לא היה נוח בנסיעות ארוכות.

אולי שיפרו את זה.

בכנות, אני לא רואה את עצמי משלם על פחית השימורים הזאת עם התג מחיר הישראלי עליה כ"כ הרבה כסף.
והאמת שבתקציב שלי אני אקבל אחת יחסית ישנה.

פורסם (נערך)
בתאריך 11.7.2024 בשעה 18:42, Alkash כתב:

האיגניס זאת אופציה מעניינת וגם באמת בתקציב, אבל ממחקר מעמיק יותר בנוסע, אני לא בטוח שזה הרכב לנסיעות בינעירוניות ואני כרגע נוטה לכיוון המאזדה 2.

אני מאןד מרוצה מהאיגניס. אבל אכן זה לא הרכב האופטימלי לבינעירוני.

אבל בהחלט יספק את הסחורה. בסוף צריך לאזן בין כל השיקולים.

מעולם לא נהגתי/נסעתי במזדה 2. אבל כמו שכתבתי בהודעה קודמת רוב הסופר מיני כנראה יתנו חווית נסיעה משופרת בבינעירוני.

יתרונות המרחב של האיגניס משמעותיים אבל לא בהכרח מה שחשוב לך

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם

אני מכיר את האיגניס והספארק ויכול לומר-

האיגניס מפגינה אמינות כבר מספר שנים של כלום מלבד טיפולים תקופתיים, גבוהה ולא חסר שדה ראייה בכלל חחח .. ואפילו די שקטה לטעמי יחסית לגיר הרציף שלה.

בטוח שלא לא ביצועיסטית.

הספארק זריזה הרבה יותר, קטנה יותר ולטעמי נראת טוב יותר.

קשה לי להצביע על אמינות כרגע.

פורסם
לפני שעתיים, Mr 44 כתב:

הספארק זריזה הרבה יותר, קטנה יותר ולטעמי נראת טוב יותר.

לספארק ולאיגניס יש כמעט אותו מנוע(הבדל של 8 כ"ס, ו-1 קג"מ באותו סל"ד), יש להם את אותו גיר רציף(מתוצרת JATCO). האיגניס קלה יותר בכמעט 200 קילו, והמיאוץ שלה מ-0-100 מהיר בשניה לפי נתוני יצרן. 

איך זה מסתדר עם העובדות האלה? 

פורסם

כנראה בתחילת שבוע הבא הרכב הידני שלי הולך להמכר, אני שומר על הרכבים שלי בקפידה קצת לא בריאה ולכן כנראה זה הולך לקרות מהר משחשבתי.

בנתיים אני עומד על שני דגמים, או הספארק או האיגניס.
למישהו יש עוד המלצה כלשהי בנושא שכדאי לבדוק?
תודה מראש.

• תוכן חדש...