Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
בתאריך 2.2.2026 בשעה 09:49, TZR84 כתב:

הצינור המקורי הכי זול שמצאתי עולה 2800 שקל בלי עבודה.

בהתחשב בזה שהמקורי גם לא מחזיק מי יודע מה, זה חשבון מאוד פשוט לשלם בערך רבע ולחסוך 2000 שקל על מוצר שיתן את אותה תמורה ותועלת.

חיפשת רק דרך חנויות חלפים?

כי שם וודאי לא הכי זול. 

זה מתאים גם למנוע 1.6 225 כוחות?

עריכה אחרונה על ידי RROONNII30
פורסם
בתאריך 19.1.2026 בשעה 17:04, איציק נ. כתב:

וזה כמובן לא תקלה בייצור של איזה חלק או משהו...פשוט תדירות טיפולים כושלת.

ריענון של הנוזל בתדירות נורמלית - והבעיה לא קיימת בכלל.

תראה, הכל יכול להיות, העובדה היא שיש הרבה רכבים שנוסעים 100 אלף ק"מ ויותר על נוזל קירור מקורי ולא סובלים מתופעה כזאת.

ויש את הפלטפורמה הזאת של ה-3008/C5 איירקרוס/DS7, שכן סובלים מזה, ברכב שלי הוחלף נוזל הקירור ב-60 ומשהו אלף ק"מ, קרתה התופעה, וכיום ב-120 אלף, היא חזרה שוב, לכן, יש רגישות מסויימת למצנן החימום בפלטפורמה.

בשבועות הקרובים אכניס את הרכב למוסך להחלפת משולשים עקב קרעים בבוקסות הגומי ונקישות, ואשלב את זה עם שטיפה למצנן הפנימי ורענון לנוזל הקירור, ואדווח אם זה פתר את בעיית חימום תא הנוסעים - לעת עתה לפחות.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם (נערך)

עדכון נוסף, זמנו של מכסה השסתומים הגיע :) הדיאפרגמה של השסתום PCV נקרעה.

בהתנעה קרה יש שריקה חזקה מהמנוע שמפסיקה כשמושכים את המדיד שמן. בכל מקרה זה מפסיק כשתחילים לנסוע.

כל "המחלות" המוכרות של המנוע הזה (ממיר, רדיאטור חימום, צינור טורבו, מכסה שסתומים) הגיעו אליי בסופו של דבר למרות הק"מ המכובד.

כרגע ללא נורת תקלה וללא תסמינים בנסיעה. מקווה שמכאן והלאה יהיה שקט מופתי 😆

הבנתי שאפשר להחליף רק את השסתום אבל פחות רוצה להתעסק בזה ולחכות לקיט תיקון מחו"ל. לפי הצ'אט היצרן ממליץ להחליף את כל המכסה ואין קיט שסתום מקורי לבד בלעדיו אלא כל מיני קיטים תחליפיים.

שבוע הבא הרכב יכנס למוסך להחלפת המכסה שסתומים. קיבלתי 2 הצעות לתיקון שתיהן באיזור ה3000 ש"ח למכסה מקורי.

בסה"כ הרכב מפגין אמינות טובה למרות הק"מ הגבוה.

סופ"ש נעים

עריכה אחרונה על ידי TZR84
  • אהבתי 2

פורסם

תודה רבה על השרשור המפורט! בהחלט עזר לי לקבל בטחון.

חייב לציין שעלויות התיקונים הלא סטנדרתיים מטורפת - כאילו מדובר ברכב יוקרה..

האמינות לאורך כל הקילומטרים באמת נשמעת לא רעה.

אני שוקל רכישת רכב עם שילוב מנוע גיר זהה (5008/סי5)

אם הבנתי נכון, מעבר לטיפולים השגרתיים

להקפיד להחליף נוזל קירור - רענון מלא - פעם ב3 4 שנים? 

צינור טורבו - ברגע שמתחיל לשמוע שריקות בסלד גבוה להזמין חליפי ?

שסתום pcv - כנל

לגבי ממיר -

כמה עולה ניקוי? אם אין נורה, עושה ניקוי לפני כל טסט, לא?

פורסם

לגבי הממיר, רק מקורי. ניקוי לא עוזר וחליפי עם אורך חיים מגוחך. אבל הממיר המקורי יקר. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 5 שעות, matanff כתב:

תודה רבה על השרשור המפורט! בהחלט עזר לי לקבל בטחון.

חייב לציין שעלויות התיקונים הלא סטנדרתיים מטורפת - כאילו מדובר ברכב יוקרה..

האמינות לאורך כל הקילומטרים באמת נשמעת לא רעה.

אני שוקל רכישת רכב עם שילוב מנוע גיר זהה (5008/סי5)

אם הבנתי נכון, מעבר לטיפולים השגרתיים

להקפיד להחליף נוזל קירור - רענון מלא - פעם ב3 4 שנים? 

צינור טורבו - ברגע שמתחיל לשמוע שריקות בסלד גבוה להזמין חליפי ?

שסתום pcv - כנל

לגבי ממיר -

כמה עולה ניקוי? אם אין נורה, עושה ניקוי לפני כל טסט, לא?

תרכוש בראש שקט, חטיבת הכוח הנ"ל אמינה ומהנה לשימוש.

צינור טורבו אתה פשוט גם תראה שמתחיל להתפרק בחיבור לטורבו.

לגבי הממיר, לא ניתן לנקות את ממיר, החומר פשוט מתכלה או נסתם והיעילות יורדת.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
לפני 10 שעות, TZR84 כתב:

שבוע הבא הרכב יכנס למוסך להחלפת המכסה שסתומים. קיבלתי 2 הצעות לתיקון שתיהן באיזור ה3000 ש"ח למכסה מקורי

ניתן להשיג בהרבה פחות. שאל בקבוצת הווטסאפ/טלגרם

• מעניין 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם (נערך)
בתאריך 12.2.2026 בשעה 13:11, TZR84 כתב:

עדכון נוסף, זמנו של מכסה השסתומים הגיע :) הדיאפרגמה של השסתום PCV נקרעה.

בהתנעה קרה יש שריקה חזקה מהמנוע שמפסיקה כשמושכים את המדיד שמן. בכל מקרה זה מפסיק כשתחילים לנסוע.

כל "המחלות" המוכרות של המנוע הזה (ממיר, רדיאטור חימום, צינור טורבו, מכסה שסתומים) הגיעו אליי בסופו של דבר למרות הק"מ המכובד.

כרגע ללא נורת תקלה וללא תסמינים בנסיעה. מקווה שמכאן והלאה יהיה שקט מופתי 😆

הבנתי שאפשר להחליף רק את השסתום אבל פחות רוצה להתעסק בזה ולחכות לקיט תיקון מחו"ל. לפי הצ'אט היצרן ממליץ להחליף את כל המכסה ואין קיט שסתום מקורי לבד בלעדיו אלא כל מיני קיטים תחליפיים.

שבוע הבא הרכב יכנס למוסך להחלפת המכסה שסתומים. קיבלתי 2 הצעות לתיקון שתיהן באיזור ה3000 ש"ח למכסה מקורי.

בסה"כ הרכב מפגין אמינות טובה למרות הק"מ הגבוה.

סופ"ש נעים

אני רק יכול להעיד שזה ממש היה כמו שלי, הזמנתי אותו גם לאחר השריקות וממש כמה ימים לפני שהגיע, הרכב הדליק נורות תקלה ומצב זחילה, במוסך כבר הוחלף המכסה ועוד חיישנים+ ריג'ן למסנן חלקיקים או משהו.
11127646552 Cylinder Head PCV Valve Cover Repair Kit For BMW 316i 316Li 116i 118i 120i Mini Cooper 11127646553 11127601863 - AliExpress 34

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אני החלפתי בDS5 את מכסה השסתומים בעצמי - נרכש מBEIFI CAR בעלי אקספרס - אני לא זוכר אם זה היה מכסה תוצרת צרפת "מקורי" אבל עם המשלוח עלה משהו כמו 600 שקלים - לא יודע כמה יעלה לTHP180 

כמה מדריכים מיוטיוב - עשיתי את העבודה בעצמי ואח"כ קצת עזרה משליטה דה באגט לאתר שהיתה לי דליפת וואקום מצינור נשם שלא לחצתי עד שהיה "קליק". 

בגדול - עם הC5 הנוכחית שאכלתי איתה לאקרדת DPF משולב ממיר ובית מזרק אוריאה קיבלתי את השטרונגול בכל הדרו - אבל הייתי סופר לחוץ מנסיבות אישיות שהרכב פשוט יסע ויהיה תקין - זה היה יכול להגמר זול יותר אם היתה לי סבלנות וזמן - אבל לא בהרבה. 

ואני יכול לאמר שבזמן שרכשתי את הC5 שלי בדקתי את ההפרש במחירון לRAV4 ופשוט נחרדתי לגלות שההבדל היה בממוצע 40 אלף שקלים לרעת היפנית - הצרפתיה אצלי כבר שנה שלישית, אני לא אתפלא בכלל! אם תוך שנה שנתיים היא תדביק את הפער הזה אלא אם כן אתחיל להתערב בתחזוקה שלה באופן אקטיבי כולל רכישת החלפים - אבל הרכב נותן תמורה! באמת נותן תמורה. 

אני רואה שגם בTHP180 סה"כ יש חוויות לא נעימות במיוחד - אבל הוא מבחינת תקופות של שקט - כנראה עדיף על ה1.5HDI בעיקר בגלל נושא המזהמים וריקולים (שספגתי גם את העלות הזו - מבחירה ומיוזמתי) 

הדרך לחיות איתן ממה שאני קולט זה לשמור עשיריה בצד רק לצורך הרכב ואם נאלצתם לנצל - מיד לייצר את העשיריה הבאה. 

האמת - זה לא שונה בהרבה כלכלית באף רכב אחר אם קונים לא חדש ולאורך זמן - פשוט או שהוצאתם את זה מראש בעלות קניה גבוהה יותר או שהוצאתם את זה בפרקי זמן יותר נוחים - אבל אתם תוציאו גם תוציאו. 

ומה שפותח השרשור קיבל בתמורה - זה 3 שנים של רכב פשוט פגז! 

עיצוב פנים חוץ, נוחות, התנהגות, פרקטיות, סחיבה - הTHP156 שהיה לי בDS - במובן של פעולת מנוע - חוויה מדהימה! ה180 בכלל צריך להיות עונג לנהיגה. 

מה שאני מקווה שבאמת כבר איננו ב180 זה בעיות של התרחבות שרשרת - כי את זה היה לי ובעיות של משאבת דלק בלחץ גבוה - גם את זה היה לי - הטיימינג - לא נוראה, המשאבת דלק כבר לא נעים ולי זה עלה חצי (המשאבה) כי גם את זה עשיתי DIY בעצמי ולא פישלתי כאן כי... זה דלק ואני עדיין חי. 

גם רדיאטור אכלתי איתה אבל לא אשמתה - תוצאה של מכה מהכביש וטרמוסטט אכלתי איתה פעמיים - פעם אחת קניתי בעצמי ב400 שקלים פעם שניה זה כבר לא היה מצב שאפשר היה לחכות איתו - שילמתי את המחיר המלא באזור ה900.

היה גם ניקוי שסתומים ובסוף הובן שמדובר בשחיקה של הרינגים. 

אני מקווה שה180 יהיה באמת משמעותית טוב יותר ממה שאני חוויתי  - ועדיין הרכב היה וואו וכלכלית - באמת, לא הרג אותי. (אולי הנוכחית כן...)

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

בד"כ כשגרה אנחנו מחליפים את הרכב משפחתי הראשי אחת ל3 שנים. חוסכים קצת כסף בצד כל חודש וכל פעם משדרגים.

הפיגו ביולי הקרוב תהיה אצלנו 5 שנים. בלי קשר לזה שזה אחלה רכב הסיבה שלא החלפנו אותה עד עכשיו למרות הק"מ הגבוה כי יש וטו מוחלט של הצודקת. נהייתה פרנקופילית אמיתית. היא נוהגת בו 90% מהזמן לא מוכנה לשמוע על שום שדרוג או החלפה למרות שהצעתי כבר כמה פעמים והיו גם מבצעים מפתים של חבר וכו'. חשבנו להחליף ל3008 החדש אבל המנוע הצנום (והמוניטין של הפיורטק הקודם) גנז את התכנית. מה שיצא מהוטו שלה זה שהחלפנו את הרכב השני בבית שברולט ישנה שהיתה בעיקר לנסיעות קצרות בעיר ולמשרד ועשתה בקושי 10KM בשנה במאזדה 3 שנת 2022.

האריה שורד אצלנו ולא נראה שיוחלף בזמן הקרוב.

עריכה אחרונה על ידי TZR84

פורסם
לפני 9 שעות, lanosforce כתב:

הדרך לחיות איתן ממה שאני קולט זה לשמור עשיריה בצד רק לצורך הרכב ואם נאלצתם לנצל - מיד לייצר את העשיריה הבאה. 

האמת - זה לא שונה בהרבה כלכלית באף רכב אחר אם קונים לא חדש ולאורך זמן - פשוט או שהוצאתם את זה מראש בעלות קניה גבוהה יותר או שהוצאתם את זה בפרקי זמן יותר נוחים - אבל אתם תוציאו גם תוציאו.

^

רק שאתה שוכח שיש מחיר נוסף, וזאת ההתעסקות (לעיתים גם ההשבתה) ברכב "בעייתי".

אי אפשר באמת לכמת את זה לסכום, כי כל אחד מתייחס לזה באופן אחר (למשל, אתה לאורך השנים תיארת את ההתעסקויות שלך ברכבים באופן שמובן ממנו שיש לך הנאה כזאת או אחרת מהתהליך).

אבל יש לזה מחיר ועוד איך - רוב האנשים רוצים להיכנס לרכב, להתניע ולנסוע. לא להתחיל להאזין לרעשים שונים או לעקוב אחרי תקלות שטופלו. טיפולים נטו ולנסוע. 

פורסם

לא רק שיש לזה מחיר יש לזה תחושה וגם טעם וכשזה נהיה מר וכואב מידי זאת בעיה.

אם לבחון עלויות לאורך זמן או את הכדאיות האמיתית בהחלפה במקום פשוט לתקן, כלכלית, באופן נוגד היגיון, הצפרדע תנצח כמעט בכל פעם.

איך זה מרגיש... זה סיפור אחר

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, TZR84 כתב:

בד"כ כשגרה אנחנו מחליפים את הרכב משפחתי הראשי אחת ל3 שנים. חוסכים קצת כסף בצד כל חודש וכל פעם משדרגים.

הפיגו ביולי הקרוב תהיה אצלנו 5 שנים. בלי קשר לזה שזה אחלה רכב הסיבה שלא החלפנו אותה עד עכשיו למרות הק"מ הגבוה כי יש וטו מוחלט של הצודקת. נהייתה פרנקופילית אמיתית. היא נוהגת בו 90% מהזמן לא מוכנה לשמוע על שום שדרוג או החלפה למרות שהצעתי כבר כמה פעמים והיו גם מבצעים מפתים של חבר וכו'. חשבנו להחליף ל3008 החדש אבל המנוע הצנום (והמוניטין של הפיורטק הקודם) גנז את התכנית. מה שיצא מהוטו שלה זה שהחלפנו את הרכב השני בבית שברולט ישנה שהיתה בעיקר לנסיעות קצרות בעיר ולמשרד ועשתה בקושי 10KM בשנה במאזדה 3 שנת 2022.

האריה שורד אצלנו ולא נראה שיוחלף בזמן הקרוב.

חכה, סטלנטיס מחזירים את הדיזלים ליצור, אולי יגיעו גם לכאן, כאלטרנטיבה לבנזין ההיברידי הצנום.

https://www.reuters.com/business/autos-transportation/stellantis-resurrects-diesel-cars-across-europe-amid-ev-retreat-2026-02-13/

עריכה אחרונה על ידי אורי מ.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...