Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

שמע, מקווה שאני לא מעליב אותך, אין לי שום כוונה כזאת, אבל לאור השאלות שאתה שואל, אתה בדרך המאוד בטוחה לשרוף 10 אלף שקל. אתה חייב למצוא מישהו שמבין ויוכל לעזור לך, אחרת אתה ממש לוקח סיכון, והסיכויים לא לטובתך כלל. 

אני רק יכול להגיד לך, שבמידה ואתה כן מחליט ללכת על רכב בסכום הזה, עזוב את המותג של הרכב. תנסה לשפוט נטו על פי האופי של האדם שאתה מדבר מולו. זאת אומרת אנשים שלא נשמעים מכירתיים, ואם תשאל אותם אם לרכב יש בעיות, הם יציינו בפניך כאלה, ולא יגידו שהכול מושלם. 

תתרחק ממגרשים, ותתרחק מאנשים שמנסים להיות סחבקים, כאלה שנשמעים כמו אנשי מכירות, וכאלה שאומרים לרכב אין שום בעיה רק לשים דלק ולנסוע. 

לא מעליב בכלל,

תודה על התגובה!

אני לא מבין כלום ברכבים, אני מחפש רכב טוב ומבקש עצות מבעלי הנסיון שנמצאים פה,

זה הכל!!

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 14 דקות, MELI כתב:

לא מעליב בכלל,

תודה על התגובה!

אני לא מבין כלום ברכבים, אני מחפש רכב טוב ומבקש עצות מבעלי הנסיון שנמצאים פה,

זה הכל!!

קיבלת תגובה מעולה,ואני מחזק אותה.

על סמך ההודעות שלך בשרשור, ועצם זה שאתה לא מבין ברכבים וברכישה שלהם,וכל מה שכרוך-

הסבירות שתצליח למצוא רכב שעונה על הצרכים שלך בתקציב הזה בעצמך ולא ליפול קשות בדרך - נטו יושבת כרגע כמעט כולה על מזל(ולמעשה די שואפת ל-0 ) .

אני במקומך הייתי שוקל מחדש איך לגשת לעניין כפי שהוצע לך בשרשור.

פורסם (נערך)
לפני שעה, MELI כתב:

אבל לסכן 10 אלף לעומת 30 אלף...

1. צחוקים.

ענו לך המון תשובות לגמרי לעניין, עם המון המלצות על סמך ניסיון אישי, השקיעו בתגובות ופירטו והוסיפו לא מעט מידע... תתייחס אליהן ברצינות כי מהקריאה של השירשור אני מקבל הרגשה מוזרה מהתשובות הקופצות שלך שאתה בעיקר מעוניין לשאול ולקבל תשובה "כן!" מזרים באינטרנט שלא יודעים כלום לגבי אותו רכב ספציפי וישן שאתה מעוניין לרכוש, כלום לגבי המוכר שלו, וזאת במקום לשאול, להתעניין, לקבל תשובות מנומקות ולדון על אותן המלצות/תשובות מנומקות מהקהילה.

זה לא אישי כלפיך. זו ההרגשה שקיבלתי.

2. בהשקעות נהוג לומר שסיכון = סיכוי (למען הפרוטוקול, רכב הוא לחלוטין לא השקעה, כי לא מדובר פה ברכבי אספנות, רכב הוא פצע מדמם של מזומנים וחוב שגדל ומתגלגל מיום ליום ושמאבד מהערך שלו).

אז, ככל שאתה מקטין את הסיכון (10K) כפי שאתה הגדרת אותו, אתה במקביל מקטין את הסיכוי לקבל רכב נורמאלי.
ככל שתגדיל את הסיכון (25K) כי ב"ה יש כסף, אתה מגדיל את הסיכוי לקנות רכב קצת יותר נורמאלי בהגדרתו.

מכאן כבר תפעיל את התאים האפורים עד כמה תרצה "לסכן" או עד כמה "סיכוי" תרצה לרכוש.

3. רשמת שאתה משפחה עם 3 ילדים, 2 כיסאות בטיחות ובוסטר, ולכן אני לא מבין מדוע לא תקפוץ רגע לגוגל עם השאלה על ה- Toyota Aygo ותראה בעצמך שזה רכב פיצפון יחסית שלא מתאים למשפחה עם 3 ילדים ברמת העקרון ובסטנדרטים המרווחים יחסית של היום (במקום להתיש את הקהילה בלענות שהוא לא מתאים).

גם בתור אחד שהגדיר את עצמו שלא מבין ברכבים, סינון ראשוני חזותי ועם הפעלת מחשבה בסיסית אתה יודע לעשות?...

4. אני ממש לא מאלו שפחדו בעבר או מפחדים לקנות רכב ישן ב- 10K (אבל אני כבר לא צריך כי אני עשיר), ורוב הרכבים שלי נחשבו ונחשבים כישנים ביחס לישראלי הממוצע, אבל ביוקר המחייה של היום אתה באמת כנראה שתשיג רכב בן 20 שנים שיאלץ לגזול ממך 2 טסטים בשנה (= 100 ש"ח עלות שנתית על הטסט שמתחלקת לפעמיים) + אישור בלמים שאצל כל מוסכניק עולה בסביבות ה- 150~ ש"ח (אלא אם אתה עושה את הטיפול השנתי אצלו ואז הוא מוותר לך על העלות הזו).

אז קח את זה בחשבון, כי זמן זה לפעמים כסף, ולבקר פעמיים בשנה עם רכב מיושן בן 20 שנים, רכב רגיל שלאו דווקא טיפלו בו ופינקו אותו (כתלות בהיסטוריית הבעלים הקודמים שלו), במכון הטסטים זו בדר"כ לא חוויה כיפית.

5. כשקניתי רכב בן 10~ שנים על הכביש (רנו קליאו B מודל 2001) בשנת 2010, הוא עלה לי 14.5K ש"ח, ועדיין התעקשתי במעמד הקנייה לקבל היסטוריה מלאה מהמוכר (רובה בע"פ, רכב יד שניה, שהיה אצלו דרך החברה בה עבד בליסינג יד ראשונה והוא נהג בו ואז עבר לאישתו), ולקבל ממנו התחייבות שאם הרכב לא עומד בהיסטוריה הזו הוא משלם איתי חצי-חצי (בעיקר לגבי שלדה, גיר, מנוע והבלאגנים הגדולים).

לקחתי את הרכב בן העשור למכון בדיקה ושילמתי על הבדיקה כ- 500 ש"ח טבין ותקילין של 2010 (דינמומטר ברעננה, היכן שהמוכר היה גר כי הגעתי אליו באוטובוס - אני בחרתי את המכון!), כי ידעתי שלפחות אדע מה הבעיות ברכב ולא ארכוש חתול בשק.

שילמתי 3.5% מעלות הרכישה רק כדי לבצע בדיקה מקיפה ורצינית לרכב, משום שהתעקשתי להבין מול מה אני עומד... אז גם אם הרכב ישן ובן 15-20 שנים, וגם אם הוא עולה רק 10-15K, אני ממליץ לך דווקא בהחלט למכון בדיקה רציני ולא לקנות חתול בשק.

זה כסף שמחזיר את עצמו כשאתה יודע מול מה אתה עומד ובמיוחד אם אין לך חבר מוסכניק כמו אח שיש לו את כל המחשבים שיש במכון הבדיקה המקצועי, ובמיוחד בסיטואציה שבה הגדרת את עצמך כלא מבין ברכבים בכלל גם לא ברמה הבסיסית ביותר.

אם תקבל ריג'קטים (הערות על תקלות) רבות מדי וגדולות מדי, זה אומר שה- 500 ש"ח הללו יהיו שווים לך את זה כשלא תקנה רכב שהולך להיות בעייתי בעתיד הקרוב מאוד.

6. אני באמת ובתמים מאחל לך בהצלחה ברכישה :-)
אל תפחד. זה לא מדע טילים, למרות שזה מרגיש ככה.

ואם "תיפול" קצת, ראה זאת כשכר לימוד שבורא שלח לעברך. הכל בידי שמיים.

מקווה שלא תתאכזב מהקטנת הסיכוי שמובילה להקטנת הסיכוי "להרוויח" (לבצע רכישה מוצלחת).
לא תמיד זה ככה. ממש לא.
אבל בלא מעט פעמים זה ממש ככה.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • אהבתי 1
פורסם

כדי לרכוש רכב בזול, צריך להבין ברכבים, וצריך מוסכניק מקצועי וישר (אם אין לך את הידע לתקן ולטפל לבד)

בחיי רכשתי הרבה כלי רכב זולים בשביל הכיף של ההתעסקות. הרכב הראשי עוד מאז היותי בן 18 תמיד היה חדש מהניילון (מביטוח לאומי)

הרכב הראשון היה וולוו 244 שנת 1979 שבעליו נתן לי אותו בחנם לגמרי עם חצי מיכל דלק וטסט ל-24 שעות. הרכב נסע אבל היה צריך לעשות ראש מנוע.

21 שנה ו-100000 קילומטרים אח"כ הוא עדיין איתי (כרגע בלי טסט - אבל במצב נסיעה)

הרכב השני היה מיצובישי לנסר 91 שרכשתי ב-2008 ב-500 ש"ח (המחירון היה 12000 ש"ח את ההפרש המעסיק שילם) מקולגה בעבודה שעשה רילוקשיין. הסנכרון של ההילוך השלישי בגיר האוטומטי לא עבד. באיזשהוא שלב קיבלתי לנסר עם מנוע גמור מקרוב משפחה והחלפתי את גיר. הרכב נסע במשפחה 8 שנים ו-150000 ק"מ, עד שהמנוע נגמר, והעיריה גררה את הרכב.

הרכב שלישי היה פורד פוקוס שעלילותיו מפורטות בשרשור הבא

אם יש לך כסף תוציא 25000 ש"ח תקנה פיג'ו 301 עם מנוע 1.6 מ-2017 או פיאט טיפו מאותה שנה או אם אתה קצת פחות הרפתקן קנה לך סובארו אימפרזה מ-2015 או 2016, ומובטחות לך כמה שנים של שקט.

לגבי רכישת של רכב ב-10000 ש"ח. זה לא חסכון  - זה הימור שאין לך את הכלים להתמודד איתו. תקלה אחת רצינית וה-10000 ש"השקעת" הופכים ל-0. שלא לדבר על ימי העבודה והעצבים הנלווים.

בהצלחה לך.

• אהבתי 3

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה ל @לירון .ה. שהאיר נקודה חשובה.

האם יש לך 2,000 ש״ח בחודש להחזקת רכב? צריך לשלם רישוי, וברכב בן 20 זה אגרה שנתית אחת  (שמחולקת לשני חצאים), אבל גם שני אישורי בלמים/רכב מיושן ושני ביקורים במכון רישוי, שסיכוינגבוה שישלח אותך לתקן משהו ולחזור על המבחן. אז אתה מפסיד גם שני ימי עבודה.

ביטוח - אין לך עבר ביטוחי, אז אפילו ביטוח חובה וצד ג׳ יעלו כמה אלפי שקלים בשנה. כמובן דלק לפי הנסיעה, פה ושם חניה, והנעלם הגדול - תיקונים לא צפויים, שצפויים ברכב כה ישן. אם אין לך זמן וכסף לכל אלה דחה את הרכישה עד שירווח. 

עוד דבר חשוב - בטיחות. רכבים ישנים נדרשו לתקני בטיחות נמוכים מהדרישות המודרניות, ורבים תוחזקו בתחזוקת שבר, תצטרך להקפיד מאוד על תחזוקת מערכות בטיחות, מצמיגים איכותיים עד הגה ופנסים. למען משפחתך, עליך ללמוד על כך ולהקציב את הזמן והכסף הדרושים.

בהצלחה!

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עצות לחיים קיבלת לפני. 

המלצה לרכב זול ואמין -סובארו. 

אימפרזה 2001-2007 ואפילו דור ההמשך b3 נכנסות לתקציב ואמינות מאוד!

מה שכן הן לא חסכוניות בדלק וה b3 עצלה למדיי.

אחלה כרכב זול וראשון הן פחות מבוקשות ולכן המחיר זול למדיי.

אופציה נוספת הונדה סיוויק 2002-2006 רכב מעולה רחב ומרווח מאחור הרבה יותר חסכוני והרבה יותר חזק. 

יש לנו אחת כזו במשפחה עם 350 אלף ק"מ ונוסעת יופי טופי. 

קח איתך חבר שמבין או למוסכניק שאתה מכיר וסע לשלום.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 13 שעות, MELI כתב:

אבל לסכן 10 אלף לעומת 30 אלף...

אני מבין את ההגיון בצמצום הסיכון. אבל בנסיבות הללו זה לא נכון.

הרי את ההגיון הזה אפשר לקחת גם לסיכון של 6000 ולא של 10,000...

רכב ב 10,000 לדרישות שלך זה עניין שדורש חיפוש, סבלנות, מזל, ידע וניסיון. חסרים לך לפחות 2 רכיבים בקוקטייל הזה.

בכל סכום רכישה צריך מזל אבל ב 30,000 אתה תמצא רכב סביר רק על בסיס סבלנות וקצת שיקול דעת, כל עוד לא יהיה לך מזל רע....

אני מציע לך לשנות את המסגרת של הדיון. במקום לדון ב:

"איזה רכב כדאי לי לקנות ב 10,000 למשפחה עם 3 ילידם קטנים?"

הדיון צריך להיות:

"אנחנו משפחה עם שלושה ילדים קטנים. איזה סכום אני צריך למציאת רכב סביר עבורינו? מתוך הנחה שאנחנו מחפשים לחסוך ואנחנו לא מפונקים אבל כן רוצים רכב סביר למספר שנים?" 

בעיני 10,000 אינה התשובה. אני חושב שהמינימום הסביר הוא לכיוון של 30 אלף.

אני לא יודע מה מצבכם והאם ה 10,000 זה כל מה שיש או שאפשר יותר. אבל תן לי לתת לך אבחנה.

אם מה שיש זה 10 אז תמשיכו עם תחב"צ ותחסכו בינתיים עוד 20,000 ואז תקנו רכב. ואם אין לכם אפשרות לחסוך 20,000 בזמן שאתם עם תחב"צ אז אין לכם אפשרות להחזיק רכב. כל רכב...  

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3
פורסם

מצטרף להמלצה על הסובארו b3 בעבודה הקודמת שלי היו שלל רכבים קאיות פורטה רנו מגאן טויוטות בדגמים שונים כולל פריוס וקורולה , הרנו היו מבלות הרבה במוסך אחריהם הקאיות ואפילו הטויוטות קצת ואלה היו רכבי סוכנים שנסעו די הרבה אבל ללא עומסים מוגזמים בד'כ , רק ה b3 שלנו שאני ועוד מישהו היינו עושים שבוע שבוע והיתה בשעות העבודה משמשת כרכב משא שהיו מפוצצים אותה משקלים וקילומטרים והתפללנו שתתקלקל בשביל שיחליפו לנו אותה אבל היא פשוט נסעה ונסעה ונסעה , צפונה , דרומה , אילת ולא התקלקלה אפילו פעם אחת למעט המזגן שמילאו בו גז פעם , עם 350 אלף קילומטר העבירו אותה לסניף אחר והיא המשיכה גם שם לגלות אמינות מופלגת עד שעזבתי לפני שנתיים , אוטו פשוט ואמין וכבד ומשעמם אבל באמת מצוין ...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

זה ממש עניין של התמדה בחיפוש ומזל. 

רכשתי השבוע סובארו B4 2005 במצב חדש. 

רכב חלומי ומטופל. אמנם מנוע 2000 לא חסכוני, אבל לא חיפשתי משהו קטן. 

אגב, שילמתי 2500 ש"ח למוכר מתוק.

image.thumb.png.8e7211cc578a886e1d5ee9a0e59685be.pngimage.thumb.png.b6875b770c6ffe0480a88054ddc0aab4.png

• אהבתי 4
פורסם
לפני 4 שעות, razi_pazi כתב:

בעיני 10,000 אינה התשובה. אני חושב שהמינימום הסביר הוא לכיוון של 30 אלף.

אני לא יודע מה מצבכם והאם ה 10,000 זה כל מה שיש או שאפשר יותר. 

נראה לי שלא הבנתם את הראש של פותח האשכול
לא נראה לי שיש לו בעיה כלכלית לקנות עכשיו רכב גם ב 50,000 ש"ח
הוא פשוט לא מעוניין להוציא סכום כזה
והוא רוצה לקנות את מה שהכי אמין וכדאי תמורת הסכום שהוא דיבר עליו

ודרך אגב למה לא ממליצים לו כאן על מיצובישי אטראז' שזה מאוד קרוב לסכום המדובר (החל מ- 13,000 ש"ח)
רכב אמין, משנתון יחסית מתקדם, זול, תיקונים זולים וצריכת דלק נמוכה 
נוחות הוא לא חיפש

פורסם

כי באטראז' אין מקום ל 3 מושבי בטיחות מאחורה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 48 דקות, אבי ים כתב:

נראה לי שלא הבנתם את הראש של פותח האשכול
לא נראה לי שיש לו בעיה כלכלית לקנות עכשיו רכב גם ב 50,000 ש"ח
הוא פשוט לא מעוניין להוציא סכום כזה
והוא רוצה לקנות את מה שהכי אמין וכדאי תמורת הסכום שהוא דיבר עליו

ודרך אגב למה לא ממליצים לו כאן על מיצובישי אטראז' שזה מאוד קרוב לסכום המדובר (החל מ- 13,000 ש"ח)
רכב אמין, משנתון יחסית מתקדם, זול, תיקונים זולים וצריכת דלק נמוכה 
נוחות הוא לא חיפש

אני הבנתי את הראש שלו באותו האופן שאתה מתאר.

לכן ניסיתי לנסח מחדש את הדיון. שהוא לא איזה רכב ב 10,000 אלא מה התקציב הנכון.

כי בעיני הטעות העקרית שלו היא לחשוב ש 10,000 זה תקציב סביר לרכב למשפחה עם 3 ילדים קטנים.

אני לא אומר שזה לא אפשרי. אבל אם יש אפשרות אז בהחלט עדיף (כנראה גם כלכלית) לשלש את התקציב.

פורסם
בתאריך 17.5.2024 בשעה 11:40, הירושלמי כתב:

תתחדש! 

יש לרכב טסט? כי לפי משומשת אין טסט 4 חודשים..

פורסם
בתאריך 17.5.2024 בשעה 11:40, הירושלמי כתב:

"אל יתהלל חוגר כמפתח"

את טיבה של העסקה יהיה אפשר לדעת עוד מס' חודשים אחרי שתשתמש ברכב תקופה. לא כמה ימים אחרי הרכישה.

• אהבתי 2
  • משעמם 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...