Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 שעות, davemustaine87 כתב:

למה מישהו שיש לו רכב ללא מחלות ועושה 1 ל-18 בממוצע, מטופל ושמור, מחליף לו סוללה בכמה אלפים טובים, ואז מוכר אותו שניה אחרי בגרושים?  

שנה וחצי זה לא שנייה

זה גם לא בגרושים בדיוק. אולי כמה אלפים פחות. יש אנשים שמעדיפים למכור מהר והעיקר לא להתעסק בזה. זו החלטה הגיונית. בודאי הגיונית יותר מלמכור למגרש

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אשאל ככה,

יש לך רכב שמור ומטופל, חסכוני מאוד, שאין לו מחלות מיוחדות, יש לו גם גיר ומנוע שיכולים להגיע עד חצי מיליון קילומטר ללא התעללות מיוחדת. 

ועל הדרך השקעת בו סביב ה-7-10 אלף שקל בסוללה חדשה על מנת שהרכב יוכל להמשיך לתפקד עוד כמה טובות. 

ניראה לך סביר שתמכור רכב כזה אחרי שנה וחצי? במיוחד כשמדובר על 13 אלף שקל? 

נכון שתמיד יכולים להיות סיפורים של מוכר תמים שחי בעולם משלו, או שחייב כסף דחוף, או שנולד ילד רביעי וצריך רכב גדול יותר וכו'

אבל אני יכול להגיד לך מהנסיון שלי שקניתי ומכרתי סביב ה-30 רכבים במהלך החיים, עבורי ועבור משפחה וחברים. במהלך אותם עסקאות, ראיתי וניהלתי ומשא ומתן עם קונים ומוכרים רציניים סביב ה-150 פעמים 

מתוך אותם 150 פעמים אתה יודע כמה פעמים נתקלתי במוכרים שבאמת היו תמימים ולא הכירו את השוק? 0 פעמים

לעומת זאת, בכמה קונים תמימים נתקלתי שמאמינים לכול סיפור שמספרים להם? לא מעט. 

פורסם

אם אני מבין נכון הפער בין מחיר העסקה למחיר הסביר של העסקה הוא כ 4,000-5,000 ש"ח, נכון?

אם כן אז זה לא פער שמדליק הרבה נורות אדומות כזול מידי. אבל כמובן כל רכב צריך לבדוק

לפני 5 דקות, davemustaine87 כתב:

יש לך רכב שמור ומטופל, חסכוני מאוד, שאין לו מחלות מיוחדות, יש לו גם גיר ומנוע שיכולים להגיע עד חצי מיליון קילומטר ללא התעללות מיוחדת. 

ועל הדרך השקעת בו סביב ה-7-10 אלף שקל בסוללה חדשה על מנת שהרכב יוכל להמשיך לתפקד עוד כמה טובות. 

ניראה לך סביר שתמכור רכב כזה אחרי שנה וחצי? במיוחד כשמדובר על 13 אלף שקל? 

אני לא אומר שאתה בהכרח טועה. אבל יש עוד הסתכלות סבירה מאוד.

היה לפני שנה וחצי לבעלים רכב עם פוטנציאל שימוש ארוך אבל שצריך טיפול בסוללה. אבל הוא צריך אוטו לשימושו.

יכל לעשות אחד משניים: לתקן או למכור במצב בעייתי. החליט לתקן. זה הגיוני מאוד.

אולי יכל להמשיך לסחוב עם רכב תקול. אבל לא רצה.

וזה נניח והוא לא ידע שעוד שנה וחצי יוכל/ירצה/עתיד/יצטרך למכור את הרכב.

ואם כן ידע שצפוי לו שימוש של שנה וחצי בלבד. מה יעשה? ימכור ויחפש רכב לשנה וחצי או שיתקן ומשיך עוד שנה וחצי...

בסופו של דבר שנה וחצי זו לא תקופה זניחה כפי שתה מציג אותה. זה לא מצב שמדליק נורות אדומות בוהקות בכלל.

בכל מקרה צריך בכל עסקה לנסות להבין למה מוכרים את הרכב. גם קצת שאלות לפעמים מאירות הרבה על המצב.

פורסם
לפני 3 שעות, razi_pazi כתב:

אם אני מבין נכון הפער בין מחיר העסקה למחיר הסביר של העסקה הוא כ 4,000-5,000 ש"ח, נכון?

אם כן אז זה לא פער שמדליק הרבה נורות אדומות כזול מידי

אם תחשוב שהוא קנה את הרכב ב30% פחות מהמחירון וזה רכב שבדרך כלל נמכר מעל המחירון זה ישמע לך סביר?

פורסם

כן. סביר.

לא משנה שהאחוזים גדולים. בפועל זה 4000-5000 ש"ח פער.

שוב, אני לא אומר שאין כאן הפתעה. אלא שאין כאן איזה נורות אדומות בוהקות.

אנשים מוכרים למגרש ומפסידים סכומים גדולים בהרבה משיקולי נוחות. אז מוכר שמוכר ב 4,000 ש"ח מתחת למחיר השוק לא נראה לי קיצוני

פורסם
בתאריך 23.5.2024 בשעה 10:54, razi_pazi כתב:

למה מישהו שיש לו רכב ללא מחלות ועושה 1 ל-18 בממוצע, מטופל ושמור, מחליף לו סוללה בכמה אלפים טובים, ואז מוכר אותו שניה אחרי בגרושים?  

לי יש גם פריוס 2008, נקנתה לפני שנתיים וחצי ב-20500 עם 270k.

המחירון היה הרבה מעל, אבל מי שמכר לי, (שמר עליה כמו ילד, הסטוריית טיפולים מלאה במורשה טויוטה) לא היה נשמע לו סביר שעולה יותר (זה רכב ישן) והוא רצה משהו יותר חדש, בלי קשר למצב של מה שיש לו.

והוא החליף בטריה פחות משנתיים לפני המכירה. ועוד המון דברים. ועשה טסט יום לפני, וחשב שיקח חודשיים למכור.

הרכב עכשיו עם 310k ק"מ, לוקח 1/19 בערך, עירוני משולב, וחמסה עליו....

שיהיה בהצלחה!

• אהבתי 4
  • תוכן חדש...