Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

שלו'ם, אני טרי בעניין הרכבים.

אשמח שמישהו יפרט לי מה צריכים לעשות לרכב וכל כמה זמן.

אני מבין שאחר כך , אם ארצה למכור אותו זה יהי'ה מאוד חשוב.

ועוד משהו, באמת נראה לכם שחשוב לטפל בחברת הרכב?

פורסם

קודם כל חשוב להבין באיזה רכב מדובר. לכל רכב יש שגרת טיפולים שונה.

בבסיס כללי אצבע:

החלפת שמן מנוע + פילטר - כל 10\15\20 אלף קמ

פלאגים - כל 45\60\100 אלף קמ

החלפת שמן גיר אוטומטי - כל 45\60\90 אלף קמ

החלפת פילטר אוויר - כל 30\45 אלף קמ

החלפת נוזל בלמים - כל שנתיים

החלפת פילטר מזגן - כל שנה

החלפת שמן הגה - כל 60\90 אלף קמ (כבר די נדיר ברכבים מודרניים)

ישנם שינויים קלים לכאן ולכאן.

  • רעיון טוב! 1
פורסם

בכלי הרכב המודרניים חשוב לשמור על שיגרת טיפולים בתלות בנסועה ובזמן. בנסועה נמוכה עד 10,000 קילומטר בשנה מומלץ לבצע טיפול מידי שנה , נקודת הזמן מן הסתם מטעמי נוחות תהיה בסמוך לתאריך הטסט, וכמובן רצוי לפניו ( שבוע לפני למשל)

החלפת שמנים ופילטר שמן מידי 15,000 או פעם בשנה מה שבא קודם (לא הייתי ממליץ למשוך ל 20,000 ברכב בן יותר מ 3 שנים) 

פלאגים מידי 60,000 , על מנת להיות בצד השמרן. כמו כן שמן ממסרת (גיר) אוטומטי .

פילטר אוויר כל 30,000 ופילטר מזגן מידי שנה. נוזל בלמים מידי שנתיים.
במידה והרכב תקין שיגרה כזו תשמר אותו למשך שנים.

 

סע בדרכים טובות.

 

  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

 

פורסם

חכל רכב שגרת טיפולים המפורטת בספר הרכב. מיום הטיפול יש למנות את הנסועה או הזמן עד הטיפול הבא, ולבצעו לפי מה שמגיע קודם, כלומר אם השגרה היא שנה או 15,000 ק"מ ונסעת בשנה 12,000 ק"מ עליך לבצע את הטיפול אחרי שנה, אבל אם נסעת 15,000 ק"מ ב-9 חודשים זה הזמן לסור למוסך.

 

לעתים לאותו רכב יש שגרות שונות לפי תנאי הנסיעה (למשל ספיגת אבק רב), או לפי החלקים והחומרים בהם נעשה שימוש - למשל מצתי אירידיום יחזיקו פי 3-4 מצתי ניקל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

דרך אגב מישהו יכול לעזור לי גם בשגרת טיפולים להונדה אקורד 2012?☺️

בעבר-פורד פיאסטה פשע 1.4 אוטומט🤪

כיום-הונדה אקורד 2012 שתיינית וכייפית😀

×
×
  • תוכן חדש...