Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 538
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

הצלחתי לבטל את דרישת התשלום של UPS.

הפניתי אותם למחירונים ופרסומים שלהם:

• פרסום שלהם שבין השאר אומר שאין עמלות על חבילות מתחת ל-75$ ביבוא אישי. בעיקר, לא על "עמילות".
    אמנם כתוב שם גם "פרט למקרים בהם המשלוח מעוכב לבדיקת מכס או נדרש לאישור ע"פ חוקיות היבוא", אבל כאן לא היתה דרישת מכס לתשלום, לא בדיקה פיזית, ולא נדרש אישור חוקיות יבוא (כן שלחתי להם אישור שהפקתי ליתר בטחון, אבל טכנית הוא לא היה דרוש, ומי שהפיק אותו היה אני ולא הם).

• התעריפון שלהם מראה שמה שהם רצו לגבי אחסנה היה שגוי. אפילו לפי פרשנות מקסימליסטית של ספירת ימים.
    (חוץ מזה שהעיכוב גם היה בגלל אופן הטיפול שלהם ולא חוסר תגובתיות ממני, וגם היה אפשר להתחיל אותו שבוע לפני שהחבילה הגיעה לארץ, כי נראה שכל העניין התבסס על הצהרת המכס מהשולח.)

מסקנות:

• אין לי מושג אם אישור משרד התחבורה ששלחתי להם היה דרוש או עזר.
  • בסוף גיליתי שעל קופסת החבילה היתה מודבקת תוית של היצרן עם מק"ט, ותיאור (זה לא ממש בלשון אנוש, אבל עדיין יותר ממה שבהצהרה).
    אני לא יודע אם מישהו ראה את זה. נראה לי שהכל התבסס על נתוני המשלוח שבמערכות המיחשוב.
  • לדעתי יש סיכוי שכל אופן התמחור שלהם לא תואם לחוק.

• המשלוח היה EMS ו-UPS משולב. אחרי ש-UPS מסרו גם הסטטוס תחת מספר המעקב של EMS התעדכן. לא ידעתי שיש דבר כזה ואני לא יודע איך זה פועל ומי אחראי לזה.
  • גיליתי את סיווגי המכס תחת פרק 98 (שבחלק XXII "נספח"), לא שנראה לי שזה לשימוש ע"י שולחים?
  • חבל שאני לא מוצא (למשל כאן) גרסאות עדכניות של צו תעריף המכס המלא בגרסת קובץ שטוח מאוחד. רק גרסה מ-2017 או 2018.

• אי אפשר לסמוך על חנויות, כולל כאלה שזה תחום העיסוק היחיד שלהן. לא יודע אם זה אומר שכבר עדיף להזמין ממוכרים באיביי.

בתאריך 24.12.2025 בשעה 21:08, שחר 1 כתב:

הרבה יותר סביר מהאפשרות השניה, לצערי. 

לפני שהצלחתי לפתור את זה, שלחתי לחנות פירוט השתלשלות העניינים ושאלתי מה הם מציעים.

אחרי שזה נפתר עדכנתי אותם. נראה אם יגידו משהו בסוף.

לפני 4 שעות, מלטבשי כתב:

היום קיבלתי מ-UPS משלוח מהיר שיצא מ-Cars245. משאבת מים ותושבות בולם אחורי ל-3008. הוצאתי מראש רישיון ייבוא (לא יודע אם השתמשו בו, אבל ציינתי מספר מעקב של חבילה בבקשה.

מה היה ערך החבילה, ואיך היתה הצהרת המכס מבחינת טקסט תיאור מוצרים, וקודי סיווג מכס?

כדי שאדע לעתיד איך נראות הצהרות תקינות.

לפני 41 דקות, FROGIE כתב:

מהו פרט המכס ליבוא משולש (קומפלט)?

לא יודע. משתמע 8708.80 שדורש אישור יבוא כ-"מערכות מתלה וחלקיהם (כולל בולמי זעזועים)". אבל נראה מה יגידו אנשים שהזמינו בפועל דברים כאלה.

הגעתי לזה לפי לפי שיטה שהציע @EliC25, שהיא לראות מה Spareto מסווגים. דוגמאות:

https://spareto.com/products/kyb-control-trailing-arm-wheel-suspension/ksc4057

https://spareto.com/products/swag-track-control-arm/33-10-7247

https://spareto.com/products/japanparts-track-control-arm/bs-h49l

עריכה אחרונה על ידי elera
  • אהבתי 6
פורסם
לפני 4 שעות, elera כתב:

הפניתי אותם למחירונים ופרסומים שלהם:

• פרסום שלהם שבין השאר אומר שאין עמלות על חבילות מתחת ל-75$ ביבוא אישי. בעיקר, לא על "עמילות".
    אמנם כתוב שם גם "פרט למקרים בהם המשלוח מעוכב לבדיקת מכס או נדרש לאישור ע"פ חוקיות היבוא", אבל כאן לא היתה דרישת מכס לתשלום, לא בדיקה פיזית, ולא נדרש אישור חוקיות יבוא (כן שלחתי להם אישור שהפקתי ליתר בטחון, אבל טכנית הוא לא היה דרוש, ומי שהפיק אותו היה אני ולא הם).

• התעריפון שלהם מראה שמה שהם רצו לגבי אחסנה היה שגוי. אפילו לפי פרשנות מקסימליסטית של ספירת ימים.
    (חוץ מזה שהעיכוב גם היה בגלל אופן הטיפול שלהם ולא חוסר תגובתיות ממני, וגם היה אפשר להתחיל אותו שבוע לפני שהחבילה הגיעה לארץ, כי נראה שכל העניין התבסס על הצהרת המכס מהשולח.)

שמח לקרוא את זה. מעולה. ככה צריך!

פורסם

הזמנתי תושבת מנוע וברגי ראש + כמה פילטרים מ www.ak24parts.com הגיע אחרי שלשה שבועות הם שולחים דרך דואר ישראל וזה חוסך את כל הבעיות והעמלות פיברוק של החברות האחרות..מעבר לזה מחירים ממש טובים שירות מצויין ביקשתי מהם להפיק שתי חשבוניות אחד על המוצרים ואחד על עלות משלוח כדי שזה לא יעבור את רף המכס מצרף מחירים מההזמנה שלי

# Product PRICE Quantity
1 ORIGINAL IMPERIUM Mounting, engine 32923 $30,30 1
2 FEBI BILSTEIN Oil Filter 32103 $4,03 1
3 BGA Cylinder Head Bolt Set BK3399 $14,61 1
4 AUTOMEGA Filter, cabin air 180048710 $3,92 1
  • אהבתי 2
פורסם

יפה שיש חנות שמתחשבת בבקשות שלך בחשבוניות.

ממליץ להבא לרכוש מותגים ברמה יותר טובה לחלקים האלה. 

Imperium זה כמו "משהו מסין"

Febi סבבה להרבה דברים אבל מסננים הייתי לוקח מחברה שמתמחה במסננים.

ברגי ראש קונה רק מקורי מיצרן הרכב.

לפני 12 שעות, elera כתב:

כל הכבוד על הנחישות. מעולם לא חשבתי להיעזר בתעריפון שלהם בוויכוח איתם.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 46 דקות, high way כתב:

ביקשתי מהם להפיק שתי חשבוניות אחד על המוצרים ואחד על עלות משלוח כדי שזה לא יעבור את רף המכס

הם עושים את זה גם אם לא מבקשים

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)

יש אתרים נוספים כמו Spareto שמראים HS codes?

אני לא מוצא שם אפילו weatherstrip אחד עם תמונה. יש הרבה מוצרים אבל כולם בלי תמונה, אז זה פחות שימושי כאסמכתא.

חבל שאין בארץ רשימה ממשלתית של מוצרים בפועל והסיווג שלהם, כדי שתשמש כאסמכתא ותחסוך חיכוך.

דבר מעניין שיש בארה"ב הוא פרסום של החלטות מכס לגבי סיווג:

https://rulings.cbp.gov/search?term=4016.93.1050

ונראה שגם אפשרות לשלוח הודעה כדי לשאול.

לפני 3 שעות, amosbmw כתב:

מעולם לא חשבתי להיעזר בתעריפון שלהם בוויכוח איתם.

יש סיכוי שבמקור הלוגיקה שלהם היתה משהו כמו: היתה התעסקות שקשורה לסיווג או תיאור בהצהרת מכס, אז זה אומר "עמיל מכס".

קשה להגיד מה גרם להם לשנות דעה.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

מבסוט עליך ועשית בשכל.

מתחת ל 75$ אין שום מיסים שום כלום. צריך להתעקש איתם. אם פנית ל UPS עם טעות של ספק (הלקוח שלהם בפועל) בתחילת הסיפור, ברור גם שלא צריך לחייב אותך על אחסנה. שיחייבו את הספק. אה, הם לא יעשו את זה.. הספק לקוח גדול שלהם, a lot of money.

פורסם
לפני 14 דקות, elera כתב:

יש אתרים נוספים כמו Spareto שמראים HS codes?

https://www.tariffnumber.com/

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני כשעה, elera כתב:

חבל שאין בארץ רשימה ממשלתית של מוצרים בפועל והסיווג שלהם, כדי שתשמש כאסמכתא ותחסוך חיכוך.

המסמך של משרד התחבורה די טוב.

לפני 4 שעות, amosbmw כתב:

כל הכבוד על הנחישות. מעולם לא חשבתי להיעזר בתעריפון שלהם בוויכוח איתם.

זה בייסיק.

פורסם

היי חברים למישהו יצא להתנסות בהזמנות מאמזון ?
אני רוצה להזמין lower control arm, במידה ואצליח אחסוך המון כסף בחברה רוצים עבר החלק המקורי (4142 שח) בעוד באמזון הוא עולה 98 דולר עבור חלק מקורי פשוט לא להאמין!!
image.thumb.png.c8b2225e343500ee0c699dbcdc7d9fc9.png
https://www.amazon.com/-/he/dp/B085S6J42B?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&language=en_US

האם התשלום הוא סופי ואמזון מטפלת בהכל או אצטרך להוציא רשיון יבוא/אישור מעבדה מוסמכת ?
בנוסף אשמח להבין את ההבדל בין רשיון יבוא לאישור מעבדה מוסמכת. (במקרה שלי מה צריך להוציא ?)
ומה העלות של הוצאה עם עמיל מכס כדוגמת ups.

שאלה אחרונה האם משולש הנ״ל מסווג תחת פרט מכס זה ?

תודה על המדריכים והתגובות זה עוזר לחסוך המון :)

image.thumb.png.909d73df1bb6db8ede9aba55a968896c.png

פורסם
לפני 2 דקות, FROGIE כתב:

אבל אצלי מופיע בקישור Temporarily out of stock.

מנסיון שלי עניין של שבוע-שלושה עד שיוציאו משלוח, צריך להתחשב בזה

אבל זה לא אומר שלא יישלח, פשוט לא לצפות שתוך שבועיים זה אצלך

(במידה וכתוב Temp out of stock ועדיין אפשר לרכוש. מה שלא יגיע יותר למחסנים של אמזון, לא תוכל לרכוש)

פורסם (נערך)
לפני שעה, yonich100 כתב:

היי חברים למישהו יצא להתנסות בהזמנות מאמזון ?
אני רוצה להזמין lower control arm, במידה ואצליח אחסוך המון כסף בחברה רוצים עבר החלק המקורי (4142 שח) בעוד באמזון הוא עולה 98 דולר עבור חלק מקורי פשוט לא להאמין!!
image.thumb.png.c8b2225e343500ee0c699dbcdc7d9fc9.png
https://www.amazon.com/-/he/dp/B085S6J42B?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&language=en_US

האם התשלום הוא סופי ואמזון מטפלת בהכל או אצטרך להוציא רשיון יבוא/אישור מעבדה מוסמכת ?
בנוסף אשמח להבין את ההבדל בין רשיון יבוא לאישור מעבדה מוסמכת. (במקרה שלי מה צריך להוציא ?)
ומה העלות של הוצאה עם עמיל מכס כדוגמת ups.

שאלה אחרונה האם משולש הנ״ל מסווג תחת פרט מכס זה ?

תודה על המדריכים והתגובות זה עוזר לחסוך המון :)

image.thumb.png.909d73df1bb6db8ede9aba55a968896c.png

לפי מה שידוע לי בהזמנה מאמזון (כשהשולח הוא אמזון, כמו במקרה הזה) אין 'הפתעות'. התשלום סופי.

אבל שים לב שזה לא אותו מק"ט כמו בתמונה שצרפת וכנראה לא מה שאתה צריך.

עריכה אחרונה על ידי itzik123
פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, itzik123 כתב:

לפי מה שידוע לי בהזמנה מאמזון (כשהשולח הוא אמזון, כמו במקרה הזה) אין 'הפתעות'. התשלום סופי.

אבל שים לב שזה לא אותו מק"ט כמו בתמונה שצרפת וכנראה לא מה שאתה צריך.

הוא מחליף אותו , תודה על ההבחנה

image.png

עריכה אחרונה על ידי yonich100
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...