Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו העביר אייטם בסיווג 8708.30.9000?

כשהזמנה לא באמת בסיווג הזה, האם כדאי לנסות לשנות קוד למשהו אחר, גם אם זה יצור אי-התאמה בין מה שכתוב פיזית על חבילה למה שהחנות מדווחת אונליין?

8708.30 = בלמים ועוד. על קטגורית-האם הזו כתוב שצריך אישור "מעבדה מוסמכת" ל: קליפרים, תופי / רפידות / דיסקיות בלימה, ודברים דומים.

hs-8708-30.thumb.webp.3ace3d62264d644968eaa178cc97683c.webp

נראה שחנות החליטה להפתיע בסיווג 8708.30.9000, שגרוע אפילו יותר מ-8708.99 הלא אידיאלי (הוזכר בשאלה קודמת לגבי איזה סיווג מכס עדיף, שלא היו לה עונים).

תחת 8708.30.9000 יש בישראל:

9200 - מעצורים המשמשים לייצור טובין שסיווגם בפרט 87.16.1000 (מותנה)
       9300 - דיסקיות בלם, תופי בלם ומערכות ABS
       9900 - אחרים

• תגובות 540
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בבקשת אישור יבוא אישי כותבים תמיד 8708. לא נכנסים בכלל לרזולוציה של 10 ספרות.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

הקוד המפורט הוא מה שלהבנתי החנות סיווגה את המשלוח.

השאלה מה חברת המשלוח או המכס עושים כשהם רואים את קוד כזה, של בלמים / אחרים, גם כשהחלק לא באמת בקטגוריה הזו.

החבילה מתחת ל-75$, והפקתי ליתר בטחון אישור משרד התחבורה. אבל כסיווג 4016. זו קטגורית האם של גומי, ש-Spareto למשל משתמשים בה לתושבות מנוע.

ואם זה לא מספיק, החנות החליטה על דעת עצמה לשנות מ-EMS ל-UPS.

פורסם

בעלות סמלית של 400 ₪ אגרת פתיחת חבילה + אגרת תיקון סיווג + עמלת סרט דבק, במקום 800 ₪ אישור מעבדה? :)

משתמע שהחנות יכולה אולי לשנות את קוד הסיווג. אבל מקסימום כשידור אונליין לחברת המשלוח ולא על ובתוך החבילה הפיזית.

אני לא בטוח אם זה רעיון טוב או לא?

דברתי גם עם נציג UPS. זה לא היה מועיל. לא הצלחתי להבין ממנו הרבה, ולא לקבל תשובות קונקרטיות.

הוא עדיין לא רואה באיזה קוד זה סווג. לא הצלחתי להבין אם בגלל שזה עדיין לא יצא ממדינת המקור או מה.

אם זה אומר משהו, אתר מעקב המכס עדיין לא יודע על מספרי המעקב שיש לי, אחד בסגנון דואר רגיל עם 13 תווים (שתי אותיות, 9 ספרות, שתי אותיות של מדינת מקור), השני מספר UPS של 18 תווים.

ההצעה היחידה של נציג UPS היתה לשלוח להם אישור יבוא וקישור למוצר. אבל אני לא בטוח אם זה מקדם את המטרה או דווקא מנוגד לה,

כי האישור הוא לפרט מכס 4016.00.0000, שלא תואם למה שבמשלוח שלדברי החנות הוגדר 8708.30.9000.

ואם כך, אני מניח שהם מצפים לא לאישור ה-"מוצרי תעבורה - יבוא אישי (0201)" שיש לי, אלא ל-"מעבדה מוסמכת לרכב (0204)".

פורסם

יש בידי אישור יבוא 2 בולמי זעזועים.

בטופס צריך למלא יצרן (אם אני זוכר נכון הבאתי קישור לעמוד של המוצר) ומחיר.

האם זה קריטי אם אני אחליף יצרן? [זה לא מופיע בטופס ששלחו לי] והמחיר יקר יותר בכמה דולרים?

פורסם (נערך)

נקלט ראשונית במכס. זה מתחת ל-75$ ערך מוצר.

אין חיבור לאישור הייבוא שלי, אולי כי לא כתבתי מספר מעקב (שלא היה לי).

כמו שהוזכר קודם, החנות החליטה לסווג את זה כבלמים 8708.30.9000, שדורשים אישור מעבדה,

במקום מה שזה באמת, תושבת מנוע שלא דורשת אישור ביבוא אישי. אישור היבוא שיש לי הוא על קוד 4016.00.0000, תחתיו יש למשל 4016.99.2900 שמתאים.

אם למישהו יש רעיונות מה כדאי לעשות עכשיו, כדי לא להגיע לתשלומים מיותרים?

לתקשר ישירות עם המכס / משרד התחבורה / כלכלה כדי לתקן קוד סיווג מכס (HS),

או לשלוח ל-UPS את אישור היבוא שלא תואם ל-HS שעל המשלוח + קבלה וקישור למוצר,

או לא לעשות כלום.

customs-gov.thumb.webp.1abd0e18940357b03b93ac876765374b.webp

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, elera כתב:

או לשלוח ל-UPS את אישור היבוא שלא תואם ל-HS שעל המשלוח + קבלה וקישור למוצר,

במידה ואתה לא מזדרז עם UPS הם אלה שירצו ממך דמי אחסנה.

אז אתה צריך לפנות אליהם כמה שיותר מהר ולעדכן שהחנות סיווגה לא נכון, ושלח הוכחה לסיווג הנכון ככה שזה יטופל כמה שיותר מהר.

במקביל, אתה יכול לפנות למכס [email protected] או למייל אחר שמישהו יתן אחרי אם יש לו נסיון בזה

המקרה שהיה לי:

הזמנתי פריטים ב 60$ והמשלוח עלה 16$.

החשבונית של הספק הייתה על מעל 75$ ו DHL רצו ממני כמובן מע"מ, ובגלל שהנושא התעכב - דמי אחסנה, וגם דמי מחשב אני חושב.

אני מהצד שלי שלחתי חשבונית תקינה של הפריטים שעלו כ 60$, והסברתי ל DHL שאני לא אשלם להם אחסנה - שיפנו לספק, שישלם או שיניחו לזה כי הספק הוא לקוח גדול שלהם.

אני פניתי במקביל גם ל DHL וגם למכס, אבל המכס הגיב לי בצורה גנרית, וכל העבודה הייתה מול DHL. אבל זה מקרה שונה משלך.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

נחת אתמול בערב המאוחר. הרושם הוא שאף אחד לא פועל ביום שישי. לא יודע אם זה כבר יחשב לימי אחסנה, מעבר לבעיית הסיווג.

האם זה נראה כמו תהליך רגיל של כניסה, או תקוע שדורש התערבות?

אם להתערב, גם כאן ההנחה היא שעדיף מול UPS, ולא המכס?

c2.thumb.webp.55793899db782dd24340f08d4bdb73da.webp

פורסם
ציטוט

תושבת מנוע שלא דורשת אישור ביבוא אישי. אישור היבוא שיש לי הוא על קוד 4016.00.0000

למה הוצאת אישור יבוא אם אתה יודע שלא צריך?

נראה תהליך רגיל, בסה"כ מצב המשלוח. הייתי מפנה את תשומת ליבה של UPS בלבד. תן גם בראש לחנות שממנה רכשת, עקרונית היא אחראית על המשלוח.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, elera כתב:

נחת אתמול בערב המאוחר. הרושם הוא שאף אחד לא פועל ביום שישי. לא יודע אם זה כבר יחשב לימי אחסנה, מעבר לבעיית הסיווג.

האם זה נראה כמו תהליך רגיל של כניסה, או תקוע שדורש התערבות?

אם להתערב, גם כאן ההנחה היא שעדיף מול UPS, ולא המכס?

אחסנה זה בדרך כלל על ימי חול בלבד אני חושב, כשהם לא עובדים זה יהיה חזירי לגבות אחסנה והם לא רוצים שיעברו למתחרים שלהם.

ממני רצו אחסנה רק אחרי שזה היה בארץ 6 ימים, מתוכם שישי שבת. כמובן שלא שילמתי וביקשתי מהם או לגבות מהספק או לוותר לספק על הטעות כי הוא לקוח גדול שלהם.

חלק מהשירות של UPS זה לתקן מול המכס, כמו שללקוח עסקי יש נציג/ה אישית ב UPS גם ל UPS יש נציג/ה במכס שמטפלים להם בדברים.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, mcaspi כתב:

למה הוצאת אישור יבוא אם אתה יודע שלא צריך?

כי סיפרו כאן שחברות משלוח אוהבות להגיד שצריך אישורים, ושהן יפיקו או כבר הפיקו וצריך לשלם עוד כמה מאות ש"ח, ואם לא, אז עלויות אחסנה וטיפול.

לפני 6 שעות, mcaspi כתב:

תן גם בראש לחנות שממנה רכשת, עקרונית היא אחראית על המשלוח.

תקשורת בעייתית איתם. מראש ניסיתי לוודא שישתמשו ב-HS code נכון.

לפני 6 שעות, mcaspi כתב:

נראה תהליך רגיל, בסה"כ מצב המשלוח.

לא יודע מה הרגיל בתהליך לגבי ה-"טרם הוגשה הצהרה". אבל ציפיתי שהצהרה תקרה עוד לפני שחבילות נוחתות.

לפני 4 שעות, גולדן191 כתב:

כשהם לא עובדים זה יהיה חזירי לגבות אחסנה והם לא רוצים שיעברו למתחרים שלהם.

נראה מה יהיה. אבל הרושם הוא שבגדול, לחברות משלוח אין בעיה לגבות אקסטרה.

לקוחות הקצה הם די לקוחות שבויים. בקושי יש שליטה באיזה חברת משלוח תהיה בשימוש.

לא רק שהשולחים בהרבה מקרים לא מאפשרים בחירה, אלא מסתבר שיש גם דוגמאות כמו כאן, שבחרתי ספציפית ב-EMS וזה הפך בהפתעה ל-UPS.

לפני 4 שעות, גולדן191 כתב:

חלק מהשירות של UPS זה לתקן מול המכס, כמו שללקוח עסקי יש נציג/ה אישית ב UPS גם ל UPS יש נציג/ה במכס שמטפלים להם בדברים.

לא יודע אם השאיפה שלהם תהיה לעזור או דווקא למקסם הכנסות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 דקות, elera כתב:

לא יודע אם השאיפה שלהם תהיה לעזור או דווקא למקסם הכנסות.

השאיפה שלהם שלא תגיד להם "הספק עשה טעות, הלקוח שלכם הוא הספק, תחזירו לו את החבילה, אני לא משלם אחסנה" כי זה מה שרוב הישראלים יגידו.. נקווה לטוב, תעדכן שבוע הבא :)

• מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...