Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה תחזוקת שבר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אתן כמה דוגמאות. מדובר בסוזוקי אלטו 2012. ידנית.

1.למשל היה צריך להחליף רצועות אביזרים.  בשנה השישית או ב 90,000 אלף. לא החלפתי. הרצועות נראות חדשות בלי סימני יובש. 

2.פלגים(מצתים). צריך להחליף או 7 שנים. או 105,000 אלף. לא החלפתי הרכב אם 50,000 אלף.

3.נוזל קירור.  ההוראות אומרות. או 3 שנים או 45,000 אלף. בדרך כלל החלפתי כל שלוש שנים. אבל באחת הפעמים. היועץ שרות המליץ למשוך עוד שנה.

אז משחתי.

4.פילטר אויר. ההוראות אומרות או 45,000 אלף. או שלוש שנים. פעם אחרונה שהחלפתי זה היה בינואר 21.

5. שמן גיר. זה או 145,000 אלף. או 10 שנים. יועץ השרות המליץ להמשיך. בגלל נסועה מאותה. אז לא החלפתי.

שמן מנוע ופילטר שמן. אני מחליף כל שנה.

צמיגים לפי בלאי. בדרך כלל 5 שנים.

לא ממליץ לאף אחד לנהוג ככה. זה סיכון שלי.

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה מטרת השרשור?

להראות שאפשר להתעלם מהנחיות היצרן והרכב ממשיך לנסוע?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הרכב בקושי נוסע, לכן לא יקרה שום דבר אם לא יחליף רצועת אביזרים במצב טוב, פלגים שלא נסעו חצי מהקילומטראז' של הוראות יצרן 

וככה חלקים אחרים ( שהם לא נוזלים למיניהם ).

זאת לא תחזוקה טובה, כי נוזל קרור, שמן גיר מאבדים מתכונתם עם הזמן, בלי קשר לכמות הנסיעות.

תחזוקת שבר, זה כאשר בכלל לא מטפלים ברכב עד שמשהו מתקלקל.

• אהבתי 2

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

גם. וגם שאנשים יכתבו מה דעתם זה תחזוקת שבר.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 53 דקות, vladclar כתב:

הרכב בקושי נוסע, לכן לא יקרה שום דבר אם לא יחליף רצועת אביזרים במצב טוב, פלגים שלא נסעו חצי מהקילומטראז' של הוראות יצרן 

וככה חלקים אחרים ( שהם לא נוזלים למיניהם ).

זאת לא תחזוקה טובה, כי נוזל קרור, שמן גיר מאבדים מתכונתם עם הזמן, בלי קשר לכמות הנסיעות.

תחזוקת שבר, זה כאשר בכלל לא מטפלים ברכב עד שמשהו מתקלקל.

גם רצועת אביזרים מאבדת מתכונותיה במשך הזמן...

מה שאתה מתאר פה זה תחזוקת שבר.

פורסם

חמי תיחזק ככה שנים סיביק 92 ששרדה בלי למצמץ 230 אלף ק"מ עד שנמכרה. אז כן... ברכב יפני יש מצב שזה יחזיק.

ברכבים מודרניים עם טורבו וגירים חכמים אני בספק אם השיטה תעבוד לאורך זמן.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

רצועת אביזרים, אם היא לא נראית יבשה סדוקה, לא יקרה שום "שבר" , אם לא  מחליפים אותה אחרי 50 אלף קילומטרים, גם לפלגים לא יקרה שום דבר.

שימו לב, מי שהמליץ לדחות כל מיני החלפות זה יועץ,  ולא בעל הרכב על דעת עצמו.

הרכב נוסע מעט בצורה מובהקת,  ועדיין מחליפים לו שמן מנוע פעם בשנה. אין כאן הזנחה, יש שיקול דעת של "יועץ", בהתאם למצב החלפים. אני לא יודע מי זה היועץ, אבל הוא כנראה מטעם המוסך, ואין לו אינטרס לחסוך על הרכב הזה.

אם זה רכב שלדעתכם מטופל בתחזוקת השבר, 90% מהרכבים שנוסעים מעט קילומטרים בשנה מטופלים ככה, ומבחינתכם פסולים בגלל ההזנחה.

לפני 8 דקות, סולל הדרך כתב:

ברכבים מודרניים עם טורבו וגירים חכמים אני בספק אם השיטה תעבוד לאורך זמן.

מה מיוחד בפלגים ברכבים כאלה, שחייבים בצורה גורלית להחליף אותם ב 50 אלף קילומטרים, כאשר ההחלפה היא כל 90 אלף קילומטרים?

מה מיוחד ברצועת אביזרים שחייבים להחליף אותה בחצי מהקילומטראז' ממה שרשום בהוראות היצרן, כאשר היא נראית במצב חדש?

• אהבתי 2

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

עיקר ההתייחסות היא לנוזלים פילטרים.

אביזרים בדר"כ פחות קריטי אלא אם זו רצועה טבולה של פזו 😂

פורסם
לפני שעה, vladclar כתב:

רצועת אביזרים, אם היא לא נראית יבשה סדוקה, לא יקרה שום "שבר" , אם לא  מחליפים אותה אחרי 50 אלף קילומטרים

העניין הוא שיש סיבה שכתוב ק''מ או תקופת זמן.

גם אם תיקח רצועה חדשה לחלוטין, לא תיסע ק''מ אחד, למעשה, לא תתקין אותה בכלל, סתם תשים אותה בחוץ חשופה לסביבה, אחרי מספר שנים התכונות של הגומי ישתנו. זה הבלאי שהיצרן ממליץ לך להימנע מלהגיע למצב הזה.

אבל זה לא דיון פה על כן להחליף רצועה או לא להחליף פילטר. פות''ש שאל מה זה תחזוקת שבר ולדעתי מה שהוא מתאר היא כזאת, שכן תחזוקה שוטפת משמע לעבוד לפי המלצות היצרן גם אם לא נדמה שדברים חשובים...

לא נכנס בכלל לדיון להאם זה בכלל טוב או שווה לתחזק בתחזוקה כזו או אחרת, רק על מה זה אומר.

פורסם

התחזוקת שבר הכי גבוהה היא אצל כל מיני ליסינג קמיקות למינהם,

אתה שולח את האוטו לטיפול הוא יושב במוסך מקבל השראה, אח"כ הולך לחצר האחורית עובר שטיפה, וחוזר אליך,

יש להם החלפת שמן בWIFI והחלפת פילטרים ע"י בינה מלאכותית עם רובוטים בלתי נראים,

תכלס האוטו נכנס יצא לפעמים אפי' לא פותחים מכסה מנוע,

אה שכחתי את המדבקה של הטיפול הבא לא שוכחים לשים 😀

• מצחיק 3
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם (נערך)

חשוב לי להדגיש. שאי החלפת הרצועות. זה על דעת עצמי. גם הפלגים. על דעת עצמי.

מי שהסתכל על הרצועות. לא ידע שהן בנות 12. יחשוב שהחליפו לפני חודש.

עבדתי בחשמל רכב ומיזוג אוויר. וראיתי רצועות יבשות בחיי.

זה רכב שיותר בחניה מאשר על הכביש.  היו שנים שהעיתי עושה 6500 קילומטר בשנה. היום זה ירד ל 1200 או 1500 גג.

חשוב לי להדגיש. היא ההחלפה לא מתוך קמצנות. או הזנחה. רק לחשוב שמכונאי ממוצע. מותח לפי הרגש.

עושה לי פריחה.

אז כול עוד הן נראות בסדר משאיר אותן.

עריכה אחרונה על ידי yor2
  • מעניין 1

תודה🙂

פורסם

תחזוקת שבר זה אשכרה רק כשהחגורה נקרעת מחליפים,

או רק שהמנוע לא נושם מחליפים פילטר,

שמן בכלל לא צריך,

פלגים כל עוד הניצוץ בקרבו גם כשמגמגם ממשיכים הלאה,

נורות צק אין מכבים עד שחוזרות,

זה תחזוקת שבר בהתהוות,

להגדיר תחזוקה פחות מהסטנדרט כשאתה בודק ורואה שהמצב בסדר זה פחות תחזוקת שבר.

• אהבתי 2
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, WE988244 כתב:

להגדיר תחזוקה פחות מהסטנדרט כשאתה בודק ורואה שהמצב בסדר זה פחות תחזוקת שבר.

העניין הוא שלא תמיד ניתן לראות מה המצב...

כן, גם אם אתה מכונאי רציני שעוסק שנים בתחום, איך בדוגמאות הפותחות של השרשור תדע לשפוט?
איך תעמוד על טיב איכות נוזל הקירור?
ועל איכות הגומי? גומי יכול להפוך להיות אלסטי יותר גם מבלי להראות יבש וגם מבלי להיות סדוק למראית עין, אבל האחיזה שלו במכלולים עלולה להיפגע..
איך תשפוט לפי העין פילטר? לרוב, באמת רואים מתי פילטר כבר גמור ומלוכלך מאד, אבל לפעמים מצטבר מספיק לכלוך שפוגם בזרם ועדיין לא מספיק גדול כדי להיות נראה לעין..

אם כבר צריך להוסיף סוג של תחזוקה בין שוטפת לבין שבר, תחזוקה בה אתה מודע ועוקב אחרי הדברים ומתקן בהתאם למצב.
באנגלית קיים מונח לסוג תחזוקה הזה: condition-based maintenance

עריכה אחרונה על ידי דג
  • מעניין 1
  • תוכן חדש...