Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכלים החשמליים מצילים את מדינת ישראל מלעמוד עוד שעה בפקקים בכל יום

מצד שני הם באמת מסוכנים יותר ולכן חשוב ללמד לרכב עליהם 

בתאריך 2.8.2024 בשעה 15:45, sperial כתב:

זו אינה ״פגיעה דרך הכיס״.

אתה רוכב על קורקינט או אופניים חשמליים? יש בכך סיכון מובנה. אם אתה לא תשלם תמורת ביטוח ״מישהו״ אחר יצטרך לשלם תמורת הטיפול בפציעות ובנזקים שתגרום ברכיבה. אם אני מחוייב בביטוח כדי לנסוע ברכב שלי (מכונית) אין שום סיבה שאתה לא תידרש לשלם תמורת ביטוח לרכב שלך (אופניים או קורקינט ממונעים), ותפיל עלי, את הנזקים שתגרום, מה גם שרבים מהנפגעים הם הולכי רגל, שאינם מבוטחים ואינם יכולים לחמוק מהרכב המהיר שלך.

להעלות מיסוי בוודאי לא שייך מכיוון שהחיסכון שכלים כאלו נותנים למשק הוא עצום !![ע"ע כל מי שחוסך שעת נסיעה ברכב בת"א]

לגבי הולכי רגל  הם לא אמורים לפגוש קורקינטים  ומי שנוסע על מדרכה צריך להחרים לו את הכלי        לוחייות לא יפתרו שום בעיה גם ככה כולם בורחים יברחו על עוד משהו 

אני לא חי יותר אני חי מהר

פורסם
לפני 8 דקות, יענקלה הדובי כתב:

לוחייות לא יפתרו שום בעיה גם ככה כולם בורחים יברחו על עוד משהו 

לוחיות רישוי, ישפרו את האכיפה כנגד כאלו שעוברים על החוק.

להגיד "גם ככה כולם בורחים" זה לברוח מהאחריות שיש לנו כאנשים שרוצים לחיות בחברה תיקנית ונורמלית.

• רעיון גרוע 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, alechko01 כתב:

שמח שאתה כמעט הבנת את המצב ,כי מי שלא נסע לא מבין את הסיטואציה.

עכשיו תתאר לעצמך שאתה בתל אביב ברחוב צר מאוד  או משהו בסגנון , מכוניות מחנות אחת בתחת של השניה. רכב שנוסע על המסלול צר כדי לא לפגוע  ברכב אחר צריך לנסוע די זהיר כי יש מצבים שלא נשאר מרחק בין מראה שלך למראה של רכב חונה, ואז בא משאית קטנה או רכב גבוה כבד אחר , אוטובוס למשל ובמקרה נכנסת גם אתה לרחוב הזה , רחוב צר ומאוד ארוך ואתה מתקדם לכיוון העליה קשה.

לרגע לא נשכח שמהירות המקסימלית  לאופניים חשמליים או קורקינט אמור להיות בישראל  עד 25 קמייש ,לפי המלצה שלך אני אמור לעצור בצד בגלל שאני נוסע לעט ועוצר את התנועה ,כלומר אני צריך להידבק לרכב שחונה בצד בצורה מיוחדת כדי שלא ייפגעו בי. הרי זה מצב של התאבדות כמעט כי מדובר על הרבה מכוניות שמאחורי , כך שהסיכוי למצוא את עצמך מרוח על הרכב אחר הוא גבוה וזאת הסיבה שאני לא עוצר ומתקדם ונותן גז ונעזר בפדלים כדי לברוח מהר ובכל זאת רובם מצפצפים .

מה לעשות, לצערי רובם חושבים שכביש של אבא שלהם, חסרי סבלנות וחושבים שכל אחת על אופניים הוא ילד מפגר שמפריע לתנועה.

כמו מדינה הגבילה לנסוע על המדרכה ונתנה לאופניים חשמליים לוחית רישוי זאת אומרת יש לכלי זכות מלאה להיות על המסלול ולנוע בבטחון מלא כמו כל כלי  אחר ואחרים צריכים להבין להתחשב בזה.

צודק לחלוטין!

לעצור בצד ל"רגע" ולתת לתנועה לעבור זה הדבר הכי לא נכון לעשות ולצערנו הרבה חושבים שדו"ג עם או בלי מנוע הוא סוג ב'.

הרי בתוך העיר הדו"ג יהיה מהיר יותר, פה ושם יש חתיכת רחוב יחסית פנוי שהרכב כן יכול לתת גז והנהג כמובן חייב להעלות מהירות מעל 25-30 רק כדי להרגיש שהוא נוסע, לא משנה שעוד 50 מטר יש עוד רמזור ובדיוק בקטע הזה רוכב האופניים מפריע לו וצריך לזוז הצידה.

אז אם זה באמת קטע ארוך ויש מקום לתת לעקוף אז למה לא, אחרת אני במקרה הזה רוכב באמצע הכביש ולא מנסה להתעמת עם העצבני/עצבנית שמאחורי.

עריכה אחרונה על ידי baer
פורסם

כל הקורקינטים האלה שמשתוללים בכבישים זה אסון נוראי. מייד רואים מיהו רוכב נורמלי, אחראי וזהיר לעומת כל המשתוללים למיניהם. האביזר הכי חשוב ברכב שלי הוא מצלמה המתעדת כל מה שקורה לפניי בנהיגה. הסיכון לתאונה עם רוכב דו גלגלי הוא גבוהה לצערי. הכי גרוע זה כל המרכיבים למינהם וכל הרוכבים מכף רגל עד ראש שלבושים בשחור בלי טיפת מחזיר אור או פנס ובטח שללא קסדה. רכבתי 30 שנה על דו גלגלי ותמיד פחדתי ושמרתי מרחק מהשליחים שהשתוללו בכביש לצידי. אבל הדו גלגלי החשמלי האלה, כשהכל מופקר, אין ממש אכיפה ואין ענישה - זה כבר מוגזם. חייבים לחייב אותם בתאורה, קסדה, מספר רישוי וביטוח!

ועוד משהו, הריקשות שנוסעות על המדרכות ועל הכבישים באין כניסה עם חברת הובלות ואלטע זאכן וכל הח#א הזה - כמובן שבלי ביטוח, בלי לקחת אחריות על פגיעה ברכבים. אין מילים. פשוט הפקרות.

הגיע הזמן לעשות לזה סוף ולהשוות את התנאים של רוכבי דו גלגלי לבעלי הקורקינטים. שיקחו אחריות, הם וההורים שלהם. זהו, פרקתי.☠️

320736923_895789321582790_3594878445977980703_n.jpg

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

עובד בתל אביב ולא חושב שראיתי עד היום אחד עם לוחית רישוי על הכלי שלו

כמובן שכול אלה שעוברים באדום/בלי קסדה/חושבים שהכביש שלהם כנראה גם לא יתקינו את הלוחית הזאתי.

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם
לפני 12 שעות, Michazzz כתב:

כל הקורקינטים האלה שמשתוללים בכבישים זה אסון נוראי. מייד רואים מיהו רוכב נורמלי, אחראי וזהיר לעומת כל המשתוללים למיניהם. האביזר הכי חשוב ברכב שלי הוא מצלמה המתעדת כל מה שקורה לפניי בנהיגה. הסיכון לתאונה עם רוכב דו גלגלי הוא גבוהה לצערי. הכי גרוע זה כל המרכיבים למינהם וכל הרוכבים מכף רגל עד ראש שלבושים בשחור בלי טיפת מחזיר אור או פנס ובטח שללא קסדה. רכבתי 30 שנה על דו גלגלי ותמיד פחדתי ושמרתי מרחק מהשליחים שהשתוללו בכביש לצידי. אבל הדו גלגלי החשמלי האלה, כשהכל מופקר, אין ממש אכיפה ואין ענישה - זה כבר מוגזם. חייבים לחייב אותם בתאורה, קסדה, מספר רישוי וביטוח!

ועוד משהו, הריקשות שנוסעות על המדרכות ועל הכבישים באין כניסה עם חברת הובלות ואלטע זאכן וכל הח#א הזה - כמובן שבלי ביטוח, בלי לקחת אחריות על פגיעה ברכבים. אין מילים. פשוט הפקרות.

הגיע הזמן לעשות לזה סוף ולהשוות את התנאים של רוכבי דו גלגלי לבעלי הקורקינטים. שיקחו אחריות, הם וההורים שלהם. זהו, פרקתי.☠️

320736923_895789321582790_3594878445977980703_n.jpg

ואללה כאלה עוד לא ראיתי למעט בסין.

נמכרים בכ20K ש"ח. רק אלוהים יודע איך הם נכנסים לארץ והעיקר אותנו שולחים לעשות לוחית רישוי.

image.thumb.jpeg.4c1db97ba5c50ce4243386f78ff24de4.jpeg

image.thumb.jpeg.6fd4468c5361a6ce536be721a3472c0e.jpeg

פורסם
לפני כשעה, baer כתב:

ואללה כאלה עוד לא ראיתי למעט בסין.

נמכרים בכ20K ש"ח. רק אלוהים יודע איך הם נכנסים לארץ והעיקר אותנו שולחים לעשות לוחית רישוי

ריקשות חשמליות מסתובבות בכמויות בדרום תל אביב, רובן נהוגות  בידי מהגרי עבודה אבל לא רק. 

גם מפעילות הקורקינטים השיתופיים משתמשות בהן לצורך העברת קורקינטים ממקום למקום ואפילו ראיתי עובדי עיריית ת"א (מחלקת גינון נדמה לי) נוסעים בריקשה כזאת. 

בעיקרון הן נמכרות בתור רכב תפעולי שלא צריך רישיון ורישוי אבל מותר לו לנוע רק במתחם שמוגדר איזור רכב תפעולי (מפעל, נמל, קיבוץ, בסיס צה"ל וכו'). אבל נוסעים חופשי בלי קשר לאיזורים כאלה. אולי מתישהו יטפלו בזה, כרגע זה ככה. 

פורסם (נערך)
בתאריך 25.8.2024 בשעה 00:01, DareDevil כתב:

לוחיות רישוי, ישפרו את האכיפה כנגד כאלו שעוברים על החוק.-לא נכון הם לא יתקינו והם בורחים תמיד אז איך בדיוק תהיה יותר אכיפה

להגיד "גם ככה כולם בורחים" זה לברוח מהאחריות שיש לנו כאנשים שרוצים לחיות בחברה תיקנית ונורמלית. לא הצדקתי פשוט זו המציאות והלוחיות לא ישפרו אותו

עריכה אחרונה על ידי יענקלה הדובי

פורסם
לפני 7 שעות, יענקלה הדובי כתב:

מבצע אכיפה וסמכויות אכיפה לפקחים עירוניים, יעשו את העבודה.

מניח שאם מישהו מאחת העיריות קורא את ההודעה שלי, אני מציע לעשות מבצע אכיפה של כל העיריות בגוש דן, על הדרך שולח אותם להנפיק דרך העמדות שכבר הקימו )עיריית תל אביב הקימה עמדה כזו( והנה לך אכיפה. את הגרעין הקשה יקח זמן אבל בסוף זה יגיע שכולם ישימו.

מקסימום מעלים את הקנסות כל כך גבוה שכבר לא משתלם לא להסתובב בלי לוחית

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

רק להחרים כלי שנוסע בלי רישוי, להעמיד ליד הכלים שהוחרמו  דוכן שעושה מספרים במחיר פי חמש מהמחיר במשרד הרישוי - והנה לך אכיפה מוצלחת 💗

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 1 דקה, Michazzz כתב:

רק להחרים כלי שנוסע בלי רישוי, להעמיד ליד הכלים שהוחרמו  דוכן שעושה מספרים במחיר פי חמש מהמחיר במשרד הרישוי - והנה לך אכיפה מוצלחת 💗

אני מאמין גדול שצריך לעשות את זה לאט, מניח שעיריית תל אביב כבר לוטשת זמן ארוך על ההכנסות מעבירות תנועה שעושים הכלים החשמליים.

מה גם זה נכנס רק החודש ונראה לי שצריך לתת לציבור זמן לעשות את המעבר הזה (משלל סיבות כמו המלחמה, זמן להוציא את הלוחית וכו').

כן אני רוצה אכיפה אבל עדיין רוצה שלא ישר יפלו עליהם. מה גם הקנס עלוב מאוד בשביל להתחיל להשקיע מאמצים - 100 שקל, לא נראה לי שמשתלם.

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 20 שעות, Michazzz כתב:

הנקודה היא שגם אם יהיה עונש מוות על קסדה

ספוילר

מה שבגדול כבר יש 😉

עדיין הם יברחו כי כמעט תמיד הם יצליחו ואין דרך כרגע לתפוס אותם 

פורסם
בתאריך 30.7.2024 בשעה 20:11, Buki כתב:

IMG_20240730_201004.thumb.jpg.1e110f84081580d7bf7a2cbbb98c3b21.jpg

כמה מילים על דברים פרוזאיים יותר שבטח אף אחד לא חשב עליהם. 

אז כאמור התקנתי לוחית רישוי במקום שנראה לי הכי נכון ומתאים, איפה שהיא מורכבת בכל הכלים הדו גלגליים הגדולים. בניתי מתקן מאולתר, כמה פעמים שיפרתי אותו עד שהגעתי למשהו יציב שלא רועד ולא רוקד.

זה הכל טוב. אחרי תקופה של רכיבה עם לוחית במקום הזה אני יכול לאמור שזה לא מקום מתאים. 

1. מפריעה להעביר את הקורקינט במקומות צרים ולהכניס למעלית, הלוחית נתקעת בכל מיני פינות. 

2. מפריעה לקפל את הקורקינט, עמוד הכידון במצב מקופל בדיוק נתקע בלוחית. 

3. מפריעה להכניס את קורקינט לאוטו, לרוב אני שם את הקורקינט על הרצפה לפני המושבים האחוריים ושם הלוחית נתקעת בכסא הקידמי, זה בכלל לא נוח. 

בקיצור פוגעת באופן משמעותי בשימושית הקורקינט. אולי אנסה להעביר אותה קדימה לעמוד הכידון. שברתי כבר את המתקן שהיגע איתה בשביל להשתמש בחלקים ממנו למתקן שבניתי אז צריך לבנות מתקן אחר.

• שבועיים מאוחר יותר ...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...