Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי ב-BMW M235i (שרשור אחזקה מתמשך)

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם
לפני 31 דקות, Fraysa כתב:

הוחלף גומי שמשה תחתון.

זה מגיע רק הגומי? בלי ה-cowl פלסטיק עצמו?

עשיתי חיפוש ולא מצאתי תוצאה ברורה. יש גם וגם.

ב-e36 (ללמד כי במוו פותרים מחלות דגם ממש מהר🤬) זה גם חלק שנוהג להתייבש מהר, מגיע ה-cowl כולו. לא מסובך להחלפה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תגובות 188
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סליחה על הבלבול, זה כל ה-cowl, לא ידעתי איך לנסח את זה בעברית. אני עושה D.I.Y והרבה, אבל לא רציתי להתעסק עם המגבים כל כך וזה היה כבר על הדרך.

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

לפני שנתיים החלפתי את הcowl (בעברית של מוסכים פנל טורפדו) בF25, כי גם לי הפריע המראה. 

מקורי עלה 150 אירו, לא מקורי עלה 50 אירו. לקחתי את הלא מקורי בעיקר כדי לא לשלם מיסים. גם ככה החבילה היתה ענקית. 

הרכבה לקחה אולי שעה אבל לא זכור לי שפירקתי מגבים בפעם הזאת.

עברו שנתיים והחדש גם מתחיל להראות סימני בלאי. עוד לא החלטתי מה לעשות איתו.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• אחראי פורום
פורסם
לפני 16 שעות, Fraysa כתב:

סליחה על הבלבול, זה כל ה-cowl, לא ידעתי איך לנסח את זה בעברית. אני עושה D.I.Y והרבה, אבל לא רציתי להתעסק עם המגבים כל כך וזה היה כבר על הדרך.

רכשת בעצמך? אם כן מאיפה?

In a million years לא חשבתי שאחליף את אותו חלק (שלא מתכלה ככה בשום רכב) בשתי במוו שונות.

• מצחיק 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הפער במחיר הבולם בלתי נתפס. 

• רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

האמת, התמחור של החלפים בארץ פשוט הזוי. ואני לא מופתע מפערי המחיר.

גם אני מזמין לעיתים חלפים מחו"ל, כמו לדוגמה ל- I30N שלי פלאגים עולים בחברה כמעט 700 שח, כאשר הזמנתי מקוריים ב 200 שח באינטרנט.

הם רוצים לעשות רווח של 250%. וזה לא נגמר בזה, יש חלפים עם רווח גדול מהותית.

עם ההוצאות של היום ויוקר המחיה, חבל לשלם מחירים כאלה במקום לפנות לפתרונות מחו"ל.

עריכה אחרונה על ידי ProMeR

עומר :-)

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 17.7.2025 בשעה 20:34, Fraysa כתב:

. אני כותב שלקחתי סיכון במרכיאות כי מעולם לא יצא לי להזמין חלק כזה לארץ, אשר דורש בין היתר הוצאת רישיון ייבוא, מסים כבדים (כ-40%) ועוד מהמורות ובלת"מים בדרך, דבר שלא רציתי להתעסק איתו

אני גם צריך להזמין בולמים לבימר שלי כי לטענת המוסך אין בארץ ואני אף פעם לא עשיתי הזמנה מחו" ל לחלקי רכב וזה בהחלט מלחיץ שלא יהיה תואם או עוקץ אחראו סתם לחץ מהלא נודע 

"בלי סיכון אין סיכוי"

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

טיפול 100,000 ק"מ

טוב, תכל'ס 98,000, אבל מי סופר וכו'. עברה שנה שלמה ו-8880 ק"מ בדיוק מאז הטיפול האחרון, שזו ירידה יפה ביחס לפעם הקודמת (9245 ק"מ ו-9 חודשים). רציתי לעשות את הטיפול אפילו לפני, אך בהתחשב בזה שהחלפתי שמן בין הטיפולים ב-92,000 ק"מ, משכתי מעט עם ההתראה של המחשב (משהו שאני לא עושה אף פעם, אבל גם הייתי סופר עסוק בלי קשר). לפני שקבעתי עם סטאס, שוטטתי בפורומים השונים בחו"ל לבדוק אם יש איזושהי תחזוקה מונעת שאני יכול לבצע ולא מצאתי משהו מעניין שכבר לא ידעתי עליו או עשיתי אותו, אז נשארתי עם החלפת שמנים ומסננים והחלפה של נוזל בלמים. כמו תמיד, באתי עם דף מודפס שמכיל את כל הדברים שאני רוצה לעשות (אנשים בעבודה צחקו עליי שאני זה שאומר למוסך מה להחליף ולא ההפך - אך ככה זה שאתה פדנט שמנהל טבלת מעקב פסיכית על כל דבר קטן ברכב).

למוסך התווספה גם פינת המתנה נחמדה שאיפשרה לי לראות את סטאס עובד על הרכב ובו בזמן להשלים עבודה.

image.thumb.png.6aa715805b79655b5e65edb5d4f9d788.png

לקראת סוף הטיפול, סטאס הראה לי עוד שני דברים נוספים ברכב. הראשון, הפלאנג' מים שעשוי מפלסטיק ועם הזמן פשוט לא עומד בלחץ ונהרס (אפשר לראות בתמונה את החלקיקים השחורים, איך הפלסטיק ממש נמס מהחום ונהרס). הפלאנג' הוחלף באחד אפטרמרקט מאלומיניום שאמור להחזיק יותר זמן. השני, שהוא פחות מדאיג, זה כל מיני שרשורי פלסטיק שנמסו מהחום. סטאס אומר שזה בגלל החום שהמנוע מוציא ש"נתקע" תחת הכיסוי (... וכנראה גם העובדה שהרכב בן 10). הוא הציע לי לנסוע בלי כיסוי - אך כמו שאתם מכירים אותי סירבתי בנימוס. טרם התחלתי לחפש, אך אנסה למצוא שרשורים כאלה ואחליף בעצמי. No biggie.

image.thumb.png.6457e3e1a3ee12ab91ab89853473671c.pngimage.thumb.png.6b8f56821c25434af8e906e0869539f3.png

לפני שיצאתי מהטיפול, שאלתי כדרך אגב: "תגיד, אף פעם לא החלפתי סלילי הצתה - מתי נהוג?". סטאס אמר שברגע שאחד הולך פשוט להחליף את כולם, ונסעתי לשלום. חזרתי הביתה ומאוחר יותר לקחתי את הרכב לסיבוב, ואחרי דקה של הנסיעה - גמגומים וקפיצות שקל מאוד לזהות שמדובר בפספוסי הצתה. מיד חיברתי את הסורק שאכן אישר שיש פספוס הצתה בצילינדר מס' 1, ועוד תקלה על חיישן ה-IAT. משום שההחלפה של מסנן האוויר במנוע הזה דורשת פירוק של סעפת היניקה, שעליה יושב החיישן, הנחתי שאולי משהו לא חזר למקום מהטיפול - אך הכל היה נראה בסדר. החלפתי בין סליל ההצתה של צילינדר מס' 1 ל-2 והנעתי שוב את הרכב - ואין תקלה, הכל פיקס. שיערתי שסלילי ההצתה כנראה לקראת סופם, ותזוזה הכי קטנה יכולה לגרום להם לעבוד (או לא לעבוד במקרה הפחות טוב). צירוף מקרים מוזר, אבל צירופי מקרים זה דבר שקורה. אגב, מישהו יודע מהיכן השיבוש "כוהל"/"כוהלים" הגיע אלינו? אני לא מפסיק לראות אנשים משתמשים בזה וזה מזעזע אותי.

קפצתי ל"משה חלפים" בפתח תקווה, ושנייה לפני שבאתי לשלם 1,200 ש"ח על 4, אה... 6! סלילי הצתה (אני רגיל להכפיל ב-4, לא רגיל ל-6 צילינדרים) OEM של חברת NGK, השוויתי אותם לשלי וראיתי שאין להם מגן מתכת מסביב. אמרתי למוכר שישים לי אותם בצד ושאני אחשוב על זה. מצאתי סרטון נפלא ב-YouTube שמסביר שאלו בלי מגן המתכת של NGK/Bosch היו בהתחלה, ואז BMW השתדרגו ועברו לסלילי הצתה של Delphi (שכן הגיעו עם מגן המתכת), ולבסוף Eldor נשאר ה-OEM מאז 2018. הזמנתי מ-FCPEuro שישיית סלילי הצתה של Delphi עם משלוח סופר מהיר (תוך 4 ימים זה כבר היה מחוץ לדלת שלי) והרכבתי אותם ברכב. מאז, התקלה לא חזרה על עצמה ואכן נראה שמדובר היה בסלילי הצתה לקראת מותם.

סה"כ נזק לטיפול 1,700 ש"ח, סה"כ נזק לסלילי ההצתה 925 ש"ח (כולל משלוח ומסים) - זול יותר ב-275 ש"ח מ"משה חלפים".

אה ו... בונוס קטן. לפני מעל שנה הזמנתי מדבקות לקליפר מ-BrakeCaliperDecals שהם יצרנים של מדבקות קליפרים סופר איכותיות, עמידות לחום ועיוותים ברמה של OEM. עם הזמן, הסמל "M" שמוטמע על הקליפר נשחק ודוהה, אז זה פתרון נחמד. התעצלתי המון זמן להרכיב אותם כי צריך לפרק גלגלים, להוריד את הסמל המקורי עם טינר, לנקות טוב ולהדביק, אך הסופ"ש סוף סוף התפניתי לזה, והתוצאה ממש מוסיפה לפי דעתי.

image.thumb.png.be6ed6d4792e94bb8f381e1f097a4048.png

עד לפעם הבאה,

Fraysa.

עריכה אחרונה על ידי Fraysa
  • אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

Coil סליל באנגלית.

בימי קדם היה מחובר סליל אל הדיסבריוטר (מעין מתג מעגלי) שחיבר אותו כל פעם למצת אחר ובזמן החיבור נוצר הניצוץ.

היום ישנו מנגנון אלקטרוני הדוחף זרם דרך סליל/סליל כפול ויוצר ניצוץ חזק ומאוד מדויק (מתוזמן).

ד"א, התמזל מזלך עם מודולי ההצתה, אני משלם 200 ש"ח למודל OEM (מרצדס) ולא ציפיתי כי בבמוו מודולי ההצתה יהיו כל כך זולים.

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
תוספת
פורסם

גם אני הייתי בא בזמנו עם רשימות מודפסות למוסך, כשעוד הייתי משתמש בהם.

היום כבר כמעט עושה הכל לבד, ואם הולך למכונאי לעבודה כלשהי, כותב לו בwhatsapp את כל השלבים שצריך לעשות שלא יפספס כלום.

למה אתה לא שואל, ידוע שקוילים לBMW צריך לקנות רק Delphi.

לגבי הצמות במנוע - חפש באמזון או עליאקספרס split wire loom tubing ותמצא שירשורים בכל הקטרים, שנראים כמו המקורי ונוח מאוד להלביש אותם.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...