Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשנה איבחנו אצלי בעיה דומה, רכב אחר עם גיר זהה לדעתי (al4) ודובר על עלות של אזור ה900. כמו שאני מכיר כשזורקים מחירים אז בטח זה היה לפני מע"מ ואולי גם לפני עבודה ככה שנראה שהמחיר שלך סביר סה"כ. 

(לבסוף לא תיקנתי, הרכב היה סה"כ בסדר וכעבור כמה חודשים מכרתי עם גילוי נאות על התקלה).

מעבר לנורת תקלה - מה ההרגשה מכיוון הגיר?

פורסם

בדיקת מחשב נראה לי יקר מידי, אתה יכול לקנות OBD מעליאקספרס ב 50 ש"ח ולגמור את הסיפור לבד.

לגבי עלות החיישן לא יודע, אפשר לבדוק אבל נראה יקר.

פורסם

ב18.8 נדלקה נורא אדומה "נורת תקלות כללית", הגעתי אל המוסך והמוסכניק הוציא דף תקלות והיה צריך להחליף חיישן מהירות כניסה בגיר אוטומט וגבה עבור החיישן והעבודה 1290 כולל מע"מ

זה כ4 חודשים המזגן ברכב לא מקרר כמו שצריך (מוציא חום ולפעמים קור) והיה רעש מהמאוורר- לא טיפלתי עד 30.8 (ב29.8 הרכב התחמם ולא יכולתי לנהוג, צפצף הרבה) 

הלכתי לאותו מוסך והוחלף לי מאוורר מנוע מושלם 1116 לפני מעמ 

עבודה 333 לפני מעמ 

סהכ 1695שח 

לאחר הפעולה או אפילו באמצע המוסך עדכן אותי שיש צורך בהחלפת שסתום ספיקה חשמלי למדחס מזגן - חדש ( אמרתי למוסך שבסוף חודש הבא יבוצע כי יש לי הרבה הוצאות לחודש זה) 

המוסך הוא מורשה, מקום נקי ומסודר שיש עליו תגובות חיוביות וטובות - בגלל זה הלכתי אליו מלכתחילה

מה המק"ט של השסתום ? מה הדגם? לרכב זה? 

האם שילמתי הרבה כסף? 

פורסם
בתאריך 1.9.2023 בשעה 10:16, Deutz912 כתב:

בדיקת מחשב נראה לי יקר מידי, אתה יכול לקנות OBD מעליאקספרס ב 50 ש"ח ולגמור את הסיפור לבד.

לגבי עלות החיישן לא יודע, אפשר לבדוק אבל נראה יקר.

לא הוא לא

את הOBD ב50 שח הוא יכול לתת לילד בתור צעצוע

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם

אבחנתי תקלה זהה ביונדאי אקסנט 2008 (P0717) באמצעות רכיב OBD פשוט.

במקרה שלי החיישן עלה 100 ש"ח באבי חלקי חילוף.

פורסם
לפני 4 שעות, nit_zan כתב:

לא הוא לא

את הOBD ב50 שח הוא יכול לתת לילד בתור צעצוע

כן הוא כן, כנראה שאתה לא יודע להשתמש בזה, זיהיתי לחברים תקלות שהופיע להם לאחר מכן הם הלכו למוסך ואותם תקלות שהופיע ב OBD הופיע למוסך בOBD ה"יוקרתי" (בOBD הפשוט אפשר לקבל רק מידע) והם החליפו לו את החלקים והתקלה לא הופיעה שוב, הוא כן אמין אולי לא הצלחת להשתמש בו.

פורסם

ה-OBD מאליאקספרס, איביי וכו' אמין למדי

השוויתי בעבר תקלות שהתקבלו בו מול סריקה של מוסך עם ציוד "יוקרתי" - אותו דבר, אותם קודים

ההבדל? המחיר - במוסך תשלם על בדיקה 300 ש"ח פלוס מע"מ - במקרה הטוב.

באליאקספרס זה יעלה לך 50 ש"ח ותוכל לבדוק איתו תקלות במשך שנים ובכל זמן נתון בלי טובות - אותם קודים! שלא יבלבלו לכם את המוח

אין שום קוד "מיוחד" שמתקבל בסורק של המוסך.

פקידה במוסך מורשה אמרה לי בעבר שסריקת מחשב זה הדבר הכי רווחי שיש במוסך

הסורק תקלות ה"יוקרתי" שלהם (חצי דקה של חיבור כבל וסריקת) מכניס להם אלפי שקלים מדי שבוע.

פורסם
לפני 1 דקה, boli19 כתב:

ה-OBD מאליאקספרס, איביי וכו' אמין למדי

השוויתי בעבר תקלות שהתקבלו בו מול סריקה של מוסך עם ציוד "יוקרתי" - אותו דבר, אותם קודים

ההבדל? המחיר - במוסך תשלם על בדיקה 300 ש"ח פלוס מע"מ - במקרה הטוב.

באליאקספרס זה יעלה לך 50 ש"ח ותוכל לבדוק איתו תקלות במשך שנים ובכל זמן נתון בלי טובות - אותם קודים! שלא יבלבלו לכם את המוח

אין שום קוד "מיוחד" שמתקבל בסורק של המוסך.

פקידה במוסך מורשה אמרה לי בעבר שסריקת מחשב זה הדבר הכי רווחי שיש במוסך

הסורק תקלות ה"יוקרתי" שלהם (חצי דקה של חיבור כבל וסריקת) מכניס להם אלפי שקלים מדי שבוע.

הדבר פשוט וברור, כנראה שאין לו ניסיון בעניין.

פורסם

OK הסורק מעלי אולי יכול לאבחן אבל לא יכול למחוק ולעשות עוד פעולות שסורק (לא חייב מקורי "יוקרתי"-פשוט סורק סביר) קצת יותר מתקדם יכול לעשות

בכל מקרה על כל שטות הוא יצטרך להגיע למוסך(לא כל גליצ' מחשב דורש הגעה למוסך למרות שנדלקת מנורה)

אצלי יש מחלה שמופיע תקלה של בלם יד חשמלי פעם בכמה זמן למרות שהוא ממשיך לתפקד רגיל מכל הבחינות

לפני 4 שנים קניתי סורק קצת יותר יקר(סביבות1200 1000 ש"ח לא זוכר בדיוק) שיכול גם למחוק ולבטל תקלות וגליצ'ים של מחשב  ועוד פעולות שקשורות במערכות השונות

שנים כבר לא ראיתי מוסך(אחרי שהייתי במוסך מומלץ בפורום והוא החליף לי חלק סתם שלא קשור בכלל, מחק את התקלה והיא חזרה שוב אחרי כמה שבועות)

פורסם
לפני כשעה, nit_zan כתב:

OK הסורק מעלי אולי יכול לאבחן אבל לא יכול למחוק ולעשות עוד פעולות שסורק (לא חייב מקורי "יוקרתי"-פשוט סורק סביר) קצת יותר מתקדם יכול לעשות

בכל מקרה על כל שטות הוא יצטרך להגיע למוסך(לא כל גליצ' מחשב דורש הגעה למוסך למרות שנדלקת מנורה)

אצלי יש מחלה שמופיע תקלה של בלם יד חשמלי פעם בכמה זמן למרות שהוא ממשיך לתפקד רגיל מכל הבחינות

לפני 4 שנים קניתי סורק קצת יותר יקר(סביבות1200 1000 ש"ח לא זוכר בדיוק) שיכול גם למחוק ולבטל תקלות וגליצ'ים של מחשב  ועוד פעולות שקשורות במערכות השונות

שנים כבר לא ראיתי מוסך(אחרי שהייתי במוסך מומלץ בפורום והוא החליף לי חלק סתם שלא קשור בכלל, מחק את התקלה והיא חזרה שוב אחרי כמה שבועות)

זה נכון שמחשב יקר יכול לעשות פעולות, הדגשתי שסורק OBD פשוט הוא יכול רק לתת מידע, סורק OBD יותר יקר יכול גם לעשות שינויים במחשב, בעליאקספרס יש הרבה כאלה במחירים טובים...

לא תמיד מחיקה של נורה דרך המחשב היא הדרך הנכונה לפתור את הבעיה..

פורסם

לא יודע לגבי תקלות בלם, אבל לפחות תקלות מסויימות שהחיווי שלהן הוא 'נורת מנוע', סורק פשוט מעלי (כזה שמתחבר לטלפון באמצעות בלוטוס) יכול למחוק. מניסיון עם תקלות שונות בכמה רכבים.

נראה לי שלא עם כל אפליקציה אפשר למחוק אבל זה עניין אחר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

כשתלמדו דיאגנוסטיקה אז תדברו. המחשבים שת אלי אקפסרס ב50 שקל אולי יקראו תקלה אבל לא ידעו לתת לך את הפתרון. יכול להופיע לך תקלה של תערובת עשירה , ואיך תדע מה הפתרון? ועוד אין סוף דוגמאות. מניסיון.

מחשבים רציניים שעולים 1000+ יודעים לאפס , לכייל ועוד. 

המקרה הספציפי פה עקצו אותך באיבחון.

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
  • תוכן חדש...