Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(פרויקט שהיה מטופש להכנס אליו).

טלוויזית מדבקה סינית בת 5, 43 אינץ' נמסרה כשהיא נדלקת לרגע ונכבית מיד.

הוחלט, כפרויקט תעסוקה למשועממים להשמיש אותה כטלוויזיה לחצר...

פורק כרטיס המתחים, והוזמן לפי המק"ט כרטיס משופץ מעליאקספרס.

הכרטיס הגיע, הורכב, ו... אותה תקלה.

בפניה למוכר, הוא ענה ש(באשמתי) הזמנתי כרטיס לא נכון, כי המתח של הספק שנשלח אלי שונה ממתח הספק שלי.

לא היתה שום אינדיקציה למתח הספק בתיאור או אפשרות בחירה במשהו אחר. המק"ט בשני הכרטיסים זהה.

כרטיס מקורי:

IMG20230426154228.thumb.jpg.90d9d363cd7a9234a0f698bfc395edbf.jpg

כרטיס שסופק:

Screenshot_2023-08-03-15-02-30-77_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.thumb.jpg.4b2dba5b2e2acff719aff9d88f94334a.jpg

שאלות:

אני צודק בדיספיוט+ דירוג של כוכב אחד שהמוכר קיבל ממני, או שהוא צודק?

יש מצב שאני יכול עדיין להכין לימונדה מכל הלימונים שיש לי? או שבוודאות הספק עצמו הוא התקלה ואין טעם לנסות להעביר אותו מכאן לשם?

אני יכול לבדוק את הספקים הללו (יש בידי מולטימטר סביר)?

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם (נערך)

לא נראה לי שאתה צודק בדיספיוט ובכוכב.

אם לא רשום במפורש מתח כניסה, תמיד תניח שעלולה להיות בעיה.

בנוסף אני לא מבין למה החלטת להזמין דווקא כרטיס כשהתקלה המתוארת נשמעת הרבה יותר מתאימה לבעיה בספק. 

בשביל זה יש מולטימטר, כאילו, תבדוק את הספק...

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הספק הוא הרכיב הכחול/לבן בתוך הכרטיס.

הכרטיס המשופץ עלה 25 דולר, כולל משלוח.

חשבתי שזה יפתור את הבעיה במינימום התעסקות.

מה גם, שהכרטיס מגיע עם שלט "מתנה" (הכרטיס הוא גם הטיונר) וקיבלנו את הטלוויזיה ללא שלט.

וגם, חשבתי שזה יחסוך לי לבדוק ולוודא קבלים/מוספטים תקולים.

היתה לי הרגשה שאני לא מאה אחוז כאן, למרות שבכל סרטוני היוטיוב לא מצויין שיש לכרטיסים האלה מתחים שונים.

להיפך, מדובר על לוודא רזולוציה והספק של הלדים, לפי גודל הטלוויזיה, וזה ווידאתי.

גם אצל המוכר לא היו שום רמזים או אופציות אחרות למתח כניסה.

אבל אני אכן לא שלם עם הדיספיוט.

אולי אבטל אותו...

פורסם

באופן כללי ובלי קשר למקרה הספציפי, אישית אני מעדיף לשמור את הדיספיוט רק למקרים קשים וחד משמעיים, פה יש, שוב, לדעתי, אפור באמצע בלי זדון, אי הבנה. 

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

היו לי 2 מקרים דומים לשלך; אחד לפני המון שנים - פתר את הבעיה, השני לפני איזה שנה - לא נפתרה הבעיה (נראה שהרבה מהמוכרים מחזיקים ציוד מפירוק - וכמו כל רכיב אלקטרוני מפירוק, אי אפשר לסמוך על זה).

למרות שהמוכרים הסיניים מצלמים את הכרטיס שהם שולחים מורכב על המסך - שים לב לקומבינה: ברוב המקרים הם לא מצלמים את המסך עובד, אלא רק שהכרטיס מחובר.

במקרה האחרון איבדתי תקווה ואפילו לא פניתי למוכר, כפרת עוונות. ידעתי שהמלחמה אבודה מראש כי הוא מבחינתו עשה את הכל להראות שהכרטיס "תקין". זה היה השכר לימוד שלי.

40 אינץ' כבר עולה בסביבות 600-700 שח, 50 אינץ' כבר מגרדת 1000 שקל מלמעלה.
עבור חדר - תתקדם ל 50".

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה.

כמו שכתבתי- זו לא טלוויזיה שנחוצה בשום חדר.

סתם "פרויקט" שניסיתי להרים.

אם היה מצליח- היא היתה הופכת לטלוויזיה בחצר.

הטענה של המוכר כאן, היא שהזמנתי כרטיס עם ספק לא מתאים.

הטענה שלי היא, שהזמנתי לפי המק"ט, (שתואם) ושהוא לא נתן אפשרות לבחירת מתח ספק, או ציין מהו בכלל מתח הספק במכירה.

הוא ביקש לציין רזולוציה של הטלוויזיה, ואת הגודל, שקובע את הספק הכרטיס בוואט, וזה עשיתי.

אגב, כשהטלוויזיה נדלקת לשניה, רואים שהיא הפכה למותג "קונקה" במקום ה"פיילוט" שהיא היתה...

פורסם

אני לא מבין מה המתח שמדובר? (אולי אתה מתבלבל בהספק?)
ע"פ עם המק"ט זהה, הנתונים זהים.
תופעה של הדלקה רגעית קשורה לא פעם ללדים שרופים בפנל 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בום.

אכן- התקלה לפני החלפת הכרטיס היתה זהה.

אז יכול להיות שהבעיה בכלל לא בכרטיס....

אם כן, זה יהיה קטע ממש מביך.

אני חשדתי בכרטיס, כי כשהטלוויזיה מתה, היא מתה לגמרי. אין סאונד, אין אפילו נורת סטנדביי דולקת.

ההשערה שלך עדיין תקפה במקרה כזה?

הנה ההתכתבות שלי עם המוכר:

בפירוש מדובר על מתח, לא על הספק. גם אני חשבתי שהוא מתבלבל. ההספק הדרוש הוא 45 וואט. לטלוויזיות הקטנות יותר יש כרטיס זהה עם 35 וואט.

כאן הוא מדבר על מתח:

Screenshot_2023-08-13-09-30-53-37_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.thumb.jpg.b5fcfc55f540a091b05d3cb9c03df884.jpgScreenshot_2023-08-13-09-30-57-45_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.thumb.jpg.ffb1ad320a8ee749cec02fea2411fa18.jpg

לדיספיוט עצמו הוא גייס מישהו שמדבר אנגלית סבירה:

Screenshot_2023-08-13-09-32-02-53_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.thumb.jpg.12be0c02bf86c0a9ed25e8457ec21eb8.jpg

פורסם

צ'מע...

לא ראית נתונים שהם חד-משמעיים שהמוצר יעבוד אצלך (מעבר למק"ט), ולא שאלת שאלות. 

אני הייתי מתבאס שהזמנתי משהו שלא תואם ובולע את הצפרדע בלי דיספיוט- כי לא בררתי מספיק לעומק. 

כן, צריך להיות בעמוד המוצר תיאור טוב יותר, אבל זה לא מצדיק אותך בזה שלא בדקת (הבדיקה הכי פשוטה- למצוא מפרטים של הכרטיס בעוד חנות\2\7 ולהשוות ולראות אם כולם אותו הדבר או שיש הבדל כלשהו, או הכי פשוט בשאילתה לספק). 

בארץ, כל מוצר אלקטרוני\חשמלי שרוכשים מחו"ל, אוטומטית מלווה בבדיקה שלי שהוא מתאים ל-220V (אם לא כתוב, שואל. כבר נתקלתי בעז כזו), במקרה שלך- אם המתחים תואמים למה שרשום על הכרטיס עצמו (שלא ראיתי שרשום אצלך על הכרטיס האמת). 

תן לינק לעמוד המוצר שרכשת בבקשה. לרוב יש שם רמזים שונים ומשונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה בדיוק מה שהוא אמר לי.

"היית שולח לי תמונה של הכרטיס הקיים לפני שרכשת".

מבין שיצאתי כאן חומוס. ביטלתי לו את הדיספיוט.

זה הלינק

ציטוט

blockquote widget

• רעיון טוב! 1

פורסם

כנראה שהתאורה האחורית שונה.
אחת ל 150 וולט והשניה ל 94...
אם ככה, מה שקורה זה שהמכשיר מדליק את עצמו, יש זרם יתר או חסר כתוצאה מהמתח הלא מתאים והמכשיר מכבה את עצמו... כהגנה
אני אומר שבשביל 25 דולר תזמין את הכרטיס הנכון, תשאל את המוכר אם הוא מוכן לקבל את הכרטיס בחזרה ואולי לזכות אותך בכמה דולרים

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני אומר - זרוק את הכרטיס והטלויזיה, ולמד את השיעור.

לפני כמה שנים עשיתי טעות דומה - ניסיתי לתקן טלויזית סמסונג. הזמנתי כרטיס משומש שלא פתר את הבעייה - או שלא היה תקין או שהבעייה היתה אחרת. הבנתי שאין לי מספיק ידע כדי לזהות בודאות את התקלה ולהזמין חלק חלופי בעשרות דולר.

• אהבתי 1
:turn-l:
פורסם

יובק, כנראה שזה מה שיקרה בסוף...

לא נורא, זו כולה מכה קטנה לאגו.

כמו שאמרת- אין לי מספיק ידע. אתה רואה סרטוני תיקונים ביוטיוב, והכל שם נראה פשוט וקל... 

סתם לידע- הוא כתב שם שאני יכול להסב את הלדים שיעבדו במקביל במקום בטור? מה הכוונה? (לא אכפת לי לעשות ניסויים, כבר שילמתי עבור השיעור)

פורסם
לפני שעתיים, natco כתב:

זה הלינק

הלינק מביא אותי לשירשור הזה...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כן, ככה אני גם קונה כרטיסים אלקטרוניים...

מנסה שוב

• מצחיק 3

• תוכן חדש...