Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איפה כפתור דיווח על תוכן לא ראוי? 

זה מקומם ומרגיז שבגללך (אני מניח שבפרק הקרוב של 'דרייב' אתה ושני הנודניקים תדברו על זה), עכשיו צריך לפתוח 'חסכון לכל ילד מבוגר' כדי להתייצב שם בשנה הבאה. 

• מצחיק 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הטקסט כל כך מגרה את הדימיון, שהתמונות בסופו הן רק בונוס.

תודה קינן!

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

הפסטיבל הזה נהיה פשוט מפלצת, שזה טוב ורע;

מצד אחד (נכון להיום על כדור הארץ) אין שום אפשרות לראות ריכוז כל כך גדול של קלאסיקות מרוצים במקום אחד. אני זוכר שבשביל לראות את מכוניות המירוץ של פורשה הייתי צריך לנסוע למוזיאון (הישן) שלהם בשטוטגארט, בשביל אוסף המקלארנים והווילאמסים הייתי צריך להגיע לדונינגטון, ל-Grand Prix Collection (שגם כן נסגר ונמכר). שלא לדבר על אוסף Rosso Bianco המדהים שהיה ליד פרנקפורט. אז כל זה מרוכז בגודווד, וכולל גם את הנהגים שבמקור נהגו במכוניות בזמנם.

מצד שני, כמו כל אירוע שעולה על גדותיו, גם כאן יש התמסחרות ואיבוד ה"תמימות", כגון מחירי כרטיסים לא שפויים וכמויות של אנשים, כמו גם מחירי לינה בסביבה שעלו יותר מהר מהמדד... כל זה צפוי ומובן, אבל לא נעים במיוחד.

ובכל זאת מומלץ לכל מי שספורט מוטורי (במיוחד קלאסי) זורם בעורקיו. אני הייתי עוד כשהעסק היה מרשים אבל עדיין לא מפלצתי, ב-1997. בזמנו, זה היה הגודווד ה"רטוב" הראשון (מאז ההתחלה ב-1993) וגם זה לא הפריע להתרשם מערימות של רכבים, שעם יד על הלב, צילמתי מבלי לדעת מה אני מצלם. הנה פלייליסט של שלושה סרטונים:

והנה כמה תמונות מאותו אירוע. אם רק הייתי עם הידע שיש לי היום, הייתי מצלם הרבה יותר...

פורסם

מסכים עם כל מילה, ותודה על הצילומים האלו, זה באמת נראה מעידן אחר לגמרי של האירוע.

image.png.7047cb09912cf72931f18b19e2fc623d.png

הביואיק של בובי אליסון הייתה גם השנה!

PXL_20230713_095750106.jpg

• אהבתי 1

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

תודה על השיתוף.

פקטור משמעותי בהמשך קיומו (וצמיחתו המוגזמת) של הארוע הוא שרוב הקהל שם בריטי. האנשים האלה יעמדו בתור גם הוא נמשך יומיים ואין שום דבר בסופו, כי להיות כבשים בעדר זה חלק מה-DNA הלאומי שלהם. לא תראה סבלנות דומה אצל אף אחת מהמדינות השכנות באירופה, כך שבכל מקום אחר הארוע כבר מזמן היה מתפרק לכמה תתי-ארועים או משנה פורמט מטעמי בטיחות.

אני לא יודע אם נסקאר אי פעם היו בתחרות של 'יותר טוב' מול ליגות מרוצים אחרות, זו פשוט גרסה פשטנית של מירוץ אירופאי המותאמת לקהל היעד - כמו שבפולקסוואגן גרמני יש מתג אורות עם חמישה מצבים ובאמריקאי רק שניים. תסיק מזה לבד את המסקנות שלך על ה-IQ הממוצע בכל צד של האוקיינוס, אבל הפואנטה היא שזה שני ז'אנרים שונים שאינם מבטלים זה את זה.

חוץ מזה, הקו נקרא מייסון-דיקסון (לא דיקסי) וסס"ל זה סרט סימון לבן (כך שאין צורך להסביר שזה חוט). לא הייתי טורח לציין את זה בפני סתם מישהו שכותב בפורום, אבל מפי כתב רכב מקצועי זה קצת בלט בטקסט.

פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

חוץ מזה, הקו נקרא מייסון-דיקסון (לא דיקסי) וסס"ל זה סרט סימון לבן (כך שאין צורך להסביר שזה חוט). לא הייתי טורח לציין את זה בפני סתם מישהו שכותב בפורום, אבל מפי כתב רכב מקצועי זה קצת בלט בטקסט.

תודה על זה, 

מודה ועוזב ירוחם, זו הייתה שעה מאוחרת, כתיבה משוחררת ורצה חופשי. אבל כן, הגהה בהחלט הייתה עושה טוב לטקסט.

ולגבי הסס"ל, שנים הייתי מתקן בעצמי כל מי שהיה אומר שצריך למתוח פה סס"ל לבן...

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

בד"כ מ"פ פלוגת מפקדה אומר את זה

או מ"פ פלוגת פלס"ר

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 5 שעות, קרמבו כתב:

זה באמת נראה מעידן אחר לגמרי של האירוע.

שמת לב שהיו שם בארי שין, פרדי ספנסר, רנדי ממולה, ג'אקומו אגוסטיני, ג'ודי שקטר (מדבר עם ניק מייסון), ג'ק ברבהם, ג'ים הול (Chaparral), מארי ווקר... כמה אפשר להמשיך? חלקם כבר לא איתנו.

אבל היום, כבר לא הייתי נוסע לשם אלא לאחות ה-Revival, במסלול עצמו- הכי טוב ל-Member's Meeting, שם אפשר ורצוי לראות דברים כאלה:

פורסם

חוויה חובה לכל מי שדלק זורם בעורקיו.

המון אקשן על המסלול וגם מחוצה לו (יש סטייג' ראלי ביער האחוזה.

ב2019 בילינו מספר ימים מופלאים בפסטיבל Goodwood (festival of speed).

מה שכן חם למות, ולצפות בבריטים האלו מסתובבים בחליפות שלהם בחום הזה בכלל גמר אותי.

אנחנו נחתנו בנמל התעופה גטוויק וגם ישנו במלון שבשדה, כל האופציות הקרובות יותר היו עמוסות ותפוסות או יקרות להחריד, מדי יום נהגנו לאחוזה (סביב ה40 דקות נסיעה) סיוט עד שמתרגלים לנהוג בצד הלא נכון, שלא נדבר על כיכרות וכבישים קטנים וצידיים בהם אתה הופך בעל כורחך לאדם מאמין.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מדהים!

החזרת אותי 10 שנים אחורה, עדיין ימים של תמימות.

ביליתי שם יומיים מדהימים.

אנקדוטות,

הזלתי ריר על 8c 2900 alfa אז הבעלים הזמין אותי להתיישב בתוכה...

לעמוד בכניסה לגריד ביחד עם כעשר 250 GTO SWB והמוני לוטוסים ויגוארים מונעות שממתינות לתחילת המרוץ שלהן.

מועדוני רכב שמציגים עשרות אקזמפלרים מדהימים.

מגרש חנייה שמייצג גן עדן מוטורי.

הרבה זאגטו(יצרן השלדות האהוב עליי),

מגרש חנייה קטנטן ובתוכו כל מיני גרופ B משתעשעות סתם ככה בדריפטים וברנאאוט.

ועוד ועוד ועוד ועוד!

איזו סחרחורת 😍

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 18.7.2023 בשעה 17:30, yohai71 כתב:

אבל היום, כבר לא הייתי נוסע לשם אלא לאחות ה-Revival, במסלול עצמו- הכי טוב ל-Member's Meeting, שם אפשר ורצוי לראות דברים כאלה

מקפיץ- הנה בדיוק האירוע שכתבתי עליו בציטוט, מתרחש ברגעים אלו (כולל מחר):

• אהבתי 2
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ בתזמון קצת מחורבן (מלחמה וכו'), אבל הכרטיסים לפסטיבל של 2024 הולכים ואוזלים במהירות (בשבוע שעבר עוד היו כרטיסים לארבעת הימים- קניתי).

קנו ולא תצטערו!

• אהבתי 1

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

• תוכן חדש...