Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החזר כספי מביטוח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני שבוע עשיתי תאונה (שלא אני אשם בה, הפוגע הודה באשמה), הייתי אצל שמאי פרטי והוא קבע שסך הכל הנזק הוא 4 אלף ש״ח. 

עכשיו, אני לא מעוניין לתקן את כל מה שנפגע, אני מסתפק בצביעת טמבון שהעלות שלה זה בסביבות 1000 ש״ח. 

האם ההחזר שאני מקבל מהביטוח הוא הסכום שקבע השמאי או החזר לפי החשבונית שמוציא המוסך בגין התיקון? 

פורסם

הכנף מעט התעקמה (לא בולט כל כך), המליצו לי להשאיר כך ולא להחליף כי זה עלול לפגוע במכירה אחר כך

פורסם (נערך)

לפי החשבונית שמוציא המוסך בגין התיקון.

תסגור עם הפוגע על מזומן בלי להפעיל ביטוח. לפני הרבה שנים קיבלתי X ובכלל לא תיקנתי

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם

אז בשביל מה קיים שמאי?

מה המטרה שלו?

אם השמאי קובע ששווי הנזק הוא 4,000 שקל 

ובסוף אני מתקן ב 1,000 שקל ומקבל מהביטוח החזר רק מה שתיקנתי שזה 1,000 שקל

איפה ה 3,000 הנותרים? לא אקבל אותם?

לפני 16 שעות, GTאי כתב:

לפי החשבונית שמוציא המוסך בגין התיקון.

תסגור עם הפוגע על מזומן בלי להפעיל ביטוח. לפני הרבה שנים קיבלתי X ובכלל לא תיקנתי

ניסיתי לסגור איתו, הוא רוצה לתת לי 300-400 שקל, שזה מגוחך 

פורסם (נערך)

לדעתי אתה סתם נכנס לפינה של "אכלתי אותה".

תאונת דרכים לא זכיה בחיש-גד.

אתה מקבל רק מה שאתה מתקן.

לא תיקנת, לא קיבלת. -נורה-

לי פעם נגרם נזק של 3000 שקל באוטו שהיה שווה במחירון 4 אלף שקל. (מיותר לציין שעבורי הוא היה שווה יותר)

נעשה את הסיפור קצר, כי במקור הוא היה מאוד ארוך.

השמאי של חברת הביטוח של הנהג הפוגע אמר לי בהגינות ישר לפנים: "אני מוריד לך את הרכב מהכביש".

התחננתי על נפשי ואמרתי לו: "אנא ממך, אל תעשה לי את זה".

התפשרנו על 2000 שזה המקסימום שהיה אפשר בלי להוריד מהכביש. תיקנתי בערך בסכום הזה ושלום על ישראל.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • אהבתי 1
פורסם

יש משהו שנקרא 'דו"ח גלובאלי', מיועד למקרה כזה שהנפגע רוצה כסף במקום תיקון.

לא יודע אם זה אפשרי בכל מצב, אבל אם זה מה שאתה רוצה תבדוק את זה אולי עם השמאי.

חברת הביטוח יכולה לנסות לקזז את המע"מ ככל הנראה בשיטת מצליח.

כיון שהבאת שמאי פרטי חברת הביטוח תוכל להביא שמאות נגדית אם זה יֵראה סכום מנופח. לא יודע אם הם עושים את זה בשביל נזק קטן יחסית.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אכן.

אתה זכאי לקבל את כל הסכום של השמאות (כולל מעמ) גם אם אתה בוחר לא לתקן או לתקן חלקית.

זכאי לקבל גם את דמי השמאות.

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

תודה רבה לכם, 

אכן בביטוח שלי נאמר לי שאני יכול לקבל את מלוא סכום על  דוח השמאי גם אם אין ברצוני לתקן את הנזק שנגרם. 

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...