Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, אני בעלים של סיוויק 2002 (בריטניה) מטופלת על ידי בכל רמח ונוסעת ללא רבב, עוברת טסטים בקלות ומקבלת יחס של מלכה. 

נתקלתי בבעיה לאחר הטסט השנתי (אחרי הבדיקת בלמים במכונה) שנערך לפני כמה ימים והיא שהאוטו מרגיש לי שהוא בולם את עצמו.. אני מאבד מהירות מהר מאוד ואני ממש מרגיש כאילו אני נוסע עם ההנדברייק מורם 🤷‍♂️ הרמתי את הרכב 4 גלגלים באוויר על ניוטרל והורדתי בלם יד למטה, הגלגלים מסתובבים חופשי ולא נראה שיש התנגדות כלל (כשהמנוע כבוי, בלי שיש לחץ שמן)

אני עובד על הרכב לבד כך שאשמח לעזרה והכוונה מה לעשות ומה לאבחן

הרכב בולם את עצמו גם בניוטרל וזה לא משנה ירידה עליה (בדקתי בכל מיני מתארים וכמובן על ניוטרל כשבלימת מנוע מחוץ למשוואה)

נוזל בלמים חדש הוחלף לפני כמה חודשים במורשה הונדה 

ציריות תפוחים הכל חדש ושללתי בעיה במיסבים

תודה רבה !

עריכה אחרונה על ידי CiUiK
פורסם

תעשה בדיקה כזאת:

תסע כמה דקות בכביש פתוח בלי לגעת בבלמים. אחרי זה תעצור במקום נוח, תשתדל בעצירה להשתמש בבלמים כמה שפחות. 

אחרי זה תגע תגע בצלחת בלם בכל אחד מהגלגלים, בזהירות כי הם יכולות חמות. 

אם באחד הגלגלים הצלחת חמה משמעותית מאשר באחרים, שם יש לך קליפר תפוס. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 2 דקות, Buki כתב:

תעשה בדיקה כזאת:

תסע כמה דקות בכביש פתוח בלי לגעת בבלמים. אחרי זה תעצור במקום נוח, תשתדל בעצירה להשתמש בבלמים כמה שפחות. 

תודה על התגובה בוקי!

אוסיף בשאלה, למה בבדיקה שלי (רכב באוויר 4 גלגלים) לא קיבלתי שום התנגדות משום גלגל? אולי כי לא היה מונע למעשה?

פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

תעשה בדיקה כזאת:

ביצעתי עכשיו את הבדיקה, אין שום הבדל בין הצלחות והן בטמפ' תקינה 

פורסם

מוזר שאתה לא מצליח לשכפל את התופעה.

הייתי ממליץ לך לגרז את המובילי קאליפרים (גריז סיליקון בלבד) ואם יש לך בלמי תוף מאחורה לפרק לנקות ולהתאים את המרחק בין הסוליות לתוף

פורסם
לפני 15 דקות, Shab00 כתב:

מוזר שאתה לא מצליח לשכפל את התופעה.

הייתי ממליץ לך לגרז את המובילי קאליפרים (גריז סיליקון בלבד) ואם יש לך בלמי תוף מאחורה לפרק לנקות ולהתאים את המרחק בין הסוליות לתוף

דיסק מאחורה, לא נראה שיש בעיה בקליפרים 

פורסם
לפני 9 שעות, CiUiK כתב:

ביצעתי עכשיו את הבדיקה, אין שום הבדל בין הצלחות והן בטמפ' תקינה 

אז זה לא מהבלמים.

כשניסית לסובב את הגלגלים הקידמיים באוויר, שניהם מסתובבים בדיוק עם אותה התנגדות?

אם כן אז זה משהו בגיר שזה המצב הניתר בעייתי. 

פורסם
לפני 6 שעות, Buki כתב:

אז זה לא מהבלמים.

כשניסית לסובב את הגלגלים הקידמיים באוויר, שניהם מסתובבים בדיוק עם אותה התנגדות?

אם כן אז זה משהו בגיר שזה המצב הניתר בעייתי. 

אותה התנגדות, מה אתה חושב שקרה לגיר כשהתופעה התחילה לאחר הטסט?

שמן גיר חדש הוחלף לפני כחודשיים במורשה הונדה 

ביצעתי אתמול בערב בדיקה שהעלתה לי חשד מחדש שזה אכן הגיר ולא מהבלמים כלל וכלל.. לצערי..

מה אני יכול לעשות בבית בשביל לאבחן או לטפל? לא מתכוון להשקיע באוטו הזה ולקחת למכון גירים

פורסם

לך למוסכניק כללי, תן לו לנהוג ברכב, שיבדוק אותו, ושיכתוב לך בקבלה מה הוא מזהה ובמה הוא חושד. גג שעה עבודה? את זה היית צריך לעשות ביום הטסט או ביום למחרת. לא בטוח שיהיה לך מה לעשות עם זה, כי מדובר ברכב ישן שיתכן אולי שיפגע בטסט.

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, mcaspi כתב:

לך למוסכניק כללי, תן לו לנהוג ברכב, שיבדוק אותו, ושיכתוב לך בקבלה מה הוא מזהה ובמה הוא חושד. גג שעה עבודה? את זה היית צריך לעשות ביום הטסט או ביום למחרת. לא בטוח שיהיה לך מה לעשות עם זה, כי מדובר ברכב ישן שיתכן אולי שיפגע בטסט.

תקרא שוב, הרכב נפגע בטסט

אני אטפל לבד, גם בגיר אני אטפל לבד אבל אני צריך אבחנה
מוסכניקים לא מביאים אבחנות הם מביאים ניחושים ולוקחים כסף, לכן שואל את חברי הפורום מהנסיון שלהם כי בבירור הנסיון שלי לא מספיק בשביל לאבחן את זה כמו שצריך

פסלתי בעיה בבלמים, והלכתי לאיבוד

בתאריך 11.6.2023 בשעה 19:23, CiUiK כתב:

היי, אני בעלים של סיוויק 2002 (בריטניה) מטופלת על ידי בכל רמח ונוסעת ללא רבב, עוברת טסטים בקלות ומקבלת יחס של מלכה. 

נתקלתי בבעיה לאחר הטסט השנתי (אחרי הבדיקת בלמים במכונה) שנערך לפני כמה ימים והיא שהאוטו מרגיש לי שהוא בולם את עצמו.. אני מאבד מהירות מהר מאוד ואני ממש מרגיש כאילו אני נוסע עם ההנדברייק מורם 🤷‍♂️ הרמתי את הרכב 4 גלגלים באוויר על ניוטרל והורדתי בלם יד למטה, הגלגלים מסתובבים חופשי ולא נראה שיש התנגדות כלל (כשהמנוע כבוי, בלי שיש לחץ שמן)

אני עובד על הרכב לבד כך שאשמח לעזרה והכוונה מה לעשות ומה לאבחן

הרכב בולם את עצמו גם בניוטרל וזה לא משנה ירידה עליה (בדקתי בכל מיני מתארים וכמובן על ניוטרל כשבלימת מנוע מחוץ למשוואה)

נוזל בלמים חדש הוחלף לפני כמה חודשים במורשה הונדה 

ציריות תפוחים הכל חדש ושללתי בעיה במיסבים

תודה רבה !

מוסיף כי נדמה שבסוף הרכב משתחרר בניוטרל והבלימה בעיקר מתרחשת בשילוב

פורסם

לפני מספר שנים החלפתי שמן גיר באימפרזה שהייתה כבר בת 14. אחת ההשפעות של החלפת שמן הגיר הייתה הרגשה של חיבור חזק יותר בין המנוע לגלגלים. בלימת המנוע התחזקה מאוד, בירידות משורש לשער הגיא אני כמעט לא צריך לגעת בבלמים בטח אם הרכב לא מאוד עמוס והמזגן עובד. בהאצה כמובן שאין בעיה ומאיץ טוב לפחות כמו לפני אבל ברגע שאני עוזב את הדוושה הירידה בסל"ד המנוע משפיעה מאוד על הגלגלים. לא רואה בזה תקלה, עוזר לי לשמור על הבלמים..

אולי זה הסיפור גם אצלך? איך ההרגשה אצלך בתאוצה?

פורסם (נערך)
בתאריך 14.6.2023 בשעה 07:34, tza כתב:

לפני מספר שנים החלפתי שמן גיר באימפרזה שהייתה כבר בת 14. אחת ההשפעות של החלפת שמן הגיר הייתה הרגשה של חיבור חזק יותר בין המנוע לגלגלים. בלימת המנוע התחזקה מאוד, בירידות משורש לשער הגיא אני כמעט לא צריך לגעת בבלמים בטח אם הרכב לא מאוד עמוס והמזגן עובד. בהאצה כמובן שאין בעיה ומאיץ טוב לפחות כמו לפני אבל ברגע שאני עוזב את הדוושה הירידה בסל"ד המנוע משפיעה מאוד על הגלגלים. לא רואה בזה תקלה, עוזר לי לשמור על הבלמים..

אולי זה הסיפור גם אצלך? איך ההרגשה אצלך בתאוצה?

היי תודה על התגובה, אותו דבר כמו שתיארת. מדובר בדבר פסול שלא צריך לקרות הרי שלמשל בירידות יש כמויות עצומות של אנרגית תנועה שצריך להמיר לאנרגית חום וזה חייב ללכת איפשהו - אתה חוסך את הרפידות שעולות לך 300 שקל אבל שוחק את כל הגיר שלא מתפקידו להחליף את הבלמים

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, CiUiK כתב:

יש כמויות עצומות של אנרגית תנועה שצריך להמיר לאנרגית חום וזה חייב ללכת איפשהו - אתה חוסך את הרפידות שעולות לך 300 שקל אבל שוחק את כל הגיר שלא מתפקידו להחליף את הבלמים

שום דבר לא מומר לאנרגיית חום, האנרגיה הולכת לסיבוב כל מערכת ההינע. הגיר משולב בהילוך אחרון וממיר המומנט נעול ולא "נושא בנטל". חום מסוים תמיד נוצר בגיר ולכן יש קולר גיר. מבחינת הגיר מה ההבדל אם הגלגלים מסובבים דרכו את המנוע כאשר אני בירידה או שהמנוע מסובב דרכו את הגלגלים כאשר אני בתאוצה? אם כבר המומנט שמופעל על הגיר בתאוצה גבוה בהרבה מהמומנט שמופעל עליו בשיוט בירידה.

סביר להניח שכשהרכב יצא מהמפעל כך בדיוק הוא התנהג ולאורך השנים שמן הגיר איבד את תכונותיו וגרם למצב שהכרנו לפני ההחלפה.

עריכה אחרונה על ידי tza
פורסם
לפני 3 שעות, tza כתב:

שום דבר לא מומר לאנרגיית חום, האנרגיה הולכת לסיבוב כל מערכת ההינע. הגיר משולב בהילוך אחרון וממיר המומנט נעול ולא "נושא בנטל". חום מסוים תמיד נוצר בגיר ולכן יש קולר גיר. מבחינת הגיר מה ההבדל אם הגלגלים מסובבים דרכו את המנוע כאשר אני בירידה או שהמנוע מסובב דרכו את הגלגלים כאשר אני בתאוצה? אם כבר המומנט שמופעל על הגיר בתאוצה גבוה בהרבה מהמומנט שמופעל עליו בשיוט בירידה.

סביר להניח שכשהרכב יצא מהמפעל כך בדיוק הוא התנהג ולאורך השנים שמן הגיר איבד את תכונותיו וגרם למצב שהכרנו לפני ההחלפה.

כשיש התנגדות רצינית בגיר אז זה מומר לחום כבר וזה בלאי מואץ , לא כך מתנהגת תיבה אוטומטית

בכל מקרה הבעיה הייתה תערובת לא עשירה של דלק

• תוכן חדש...