Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשלא מבינים במשהו, קל לרדד אותו לרמה שטחית. תחשוב שלא היית מבין במכוניות, מה היה ההבדל מבחינתך בין מאזדה 3 לסדרה 3? זאת יפנית וזאת גרמנית? זה לא bash, גם אני הייתי מרדד את הדיון ל"סיני כן/לא" כמו כל אחד שלא בקיא ברזי ייצור צמיגים - תהליכי הייצור, החומרים, בקרת האיכות וכו'. וגם, לא שאני כ"כ בקיא בזה. אבל כן קראתי ביקורות, לא חסר (https://www.tyrereviews.com/).

אז במקום "סיני כן/לא" פשוט תגיד לו שיקרא ביקורות על הצמיג שהוא שוקל ויחליט לפי זה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 59 דקות, Gavrik כתב:

זה לגמרי NO BRAINER אין בכלל טעם לשקול לשים צמיגים סיניים כשיש לך צמיגים טובים בתוספת מחיר לא משמעותית

זה לגמרי No Brainer לחובב רכב/בן אדם שמשבין משהו מהחיים שלו, אבל אתה חי במדינת ישראל. אם תסתכל סביבך על הצמיגים של הרכביםשנוסעים לידך בכביש, תתפלא לגלות כמה אנשים לא חושבים כמוך לצערנו הרב. 

עריכה אחרונה על ידי Fraysa
  • אהבתי 2

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 18 שעות, LaCoco כתב:

אני שואל בשביל חבר, סטודנט דל אמצעים, שנוסע מעט מאוד.

דל אמצעים ונוסע מעט מאוד? אין שום בעיה לקנות צמיג סיני, זה מה שאני הייתי עושה אם הייתי בנעליו.

כן, אני יודע שהדיעה שלי לא תהיה פופולארית, אבל זו דעתי.

נוהג הרבה שנים, היו לי צמיגים מכל הסוגים, גם סיניים. הם לא היו הכי טובים אבל בטח ובטח לא נוראיים (למעט סוג אחד שאני לא זוכר את שמו וסבל תקרים כל שבוע-שבועיים).

מעבר למרחקי הבלימה, חשוב לקחת בחשבון שצמיגים סיניים (מנסיוני האישי):

• נשחקים\מתייבשים\נסדקים מהר יותר מאלה האיכותיים יותר.
  • כניסה לבורות בכביש (אנחנו לא רק ארץ זבת חלב ודבש) או נסיעה בדרך לא סלולה עלולה להסתיים בצמיגים שמפתחים בליטות בצדדים (דופן הצמיג)
  • סכנת החלקה מוגברת בפניות חדות יחסית בכביש רטוב (היתה כיכר קטנה יחסית בפ"ת שבה החלקתי מס. פעמים עם גטס במהירות אפסית)
  • נטייה מוגברת לפיתוח תקרים
  • נטייה מוגברת לאיבוד אוויר (צורך למלא אוויר כל שבוע למרות שלא היה שום נקר בצמיג)
  • שחיקה לא אחידה של צמיגים על אותו סרן

כל הנ"ל לא בהכרח נכון באופן גורף. הגיוני שיש גרועים יותר וגרועים פחות. אבל בשביל רכב שנוסע מעט מאוד ותוך הבנה שלמחיר הזול יש עלות משלו - זה ממש לא סוף העולם להשתמש בצמיגים סיניים.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 9 דקות, Platinum כתב:
  • נשחקים\מתייבשים\נסדקים מהר יותר מאלה האיכותיים יותר. - כלומר: זה יוצא יקר יותר מצמיג איכותי
  • כניסה לבורות בכביש (אנחנו לא רק ארץ זבת חלב ודבש) או נסיעה בדרך לא סלולה עלולה להסתיים בצמיגים שמפתחים בליטות בצדדים (דופן הצמיג) - כלומר: צמיג שנפסל לנסיעה, בטח לנסיעה במהירות בין עירונית, אז צריך להחליף צמיג מוקדם יותר = יוצא יקר יותר מצמיג איכותי
  • סכנת החלקה מוגברת בפניות חדות יחסית בכביש רטוב (היתה כיכר קטנה יחסית בפ"ת שבה החלקתי מס. פעמים עם גטס במהירות אפסית) כלומר: סכנה בטיחותית חמורה
  • נטייה מוגברת לפיתוח תקרים כלומר: הוצאה נוספת = יוצא יקר יותר מצמיג איכותי
  • נטייה מוגברת לאיבוד אוויר (צורך למלא אוויר כל שבוע למרות שלא היה שום נקר בצמיג)
  • שחיקה לא אחידה של צמיגים על אותו סרן

כל זה הבנתי,

רק תסביר לי את זה:

לפני 13 דקות, Platinum כתב:

אין שום בעיה לקנות צמיג סיני, זה מה שאני הייתי עושה אם הייתי בנעליו.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

זה לא שאלה של כמה אתה נוסע ואם אתה דל אמצעים.
מדובר פה בניהול סיכונים.
אם לחתוך 1-10 מטר במרחק הבלימה לא שווה לך 50 שקל בשנה קנה צמיג סיני.
מטר פחות במרחק הבלימה יכול להיות ההבדל בין תאונה קשה לתאונה קלה או בין תאונה לסתם בלימה חזקה או בין סתם בלימה לפגיעה בהולך רגל.

אנשים עושים ביטוח מקיף, אבל חוסכים 50 שקלים בשנה על צמיגים... לא ברור לי הניהול סיכונים הזה.
האשמה היא גם על הפנצ'ריות כמובן שדוחפות את המוצר הנחות במחיר מפולפל ומרוויחות הרבה יותר עליו, אבל תגיד לחבר שאם כבר שאלת ואם כבר התייעצת תעשה ניהול סיכונים הגיוני.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 7 דקות, chezik כתב:

כל זה הבנתי,

רק תסביר לי את זה:

לא אכנס איתך לדיון שיסיט את הדיון המקורי ממטרתו.

תקרא שוב מה שכתבתי, בנחת. בלי למהר לשפוט. אם זה לא ברור, אז לא.

למרות החסרונות (שאני מודע אליהם מראש) אם מצבי הכלכלי היה קשה לתקופה מסויימת והייתי נוסע מעט מאוד. אז כן, לא הייתי מהסס לרכוש צמיגים סיניים חדשים על פני צמיג ישן ולא תקין.

כשאין כסף ויש סדרי עדיפויות כלכליים. לפעמים נאלצים לעשות בחירה של הרע במיעוטו, תוך הבנה והכרה בחסרונות וההשלכות האפשריות.

• רעיון טוב! 2
פורסם

אני גם חושב על הבאסה להוציא על צמיגים שליש ממחיר הרכב...

עם כל הכבוד לבטיחות, ויש כבוד, ראוי לא להסתכל עליה כגורמת או לא גורמת לתאונה באופן ישיר, זה דבר שאין לו סוף, מערכת בלימה אוטונומית כזו או אחרת וכו' וכו'.

יש גבול בריא כמה צריך לחשוש לכל דבר.

לדעתי - צמיגים סיניים לא בגבול הזה.

זוהי דעתו הלא אובייקטיבית של מרכיב צמיגים כאלה בעצמו.

מי שחולק - מוזמן.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, Platinum כתב:

למרות החסרונות (שאני מודע אליהם מראש) אם מצבי הכלכלי היה קשה לתקופה מסויימת והייתי נוסע מעט מאוד. אז כן, לא הייתי מהסס לרכוש צמיגים סיניים חדשים על פני צמיג ישן ולא תקין.

כשאין כסף ויש סדרי עדיפויות כלכליים. לפעמים נאלצים לעשות בחירה של הרע במיעוטו, תוך הבנה והכרה בחסרונות וההשלכות האפשריות.

לא רלוונטי ולא קשור למציאות. מדובר על 50 שקלים בשנה.
מי שלא מסוגל לשלם עוד 50 שקלים בשנה על תחזוקת הרכב שלו לא צריך להחזיק רכב.
גם אם נסתכל על ההוצאה החד פעמית של 200 שקל כהוצאה מיידית, לתדלק רכב עולה 300 שקל היום. איך בדיוק בנאדם שקורס בגלל 200 שקל מחזיק רכב תקין ובטיחותי ומתדלק אותו?

לפני 8 דקות, נקודה טובה כתב:

לדעתי - צמיגים סיניים לא בגבול הזה.

הדבר אולי הכי משמעותי לבטיחות הרכב שלך ושלך זה הצמיגים.
הדרך הכי בטוחה לצאת בלי נזק בגוף ובכיס מתאונה זה למנוע את התאונה.
מחיר הרכב לא צריך להיות רלוונטי להפך, אם אתה נוסע ברכב ששווה 3000 שקלים כנראה שאין הרבה דברים ששומרים עליך... אביזר הבטיחות היחידי שאתה יכול לקנות/לשפר הוא הצמיגים.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 3 דקות, farkash7 כתב:

לא רלוונטי ולא קשור למציאות. מדובר על 50 שקלים בשנה.
מי שלא מסוגל לשלם עוד 50 שקלים בשנה על תחזוקת הרכב שלו לא צריך להחזיק רכב.
גם אם נסתכל על ההוצאה החד פעמית של 200 שקל כהוצאה מיידית, לתדלק רכב עולה 300 שקל היום. איך בדיוק בנאדם שקורס בגלל 200 שקל מחזיק רכב תקין ובטיחותי ומתדלק אותו?

סליחה, עם כל הכבוד ומבלי לפגוע חלילה. מי שמך לשפוט את אותו הסטודנט ולהכנס לו לכיס?

הבחור נוסע מעט, אולי הוא מתדלק ב300 שקל פעם ב3 חודשים? אולי פעם בארבעה? אולי יש לו איזו דייהטסו ישנה שמאוד חסכונית בדלק?

ומה הקשר ל50 שקלים לשנה? הוא מתמודד עם הוצאה (גדולה עבורו) שנדרשת עכשיו, לא בעוד שנה. מה לעשות אם אין ידו משגת כרגע?

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אני לא שופט את "הסטודנט". אני שופט את מה שאתה כותב.
מי שלא יכול לשלם 200 שקלים "אקסטרה" על צמיגים לא יכול להחזיק רכב ככה פשוט. היום זה צמיגים מחר "הסטודנט" יעשה טיפול לרכב והתבשר שהוא צריך להחליף בלמים אז מה הוא יעשה? יפסיק לנסוע? יגיד למוסכניק "אבל אני מתדלק פעם בשלושה חודשים"?
זה לא משנה כמה הוא נוסע או כמה הוא מתדלק.
זה תירוץ מקושקש לגמרי.

יש שתי סיבות לשים צמיג סיני:
1. בורות/חוסר ידע.
2. ניהול סיכונים גרוע.

יודע מה? אם אתה נוסע רק בקיץ שים סיני.

• אהבתי 3

פורסם (נערך)

לדעתי כשבאים לקנות צמיג כדאי להסתכל על מרחקי בלימה בכביש רטוב ולהשוות.
מכאן שכל אחד יקח את זה לאן שהוא רוצה ויחליט כמה הוא מוכן לשלם על כל מטר בלימה.
באופן אישי אם היה לי רכב ישן ולא בטיחותי הייתי מנסה לקצר את מרחק הבלימה.
אתה לא חייב לקנות את הצמיג הכי טוב בשוק שעולה 700-800 שקל לחתיכה, אבל כן תקנה צמיג שעולה 50 שקל יותר מסיני.
כנראה שחוק 20-80 יעבוד גם כאן ואת רוב הערך אתה תקבל בהשקעה קטנה יחסית.

לא דיברתי על דברים אחרים כמו רעש שיכול להיות ממש מטרד. אתה מקבל לא מעט בשביל סכום זעום כשאתה קונה צמיג ממוצע מיצרן מוכר.
לא צריך לקנות את הכי טוב, אבל כן צריך לראות איך בהשקעה קטנה אפשר לקבל המון תמורה וזה היופי שיש המון מוצרים ואפשר לקבל המון תמורה בהשקעה יחסית קטנה שלא אמורה לשנות למי שמחזיק רכב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל הצמיגים שנמכרים בארץ, גם המחורבנים ביותר, עומדים באיזשהו תקן מינימלי.

מעבר לזה, הכל תלוי בכמה חשובה לך הבטיחות בנסיעה לעומת דברים אחרים.

אני לא שופט את מי ששם צמיגים סיניים, זה עדיין עדיף שהוא יהיה עם צמיג חדש סיני מאשר משהו יבש ועתיק שלא ברור כמה זמן מורכב על הרכב. זה הרע במיעוטו.

בלי קשר, מומלץ תמיד לקנות את הצמיג הכי בטיחותי שהתקציב מאפשר. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, Platinum כתב:

סליחה, עם כל הכבוד ומבלי לפגוע חלילה. מי שמך לשפוט את אותו הסטודנט ולהכנס לו לכיס?

הבחור נוסע מעט, אולי הוא מתדלק ב300 שקל פעם ב3 חודשים? אולי פעם בארבעה? אולי יש לו איזו דייהטסו ישנה שמאוד חסכונית בדלק?

ומה הקשר ל50 שקלים לשנה? הוא מתמודד עם הוצאה (גדולה עבורו) שנדרשת עכשיו, לא בעוד שנה. מה לעשות אם אין ידו משגת כרגע?

לא צריך להיכנס לאף אחד לכיס בשביל להבין את העובדה שלהחזיק כסף זו מותרות עצומה, גם אם הוא נוסע פעם אחת בשנה.

ביטוחים, מבחן רישוי שנתי (+אישור תקינות בלמים לרכב מעל 15 וטסט פעמיים בשנה לרכב מעל 20, אמרנו סטודנט, לא?), תחזוקה שוטפת,

תחזוקה מונעת, בלת"מים, ועוד ועוד ועוד ועוד.

בלי להיכנס לאף אחד לכיס, לא צריך להיות גאון הדור כדי להבין שאם בן אדם חושב פעמיים אם לשים 400 ש"ח אזי ש:

1. הוא יכול להחזיק רכב, אך לא אכפת לו מבטיחותו ומבטיחות סוביביו (בין אם במודע או כתוצאה מחוסר ידע) או מתחזוקת רכבו בכללי.
  2. הוא לא יכול להחזיק רכב. 

אני מהמר על #1 במקרה של פות"ש, אבל זה רק כי אני מכיר את המנטליות הישראלית.

• אהבתי 3

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...