Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם

אנו עומדים בפני הרחבת המשפחה ומתכננים להוסיף גם עוד רכב למשפחה.

מבחינת פרמטרים שחשובים לי:

אמין, חסכוני, תא מטען מרווח.

ניסיתי לצמצם את הרשימה לפי נתוני של תצרוכת דלק מעל 16 ק"מ/ליטר לפי אתר AUTO (לוקח בעירבון מוגבל), לפי התקציב, קילומטרז מתחת ל80K, שנתון מעל 2018, ולפי זמינות ופופולריות במגרשים הגדולים.

קורולה הייברידית: 2019 2020

אוקטביה: 2018 2019 2020

ארונה: 2018 2019 2020 2021

נירו: 2018 2019 2020

איוניק: 2019 2020 2021

אני מבין שיש פה מיקס של היברידיות ודיזל טורבו במשפחתיות והארונה שהיא קרוס.

הרכב מיועד לאשתי לנסיעות של 60 ק"מ כל יום בשגרה לעבודה, 2 ילדים בכסאות, ובגאז' שידע לאחסן 2 עגלות.

אשמח לקבל עזרה מבחינת הפרמטרים שהצגתי מה הכי כדאי לי, עם דגש שלא חייב להגיע לתקרת התקציב ואפילו רצוי עד 100K.

תודה.

פורסם

איזה מנוע האוקטביה והארונה ?

בכל מקרה מבחינת אמינות הקורולה, האיוניק והנירו לוקחות בכל מצב, וגם מבחינת חסכוניות כי הן היברידיות 

מבחינת תא מטען: 

אוקטביה (565) 

קורולה (471)

ארונה (460) 

איוניק (443) 

נירו (401) 

לדעתי מבחינת מרווח פנים מגדול לקטן 

אוקטביה 

איוניק וקורולה 

נירו וארונה 

מהניסיון האישי שלי על הרכבים האלה, האיוניק היא ההיברידית הכי חזקה ונוחה ויש בה מרווח פנים טוב ותא מטען טוב , הקורולה גם טובה אבל היא חלשה יותר וזה מורגש

הבנזין הטובה ביותר היא האוקטביה בלי התלבטות , אבל ממליץ רק על המנוע 1.5 , ה1.0 לא חלש אבל גם לא מהנה במיוחד, היא תהיה הכי פחות חסכונית ואמינה בטווח ארוך אבל בעלת תא מטען, מרחב פנים וביצועים הכי חזקים (1.5 טורבו ) . הארונה לא שייכת לקטגוריה בכלל והיא קטנה יותר בכל המובנים לכן היא נופלת בהשוואה

הנירו דומה לאיוניק והן חולקות את אותו מנוע לכן היא אפשרות נחמדה אבל היא נופלת בתא מטען ומרווח לעומת ההיברידיות האחרות ולכן הייתי מוותר עליה מראש.

לסיכום לדעתי : היברידית - איוניק ואז קורולה

בנזין - אוקטביה 1.5 / מתחרה אחרת שלא רשמת 

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, Chip כתב:

היי תודה על המענה המושקע, מה לגבי השנתונים?

וספציפית האיוניק 2019 מול 2020 

האיוניק עברה מתיחת פנים באוקטובר 2019 , ששינו בה את הגריל החיצוני, את הפנסים, ובעיקר את הפנים למולטימדיה צפה ועוד כמה שינויים שבזכותם היא עדכנית יותר. גם האוקטביה עברה מתיחת פנים ב2020 ששינו גם בה את המראה הפנימי בעיקר וגם שם המולטימדיה הפכה לצפה , שינויי פנים, וחיצוניים 

בשתיהן כדאי להיצמד למתיחת פנים כדי לקבל אבזור פנים ועיצוב חדשניים ויפים יותר, בשתיהן מזהים לפי המולטימדיה הצפה ובאיוניק בגריל שהפך מפסים למחוספס כזה

שתיהן לא השתנו מבחינת המנוע בכלל.

פורסם

איוניק אחרי מתיחת הפנים גם מגיעה עם בקרת שיוט אדפטיבית שפעילה עד בלימה מלאה ובזינוק מחדש, בלם יד חשמלי עם אוטו הולד שעושה חיים קלים בפקקים, מולטימדיה מקורית עם תמיכה באנדרואיד אוטו ואפל קאר פליי, ובדגם המאובזר (סופרים אם אני זוכר נכון) גם תאורה ראשית מסוג לד. לדעתי היא עדיפה באופן מורגש על הדגם היוצא.

לגבי קורולה, אני ממליץ לשקול את ההאצ'בק. היא קצת יותר קומפקטית אבל עדיין תצליח להכין 2 עגלות בתא המטען. כבונוס יש בה פנסי לד קדמיים ומולטימדיה מקורית עם אנדרואיד אוטו ואפל קאר פליי לעומת מערכת בהתקנה מקומית בסדאן למעט ברמת האבזור לימיטד הבכירה.

• אהבתי 1
פורסם

מסכים לגבי ההצ'בק אבל קשה למצוא כאלה מליסינג (אם בכלל) ולכן המחיר יהיה יקר יותר ממה שפות"ש מציין.

באותו עניין - לגבי נפח תא המטען - מניסיוני במכוניות הצ'בק נפח תא המטען המוצהר קטן יותר משל סדאן מקביל, אבל בפועל נוח ושימושי יותר

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תוכן חדש...