Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 דקות, falou כתב:

כל חוויה אנושית היא מדידה, רק שצריך קבוצה כדי לכמת אותה.

אני שונא פילוסופיה, אבל:

יש היבטים שאתה יכול למדוד והם יהיו פיזיולוגיים - למשל כמה דופק יש בממוצע ב BRZ לעומת טויוטה קורולה. משם אתה יכול לגזור מדידה של חוויה אנושית. כנ"ל הורמונים, פעילות מוחית ועוד.

מצד שני, יש אספקטים בחוויות האנושיות שאי אפשר למדוד והם סובייקטיביים כמו משמעות אישית, תחושות עומק נפשיות או רוחניות, חוויות אסתטיות ועוד ולכן יש כאלו שרכב קופה הכי פשוט יהיה הרבה יותר מרגש עבורם מרכב 4 דלתות שעולה מיליונים.

פורסם
לפני 4 שעות, Dan___ כתב:

לדעתך בלבד.

image.thumb.png.b0f10125d62b2ddbb11add19dd3e3712.png

אתה ראית את הווידאו בכלל או שפשוט מיהרת לתפוס תמונת מסך שרק מדגישה שלמרות שמדובר ברכב חזק יותר מבערך כל הטבלה הוא עדיין ממוקם יחסית נמוך מאוד. 

הדור הקודם של הפרפורמנס ממוקמת מתחת לטייפ אר, רכב הנעה קדמית ידני עם חצי מהכוח. בנוסף בווידאו הנ״ל הוא מדבר על כך שזה רכב שלא ניתן לנהוג בו במסלול ולא רק בגלל שמתחמם אחרי 5 דקות בערך, הוא מתאר את המתלים כלא טובים, ההתנהגות מסוכנת ולא צפויה, אפילו הזהיר בפירוש אנשים שהולכים איתה למסלולים גדולים שיזהרו אקסטרה עם הרכב הזה. 

בקיצור הרכב הזה לא מתאים למסלול בכלל, והזמן שהבאת לא מרשים בשביל רכב עם כוח של יותר מרוב רכבי העל. אז… תודה על שהוכחת את הנקודה של כולם? 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

בואו נעשה קצת סדר.

חוויה אנושית כמו כיף, כאב או חרדה היא חוויה מדידה לחלוטין.

למי שלא מאמין מוזמן לחפש ספרות אקדמית בנושא מדידת כאב. פשוט תשאל מישהו כמה כואב לו מ1 עד 10 - זו צורת מדידת הכאב המקובלת במדע וברפואה.

אבל וזה אבל גדול, היא לא מדידה כמו שמודדים גובה, קצב לב וכד'.

באחד אמצעי המדידה שלנו הוא אובייקטיבי שלא משתנה מאדם לאדם כמו סרגל, שעון, מכשיר רפואי כלשהו. במקרה של כיף מכשיר המדידה שלנו תלוי בתחושות, בפיזיולוגיה ובפסיכולוגיה של מי שאנחנו "מודדים".

במילים אחרות מדידה של כיף היא סובייקטיבית בעוד מדידה של גובה היא אובייקטיבית.

אחרי שעשינו סדר, אם ניקח קבוצה של 100 אנשים רנדומליים וניתן לכל אחד 5 הקפות במסלול עם טסלה ו5 הקפות עם ברז ותמדוד אותם במדד ה"כיף", סביר להניח שתמצא הבדל. כנראה שגם תמצא הבדל במדד ה"פידבק", מדד ה"פחד" ומדד ה"מהירות".

אני נוטה להאמין שמדד ה"כיף" יהיה גבוה יותר בברז אבל כל עוד לא עשית את זה עם אנשים רנדומליים ולא אוסף של חובבי וכתבי רכב - זו רק השערה.

לגבי התגובה של @GTאי זו השערה נכונה, אני יכול להגיד לך מההיכרות שלי (מחקר אקדמי בנושא לא רחוק מזה בכלל) ש"המדע עובד על זה", אבל זה לא פשוט כמו שזה נראה, בכמה סדרי גודל.

מה שנהוג לעשות הוא לקחת את "השורה התחתונה" ולנסות לכמת חוויה של מישהו על סרגל או מספר סרגלים, ואז אתה הופך את זה למדיד. למדידה אובייקטיבית יש היום שימושים אחרים שבהם אתה לא יכול לשאול מישהו איך הוא מרגיש.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
לפני 5 שעות, GTאי כתב:

אני שונא פילוסופיה, אבל:

זה סטטיסטיקה ומדעי לחלוטין.

לפני 5 שעות, GTאי כתב:

יש היבטים שאתה יכול למדוד והם יהיו פיזיולוגיים - למשל כמה דופק יש בממוצע ב BRZ לעומת טויוטה קורולה. משם אתה יכול לגזור מדידה של חוויה אנושית. כנ"ל הורמונים, פעילות מוחית ועוד.

אני לא התייחסתי למידת ההנאה, שהיא מדידה (כמו שהסברת) אבל מושפעת מהמון גורמים שהם כן סובייקטיבים בלתי קשורים. סתם לדוגמא, כמה אתה רעב בזמן הבדיקה.

אני התייחסתי למידת הספורטיביות של רכב. למשל, האם ההיגוי יותר או פחות מדוייק. זה מדיד, אם תיקח 50 נהגי מירוץ (יענו, מומחים. אנשים שמבינים) ותיתן להם לדרג, למשל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אסתי, ברז, NC, ND, GTI פרפורמנס,  ג׳וליה, קומפטיציונה, ל״ק, רובי...

בסוף זה יגמר בקורולה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 13 שעות, falou כתב:

למרות שאי אפשר לנתק בקרות?

(שזה פסיכי באוטו כזה).

כן. ואם בכל זאת אתה רוצה, שיפור נפוץ הוא בורר DNA של התלתן (השקעה לא גבוהה), שמאפשר ניתוק מלא. לא מעט ג'וליות כבר שודרגו ככה.

לפני 12 שעות, Dan___ כתב:

לדעתך בלבד.

image.thumb.png.b0f10125d62b2ddbb11add19dd3e3712.png

לא רק לדעתי, ומספיק נהגים טובים ממני חולקים אותה דעה.

הטבלה שצירפת אומרת רק שהיא מהירה. אלא מה, אף אחד (כולל אותי) לא חלק על זה. יש מספיק מכוניות מהירות, שאינן מהנות לנהיגה ספורטיבית. הטסלה היא רק אחת מהן. בטבלה הזאת יש, למשל, את הגולף R, שמהירה בכמעט שניה וחצי מה-GR86 (וכנראה במשהו כמו 4 שניות מהדור שלי), והיא המכונית הספורטיבית הכי משעממת שאי פעם יצא לי לנהוג עליה. אם אתה אוהב לנהוג, בעצמך, הטסלה לא בשבילך כמכונית ספורט יחידה, לאותם זמנים שבא לך לנהוג בשביל עצמך. חרף הזמנים, הם לא קשורים לזה בכלל. שים מולה 106 ראלי או אתה יודע מה? 205 FOREVER חבוטה, שהטסלה תעקוף אותה פעמיים לפני שהיא תשלים הקפה, ועדיין הנהג של הגרוטאה יהנה יותר.

• אהבתי 5

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 44 דקות, RK כתב:

בטבלה הזאת יש, למשל, את הגולף R, שמהירה בכמעט שניה וחצי מה-GR86 (וכנראה במשהו כמו 4 שניות מהדור שלי), והיא המכונית הספורטיבית הכי משעממת שאי פעם יצא לי לנהוג עליה

לא טענתי מעולם שטסלה תהיה תחליף לBRZ.
מה שהפריע לי בעיקר וטחנו על זה לא מעט עמודים שאם תקנה גולף R אף אחד לא ילין שזה רכב לא ספורטיבי (הנה תראה מה רשמת בעצמך), וזאת למרות מה שרשמת בעצמך על הרכב הזה במשפט הקודם.
אבל טסלה 3P שהתייחסנו אליה כאן כרכב שאפשר לקחת למסלול חטפה מימין ומשמאל ואם מישהו כאן יגיד שהיא ספורטיבית הוא יקבל תיקון או הקנטה.

למה לומר על הגולף R שהיא ספורטיבית זה בסדר אם כתבת את מה שכתבת?
היא קלה? לא.
היא מהנה? לא.
היא "מתנהגת"? בטח לא טוב יותר מ3P אם בכלל.
היא נמוכה? לא.
יש לה הגה מתקשר? לא.
מה בדיוק הופך אותה לספורטיבית שהענקת לה את הטייטל הזה? ממה היא שונה מ-3P.
מוכן לקבל את הטענה ש-3P לא ספורטיבית, אם ככה גם ה-R ועוד הרבה רכבים אחרים שמקבלים את הטייטל בלי השגות.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מה ששוב מחזיר אותנו כמה עמודים אחורה לניסיון להגדיר מה זה "ספורטיבי", ונראה שההגדרה סובייקטיבית ומשתנה בין אנשים. יש המבססים אותה על מהירות, ויש המבססים אותה על התנהגות ותקשורת. מכיוון שבשרשור מנסים לעזור לך לבחור רכב שיתאים, אין זה משנה מה כל אחד חושב. רק אתה צריך להסביר את ההגדרה שלך, וכך כולנו נוכל לדבר בשפה משותפת (לעניין זה) :)

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

לא טענתי מעולם שטסלה תהיה תחליף לBRZ.
מה שהפריע לי בעיקר וטחנו על זה לא מעט עמודים שאם תקנה גולף R אף אחד לא ילין שזה רכב לא ספורטיבי (הנה תראה מה רשמת בעצמך), וזאת למרות מה שרשמת בעצמך על הרכב הזה במשפט הקודם.
אבל טסלה 3P שהתייחסנו אליה כאן כרכב שאפשר לקחת למסלול חטפה מימין ומשמאל ואם מישהו כאן יגיד שהיא ספורטיבית הוא יקבל תיקון או הקנטה.

למה לומר על הגולף R שהיא ספורטיבית זה בסדר אם כתבת את מה שכתבת?
היא קלה? לא.
היא מהנה? לא.
היא "מתנהגת"? בטח לא טוב יותר מ3P אם בכלל.
היא נמוכה? לא.
יש לה הגה מתקשר? לא.
מה בדיוק הופך אותה לספורטיבית שהענקת לה את הטייטל הזה? ממה היא שונה מ-3P.
מוכן לקבל את הטענה ש-3P לא ספורטיבית, אם ככה גם ה-R ועוד הרבה רכבים אחרים שמקבלים את הטייטל בלי השגות.

יעשה לך טוב אם ה-3P תוגדר כגרסא הספורטיבית של ה-3? יאללה, מוכן לקבל את זה. 

זה לא ישנה את התכונות הטרומיות של האוטו. היא עדיין תבצע היטב, היא עדיין תהיה מאד מהירה, והנהג עדיין יהיה קרוב למיותר במשוואה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אגב, ניסיון שלי לשאול בכירים ממני: מה עם אאודי S?

לא שאי פעם הייתי על אחת, אבל עם כל השמות שנזרקו פה, איפה היא בסולם הספורטיבי?

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, Lior_Django כתב:

אגב, ניסיון שלי לשאול בכירים ממני: מה עם אאודי S?

זה ממש לשפוך שמן למדורה

השנקל שלי - זה רכב סופרטיבי וכיף מאוד לנהוג ולהיות בעלים של אחד כזה, עד שאתה נוהג על רכבים יותר מתקשרים ואז אם תחזור אליו ברמה האידנבידואלית תהנה ממנו פחות.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, GTאי כתב:

זה ממש לשפוך שמן למדורה

האמת שזו אולי הוואגית היחידה שהגיעה לארץ שאולי הייתי שוקל (כי RS6 לא בתקציב).
רוקט פוקט אמיתי.
אפילו אישתי ממש תאהב לנהוג ברכב כזה (אולי זה לא דבר טוב לומר על רכב ספורט 😁)

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

פארקש, תעשה לעצמך טובה, תרכוש 3P ותוציא את זה מהמערכת :-) ומי יודע, אולי זה בכלל הרכב שבאמת מתאים לך. מה שכן, קח בחשבון שהדור הקודם היה רכב ממש לא נוח (כמו כל דגמי המודל 3 שהם פשוט רכבים לא נוחים). 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...