Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי מה קורה, הזמנתי מבן אדם מוכר צבע תואם מקור לרכב ממש לפי הקוד צבע של היצרן, הערכה הגיעה אליי עם ניירות שיוף, הצבע עצמו ולכה עם מקשה, עשיתי בדיוק כפי שנאמר לי ומשום מה זה נראה לא טוב הצבע אמור להשתלב עם הצבע הישן כביכול, אני מנסה להבין מה עשיתי לא נכון ומה הפיתרון מכאן, מצרף תמונות.

תשימו לב להבדל בין צד ימין לשמאל, ברק יחסית מימין ומט משמאל ממש ככה

אשמח לעזרה כי הבן אדם שמכר לי הציע לנסות לעזור לי אבל אני אצטרך לנסוע עד אליו וזה רחוק אז אני מנסה לפתור את זה לבד

IMG_6564.thumb.jpeg.4306cbca44ac51b6ffd9949fb196aabf.jpeg

• אחראי פורום
פורסם

אי אפשר לצפות להתאמת גוון מלאה כשהרכב לא חדש לחלוטין או כשמגוונים ממש על האוטו ולא על אוטומט לפי הקוד.

הקוד בלבד מתייחס לגוון כשהוא חדש, הצבע שלך כבר לא.

לגבי הצביעה: ככלל, צביעה בספריי לא נותנת גימור עבה וחלק שניתן לקבל דרך פיסטולט. במקרה שלך המקרה חמור יותר ונראה כמו צביעה דקה מאוד ובמרחק גדול מדי.

כמו כן, הייתי מהמר על תנאים לא אופטימליים ועל לכה שהתייבשה מוקדם מהנחוץ. היא לא הספיקה להתיישר מעט על הפאנל.

מפה יש לך שתי אופציות ואין לי אחריות על אף אחת מהן, רק נותן את התהליך:

1. לעשות מחדש. שיוף מה שצבעת וחוזר על התהליך והפעם נותן דגש לניקיון, צביעה באיזור מבוקר עד כמה שניתן, מבחינת רוח ולכלוך. מתאמן קודם על משהו אחר.

2. לשייף עדין, ברמה של 800-1000-1500, לשטח את כל החיספוס ויישום לכה מחדש, עם הקפדה על הנ"ל.

ובעיקר - לא להתבאס! ניסית לבד שזה הכי מספק - לא הצליח - מנסים שוב.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 10 שעות, itaysamurai כתב:

אי אפשר לצפות להתאמת גוון מלאה כשהרכב לא חדש לחלוטין או כשמגוונים ממש על האוטו ולא על אוטומט לפי הקוד.

הקוד בלבד מתייחס לגוון כשהוא חדש, הצבע שלך כבר לא.

לגבי הצביעה: ככלל, צביעה בספריי לא נותנת גימור עבה וחלק שניתן לקבל דרך פיסטולט. במקרה שלך המקרה חמור יותר ונראה כמו צביעה דקה מאוד ובמרחק גדול מדי.

כמו כן, הייתי מהמר על תנאים לא אופטימליים ועל לכה שהתייבשה מוקדם מהנחוץ. היא לא הספיקה להתיישר מעט על הפאנל.

מפה יש לך שתי אופציות ואין לי אחריות על אף אחת מהן, רק נותן את התהליך:

1. לעשות מחדש. שיוף מה שצבעת וחוזר על התהליך והפעם נותן דגש לניקיון, צביעה באיזור מבוקר עד כמה שניתן, מבחינת רוח ולכלוך. מתאמן קודם על משהו אחר.

2. לשייף עדין, ברמה של 800-1000-1500, לשטח את כל החיספוס ויישום לכה מחדש, עם הקפדה על הנ"ל.

ובעיקר - לא להתבאס! ניסית לבד שזה הכי מספק - לא הצליח - מנסים שוב.

צודק באמת אין מספק כזה, וכן כנראה בגלל התנאים היה קצת רוח שאני חושב על זה, וגם אחרי השיוף ניקיתי רק עם סמרטוט יבש את כל הלכלוך לא עם סמרטוט לח, יכול להיות שזו הסיבה?

והצבע שלי כבר לא חדש מן הסתם עשור על הכביש אבל הצבע ממש שמור יחסית…תראה זה הגג שתבין

IMG_6562.thumb.jpeg.49b656f485daea302fd90d57d6f17e89.jpeg

• אחראי פורום
פורסם
לפני 34 דקות, Rafuli כתב:

וגם אחרי השיוף ניקיתי רק עם סמרטוט יבש את כל הלכלוך לא עם סמרטוט לח, יכול להיות שזו הסיבה?

לכלוך תמיד רע לצביעה ויכול לגרום להיפרדות הצבע וקילופו אבל במקרה הזה לא הוא הגורם לגימור המחוספס.

הכי טוב לנקות עם אלכוהול 75% ומטלית שלא משאירה סיבים, כי יש עוד משקעים על המשטח.

פורסם
לפני כשעה, itaysamurai כתב:

לכלוך תמיד רע לצביעה ויכול לגרום להיפרדות הצבע וקילופו אבל במקרה הזה לא הוא הגורם לגימור המחוספס.

הכי טוב לנקות עם אלכוהול 75% ומטלית שלא משאירה סיבים, כי יש עוד משקעים על המשטח.

אוקיי אלכוהול ומיקרופייבר איכותית כמו של ניקוי פנים הרכב זאת בלי הסיבים, ואם לא הוא אז מה גרם לגימור המחוספס?

פורסם

זה נראה שנצבע קרוב מדי או עבה מדי. זה לא משהו שאפשר ללמוד בהתכתבות (ואנחנו לא פחחים). מציע שתראה כמה סרטונים איך עושים זאת.

אם זה הייתי אני, לפני שהייתי צובע חדש הייתי מנסה להציל את הקיים. אולי לשייף עם נייר עדין מאוד את הטקסטורה ואחרי כמה שבועות פוליש מכונה.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• אחראי פורום
פורסם

קרוב או עבה או שניהם ביחד והייתם רואים נזילות.

פורסם (נערך)

נראה שצבעת רחוק מדי או בריסוסים קצרים מדי או שהייתה רוח חזקה.

במקום לקבל שכבה אחידה של צבע יש שם הרבה רסס שעלה אחד על השני.

ואפשר להגיע לרמת גימור מאוד טובה עם ספריי, ברמה שזה יראה אותו דבר כמעט כמו צבע מקורי. רק צריך הכנה פלוס נסיון פלוס מקום נטול רוחות ולכלוך. קח בחשבון שצריך גם ספריי לכה מעל.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

יצא לך מרקם מאוד מאוד תפוזי בשל הכנה וצביעה לא נכונה. זה חתיכת אתגר לצבוע לבד כאשר אין ניסיון. אני לא בטוח שניתן לסדר את זה אבל אם אתה מאזור המרכז אני מוכן לנסות, אם לא יצליח אז צריך פשוט לעשות את הכל מחדש. 

פורסם
לפני 22 שעות, Supertigre כתב:

יצא לך מרקם מאוד מאוד תפוזי בשל הכנה וצביעה לא נכונה. זה חתיכת אתגר לצבוע לבד כאשר אין ניסיון. אני לא בטוח שניתן לסדר את זה אבל אם אתה מאזור המרכז אני מוכן לנסות, אם לא יצליח אז צריך פשוט לעשות את הכל מחדש. 

אני מהדרום אם הייתי מהמרכז זה היה מעולה הייתי כבר הולך למי שמכר לי

בתאריך 10.5.2023 בשעה 09:28, NTZSV כתב:

תן לי לנחש זה ההוא מהטיקטוק שלי צבעים?

חחחח נכון כן, הוא עושה את זה בסרטונים כזה טוב וקל אמרתי חייב לנסות, רק שלא לקחתי בחשבון שאין לי שנים של נסיון כמוהו

בתאריך 9.5.2023 בשעה 23:10, דובצע כתב:

כמה זמן חיכית בין הצביעה ללכה?

לא זוכר את האמת אבל מספיק זמן נראה לי, הצבע כבר היה יבש

בתאריך 9.5.2023 בשעה 22:05, Ooga כתב:

נראה שצבעת רחוק מדי או בריסוסים קצרים מדי או שהייתה רוח חזקה.

במקום לקבל שכבה אחידה של צבע יש שם הרבה רסס שעלה אחד על השני.

ואפשר להגיע לרמת גימור מאוד טובה עם ספריי, ברמה שזה יראה אותו דבר כמעט כמו צבע מקורי. רק צריך הכנה פלוס נסיון פלוס מקום נטול רוחות ולכלוך. קח בחשבון שצריך גם ספריי לכה מעל.

צבעתי לפי ההוראות אבל כנראה אולי הייתה רוח או שאני לא יודע למה זה ככה, בשתי הצדדים של הטמבון היה לי שפשופים שניסיתי לתקן ובשתיהם זה נראה ככה, אז אם זה היה רוח זה היה אמור להיראות בצורה הזאת רק מאחד הצדדים שהרוח באה נגדה.

שאלה שלי כזאתי אולי זה הבעיה, אחרי השיוף עם שתי הניירות שיוף השונים ניקיתי את הלכלוך רק עם סמרטוט יבש, זה היה אמור להיות עם סמרטוט רטוב ואז יבש אולי?

• תוכן חדש...