Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרכב שלי נגנב והגיע זמני לקנות חדש

תקציב באיזור ה-40K (כלומר, אני אשמח לרדת לקידומת 3 אבל גם יכול לעלות לכיוון ה45)

הרכב ישמש אותי בעיקר לנסיעות עירוניות, ואולי 3-4 פעמים בחודש לנסיעות בין עירוניות קצרות (עד שעה במרבית המקרים)

מה חשוב לי?

1. לא מעוניין ברכב מיני. סופר מיני ומעלה

2. גיר אוטומטי / רובוטי דו מצמדי בלבד 

3. צריכת דלק סבירה ומעלה (נניח זאת הסיבה שנפסל שברולט טראקס 1.8, לא מעוניין לגור בתחנת דלק)

4. נוחות - אני איש לא נמוך (186), כרגע עם פיקנטו חלופית וסובל מאוד. צריך רכב שאוכל לשבת בו בתנוחה יחסית גבוהה

5. אבזור - אני מתכוון להחזיק את הרכב לפחות 3-5 שנים, ואעדיף שהוא לא ירגיש לי מיושן כבר עכשיו או בעוד שנה. מערכת מולטימדיה סבירה, שליטה מההגה, כוונון מראות חשמלי, בקרת אקלים - דברים שהם אמנם לא דיל ברייקר אבל מאוד משפיעים אצלי.

מודה שהפקטור של ״פינוק״ די משמעותי עבורי, לא בא לי לנהוג 5 שנים הבאות בקופסת פח ערומה.

העדפה לשנתון גבוה יחסית למחיר, ובכל מקרה לא לפני 2015. עדיפות ליד נמוכה וק״מ לא בשמיים 

רוב הזמן בשימוש שלי בלבד, לא ממש מעניין אותי המושב האחורי

מאחר ורוב דגמי היפניות והקוראניות לא נכנסים בשנתון 15+ ובמצב סביר בתקציב שלי, אלה הדברים שאני בודק ומחפש בינתיים:

- יונדאי i25 - מוצא בעיקר כאלה עם עבר ליסינג וק״מ גבוה מאוד ובגרסאות פשוטות ולא מאובזרות

- קיה ריו - אותו עיקרון של היונדאי. קשה מאוד למצוא משהו שמור עם יד נמוכה וק״מ לא בשמיים

- סיאט איביזה - הכל חמוד מאוד, אבל אחרי נסיעת מבחן הרגשתי שהישיבה והנהיגה בתנוחה כל-כך נמוכה לא מתאימים לי במיוחד

- סיטרואן c3 שנתון 2017- אהבתי את הישיבה הגבוהה יחסית לסופר מיני, מרווח במושבים הקדמיים. יש לא מעט אקזמפלרים מתת דגם live של ציי רכב, מבאס אותי האבזור הדל עד לא קיים במערכות הבטיחות, רדיו רגיל של פעם, ואפילו היעדר שליטה מההגה על הווליום. ממש רכב ״ערום״. רמות הגימור הגבוהות יותר כבר קופצות ב-6000+ ש״ח

- סקודה פאביה - על פניו הכל טוב, אבל מעורר אצלי פיהוק גדול, לצד עלויות תחזוקה ותיקונים לא נמוכות בכלל

- מאזדה 2 / 2 דמיו - אני מוצא רק כאלה שעברו הרבה מאוד, הרבה מדי

- סוזוקי בלנו שנתונים 2017-2018 - קשה מאוד לאתר ביד 2

- סיטרואן קקטוס c4 - חמוד מאוד, גבוה, מבחנים טובים, אבזור לא רע, מתבאס על היעדר חלונות מאחור (נפתחים לחרך צר בלבד), וגם קצת מכוער לדעתי

מה דעתכם? המלצות לרכבים נוספים שאני אולי מפספס וכדאי לחפש?

(מה עוד עברתי בדרך - רנו קפצ׳ור שמציעה את כל החבילה שאני רוצה אבל כולם אומרים להתרחק, כנ״ל פיג׳ו 2008 ואופל מוקה | טויוטה ספייס ורסו, הונדה ג׳אז או קיה סול שמצאתי רק בשנתון 2014 ומטה, סקודה יטי גם שנתונים נמוכים וק״מ בשמיים)

אשמח להמלצות ודיס המלצות

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי norbert
פורסם (נערך)

שלום, התקציב שלך לא כל כך נפגש עם כמות הדרישות ( גם לרכב יחסית גדול מ 2015 לפחות).

זה גורם לכך שנשארת עם רכבים לא סחירים, רובם בצדק. האמינות של מנועי טורבו בנזין  1.2 פיג'ו/ רנו לא גבוהה ( ברנו גם של הגיר ).

אולי משהו כזה יכול להתאים:
*מיצובישי|לנסר הדור החדש|2015*
https://www.yad2.co.il/s/c/0dha3y7y

I25/ריו או סוזוקי בלנו רכבים אמינים,  אבל מאוד בסיסיים מבחינת אבזור נוחות או איכות.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, vladclar כתב:

שלום, התקציב שלך לא כל כך נפגש עם כמות הדרישות ( גם לרכב יחסית גדול מ 2015 לפחות).

זה גורם לכך שנשארת עם רכבים לא סחירים, רובם בצדק. האמינות של מנועי טורבו בנזין  1.2 פיג'ו/ רנו לא גבוהה ( ברנו גם של הגיר ).

אולי משהו כזה יכול להתאים:
*מיצובישי|לנסר הדור החדש|2015*
https://www.yad2.co.il/s/c/0dha3y7y

I25/ריו או סוזוקי בלנו רכבים אמינים,  אבל מאוד בסיסיים מבחינת אבזור נוחות או איכות.

תודה! כן, אני יודע שבאתי עם רשימת דרישות גבוהה

חשוב לציין ואערוך גם בהודעה הראשית, שדווקא עניין הסחירות פחות מעניין אותי. אני מתכנן להחזיק את הרכב (טפו טפו) כמה שנים טובות, והשחיקה במחירון או בביקוש לאורך השנים תהפוך להיות פחות רלוונטית עבורי באותו שלב.

לכן דווקא אני מתעניין גם בכאלה שאינן סחירות ובמצב הנוכחי זה דווקא משחק לטובתי - סיטרואן c3, קקטוס, פיאט טיפו (איך היא?), פיאט 500x, רנו קפצ׳ור - כולן סיקרנו אותי ומציעות על פניו הרבה אוטו במעט כסף. השאלה מה באמת כדאי ומה ממש לא כדאי

בלנו אגב מציעה דווקא אבזור מפתיע למחיר שלה. מולטימדיה, מובילאיי, כניסה והנעה ללא מפתח וכו׳

עריכה אחרונה על ידי norbert
פורסם (נערך)

פיאט טיפו אחלה אוטו (רכב חדש יחסית עם תא מיטען גדול שמשרת אותך) חדש בעלות סמלית, יש לנו 2  (בציר 2017 שניקנו בשנת 20ו21) במשפחה ובינתיים ב3 שנים האחרונות רק טיפולים רגילים, מצד אחד מתלוננים עליו שזה רכב פשוט ועתיק מבחינת מנוע/גיר, מצד שני זה מה שנותן ראש שקט עם מנוע אמין ותיבת יפנית רגילה :-).

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 4 דקות, hwgeek כתב:

פיאט טיפו אחלה אוטו (רכב חדש יחסית עם תא מיטען גדול שמשרת אותך) חדש בעלות סמלית, יש לנו 2  (בציר 2017 שניקנו בשנת 20ו21) במשפחה ובינתיים ב3 שנים האחרונות רק טיפולים רגילים, מצד אחד מתלוננים עליו שזה רכב פשוט ועתיק מבחינת מנוע/גיר, מצד שני זה מה שנותן ראש שקט עם מנוע אמין ותיבת יפנית רגילה :-).

הוא נראה די מעניין על פניו

יש לכם את הסדאן או הספורטיבו? גרסת ספורטיבו מושכת אותי יותר (באופן כללי מעדיף האצ׳בק) וגם נראה שעדיפה באבזור

פורסם (נערך)

רגיל, הגירסה הזולה, הספורטיבו בקושי אחד ראיתי ברשת, ממש נדיר וגם המחיר גבוה מאוד יחסית.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

גם אני חושב שטיפו זאת אחלה אופציה, ההרגשה בנסיעה היא כמו בסופרמיני ממוצעת (סטייל קיה ריו, I25 או יאריס) אבל הרכב זול מרווח אמין ואפילו מאובזר בסדר בדגם הלונג' (הספורטיבו עוד יותר מאובזרת אבל לדעתי יקרה בצורה לא מוצדקת). וירידת הערך הגבוהה שלו משחקת לטובתך.

פורסם

אגיד מילה על באלנו.

הרכב מאד חסכוני וגם אמין. היה לי באלנו 20 בליסינג המינוס היחיד שבגללו לא אקנה אותה היא התאונה הפשוטה וקלה מאד שהיה לי כשנכנסתי קלות במישהו שבלם בפתאומיות לפניי בגלל אופניים שקפצו לכביש והייתי בהלם מהדפיקה המרשימה שנוצרה , הרכב הוכרז טוטאל לוסט וטוב שכך כי לא הייתי עולה עליו שוב.

מכה קלילה שברכב סטנדרטי נגמרת בקצת פח או פגוש אלא שבבאלנו כל החלק הקדמי נדפק.

למזלי העסק צולם על ידי מצלמות רחוב של החברה בה עבדתי כי הוא קרה קצת לפני הכניסה לחניון וזה עזר לי לצאת מזה די נקי.

כי טוטאל לסט בדרך כלל יגרום לחברה לבדוק לעומק אם להמשיך את הליסינג.

• תוכן חדש...