Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסכום העלוב שאני מקבל מהביטוח, אני צריך להוסיף עשרות אלפי שח לרכב אחר.

אני אדם גדול ולא כל רכב מתאים לי ולכן צריך לחפש בקטגוריות של הרכבים הגדולים (והיותר יקרים).

עד כמה מופרך הרעיון של לתבוע את הנהג הפוגע לשלם לי, בנוסף לתשלום של חברת הביטוח?

הרכב שלי היה במצב מכאני מצויין, ורק בגלל נזקי הפח שעלו על 70%, הרכב הושבת.

כל סכום שבית משפט יכול לקבוע - יתאים לי.

השאלה היא אם יש איזה הגיון ברעיון?!

פורסם (נערך)

לתבוע  כל אחד יכול. 

לזכות זה כבר משהו אחר.

אתה אמור לקבל את שווי הרכב שלך. בהנחה שהוא לא נדיר, אתה בעקרון יכול לקנות רכב מאותו דגם ורמת גימור , מאותו שנתון , בסכום שקיבלת

מדוע זה לא מספיק ? 

בעיקרון לפעם הבאה , אם אתה לא מעוניין להשבית את הרכב , ניתן להגיע להסכם עם השמאי , שיתן נזק שהוא מעט פחות מהעלות של ההשבתה , ואז אתה יכול לתקן בעצמך

לגבי התביעה , אני לא משפטן , אז אין לי ידיעה מה הסיכוי , אף שהגיונית לא נראה לי שהסיכוי גדול. אחרת למה משהו קונה ביטוח ?

בדיוק בשביל לכסות על נזקים שגרם שלא במתכוון.  אם למשל אתה תובע אותי, אני מיד מוסיף את חברת הביטוח לעניין. כי אני שילמתי לה בכדי לא לקבל תביעות כאלו

עריכה אחרונה על ידי YaronNahum

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

כלומר אתה מצפה שהוא יממן לך קנית רכב יותר יקר ממה שהיה לך? למה זה נשמע לך הגיוני?

זה נכון שפיצוי על נזק לרכב לא תמיד מגלם בתוכו את כל אי הנוחות שנגרמת בגלל התאונה (הבירוקרטיה, הטרטור, הצורך לחפש רכב אחר וכו׳), אז לפעמים אפשר לתבוע ולקבל החזר הוצאות (מוניות, אובדן ימי עבודה), ועוגמת נפש, אבל אלה סכומים קטנים. זה לא שתוכל לומר שמגיע לך פיצוי על שבועיים חופש שהקדשת כדי למצוא את רכב חלומותיך. אבל זה חלק מהחיים, היום התאונה באשמתו, מחר באשמתך.

הפיצוי הוא על הנזק לצורך השבת המצב לקדמותו, לא על שדרוג. 

פורסם

תתבע את הנהג. הוא יצרף ישירות את חברת הביטוח.

ושם עורכי הדין שלה יוציאו ממך הוצאות משפט בעלות של הרכב שניזוק.

בכל מקרה. הלימט שתקבל זה סכום הרכב שהיה לך עפ"י מחירון משוקלל של לוי יצחק.

.

פורסם

הפיצוי הוא על הסכום שיעלה לי בדיוק אותו הרכב שהיה לי - c4, פיקאסו, שנת 2015 דיזל, 2000 סמק עם קילומטראז' נמוך.

ואם אין אחד כזה בשוק, אז לדגם הקרוב הבא.

לא שדרוג ולא בטיח.

למה זה לא הגיוני??

לפני 2 דקות, om2 כתב:

תתבע את הנהג. הוא יצרף ישירות את חברת הביטוח.

ושם עורכי הדין שלה יוציאו ממך הוצאות משפט בעלות של הרכב שניזוק.

בכל מקרה. הלימט שתקבל זה סכום הרכב שהיה לך עפ"י מחירון משוקלל של לוי יצחק.

בית משפט לתביעות קטנות. אין עורכי דין.

פורסם

מכיוון שהשופט אינו בקיא במחירי הרכבים.

הוא ידרוש ממך להביא שמאות התומכת בעמדתך.

תתחיל מזה שתמצא שמאי שיתן לך שמאות גבוהה משמעותית ממחיר שקיבלת מחברת הביטוח.

.

פורסם

אין מצב כזה. יש מחירון לוי יצחק. אני מביא דבר אחד ביוזמתי: חוו"ד של המוסך על מצבו המכאני של הרכב כהוכחה שיכול היה לנסוע עוד שנים רבות, ומה שיהיה, יהיה.

רק מה שאני מנסה להבין אם הרעיון לעשות את זה מופרך.

כנראה שבכז צריך להתייעץ עם עו"ד.

פורסם

הרעיון שלך מופרך מיסודו. העקרון של ביטוח הוא להחזיר אותך למצב שהיה ערב התאונה, לא פחות ולא יותר. עקרונית על הביטוח לתקן את רכבך, ואם הדבר אינו אפשרי - לשלם לך את ערכו, והמקובל בישראל (וזה מצויין גם בפוליסה) הוא מחירון משוקלל לפי לוי יצחק. גם מחיר הפוליסה מחושב בהתאם, ואם אתה רוצה לבטח בסכום אחר אתה צריך להביא לחברת הביטוח חוות דעת שמאית לפני כריתת חוזה הביטוח (ולקוות שחברת הביטוח תסכים לבטח אותך בתנאים אלה). כדי לתבוע מהנהג האחר תצטרך חוו"ד שמאי* - לא מוסך ולא הנביא יחזקאל - שיעריך את הרכב מעל המחירון המשוקלל.

דרך אגב, גם אם הרכב היה גרוטאה מתפרקת היית מקבל מחירון משוקלל, כך שזה הולך לשני הכיוונים. תעיין קצת בשרשורי הצרפתיות, העניין הזה הוא נושא קבוע להתבדחות שם.

*השמאי נחשב גורם אובייקטיבי חסר פניות, תפקיד "מעין שיפוטי"

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אתה לא מקבל כסף לקנות רכב חדש. אתה מקבל פיצוי לפי ערך הרכב שאיבדת כפי שנקבע על פי המחירון המוסכם.

מצבו המכני המדהים לא מענין איש, כמו שלא מכניסים מערכת אודיו בעשרות אלפי שקלים או שיפורים שעשית למנוע או למכלולים אחרים, ובדיוק כמו שלא היו מנקים לך סכום אם היו מגלים שעיגלת פינות בטיפולים והרכב נתקע כל יומיים.

מה אתה יכול לקנות בזה זה לא מעניינו של העקרון המשפטי שמנחה דיני נזיקין.

ככה המערכת עובדת.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
לפני שעתיים, usafun כתב:

רק מה שאני מנסה להבין אם הרעיון לעשות את זה מופרך

מופרך לחלוטין, על גבול ההזיה.

פורסם (נערך)

פות”ש, שאל את השמאי האם הרכב כבר ירד מהכביש.

אם לא - תוכל לבקש להקטין מעט את הנזק מתחת לרמת הטוטל לוס ולקבל את ערך הנזק - ולתקן לבד או ע”י חברת הביטוח.

חברת הביטוח תרוויח מהעניין ונראה שגם אתה.

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אין צורך להתקשר לשמאי - בודקים במאגר כלי הרכב של משרד התחבורה, אם הורד מהכביש מספר הרישוי לא יימצא. אפשר לבדוק גם באסור האישי באתר הממשלה 

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, tinoki כתב:

פות”ש, שאל את השמאי האם הרכב כבר ירד מהכביש.

אם לא - תוכל לבקש להקטין מעט את הנזק מתחת לרמת הטוטל לוס ולקבל את ערך הנזק - ולתקן לבד או ע”י חברת הביטוח.

חברת הביטוח תרוויח מהעניין ונראה שגם אתה.

אם הוא יעשה את זה, אז כבר המוסך יכול לתקן. וזה כאילו בניגוד ליושרה המקצועית שלו.

כמו כן, איך גם אקבל הכסף כאשר זה לא טוטאל לוסט? ונניח שכן, איך אפשר גם לקבל כסף וגם להשאיר הרכב אצלי?!!

לא ברורה התשובה מכל הכיוונים.

פורסם

אם נקבע נזק עשירית האחוז מתחת להגדרה של אבדן מוחלט (או אובדן להלכה, תלוי בנסיבות) אתה יכול לקבל את הסכום שנקבע כ"דו"ח גלובלי" ולתקן את הרכב מהסכום הזה, ובמידת הצורך להוסיף מכיסך.

אישית לא הייתי רוצה להושיב את עצמי ואת בני משפחתי ברכב אחרי תיקון כה גדול. החיים והבריאות שלנו חשובים מדי.

מה לעשות, לפעמים דברים קורים בצורה לא מתוכננת ומרגיזה. תסתכל על זה בצורה חיובית - הכל נגמר בפח ובכסף. מרגיז? כן. נורא? לא. אתה ומשפחתך בריאים, והסכום שתצטרך להוציא הוא לא סכום שיביא אותך לפשיטת רגל, אז בעוד שנה - שנתיים (או כשתסיים לשלם את ההלוואה, אם תזקק לה) תשכח מזה.

• תוכן חדש...