Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד לפני כניסה לדירה חדשה הדורשת שיפוץ כללי.

הדירה בת 4 חדרים (~100 מטר רבוע), קומה ראשונה (עם מעלית).

הבניין עצמו משנות ה-70, בעיר נתניה.

לדעתי לא התבצע שיפוץ אי פעם בדירה.

הכוונה בשיפוץ כללי - החלפת כלל הצנרת, מערכת החשמל לפי הצורך כולל הכנסת לוח החשמל לפנים הבית, שדרוג ל-3x25, פריסת רשת קווית וארון תקשורת, ריצוף חדש, מטבח וחדר אמבטיה חדשה וגם החלפת כמעט כל ריהוט הבית, כולל דלתות וכנראה עוד דברים שלא כתובים ואולי אפילו לא חשבתי עליהם.

קירות הבית, כולל התקרה, צבועה בשפריץ - כמובן שיש לקפוץ 50 שנה קדימה לקירות חלקים.

יתרון שלא גרים בבית עד לאחר השיפוץ, אבל כנראה שאצטרך למצוא פתרון איחסון למה שכן ישאר? (מקרר, תנור, ספות, שולחן פינת אוכל ועוד כמה פריטים שבמצב טוב) - או שאפשר איכשהו להשאיר בבית במהלך השיפוץ? אולי חלק מהפריטים?

בנוגע לשיפוץ עצמו - כאמור פעם ראשונה שלי ושל הדירה - מביחנת שינויים - אולי הורדת קיר דלפק במטבח, סגירת דלת מיותרת בין חדרים ותכנון מחדש של חדר האמבטיה ומרפסת השירות.

אשמח לדעת כיצד תוקפים כזה פרויקט  - אילו אנשי מקצוע צריך?

האם יש צורך (או מומלץ) לשכור שירותי מעצב\ת   \   אדריכל\ית?

מי מנהל את אנשי המקצוע השונים? (אנשי אינסטלציה, חשמל, שיפוץ)

איך בוחרים אנשי מקצוע אמינים אשר עובדים באיכות טובה?

איך בונים תוכנית כדי לדעת כמה ההרפתקאה הזו תעלה?

אשמח לכל מידע שיכול לעזור בנושא.

תודה רבה

פורסם

חד משמעית - שכור שירותי מעצב/ת. היא מכירה את צרכים (ותתאם איתך), את התקנים, את החומרים, את הספקים - בקיצור, עלות של כמה אלפי שקלים שתשתלב בדירה יותר נוחה ושימושית.

אם אתה מזיז קירות ייתכן שתזקק גם לקונסטרוקטור.

אני ממליץ לעבוד גם עם קבלן שיפוצים שיתאם את העבודה, יוכל להפעיל כמה צוותים במקביל על מנת לקצר ולייעל את התהליך.

יש הרבה מאוד פריטים שלא הזכרת, המעצבת תנחה אותך.

לגבי עלויות - תלויות בעבודות ובחומרים הנדרשים. לפי התיאור שלך מדובר במאות אלפי שקלים, הרי מדובר בפירוק והרכבה מחדש של הדירה, אבל כמה - אי אפשר אפילו לנחש.

ולא פחות חשוב - תצטרך להקדיש הרבה מזמנך (או זמנה של אשתך) כדי להשגיח על העבודות ולקבל את אינסוף ההחלטות שתצטרך לקבל בזמן אמת. חוסר נוכחות שלכם יגרום התמשכות העבודות. כאשר אני שיפצתי לפני 10 שנים אשתי היתה בדירה כל הזמן, השיפוץ ארך חצי הזמן שלקח לבנים שלי עם דירות הרבה יותר קטנות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, 318i כתב:

מקרר, תנור, ספות, שולחן פינת אוכל ועוד כמה פריטים שבמצב טוב

המלצה כנה, אם אין לך איפה לאחסן את הציוד שנשאר בדירה, תדאג למכור או למסור אותו. כי אחרי שיפוץ כללי, מצב הציוד יהיה לא הכי wow, מה גם עדיף שהקבלן לא יצטרך כל הזמן להזיז את הציוד הזה.

לפני שעתיים, 318i כתב:

מערכת החשמל לפי הצורך כולל הכנסת לוח החשמל לפנים הבית

לפי הצורך, אני חושב לכיוון להחליף כבר הכל. המחיר שעכשיו תשלם יהיה מאוד נמוך לעומת החלפה בעת הצורך. בנוסף לדאוג לכמה שיותר שקעי חשמל בחדרים. אם יש מרפסת אז לדאוג ש2 הצדדים יזכו לשקעים מוגנים ממים. בכל חדר עדיף שיהיו כמה וכמה שקעי חשמל בערך 2-3 על כל קיר.

לפני שעתיים, 318i כתב:

פריסת רשת קווית וארון תקשורת

לא להתקמצן על גודל הארון חשמל/תקשורת - ממה שאני מכיר אפשר להשים ביחד את שניהם. 

לפני שעתיים, 318i כתב:

החלפת כמעט כל ריהוט הבית

אז למה אתה בעצם משאיר את הריהוט שציינת, אם הכל מוחלף. סתם כאב ראש לקבלן. אתה רוצה אותו לצדך.. כמו שכבר כתבתי, למסור או למכור.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מחזק את דברי sperial.

אתה צריך להתחיל מתכנון מושכל יחד עם אדריכל או מעצב פנים (מנוסה!) של הצרכים אל מול האילוצים.

בשלב השני יש לגזור כתב כמויות ותכניות עבודה (הריסה ובניה/מערכות מים/ביוב/חשמל) מהתכנון (חומרים ועבודה).

אח"כ יש לפנות למספר קבלני שיפוצים על מנת לקבל הצעות מחיר - בכתב - על בסיס כתב הכמויות והתכניות.

אם אין לך ניסיון או הבנה בתחום, על תנסה לנהל את הפרויקט בעצמך וקח קבלן ראשי אחד שינהל את כל העבודות - למעט הנגרות שבד"כ מצריכה בעל מקצוע נפרד וייעודי (וגם כאן אתה צריך לתכנן במדויק מה אתה מבקש, להגדיר כתבי כמויות ולהשוות בין הצעות מחיר).

קח בחשבון שאם אתה רוצה לשנות מיקום או גודל פתחים חיצוניים לדירה (חלונות/יציאות למרפסת/גג/תוספת פרגולה וכו') אתה זקוק לקבלת היתר בניה מראש!! דבר שלוקח מספר חודשים לפחות ומחייב עבודה של אדריכל/מהנדס.

אל תתפתה לקחת את ההצעה הזולה ביותר - תבקש לראות עבודות קודמות של הקבלן ולדבר עם ממליצים.

אל תחסוך בכל הנוגע להחלפת התשתיות (מים/ביוב/חשמל/תקשורת) - יש לך הזדמנות חד פעמית לעשות זאת ואתה לא תרים שוב את כל הריצוף בגלל ששכחת להחליף חוטים לאינדוקציה התלת פאזית או ניקוז למזגן

המפוצל.

לא משנה איזה תכנון קפדני תערוך (ואתה חייב לעשות זאת) תוסיף לאקסל העלויות בצ"מ של 25%. במיוחד בדירה ישנה, רק אחרי שפותחים את כל הריצוף מתחילות להתגלות ההפתעות (ויהיו לא מעט בוודאות).

אל תשכח לתמחר גם את הארונות, גופי התאורה, הריהוט, מוצרי החשמל ושאר האקססוריז - הנ"ל מצטבר לאלפים רבים של ש"ח.

קח הרבה אויר ושתף את בת הזוג בכל ההתלבטויות והקשיים מראש....

• רעיון טוב! 1
פורסם

רק להדגיש כמה הארות של יובל:

אם הדירה לא שופצה 50 שנה כנראה שהאינסטלציה ״רקובה״ - החלף הכל לצנרת חדשה. מה שלא תחליף כעת יעלה לך בעוד כמה שנים הון ועצבים בפתיחת קירות ורצפות.

קנה מספיק מרצפות כולל רזרבות - פעם יישבר אריח בעבודה, בפעם אחרת תזקק לו לאיזה תיקון.

נקודות חשמל ותקשורת - אף פעם אין מספיק. חשוב גם על צרכים עתידיים. במקומות בהם אתה מתכנן עמדות עבודה הכן אשכולות חיבורי חשמל ותקשורת (אני מכיר בשם ״D17/D18״), ובעמדות הבידור לפחות נקודת תקשורת ו-2-3 שקעי חשמל. דאג לארון תקשורת שיוכל להכיל מודם, נתב, סוויץ׳ (אם נדרש) ושקעי חשמל לכולם, ואת כל קצות הכבלים. אם הדירה במבנה אורכי חשוב על מקום ל-AP נוסף, כולל חיבורי רשת וחשמל.

תאורה - תלוי באופי שלך ושל אשתך. אשתי ואני קצתֶמשודגים בעניין והכנו הרבה נקודות תאורה וגם קצת תאורה דקורטיבית. גופי תאורה שקועים קשה להחליף אז קנה איכותיים, בגופים תלויים/צמודים אפשר לחסוך משהו ולהחליף בהמשך.

אינסטלציה - חשוב מראש היכן תרצה נקודות מים, חשוב איזה סוגי אסלות ומיכלי הדחה תרצה כי צריך להכין את קוי המים והביוב בהתאם.

מטבח - אפשר לעשות דוקטוראט שלם. בשלב התכנון המוקדם תצטרך לחשוב על נקודות המים, החשמל (כולל תלת פאזי לכיריים) וגז, אם תרצה (אני והבנים שלי וויתרנו).

חימום ומיזוג - שוב, לתכנן מראש, כולל נקודות חשמל, תלת פאזי למזגן אם דרוש, גז לחימום, וכן נושא דוד המים (שמש? חשמל? אטמו?).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קודם כל לסכם הכל בכתב ומה שיותר מפורט. מה שלא כתוב לא קיים.

להחתים את קבלן השיפוצים שהוא עובד לפי כל התקנות וחוקי הבטיחות והעבודה ושכל העובדים שלא חוקיים (אתה לא רוצה לבלות לילה במעצר כי עובד שלו נפל מהמרפסת ונהרג). כמו כן לדרוש ממנו ביטוח חבות מעבידים.

כשאתה מסכם עם בעל מקצוע לדאוג שהוא יפנה את מה שצריך פינוי (למשל אם לא תכתוב את זה כשתזמין דלת כניסה הישנה תישאר אצלך בבית).

לא להתפשר על איכות מה שמחובר בחיבור קבוע למבנה. תחסוך בדברים שקל להחליף יותר מאוחר.

בעלי המקצוע לא חברים שלך. אל תתפשר על מה שמגיע לך ועל איכות הביצוע בדיוק כמו שהם לא יתפשרו על התשלום שסיכמתם.

לגבי מטבח, העיצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה לא להתקרב לזיו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני מציע שתרשום כאן מה התקציב שלך עבור כל מה שאתה מעוניין לבצע בדירה. 

לדעתי כשתשמע את הסכומים בהם יוערך סכום ההשקעה הדרוש, הרשימה תתקצר ויהיה קל יותר לייעץ לך איך להתקדם לפרוייקט. 

פורסם

בעניין פינוי - לודא פינוי פסולת בניין לאתר מאושר, הקנס על פינוי למקום שאינו מאושר כבד.

רכוש "ביטוח קבלנים" גם על שמך, הוצאה קטנה שתתן שקט נפשי. זה, כמובן, מעבר לביטוח מבנה ותכולה רגיל.

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

תאורה - תלוי באופי שלך ושל אשתך. אשתי ואני קצתֶמשודגים בעניין והכנו הרבה נקודות תאורה

זה לא שרשור שיפוצים אם אין בו את המשפט הזה

• מצחיק 3
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בנוסף על כל מה שנכתב, תחפש קבלני שיפוצים מומלצים באתר מדרג. האתר הזה מצויין, הזמנתי משם הרבה בעלי מקצוע, כולל קבלני שיפוצים ותמיד יצאתי מרוצה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, avargel כתב:

זה לא שרשור שיפוצים אם אין בו את המשפט הזה

פשוט לא היה נעים לו לכתוב שהם עם פנסי ראש נטענים ושאפילו בחורף הם מספיקים עד 9.20 בלילה שאז הם הולכים לישון. ככה הם חוסכים 2.48753 ש"ח בחודש.

פורסם (נערך)

שלושה טיפים שלי לאחר שני שיפוצים קטנים בשנתיים האחרונות:
1. אל תיקח תמיד את ההצעה הזולה, זה לא מכרז של המדינה, ואם ההצעה הזולה רחוקה יחסית מהאחרות כנראה שכדאי מאוד לא להתקרב אליה ולשים עליה X.
2. אל תיקח בעל מקצוע שאומר לך "שהוא עושה הכל". יש הרבה "שעושים הכל". מתוכם מעט מאוד עד אפס "עושים הכל טוב". כנראה שבנאדם כזה גם כדאי לשים עליו X אלה אם יש היכרות מוקדמת או המלצה של מישהו שאתה סומך עליו ואפשר להתרשם מעבודה קודמת.
3. תכין הרבה כסף, המחירים עלו בשנתיים האחרונות ב40% לפחות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 2 דקות, farkash7 כתב:

2. אל תיקח בעל מקצוע שאומר לך "שהוא עושה הכל". יש הרבה "שעושים הכל". מתוכם מעט מאוד עד אפס "עושים הכל טוב". כנראה שבנאדם כזה גם כדאי לשים עליו X אלה אם יש היכרות מוקדמת או המלצה של מישהו שאתה סומך עליו ואפשר להתרשם מעבודה קודמת.

עושה הכל לרוב זה מביא בעלי מקצוע שכל אחד מומחה בתחומו.

אני עכשיו סיימתי חלק ראשון בשיפוץ. הקבלן הביא צוותים לפי הצורך כשכל צוות מומחה במשהו אחר.

פורסם (נערך)

לא לזה התכוונתי. התכוונתי ל"עילוי" שגם מרצף, גם עושה חשמל, גם עושה אינסטלציה וכו'...
מתכון לאסון.
קבלן שמביא אנשי מקצוע זו הנורמה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 4 דקות, farkash7 כתב:

לא לזה התכוונתי. התכוונתי ל"עילוי" שגם מרצף, גם עושה חשמל, גם עושה אינסטלציה וכו'...
מתכון לאסון.

אז תגיד ערבי.

• מצחיק 1

• תוכן חדש...