Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדירה הראשונה (הנוכחית) השתמשתי במעצבת (דירה חדשה), אין מצב שאני משתמש בה או באחרת יותר.

המקסימום זה לתכנון קירות-חשמל-אינסטלציה, זהו.

הבטחות לחוד ומציאות לחוד, החוזה לא כבל אותה לכלום כשראינו אותו בדיעבד והיא עשתה את המינימום הנדרש בכל הנוגע לעיצוב הבית, אה סליחה, היתה עושה את המקסימום אם היו לי מליונים להוציא.

• רעיון טוב! 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

זה מאוד תלוי מה מתכננים לעשות.

אם זה להישאר באותה מתכונת רק עם ריענון ןעדכון באמת שאין חובה.

אבל אם זה שינוי מהותי ורציני זה כבר יותר מורכב.

פורסם
לפני כשעה, ariel-ro כתב:

אין אדם אחד שלא מודה על היום שהוא לקח מעצבת פנים שתלווה אותו, אף אחד לא מתחרט וכל מי שבדירה הראשונה שלו השתמש במעצב/אדירכל

ההורים שלי לקחו מעצבת פנים/אדריכלית, באחת הפעמים שהיא הגיעה לבדוק את השיפוץ חדר אמבטיה. שאלתי אותה אם היא יכול לבצע מידול 3D באוטוקאד, התשובה שלה שהיא לא יכולה. אחרי כמובן שהיא עשתה כבר שירטוט לקבלן.

בסוף גם היינו צריכים להחליט לבד על הקרמיקה.. בקיצור בזבוז כסף.

עדיף כבר להיכנס לפייבר, למצוא איזה הודי שישרטט לך את הדירה ויעשה את השינויים. ופשוט לקחת מנהל עבודה/פקח שיבדוק את העבודה, וכמובן שתביאו בעצמכם את אנשי המקצוע.

רק בשביל להוכיח - מישהי ישראלית בפייבר

https://www.fiverr.com/efratmeiri/provide-customer-order-planning-and-design?context_referrer=search_gigs_with_recommendations_row_3&source=toggle_filters&ref_ctx_id=0440f134537d2951ea575a39e8951242&pckg_id=1&pos=2&context_type=rating&funnel=0440f134537d2951ea575a39e8951242&ref=pro%3Aany|seller_location%3AIL&imp_id=5e260248-06a6-4e08-82cd-c39ed6283088

כמה היום לוקחים על כל "המסביב"? 3 אלף? 5 אלף? היא תעשה הכל ב500 שקל

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אני עשיתי שיפוץ דומה (בניין אחרי תמ"א), שיניתי קירות פנים, ריצוף, חשמל, איחדתי שירותים מקלחת, הגדלתי חדר וסלון והורדתי חדר אחד, וההשקעה במעצבת הייתה אחת מהמוצדקות. אם אפשר קצת להשוויץ בתוצאה-

https://www.ynet.co.il/architecture/article/r1s008zcoo

חייב לציין שעיצוב הפנים היה בונוס, העזרה של המעצבת בהתמודדות עם הקבלן וכל השטיקים שלו - פרייסלס, באמת לא הייתי מסיים את השיפוץ בלעדיה. 

אבל הכי חשוב- לשים מספיק שקעים! 😛

EfhxM0NWsAEEx9X.thumb.png.92ee0b58a174935c3f76fe33fef34e58.png

• אהבתי 6
פורסם
לפני 54 דקות, flytomars כתב:

אני ראובן בתמונה מנסה להבין מה זה על השולחן שמה:

image.png.f47eda614af48bd14d74599a9a768050.png

מפצח אגוזים?

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 14 דקות, Gosser1860 כתב:

מפצח אגוזים?

כן

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעה, DareDevil כתב:

ההורים שלי לקחו מעצבת פנים/אדריכלית, באחת הפעמים שהיא הגיעה לבדוק את השיפוץ חדר אמבטיה. שאלתי אותה אם היא יכול לבצע מידול 3D באוטוקאד, התשובה שלה שהיא לא יכולה. אחרי כמובן שהיא עשתה כבר שירטוט לקבלן.

בסוף גם היינו צריכים להחליט לבד על הקרמיקה.. בקיצור בזבוז כסף.

עדיף כבר להיכנס לפייבר, למצוא איזה הודי שישרטט לך את הדירה ויעשה את השינויים. ופשוט לקחת מנהל עבודה/פקח שיבדוק את העבודה, וכמובן שתביאו בעצמכם את אנשי המקצוע.

רק בשביל להוכיח - מישהי ישראלית בפייבר

https://www.fiverr.com/efratmeiri/provide-customer-order-planning-and-design?context_referrer=search_gigs_with_recommendations_row_3&source=toggle_filters&ref_ctx_id=0440f134537d2951ea575a39e8951242&pckg_id=1&pos=2&context_type=rating&funnel=0440f134537d2951ea575a39e8951242&ref=pro%3Aany|seller_location%3AIL&imp_id=5e260248-06a6-4e08-82cd-c39ed6283088

כמה היום לוקחים על כל "המסביב"? 3 אלף? 5 אלף? היא תעשה הכל ב500 שקל

החלק של הבינוי שזה קירות-אינסטלציה-חשמל יכלתי לסגור בפחות מחצי ממה ששילמתי לה, היא מכרה לי משהו שלא היה כתוב בחוזה והיא גם לא עשתה אותו - בעיקר פיקוח במהלך הבניה.

הגיעה פעם פעמיים במהלך הבניה וגם זה כי הקבלן הוסיף קיר במהלך הבניה ורצינו לראות מה הוא מציע כפתרון, אחר כך הגיעה כשהבית היה גמור ומסודר.

שום פיקוח זה אני בכלל עשיתי וזיהיתי חוסרים \ בעיות, תכננה מטבח שזה הנגר יכל לעשות לי בחינם, סתם, פשוט סתם כסף לפח וחבל.

• מבאס 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 45 דקות, Gosser1860 כתב:

מפצח אגוזים?

תשעים אחוז מהאקססוריז הביאה הסטייליסטית ליום הצילומים, לא לוקח אחריות :p

האמת שגם ריטשו את המזגן בסלון מחוץ לתמונה, אל תאמינו לכל מה שאתם רואים באינטרנט ;)

• מצחיק 1
פורסם

כנראה תלוי במעצבת ובאינטראקציה שלך איתה.

אני עבדתי עם מעצבת ששכרתי לפי המלצה של קולגה של אשתי, שלקח לה בערך 10 דקות להבין מה אשתי ואני רוצים. הגיעה לדירה ומדדה אותה, הגישה מספר הצעות, היו כמה איטרציות, קישרה אותנו לקבלן שהיה מדהים ואחר כך ליוותה אותנו גם בפיקוח וגם בכמה וכמה ימי קניות - חלקם ארוכים (נסיעה מחיפה לת״א) כאשר חלק חשוב של הייעוץ היה לגבי איכות החומרים - עצרה אותנו מלרכוש חיפויים באיכות או תכונות לא מתאימים לייעוד.

אותה מעצבת ליוותה גם את הבנים שלי, האחד בשיפוץ גדול בדירה דומה לזו שתוארה על ידי כמה משתתפים בשרשור, האחרת דווקא דירה בת 5 שנים, שבה היא חסכה לזוג הצעיר עשרות אלפי ₪ על ידי מציאת פתרונות יצירתיים שלא היו מגיעים אליהם בלי הידע והניסיון שלה.

מבחינת עלויות - הבכור שלי שיפץ לפני פחות משנה דירה כבת 50 מוזנחת (דירה שהיתה נטושה לפחות 10 שנים בגלל ריב יורשים), 5 חדרים לאחר תמ״א - עד כמה שהבנתי השיפוץ שכלל פירוק והרכבה של כל הדירה (חוץ מהממ״ד שהיה חדש) עלה סד״ג 400-500 אש״ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה בדיוק ההבדל בין פרוייקט שצריך מעצב לפרוייקט שלא.

פה יש ממש עיצוב מחדש של הבית לפי איזה נושא ספציפי, אוסף תקליטים. את זה לא כל אחד יכול להסביר לקבלן בדיוק איך לבצע ושיצא כמו שדמיינת. צריך לתכנן ולשרטט ולפקח על העבודה, וגם להכיר קבלן מספיק פדנט שיעשה בדיוק מה שאתה רוצה.

בשביל "סתם" חידוש של דירה, משהו שכל קבלן מנוסה עשה מאות פעמים, אין באמת סיבה ואפשר לוותר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תראה, אפילו אותו זוג שכל מה שרצה היה ״ריענון״ של הדירה מצא כי הבעלים הראשון עיצב אותה לפי צרכים מסויימים (או סתם שגעונות, מעולם לא פגשו אותו) והיה צורך, למשל, להוסיף חדר שירות שמשום מה לא היה קיים. הפתרון שעליו חשבו במקור התברר כלא מוצלח, המעצבת פתרה את הבעיה בצורה יותר אלגנטית וזולה תוך התחשבות בצנרת קיימת, מה שאי אפשר היה לעשות בלי ההבנה של בעלת מקצוע. במקרה זה מדובר בשיפוץ מוגבל שהצריך חישוב של כל שקל, והייעוץ של המעצבת חסך לא מעט.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני ביצעתי שיפוץ כזה לפני 10 שנים. 

אתה צריך שתי פונקציות: 

1. פיקוח - בדיקות איטום חדרים רטובים, בדיקה שלא מעגלים פינות, שלא חוסכים עליך בחומרים, שלא גונבים אותך במחיר אם אתה מביא בעצמך אנשי מקצוע וכו'. 

2. תכנון מושכל - גבהים של שקעים, דלתות שנפתחות לכיוון הנכון, מידות חדרים שעומדות בסטנדרטים, מיקום הגיוני של מתגים וכו'.

לפעמים אפשר למצוא אותם בבן אדם אחד. 

אל תוותר על שני אלה. 

• רעיון טוב! 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 38 דקות, sperial כתב:

תראה, אפילו אותו זוג שכל מה שרצה היה ״ריענון״ של הדירה מצא כי הבעלים הראשון עיצב אותה לפי צרכים מסויימים (או סתם שגעונות, מעולם לא פגשו אותו) והיה צורך, למשל, להוסיף חדר שירות שמשום מה לא היה קיים. הפתרון שעליו חשבו במקור התברר כלא מוצלח, המעצבת פתרה את הבעיה בצורה יותר אלגנטית וזולה תוך התחשבות בצנרת קיימת, מה שאי אפשר היה לעשות בלי ההבנה של בעלת מקצוע. במקרה זה מדובר בשיפוץ מוגבל שהצריך חישוב של כל שקל, והייעוץ של המעצבת חסך לא מעט.

זה מאוד תלוי במעצבת.

במקרה שלי בשני מקרים התרומה שלה היה במיקוד הרכש וחיסכון זמן וריצות (וזה חשוב מאוד לאנשים עסוקים) ובשיפוץ הנוכחי לא רק שלא מיקד אלא זה שהלכתי לספקים אחרים הוריד לי את עלויות הקרמיקות מ 150,000 ל 42,000, הזזת אסלה שטענה שלא ניתן בוצעה בקלות על ידי התחברות לקולטן אחר, ארונות אמבטיה שעברו מנגר למוכנים חסכו עוד כ 8,000 ש"ח (בשביל 2 ס"מ עיביתי את החיפוי של הקולטן) ועוד הרבה דברים קטנים. אני מסיים שיפוץ שכולל מטבח (רק ארונות מטבח 68,000 ש"ח), 2 מקלחות כולל הזזת כלים סניטריים ונקודות, שירותי אורחים שנבנו מחדש, הזזת קיר, איטום מרפסת של 85 מטר, קצת נגרות ועוד כמה דברים קטנים והכל מסתיים ב 230,000. לפי הרכש של המעצבת הייתי מסיים בקרוב ל 400 עם תוצאה פחות טובה.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 7 שעות, flytomars כתב:

אני עשיתי שיפוץ דומה (בניין אחרי תמ"א), שיניתי קירות פנים, ריצוף, חשמל, איחדתי שירותים מקלחת, הגדלתי חדר וסלון והורדתי חדר אחד, וההשקעה במעצבת הייתה אחת מהמוצדקות. אם אפשר קצת להשוויץ בתוצאה-

https://www.ynet.co.il/architecture/article/r1s008zcoo

חייב לציין שעיצוב הפנים היה בונוס, העזרה של המעצבת בהתמודדות עם הקבלן וכל השטיקים שלו - פרייסלס, באמת לא הייתי מסיים את השיפוץ בלעדיה. 

אבל הכי חשוב- לשים מספיק שקעים! 😛

נראה מעולה.

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

קודם כל - @פינדר-  מדהים. האם בלי ההיכרות של המעצבת עם האמצעים היית יכול להתקרב לעיצוב (ואני לא מדבר על התקליטים אלא על אלמנטים בסיסיים כמו הזזת הקירות, או ציוד כמו מערכת השמע המשולבת בריהוט)?

ברגע שמדובר בתשתיות נדרש בעל מקצוע כי יש הרבה פרטים קטנים שאדם לא מקצועי יפספס. ממיקום של שקעים ועד פינה בפרוזדור שלא תאפשר הכנסת רהיטים לחדר.

@Night Driverמי עיצב לך את המטבח? בדירה שלי, ככל שהיא גדולה מאוד, המטבח כלוא בפינה שלא מאפשרת שום שפיל. היינו אצל לפחות 8 מעצבות בחברות מטבחים, בסופו של דבר מי שסינתז את הרעיונות שקיבלנו למה שנראה כניצול אופטימלי של המקום היתה המעצבת שעשתה את כל הדירה.

אז או שלך היה מזל רע או שלי היה מזל טוב - אין לי ספק שבלי המעצבת (שמציגה עצמה כאדריכלית, אבל לא בדקתי את התעודות שלה בשפות זרות😉) לא הייתי מתקרב למה שהשגתי בדירה.

• תוכן חדש...