Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 48 דקות, Night Driver כתב:

שהלכתי לספקים אחרים הוריד לי את עלויות הקרמיקות מ 150,000 ל 42,000,

כי מדובר בעיקר בעמלה שהיא הייתה מקבלת..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

כנראה. עדיין מגיעה למישהו מחמאה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 50 דקות, sperial כתב:

מי עיצב לך את המטבח? בדירה שלי, ככל שהיא גדולה מאוד, המטבח כלוא בפינה שלא מאפשרת שום שפיל. היינו אצל לפחות 8 מעצבות בחברות מטבחים, בסופו של דבר מי שסינתז את הרעיונות שקיבלנו למה שנראה כניצול אופטימלי של המקום היתה המעצבת שעשתה את כל הדירה.

גם אצלי הוא גדול אבל מבנה החלל בעייתי.

הייתי כמעט אצל כל הגדולים והעיצוב נע בין לא פרקטי בעליל (מטבח בלי משטח עבודה) ללא נוח. המעצבת שלי היא מעצבת מטבחים במקצועה ונתנה פיתרון סביר (הכי טוב מכולם).

בסוף עקב איחור במסירה לא בצלחתי לקדם את הייצור לפני הכניסה לבית (המוכר לא תושב הארץ אז לא יכולתי להיכנס אפילו למדידות) ואחרי שנכנסתי שברתי את הראש והגעתי לתכנון שונה לחלוטין שנוגד כל היגיון תכנוני (יצרתי חלל כלוא שלמעישה מת בגודל של בערך 2 מ"ר ובתמורה קיבלתי עוד 2 שני מטר משטח עבודה שגדל ל 11 מטר, 2 מזווים עמוקים ועוד 2 יחידות מגירות עמוקות כשהמטבח גם מתונן מאוד פרקטי). המעצבת בהתחלה הזדעזעה מהרעיון בטענה שיחנוק את הבית אז הבאתי דיקטים ובניתי פיזית את הקוים החיצוניים. רק אז היא השתכנעה.

גם חברת המטבחים השנייה שהלכתי אליה בהתחלה לא הצליחה לעכל את הדבר הזה אבל כשבנתה את ההדמייה אמרה שזה פיתרון מעולה.

שלשום עשו מדידות ומקווה שתוך חודשיים נגמור גם עם זה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 23 דקות, Night Driver כתב:

המעצבת בהתחלה הזדעזעה מהרעיון בטענה שיחנוק את הבית אז הבאתי דיקטים ובניתי פיזית את הקוים החיצוניים. רק אז היא השתכנעה

אתה התעקשת והגעת לפתרון הנכון.

אבל מהיכרות אישית, יש גם כאלה שהיו פחות בטוחים בעצמם, 

סמכו על התכנון של המעצב/ת וסיימו עם מטבח יקר ולא פרקטי.

-

פורסם

אצלי כל כך צפוף עד שפתרון האחסון שלי הוא המרתף: נניח סוכר או שמן - במטבח יש לא יותר משקית סוכר אחת או בקבוק שמ אחדן, המחסן נראה כמו המרלו"ג של שופרסל. אבל בשביל כל פריט צריך לרדת אליו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

זה בדיוק ההבדל בין פרוייקט שצריך מעצב לפרוייקט שלא.

פה יש ממש עיצוב מחדש של הבית לפי איזה נושא ספציפי, אוסף תקליטים. את זה לא כל אחד יכול להסביר לקבלן בדיוק איך לבצע ושיצא כמו שדמיינת. צריך לתכנן ולשרטט ולפקח על העבודה, וגם להכיר קבלן מספיק פדנט שיעשה בדיוק מה שאתה רוצה.

בשביל "סתם" חידוש של דירה, משהו שכל קבלן מנוסה עשה מאות פעמים, אין באמת סיבה ואפשר לוותר.

אבל אבל- כמו שרשמתי, עיצוב הפנים היה בונוס. זה לא שהיה תכנון מראש לעשות קיר תקליטים ועל הדרך חידשתי את הדירה, הקיר הגיע עמוק לתוך השיפוץ.

מודה שהסיבה היחידה שלקחתי מעצבת מלכתחילה הייתה השינוי בקירות פנים שדרש תכנון מחדש, אני מאלה שתמיד חשבו שמעצבת זה בזבוז זמן וכסף ומשהו שלוקחים כדי לרצות את האשה (שאין לי). אבל once השיפוץ התחיל- הבנתי שזו הייתה אחת מההשקעות היותר מוצדקות שעשיתי בחיים שלי.

אז נכון שהיו לי דרישות מוזרות של לקוח מעצבן (לדוגמה- שהרמקולים האחוריים יהיו אשכרה מאחורי, ולא על הקיר של הגב של הספה כמו שזה אצל 99% מהאנשים שאפילו טורחים שיהיה להם סראונד מלכתחילה), אבל השיפוץ במהותו היה חידוש הדירה, ולא היה שום סיכוי שהייתי* צולח אותו בלעדיה.

*אני ספציפית- אולי בנאדם אחר שצוקל, קרניז ואינטרפוץ לא נשמעות לו כמו קללות ביידיש היה צולח את זה בכיף, אני לא.

• אהבתי 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 57 דקות, Night Driver כתב:

חברת המטבחים השנייה שהלכתי אליה בהתחלה לא הצליחה לעכל את הדבר הזה אבל כשבנתה את ההדמייה אמרה שזה פיתרון מעולה

ממה שאני מכיר הם מנסים למכור דברים מוכנים מראש ולא לתכנן במיוחד לפי הדרישות שלך. אם אתה הולך לקנות מטבח ב30 אש"ח מאיקאה זה בסדר, אבל אם אתה הולך למשהו טיפה יותר "פרמיום", זה מבאס שמנסים לדחוף לך את התכנון הגנרי שלהם. עדיף כבר ללכת לנגר, אולי לשלם קצת יותר ולקבל בדיוק מה שאתה רוצה.

@flytomars בגלל כל הדרישות המיוחדות זה טוב שלקחת מעצבת. אבל אם היית סתם מחליף ריצוף, ארונות מטבח ומחדש את השירותים, זה היה מיותר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 15 דקות, SlowRide כתב:

ממה שאני מכיר הם מנסים למכור דברים מוכנים מראש ולא לתכנן במיוחד לפי הדרישות שלך. אם אתה הולך לקנות מטבח ב30 אש"ח מאיקאה זה בסדר, אבל אם אתה הולך למשהו טיפה יותר "פרמיום", זה מבאס שמנסים לדחוף לך את התכנון הגנרי שלהם. עדיף כבר ללכת לנגר, אולי לשלם קצת יותר ולקבל בדיוק מה שאתה רוצה.

כולם מתחילים מגנרי ומשם אתה ממשיך עם מה שמפריע לך.

הסיבה שבחרתי ללכת לחברה גדולה ולא נגר היא שנגר שעושה מטבח אחד בחודש וחצי אם יש בעיה וצריך לייצר חדש לא יכול לספוג את זה (וגם לא יהיה לי לב לדרוש ממנו דבר כזה ובסוף אתפשר). לעומתו מי שמייצר 50 מטבחים בחודש יכול לספוג מטבח אחד.

וזה גם מה שקרה. סגרתי 2 מטבחים ובאחד שכבר הותקן כבר החליפו את המטבח, החליפו עוד דלפק וצריכים להחליף עוד מגירות אחרי שפעמיים בחליפו ללא מתאימות. את השני ביטלתי בגלל זה אבל נגר לא יוכל לעמוד בזה.

פורסם
לפני 25 דקות, flytomars כתב:

...כדי לרצות את האשה (שאין לי).

הדבר הראשון שאמרתי לעצמי שראיתי את העיצוב.... הבנאדם רווק
אין מצב בעולם שאישה היתה נותנת לך לעצב קיר של תקליטים
ושלא תבין אותי לא נכון, הבית שלך מקסים ואני באופן אישי מאוד אהבתי.
אבל אם יום אחד תיכנס אישה לחייך, תכין ארגזי קרטון לכל ה"שטויות" שלך ויפה שעה אחת קודם

לגבי מעצבת, הדעות מאוד חלוקות
המעצבת שלנו היתה אחלה, עזרה מאוד בבחירות (בלי לכפות כלום), תכננה את כל הארונות במטבחים
נסעה וקנתה לנו את כל הקרמיקה (נעשה בתקופת הקורונה בשלט רחוק מחו"ל)
נתנה מלא טיפים והמלצות (אומנם לא לקחנו את כולם) אבל בהחלט הורגשה המשמעות שלה בתהליך השיפוץ
גם בהוזלת המחיר מול הקבלנים וגם בהמלצה על בעלי מקצוע איתם היא עובדת וכולם ללא יוצא מהכלל היו ללא רבב!

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

משהו שלא צויין כאן, שכנים.

שיפוץ זה כאב ראש לשכנים בכל מקרה, ויש כאלה שאוהבים לעשות חיים קשים וכאלה שלא.

זה מקור לחיכוכים בענין רעש, לכלוך, חניה וכו׳.

לא יצא לי לשפץ בעצמי, אבל מאוד הערכתי כאשר השכנים לקחו קבלן שהקפיד על שעות עבודה לפי החוק, שם קרטונים במעלית כדי להגן עלי, ניקה אותה ואת לובי הקומה בסוף כל יום, ותיאם עם שכן שיש לו חניה קרובה את השימוש בה.

היה שכן שהגדיל ועבר עם זר פרחים ופתק התנצלות מראש בכל הדירות (ישר למאשכנ״ב), קצת מוגזם, אבל לתלות שלט במעלית על תקופת השיפוץ (שידעו מתי צפוי להסתיים, קח באפר), וטלפון ליצירת קשר אם יש מפגע כלשהו, יכול לעזור לשמור על יחסי שכנות בהמשך. תמיד יהיו תלונות, כי אי אפשר להפסיק את העבודות בין שתיים לארבע כשהשכנה המבוגרת נחה בצהריים, אבל אפשר לצמצם.

ועוד נקודה חצי קשורה, מיקום יחידות מיזוג. אם אתה משנה את מה שקיים, גם צריך לקחת בחשבון. תלונות משכנים על מנוע מזגן מרעיש זה ריב מאוד נפוץ.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הערות חשובות של Be roo, ובניית יחסי שכנות לשנים רבות.  יחס כזה גם יעזור לקבל שת"פ כשנדרש.

@סולל הדרךתשמע, צריך לפנות מקום אחסון.

A girl can never have enough shoes

😀

פורסם

מכיוון שאני זה שהייתי נחרץ בנוגע למעצבת. 

קצת גונב את השרשור, אבל באמת בתמים בשביל לדעת (כי אני מבין שניסיוני האישי ממש לא מדבר על הכלל) - 

מה הייתה עלות המעצבות(ים) שלקחתם, באחוזים, מכלל הפרויקט? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 דקות, ariel-ro כתב:

קצת גונב את השרשור, אבל באמת בתמים בשביל לדעת (כי אני מבין שניסיוני האישי ממש לא מדבר על הכלל) - 

בערך 8%-10%

פורסם
לפני 5 דקות, ariel-ro כתב:

עשירייה.

ולא נכון להסתכל עליה כעל אחוז מהפרוייקט אלא על כמה היא חוסכת לך וכמה התוספת שלה שווה את מה ששילמת.

לדוגמא, אם אני צריך להחליף תריס ווילונות כשכל העלות היא כ 20,000 ש"ח והמעצבת שלקחתי תעלה 5000 שקל אבל המעצבת מצילה אותי מלהתקין וילון לא מתאים או תריס בעייתי אז לפני שדיברנו על איך התוצאה נראית היא כבר הוציאה את העלות שלה.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...