Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום וערב טוב לכם,

יש לי רכב ראשון,כבר קרוב לשנתיים וחצי,הרכב עבר 30K,מאז שקיבלתי אותו.

מדובר על רנו קליאו דור רביעי. לא יודע אם זה רלוונטי.

עכשיו לפי ספר הרכב לא ראיתי או שיותר נכון לא הבנתי מתי צריך להחליף נוזל בלמים.

אחרי שחיפשתי ברשת הבנתי שיש רכבים שדורשים החלפה כול 15K ויש 30K ואפילו 45K.

לא יודע מתי כול כמה זמן מחליפים נוזל בלמים ברכב שלי,אבל חבר אמר לי שזה תלוי בצורת נהיגה ועד כמה לוחצים על בלמים כול הזמן.ובעיקרון החלפה לא משנה מה זה כול שנתיים. (האם זה נכון או לא???)

רק רוצה לשאול מספר שאלות על מנת לקבל הבחנה כללית-

1.כול כמה זמן מחליפים נוזל בלמים....ספציפית למקרה שלי?!?(אני לא יודע מתי הוחלף נוזל בלמים מאז שקיבלתי את הרכב)  וכול זה שאם לא מתפרעים אם הבלמים בכול עצירה?חייב לציין שאני נוהג הכי רגוע ותמיד נותן ברקס הכי עדין שיש - מצב פנסיונר! כבר שנתיים וחצי ככה.🙄

2.כמה זה עולה,אני בוטח במוסכניק שלי,אבל רוצה לקבל מחיר בקו יישור,כמה עולה להחליף נוזל בלמים כולל עבודה והכול. מחיר סופי? לפני שאני בא עליו ומבקש הצעת מחיר.

3.מאוד חשוב לי,אם יש סימנים שניתן לזהות כשיושבים ברכב על ההתחלה - נגיד אני בא לבצע נסיעת מבחן,ואני יכול להבין שחסר נוזל בלמים.

כלומר איך הרכב יתנהג בזמן נסיעה כשחסר נוזל בלמים?

פורסם

בגדול, כל יצרן והמערכת שלו, אבל ברוב הרכבים שאני מכיר, היצרן מורה להחליף נוזל בלם כל שנתיים כי הנוזל מאבד מערכו.
במוסכים בארץ לא אוהבים לעשות את העבודה הזאת ולכן היא לא מתבצעת כמו שצריך ברוב המוסכים וממילא חסרת משמעות.
(הם שואבים נוזל בלם מהכוסית שבתוך תא המנוע עד לקו התחתון (ולא יותר כדי לא להכניס 'אוויר' למערכת), וממלאים לשם נוזל בלם חדש.. אם תפתח יוטיוב, תראה שתהליך ההחלפה צריך להתבצע אחרת: פירוק כל גלגל, פתיחת פטמת ניקוז שעל יד הקליפר וניקוז הנוזל משם תוך מילוי הנוזל בכוסית שבתא המנוע, ככה הנוזל מוחלף בכל קווי המערכת באמת).

לגבי חוסר בנוזל, תלוי באיזה שנה הרכב, ברכבים בעשור האחרון תידלק נורה בלוח שעונים של ABS או משהו בסגנון והלחיצה על דוושת הבלם תהיה 'רכה'.

פורסם (נערך)

נדון כאן הרבה לאחרונה. 

רק כדי לתמצת.

פחות חשוב כל כמה זמן עושים.

יותר חשוב כיצד עושים.

רק לשם דוגמא ,

יש המייעצים לבדוק לחץ אויר בצמיגים כל שבועיים. (נכון, זו עצה מלפני שהיו נפוצות מערכות ניטור לחץ אויר, אבל זו עצה טובה)

מעטים הנהגים שמבצעים זאת.

אם כולם היו בודקים כל שבועיים זה היה נהדר. אם הרוב יבדקו כל חודשיים זה גם כן טוב.

מצער לדעת שיש כאלה שגם פעם בשנתיים זה יותר מידי בשבילם.

לגבי ברקסים, תחליף את השבועות בשנים ותגיע לתשובה מעשית יותר.

זה שלא הגעת להוראות ייצרן ברורות בספר הרכב, זה אומר משהו על היבואן או עליך או על שניכם.

החלפה נוזל בלם :

לא תלוי כל כך באופן הנהיגה, אפילו לא בקילומטארז'.

בעיקר תלוי בזמן שחלף כאחזקה מונעת.

אם אין לך היסטוריית טיפול לפני שהרכב עבר לבעלותך, רצוי לעשות מה שקוראים "יישור קו" , בשביל השקט הנפשי.

לגבי מחיר:

400 שקל גג. (עבודה+חומרים)

אבל רק לעבודה יסודית!

בלי טריקים ושטיקים . עם מכונה. (ולא בשיטת הפימפום החובבנית).

איך נשמע לך המחיר?

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • תוכן חדש...