Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דירה בת כ-12 שנים. ביוני הייתה נזילה מהצינור הראשי שמוביל מים לתוך הדירה ובסופ"ש האחרון עוד נזילה בצינור פנימי בדירה.

הבעיה היא ככל הנראה לחץ מים גבוה ואנחנו רוצים להתקין וסת מים לכל הדירה.

בעבר נאמר לי שיש שני סוגים, זול שעולה כמה מאות שקלים ויקר שעולה כמה אלפים (2000-3000?) ועדיף להשקיע בסוג היקר.

אין לי מושג בנושא ואשמח לשמוע ממי שיודע מה מומלץ.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

לאחרונה הוחלף לי וסת לחץ, עלה 750 ₪. הקודם (עלה סכום דומה) החזיק מספר שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נאמר לי שההבדל הוא לא בשרידות לאורך שנים אלא בתפקוד. היכולת למנוע מקרים של לחץ גבוה במיוחד, גם אם הוא רגעי, כתוצאה מפעילות על הקו.

ברחוב ניבנו כמה בתים נוספים ופעמיים בשנה האחרונה היתה הפסקת, מים שלדעתי הייתה בגלל שחיברו את המבנים החדשים למערכת המים. לא יודע אם אירועי הנזילות אצלנו הם תוצאה מהעבודות האלו (?).

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

צנרת מודרנית?

אינסטלטור מקצועי?

יש כל כך הרבה סיבות אפשריות לנזילה.

אצלי הביטוי של התקלה לפני כמה שנים היה לחץ נמוך, לפני שבועיים רעש מוזר בפתיחת ברז המטבח שהתברר שנבע מלחץ גבוה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כתבתי, הבניין בן 12 שנים אז הצנרת מודרנית ללפני 12 שנים. צנרת PEX בתוך צינורות שרשוריים מובילים. לא יודע מי יצרן הצנרת.

סימן נוסף ללחץ מים גבוה הוא שפילטר המים לטפטוף בגינה (כזה) הוחלף כ-4-5 פעמים (כל כשנתיים) ובחנות ציוד הגינה נאמר לי שכנראה התחלופה הגבוהה היא בגלל לחץ מים גבוה. 

פורסם

האם נמדד הלחץ ? מה הערך?

מדובר בדירת גן? מה המצב אצל השכנים?

אפשר פירוט לגבי אופי הנזילה? היכן בדיוק היא הופיעה?

פורסם

לא נמדד לחץ.

מדובר בגינת גן (אנחנו קומה ראשונה מתוך 4). לא ידוע לי על בעיות אצל השכנים אבל זה לא אומר שאין, אנסה לברר אצלם.

הנזילה הראשונה הייתה בצינור שמוביל לדירה אחרי שעון המים. נקודת הנזילה הייתה כ-8-10 מטר משעון המים,  איפשהו מתחת למרצפות בדירה.

הנזילה השניה הייתה בצינור המים החמים מתנור הגז שמותקן מחוץ לדירה. מדובר ביציאה לברזי המקלחות והכיורים ולא היציאה למערכת ההסקה. הנזילה עצמה הייתה כחצי מטר מהיציאה מתנור החימום.

אני לא יודע מה לחץ המים ביציאה מתנור הגז ואני חושב שאולי המקרה הזה פחות קשור ללחץ המים כי אני מעריך שלחץ המים ביציאה לא זהה לזה שבכניסה, אפילו שהמים עוברים דרכו ומתחממים תוך כדי מעבר, בשונה מהמצב עם דוד.

כשהשרברב הגיע ביום ראשון לתקן את הנזילה בצינור המים החמים שאלתי אותו אם יכול להיות שמדובר באיכות נמוכה של הצנרת שבבית וצפויות עוד נזילות. הוא ענה שלדעתו שתי הנזילות קשורות ללחץ מים וכדאי להתקין וסת לחץ (הוא גם היה זה שתיקן את הנזילה הראשונה בקיץ). אני פחות חושד שהוא חיפש לעצמו עבודה כי הוא לא הציע שהוא יתקין אלא אמר את זה כאמירה כללית, אבל כמובן שלעולם לא אדע בדיוק.

פורסם

דבר ראשון הייתי בודק את הלחץ, אי אפשר לקבוע שהסיבה היא לחץ גבוה עד שלא מודדים, אתה יכול גם להתקין שעון לחץ בכניסה באופן קבוע ולעקוב אחרי הלחץ. כעיקרון הלחץ בו הצינור יכול לעמוד גבוה משמעותית מלחץ הרשת שאתה אמור לקבל. יכול להיות שהיה נזק לצינור בנקודה? ראית שפשופים או קיפול ?

pressure_gauge.jpg

פורסם

הרשות המספקת מים לא יכולה לספק מים בלחצים חריגים מכל סיבה שהיא, לדעתי הסף העליון הוא 5 אטמ.

יתרה מכך, כל הרכיבים הסטנדרטיים להובלת מים, פילטרים , מחברים לצנרת, כל אלה אם נבחרו נכון, עומדים בלחצים התקניים פלוס הרבה יותר. לא סביר שצינור התפוצץ בגלל לחץ יתר, הסיבה ככל הנראה התקנה לקוייה, פגם ביצור או נזק מעבודות אחרות בקרבתו, לחצים מכניים חיצוניים, איכול כימי,  בכל מקרה לחץ יתר לא יכול  להיות הסיבה היחידה , אולי סיבה תורמת למה שקרה. זו דעתי הלא מקצועית.

פורסם
לפני 53 דקות, ד ו ד כתב:

הסיבה ככל הנראה התקנה לקוייה, פגם ביצור או נזק מעבודות אחרות בקרבתו, לחצים מכניים חיצוניים, איכול כימי

מכל אלו אני חשבתי שאיכות הצנרת שהתקין הקבלן היא אולי הגורם, למרות שהחזיקה מעמד 11-12 שנים. התקנה לקויה, אם הייתה, החזיקה מעמד את כל השנים הללו. עבודות ליד נקודות הפיצוץ לא נעשו. לחץ מכני אולי התקיים בפיצוץ שהיה מתחת לריצוף, בגלל הריצוף (יכול להיות?) אבל בטוח לא קשור לפיצוץ השני שהיה בחלק של הצינור שנמצא באוויר (בתוך הצינור בשרשורי, שלא נפגע). איכול כימי אני בכלל לא רואה איך התקיים.

בקיצור, שכנעתם אותי למדוד.

בעבודה אני מפעיל מערכות מדידת לחץ בקידוחי מים (חיישן לחץ + אוגר נתונים), אולי אשאיל מערכת. אני רק צריך למצוא את המקום שיהיה הכי נוח להתקין אותה.

פורסם

אתה צריך שעון שמתעד פיקים כי יכול להיות שיש הלמי מים (במיוחד אם מדובר באיזור הררי).

לגבי איפה לחבר, חבר אותו לאחד הברזים בבית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, ד ו ד כתב:

הרשות המספקת מים לא יכולה לספק מים בלחצים חריגים מכל סיבה שהיא, לדעתי הסף העליון הוא 5 אטמ.

לא ברור אם זה המצב אצל פות"ש, אבל יש בניינים שבהם יש משאבות לחץ של הבניין, תקלה במשאבות שגורמת להן לעבוד באופן קבוע יכולה לגרום ללחצים גבוהים בהרבה מהלחץ של העיריה. בבניין של ההורים שלי היתה תקלה במשאבות והלחץ שנמדד היה מעל 9 באר אם אני זוכר נכון.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

שלום

אתה צריך לבקש מספק המים שימדוד את הלחץ הסטטי לפני המונה של הבית. במידה והוא גבוה מארבע אטמ' אתה צריך מקטין לחץ לארבע אטמ'

איזה מקטין ? בהתאם  לטווח הלחץ שצריך להוריד. 

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון.

החופש פינה לי זמן להתקין מערכת מדידת לחץ. חיברתי חיישן לחץ Keller 0-10 BAR לקו ההזנה להשקיה בגינה. חיישן הלחץ מחובר לאוגר נתונים (אין לו צג).

כיוון שחשבתי שהבעיה היא לחץ רגעי הגדרתי מדידה בקצב של 5 פעמים בשניה ורישום לזכרון כל 5 דקות של 3 ערכים (ממוצע, מינימום ומקסימום).

מייד לאחר שסימתי בדקתי והערך היה כ-7.5 באר. הורדתי מים בשירותים, בשביל לבדוק שרואים את ההשפעה והלחץ ירד ל-4.5 כך שאני די בטוח שהמדידה תקינה טכנית.

הנה מערכת המדידה (בצד שמאל החיישן, על קו הזנת המים. בצד ימין הקופסא הלבנה עם אוגר הנתונים, שאליו החיישן מחובר):

מערכת מדידת לחץ מים בגינה.jpg

• אהבתי 2

• תוכן חדש...