Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר הרבה זמן אני תוהה לי עם עצמי. 

ארנונה. חשמל ומים אלו חשבונות דו חודשיים. 

שגם כמובן מגיעים באותם חודשים. לא חלילה שאחד יגיע בחודשים זוגיים והשני באי זוגיים (אולי זה במקרה ככה אצלי).

בכל מקרה,  אף לא הבנתי למה האפשרויות הן: או תשלום אחד, או שלושה ומעלה (קרדיט). 

הרי אם אני אשלם 3 תשלומים, אז חשבון הבא פרט לחשבון עצמו אצטרך לשלם את השארית של החשבון הקודם וחוזר חלילה. 

בטוח יש איזה הגיון מאחורי זה. או שלא. 

פורסם

אין לזה משמעות, אלא אם כן אתה חי על הקשקש וכל שקל היום יכול להציל אותך.

בכלל חלוקה לתשלומים למשהו שהוא לא הוצאה חד פעמית(אפילו חד פעמית כל שנה, כמו חופשה) זה דבר מיותר ונועד אך ורק להעשיר את החברות שמאפשרות את זה.

ולתת לבנאדם אשליה שהוא משלם פחות.

• אהבתי 1
פורסם

החלוקה לשלושה תשלומים אינה של נותן השירות אלא של חברת האשראי. בהתאם לכך נושאת ריבית שמנה. במקרה הורדתי הבוקר את הדו״ח החודשי של הכרטיס הטוב ביותר שיש לי: ריבית P+1.5, כלומר 6.25% לשנה, עד עליית הריבית הבאה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמו אנשים שבקניות במכולת מחלקים לתשלומים גם קניות של 100 או 200 ש"ח.

אז בסדר בחודש הראשון מרווחים דחייה של חלק מהתשלום, אבל בחודש הבא ישולם החיוב שנדחה וחיוב של קנייה חדשה.

אני מבין קנייה גדולה שהיא חד פעמית כמו טלוויזיה שמחלקים, או אפילו קנייה גדולה בסופר לקראת חג, אבל קניות רגילות?

יש אנשים שמתלהבים מתשלומים... כמו בשיר.

פורסם (נערך)

ההגיון (ההיסטורי לפחות), היה שכל התשלומים הללו חייבו לשלוח איש לקריאת מונה פיזי שממוקם בבית הצרכן (תזכור שהארנונה וחשבון המים היו חשבון אחד, עד הקמת התאגידים).

היה חסכוני יותר שהביקור הנ"ל יערך פעם בחודשיים, ולכן גם החשבונות נערכו כך.

כמו שכבר כתבו פה, ל-99 אחוז מהאנשים זה לא משנה (אגב, גם למי שנניח חי "על הקשקש" עד כדי כך שהשינוי הזה בהוצאות הקבועות מוציא אותו מאיזון,  זה לא אמור לשנות. בחודש ה"חופשי", פשוט צריך לדמיין שאותם כמה מאות/אלפים בודדים של שקלים כבר ירדו מהחשבון, ולא נמצאים שם, עד שבחודש העוקב הם יעלמו באמת...)

עריכה:

זו אגב לא קונספירציה נגדך שכל החשבונות באים יחד..

זה ככה אצל כולם.

מאותה סיבה היסטורית הר"מ, החודשים בהם נערכים החשבונות הם פברואר, אפריל, יוני,אוגוסט אוקטובר ודצמבר..

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני לא זוכר מצב שבו חשבונות הארנונה והמים היו מאוחדים. יותר מזה, עד כמה שאני זוכר הם מדורגים - הארנונה ב-1 בחודש הבלתי זוגי והמים בחודש הזוגי (אבל זה נדד בהדרגה).

בתקופות הקשות הייתי "משחק" עם תאריכי התשלום לפי תאריכי חיוב כרטיסי האשראי - היו לי כרטיסים שונים עם חיובים ב-2, ב-5, ב-10 וב-20 בחודש - והייתי מנצל זאת על מנת לדחות את התשלום ככל האפשר.

ואני חוזר - העיריות (וגם חברת החשמל ושאר נותני השירותים) אינם מאפשרים חלוקה לתשלומים. רוצה לחלק? שלם בשיטת "קרדיט" הידועה לשמצה ותחוייב בריבית צמודת פריים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אפשר לעבור לחשבון חודשי בחברת חשמל ולדווח על קריאת מונה או להסתפק בהערכה. מאמין שעם מונה חכם זה יתעדכן אוטומטית.

פורסם (נערך)
לפני 59 דקות, sperial כתב:

אני לא זוכר מצב שבו חשבונות הארנונה והמים היו מאוחדים.

מה זאת אומרת?

תאגידי המים זה עניין חדש יחסית, של ה15+- שנים האחרונות.

לפני כן תשלום המים היה חלק מתשלום הארנונה 

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • אהבתי 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ב-30+ השנים האחרונות חשבונות המים שלי נפרדים מחשבון הארנונה. כל שנה 6 תלושי ארנונה (עם אופציה לשלם במנה אחת בתחילת השנה, תמורת הנחה של 2%), ו-6 חשבונות מים.

יתכן שעיריית חיפה התנהלה בדרך שונה מהעיריה שאליה אתה שייך.

פורסם

שביט ממש לא. בפרדס חנה-כרכור. היה תאגיד מים כבר ב 1998. לפחות שהגעתי לגור.

לא זוכר באיזו שנה. המועצה החליטה לחסל תתאגיד. ומי אז הארנונה והמים ביחד.

מי שמשלם בהוראת קבע. יכול לחלק לשתי תשלומים ללא ריבית. למשל ארנונה ומים 800 שקל. כל חודש יורידו 400 שקל.

דרך הגב חברת חשמל. מאפשרת תשלום חד חודשי. רק שהתשלום הקבוע גבוהה. לפי התעריפון באתר. 129.86 לפני מע"מ.

• מעניין 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

אצלנו תשלום בהו"ק בנקאית מפצל את התשלומים אוטומטית ל12 תשלומים שנתיים במקום 6

הן בתאגיד המים והן בארנונה

היחיד שנשאר במתכונת דו זה חשמל, וכאמור מי שזה קריטי לו יכול פשוט לשלוח קריאת מונה בקלות באפליקציה אחת לחודש

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

יש לי הו"ק בכרטיס אשראי מעל 20 שנה, הן בעיריית הרצליה והן בעיריית חדרה.

החיוב מתבצע פעם בחודשיים.

(אם כי יש מצב שכשחתמתי פספסתי איזה צ'ק-בוקס בנושא...)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 19 שעות, yor2 כתב:

דרך הגב חברת חשמל. מאפשרת תשלום חד חודשי. רק שהתשלום הקבוע גבוהה. לפי התעריפון באתר. 129.86 לפני מע"מ.

כותבים שהתשלום מחושב על בסיס שנתי, לא חושב שיש הבדל.

IEC.png

• מעניין 1
  • תוכן חדש...