Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנה שעברה היתה ירידה בעוצמת הקירור אז החלפתי את הגז במזגן. לאחר מכן היה קור מקפיא אבל בחורף לא הפעלתי כי לא היה צורך במזגן ואילו והיום הפעלתי את המזגן אבל הוא לא מקרר. מאוד מעצבן כי רק לפני 4 חודשים החלפתי גז!

פניתי למוסך ושם אמרו שיש בעיה שלא מגיע חשמל למדחס. נשמע לי מוזר אבל הלכתי בכל זאת לחשמלאי והוא אומר שהכל תקין ואין גז ושלא יבלבלו במוח. הלכתי שוב למוסכניק שטיפל במזגן ופתאום האבחנה השתנתה - יש דליפת גז ואין טעם לתקן (רכב בן 20). הרכב משמש לנסיעות מקומיות קצרות ויש בהישג יד עוד רכב ולכן אין לי רצון להחליפו.

בקיצור בהנחה שהבעיה במדחס והטיפול יקר - איזה חלופות יש למזגן המקורי? או שהפתרון בתיקון המזגן הקיים וזהו? מעוניין לטפל עוד לפני שהקיץ והלחות יגיעו ואם צריך להזמין מחו"ל אז זה הזמן.

אודה לרעיונות

פורסם

הבעיה אצלך לא במדחס ולא בחשמל, הבעיה זה דליפת גז. 

לא מגיע חשמל למדחס כי מתחת ללחץ גז מסויים בקרת המזגן לא מפעילה את המדחס בשביל שלא יהרס בעבודה ללא גז. 

צריך לאתר את הדליפה ולהחליף או לתקן את החלק הדולף.

אן למלא גז כל כמה חודשים אם לא דולף מהר מדי. 

גם שנה שעברה היה אותו דבר. לא החלפת גז אלא מלאו לך את הגז שחסר והמזגן התחיל לעבוד. 

פורסם

מוסך שמטפל במזגני רכב, לא מוסך מכונאות כללי.

הוא צריך למצוא את מקום הדליפה ולפי זה אפשר להחליט אם שווה לתקן. זה יכול להיות שסתום או צינור שאפשר להחליף בעלות נמוכה או תיקון של אלפי שקלים שכנראה לא תרצה לעשות.

פורסם

אוףף.

יום ראשון אלך לבדיקה כזאת.

בהנחה והבעיה אכן תצריך תיקון יקר - איזה חלופות יש (אם בכלל יש כאלה) למזגן הרכב?

פורסם

תעשה בדיקה דליפה זרחנית ותקווה שהדליפה היא לא מהיח' הפנימית בקבינה או מהמחדס.

עדיף לתקן את הדליפה על לשים פלסטרים ואז ליהנות מהרבה שנים של שקט.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

ע

בתאריך 2.3.2023 בשעה 15:26, Buki כתב:

הבעיה אצלך לא במדחס ולא בחשמל, הבעיה זה דליפת גז. 

לא מגיע חשמל למדחס כי מתחת ללחץ גז מסויים בקרת המזגן לא מפעילה את המדחס בשביל שלא יהרס בעבודה ללא גז. 

צריך לאתר את הדליפה ולהחליף או לתקן את החלק הדולף.

אן למלא גז כל כמה חודשים אם לא דולף מהר מדי. 

גם שנה שעברה היה אותו דבר. לא החלפת גז אלא מלאו לך את הגז שחסר והמזגן התחיל לעבוד. 

מדהים שעלית על הבעיה מבלי לראות את הרכב. קלעת 👍.

הבעיה בדליפת גז כתוצאה מסדק בצינור. תיקון יעלה 1000 ש"ח פלוס מינוס.

גם הצעת פתרון שלא חשבתי עליו - למלא כל פעם אם הדליפה לא משמעותית. הבעיה שאין לי יכולת לנחש זאת.

אבל אם הלכתי למוסך בחודש נובמבר עם הבעיה הזאת והם לא עלו על הסדק ורק מילאו גז האם זה בסדר אם אבקש שימלאו שוב (רק פעם אחת) בגלל הטעות שלהם? זה מקובל או לא?

פורסם

הם לא ״עלו״ על הבעיה, מאחר ולא חיפשו אותה כי לא נתבקשו לבצע זאת.

אין לבוא בטענות או בקשות מהמוסך.

אתה יכול לנסות לבקש הנחה או רצון טוב על מילוי הגז, אך רק בעת תיקון/החלפת הצינור הדולף.

• רעיון טוב! 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לקוח לא צריך לבקש ממוסכניק שיעשה עבודה מקצועית. מוסכניק צריך לעשות עבודה מקצועית ולוודא שהלחץ לא נופל מספר דקות לאחר מילוי גז.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אולי תשתף אותנו מה דגם הרכב ובאיזה צינור מדובר.

אולי ניתן להשיג צינור חלופי בהרבה פחות כסף.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 19 דקות, mcaspi כתב:

שהלחץ לא נופל מספר דקות לאחר מילוי גז.

המון פעמים ראיתי איך מכונת מחזור מבצעת בדיקה למערכת, הוואקום לא נופל, בסוף מציגה הודעה All tests passed, System OK ואחרי כמה חודשים הגז בורח. 

הבדיקה של מכונת מחזור מגלה רק דליפות גדולות מאוד. 

דליפות קטנות צריך לחפש "ידנית". 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעה, mcaspi כתב:

לקוח לא צריך לבקש ממוסכניק שיעשה עבודה מקצועית. מוסכניק צריך לעשות עבודה מקצועית ולוודא שהלחץ לא נופל מספר דקות לאחר מילוי גז.

במציאות, לצערי, ברוב המקרים שאני נתקלתי בהם, אכן הייתי צריך לבקש מהמוסכניק שיעשה עבודה מקצועית, להקפיד ולבדוק שהוא באמת עושה אותה

כמו שצריך. אחרת זה פשוט אף פעם לא קורה.

- לשאוב עם מזרק נוזל בלמים, ואז להוסיף למעלה חדש זה לא נקרא להחליף נוזל בלמים)

- להגיד שצריך להחליף רפידות קדמיות כי הוא מרגיש שהן "כבר גמורות" כאשר שבוע לפני כן החלפתי את הרפידות במוסך מורשה יבואן סמוך והן עברו מיד אחר כך טסט - לא מקצועי בעליל.

- להחליף פלאגים ועל הדרך לקרוע חוט הצתה כתוצאה ממשיכה אלימה, בזמן שאני מסתכל ואז להגיד שהחוט כבר היה קרוע - לגמרי - קודם אבל למרות זאת הרכב הגיע למוסך בלי בעיה - לא מקצועי)

- לשטוף את המנוע עם צינור לחץ בזמן שהוא עובד ולאחר נסיעה של חצי שעה ביום קיץ - זה לא נחשב מקצועי)

הכל מקרים אמיתיים, ויש עוד הרבה. אבל זה היה מזמן, מאז למדתי תמיד להקפיד ולהיות צמוד לרכב בזמן העבודה ולוודא שעושים או משתדלים לפחות לעשות עבודה מקצועית)

במוסכים מורשי יבואן זה קצת יותר מקצועי, בד"כ.

פורסם
בתאריך 23.5.2023 בשעה 16:56, anonport כתב:

הבעיה בדליפת גז כתוצאה מסדק בצינור. תיקון יעלה 1000 ש"ח פלוס מינוס.

גם הצעת פתרון שלא חשבתי עליו - למלא כל פעם אם הדליפה לא משמעותית. הבעיה שאין לי יכולת לנחש זאת.

אבל אם הלכתי למוסך בחודש נובמבר עם הבעיה הזאת והם לא עלו על הסדק ורק מילאו גז האם זה בסדר אם אבקש שימלאו שוב (רק פעם אחת) בגלל הטעות שלהם? זה מקובל או לא?

לא חושב שזה מקובל. מזגנאים רבים כשבאים אליהם עם בעיה ואין גז ממלאים, אומרים לך תיסע, תראה כמה זמן מחזיק מעמד. זה חוסך לך הרבה כסף במידה והגז מחזיק תקופה ארוכה. 

כמו שכתבו לך, תוכל לבקש הנחה מסוימת על המילוי הנוסף אבל לא חייבים לך. תשמח שהתיקון לא בשמיים.

בדרך כלל כדאי לתקן מזגן אצל מזגנאי ולא במוסך כללי.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תוכן חדש...