Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שכבר הגבתי בשרשור, יש לי שארפ 4 דלתות בלי אינוורטר וכולם מכירים את היתרונות והחסרונות שלו

דווקא לפני כמה שבועות המקרר של חמותי התחיל לזייף, הצעתי לה לרכוש שארפ, אבל הנפח הכללי פחות התאים לה והיא חיפשה מקרר גדול יותר

בסוף נרכש LG 720 ליטר, 2 דלתות מקפיא תחתון דרך מועדון הייטק זון ב 5700 ש"ח (700 שקל פחות מהמחיר ב KSP)
אני חייב לציין לטובה את איכות הבניה של LG, שהיא נראית טובה יותר מאשר שארפ

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש לי במשפחה נסיון מעולה עם מקררי שארפ אך המכנה המשותף לכולם זה שהם נרכשו לפני מעל 5 שנים. הם שקטים, עובדים שנים עם 0 תקלות וסובלים רק מ2 נקודות תורפה - פלסטיקה שבירה ועדינה (מגירת ירקות בעיקר, אך לא רק), ודלתות שבטריקה קלה פותחות את הדלת הנגדית ונראה שזה חוזר על עצמם באופן עקבי בכל הדגמים.

לצערי, אני רכשתי לפני כשנתיים מקרר שארפ יבואן רשמי מדגם אינוורטר. זה נבלה שחבל על הזמן. המקרר הראשון הגיע, הרעיש מאוד (מדחס) ולאחר ביקור טכנאי אישרו את החלפתו. הגיע החדש, הרעיש עוד יותר. (רעש צורם בתדר גבוה שהיה בלתי נסבל) שוב מגיע טכנאי בליווי המנהל שלו (הרי איך יתכן 2 מקררים דפוקים ברצף?) ואישרו שאכן הרעש לא תקין. למחרת שיחה מהיבואן והציעו לקחת אותו ולתת זיכוי מלא ואכן כך היה. חבר טוב למרות שהזהרתי אותו רכש בדיוק את הדגם נבלה הזה ממש לאחרונה וגם הוא מרעיש באותו האופן אך לו זה לא כלכך מפריע מישומה

אז יאמר לזכות היבואן, השירות היה מעולה ומהיר. אך המקרר לא. אגב, תלונות על מדחס רועש חוזרות על עצמם גם בביקורות על דגמים שונים בזאפ בשנים האחרונות (גם אם הביקורת חיובית).

במקומו נרכש מקרר LG - חרישי לחלוטין, פלסטיקה באיכות מאוד גבוהה ובכלל הכל מרגיש בו באיכות טובה יותר בהשוואה לשארפ. החסרון היחיד שאני נתקל בו זה קפיאה לפעמים של מוצרים שנדחסו לקיר האחורי בצמוד לפתח יציאה של הקירור, בעיקר בתא 0 העליון. אך זה משהו שאני שומע שקורה להרבה במקררים שונים אז לא יודע להגיד אם הוא חריג במיוחד.

הדגם שברשותי GR-M6781S.

אני עתיד לעבור לבית חדש בחודשים הקרובים ובדיוק הזמנתי מקרר LG חדש 4 דלתות גם לשם (GR-B718MB) שבתצוגה בהשוואה למקררים דומים הרגיש האיכותי ביותר ועם סידור פנים מצויין.

יצא לי בעקבות החיפושים לשאול לא מעט מכרים לעבודה, חברים ומשפחה והמלצות קיבלתי בעיקר על LG, האייר, בוש/סימנס ובלומברג. דיס המלצות היו באופן חד משמעי על סמסונג והייסנס.

באשר לסמסונג, כולם באופן גורף מקללים אותו, כמעט כולם סובלים מהצטברות של קרח בשלב כזה או אחר ואורך חיים קצר. ובלי קשר לזה, כשהסתובבתי בתצוגות הרגיש שהתמורה למחיר שלהם נמוכה מכל יצרן אחר וניצול שטח פנים שלהם לא משהו. בהרבה דגמים נראה כאילו בתא קירור יש מעין גוש "טריפל קולינג" תקוע שמבזבז המון שטח וגם מגירה אמצעות קטנטנה ולא שמישה (אולי נכנס קוטג?) שסתם מבזבזת נפח שהיה יכול לשמש את המגירות האחרות.

• אהבתי 1

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם (נערך)

אני אסכם את השארפ שקניתי בעקבות השרשור הזה: דגם 8911 זכוכית שחור, לא אינוורטר, יבואן רשמי.

חסרונות:

1. לא אינוורטר, המדחס קצת רועש, הוחלף מדחס על ידי השירות למדחס של חברה אחרת, טיפה פחות רועש. שמתי מאחורי המקרר פלטה של לוח סופג רעשים (וויספר של רוטנברג) וזה עושה אחלה עבודה, בקושי שומעים עכשיו את המדחס. יש מצב שזה גם שריטה שלי, אני ממש רגיש לרעשים כאלה. אם אתווכח עם השירות יכול להיות שיסכימו לקחת אותו ולהחליף / לזכות, נראה שזה המדחס וככה המקרר בנוי, ואין משהו אחר שהייתי קונה היום בכל מקרה. 

2. אין מדפים על הדלתות של המקפיא. לא יודע למה בשארפ אין את זה. בסמסונג יש וזה אחלה לשקיות ודברים קטנים.

יתרונות:

1. המייצר קרח החצי אוטומטי מעולה - ממלאים מיכל במקרר ותוך יום +- יש כבר קוביות קרח ראשונות, תמיד יש קרח וזה כיף, ולא תופס המון מקום במקפיא, לא מצריך חיבור מים, אם לא משתמשים בו אז המיקום של הקוביות קרח במקפיא זה פשוט עוד מגירה במקפיא.

2. השירות שלהם מעולה (!!) - חברת שירות מרום. מענה מהיר בטלפון ובווטסאפ, זמינות טכנאים גבוהה, הטכנאים עצמם עושים רושם וטוב ושירותיים, החברה לא מתווכחת אם צריך לבצע משהו, הציעו להחליף מדחס כבר על תחילת הביקור הראשון בנושא הרעש, ראש צוות טכנאים התקשר להסביר לי בפירוט על התהליך כשלא הייתי בטוח לגביו, הרבה זמן לא נתקלתי בשירות כזה בארץ.

3. אצלי חצי שנה, עובד מעולה, אין שום תקלות, כל הפלסטיק עדיין במקום. 

עריכה אחרונה על ידי Amired
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 9 דקות, Amired כתב:

אין מדפים על הדלתות של המקפיא.

כן. זה ממש מפריע לאשתי.

לפני 9 דקות, Amired כתב:

המייצר קרח החצי אוטומטי מעולה

יופי. זה חשוב לי.

לפני 10 דקות, Amired כתב:

השירות שלהם מעולה (!!) - חברת שירות מרום

מי זה מרום? זה הנותן שירות של ראלקו?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 32 דקות, Amired כתב:

אני אסכם את השארפ שקניתי בעקבות השרשור הזה: דגם 8911 זכוכית שחור, לא אינוורטר, יבואן רשמי.

...שמתי מאחורי המקרר פלטה של לוח סופג רעשים (וויספר של רוטנברג) וזה עושה אחלה עבודה, בקושי שומעים עכשיו את המדחס. 

שלי 8810
מאיפה רכשת את הלוחות ואיפה מיקמת אותם? זה לא חוסם זרימת אוויר למדחס?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

אם המקררי שארפ שנרכשו מלפני 5 שנים הם 4 דלתות, רובם כנראה אינוורטר, בדוק נא עם כתוב משהו כמו Jtech.

נראה שדווקא הדגמים האחרונים יותר הם לא אינוורטר, אבל הדגמי 5 דלתות הם אינוורטר. 

@dalet11ה LG שהוזכר פה הוא שתי דלתות בסידור הקלאסי של מקרר תחתון מקפיא עליון.  אם היה לך שארפ כזה לפני, הרי שלא חושב שמישהו פה בשרשור כתב על מקררי 2 דלתות. השארפ 4 דלתות זה דגמים ותיקים סהכ.

לגבי המקרר LG GR-M6781S. היה לי כזה. רק לבן. אחרי פחות משנה המאוורר במקפיא התחיל להרעיש ואז נתקלתי בשירות המסכן שלהם. הבעיה חזרה וחזרה.

יש להם דופן אחורית עם מאוורר שמושך אוויר מהמקפיא למקרר. זה שיקוץ שמתוכנן רע. הצטבר עליו קרח והוא התחיל לדפוק בטירוף.

עד שטכנאי מגיע, ושופך מים רותחים שם.

ברגע שהמאוורר נדפק ממש בגלל קרח שהצטבר עליו, המיסבים שלו נדפקו. היה צריך להחליף את זה. אין חלקים בארץ. רק טכנאים שמנסים לחרטט אותך.

טכנאי 2 גם הואיל לפרק את הדופן האחרונית ולשים שם את פלא הטכנאים - חתיכת בידוד גמישה ודביקה. גם לא עזר.

אחרי 7 חודשים נראה לי הוחלפה כל הדופן האחורית הפנימית סוף סוף, כי המאוורר הוא חלק ממנה. זה אחרי המון לחץ, עצבים ורעש. טענות של קורונה וכו ...

הבחור שהתקין את זה (4 ברגים וחיבור מולקס למאוורר) טען שזה דגם משופר.

כשהראיתי לו שהכיסויי ברגים לא מתאימים הוא אמר אה, אז אולי זה לדגם אחר, אז למה לא שלחו כיסויי ברגים. התייאשתי מהם.

אני ממליץ בחום לבדוק את הוראות ההפעלה עם החברה, יש שם איזה דמפר ידני במקפיא שמאוד חשוב שיהיה סגור לגמרי או פתוח לגמרי כבר לא זוכר.

אחרי שזה תוקן, נהנינו מהמקרר LG שתי דלתות הזה עד שנמסר, עם מגירת ירקות שבורה לחלוטין, מדפים שבורים ומודבקים בדלתות וזה מקרר שעבר שימוש סביר לגמרי ושאף ילד לא נגע בו כי הם היו קטנים.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם

נצל"ש - איפה מוצאים את חלקי הפלסטיק למקרר שארפ בן 13?

השארפ שיש לי סך הכל עובד טוב ושקט, אבל מגירות הפלסטיק שבדלת כבר סדוקות ומתחילות להראות סימני שבר. האם יש מקום שמוכר כאלו?

פורסם
לפני 3 שעות, dalet11 כתב:

יש לי במשפחה נסיון מעולה עם מקררי שארפ אך המכנה המשותף לכולם זה שהם נרכשו לפני מעל 5 שנים. הם שקטים, עובדים שנים עם 0 תקלות וסובלים רק מ2 נקודות תורפה - פלסטיקה שבירה ועדינה (מגירת ירקות בעיקר, אך לא רק), ודלתות שבטריקה קלה פותחות את הדלת הנגדית ונראה שזה חוזר על עצמם באופן עקבי בכל הדגמים.

לגבי הדלתות שפותחות את הדלת הנגדית - אם הדלת הנגדית נפתחת אבל נסגרת הרמטית לבד, זה תקין. אם הדלת הנגדית נפתחת אבל לא נסגרת לחלוטין - זה לא מצב תקין !!!

אם הדלת פתוחה 2ממ זה גם לא מתריע על דלת פתוחה וזה מה שהיה אצלי. זה מצריך טכנאי שיכוון את הדלתות מחדש כמו שצריך, לפחות אחת אולי את שתיהן. וטכנאי נורמלי, לא ההזוי הראשון שהיה אצלי שנגע רק בדלת ימין וסיימתי עם דלת ימין מותקנת עקום וימינה מדי ומרווח 2 ממ לדלת שמאל.

בדיקה - פתחו דלת אחת. תשאירו אותה פתחו לרווחה. ואז פתחו את הנגדית. תראו שצריך כח מסווים כדי לפתוח את הנגדית (אם נפתחת ממש ממש בקלות לא תקין). סגרו את הדלת הנגדית ושימו לב אם המגנט מושך אתכם. לא אמור להיות מצב שהדלת פתוחה כמה ממ, נניח מרווח אצבע.

חזרו על התרגיל לדלת השנייה.

פורסם

@KipodYam הנסיון האישי שלי עם מקרר 2 דלתות של שארפ (שעליו כתוב JTECH), כל השאר שדיברתי עליהם במשפחה הם 4 דלתות מדגמים שונים אך עם אותו סידור פנים בדיוק כפי שכבר קיים אצלהם סביב ה15 שנה. יש סה"כ לארבעה קרובי משפחה שלי + אימי שארפ בסגנון הזה, כשהרועש ביותר מביניהם הוא דווקא היחיד שעם מדחס אינוורטר (JTECH) והוא גם החדש ביותר מבין כולם (5 שנים בדיוק).

בכולם באופן גורף טריקת דלת מעט בעוצמה גורר פתיחה של הצד הנגדי. ולא, היא לא נסגרת הרמטי לבד. גם בתצוגה בחנויות שונות כמעט כל מקרר שארפ טריקה מעט חזקה תפתח את הדלת הנגדית ועם השנים התופעה אכן מחריפה והדלתות באופן כללי נפתחות בקלות עקב החלשות הצירים/מגנטים. לא נתקלתי בבעיה עם ההתראה על דלת פתוחה, אבל הצפצוף מאוד חלש ואם לא נמצאים בקרבת המקרר כנראה שלא ישמעו אותו בכל מקרה. קרה לנו מספר פעמים שדלת נותרה מעט פתוחה במשך שעות בלי ששמענו את הצפצוף כי המטבח מעט מרוחק מהסלון.

לגבי הLG, נשמע שהיתה לך תקלה במאוורר מהתחלה שבגלל שלא טופלה כמו שצריך בפעם הראשונה זה נגרר ונסחב כתוצאה משירות לקוי (טיפה על כך בהמשך). באשר לפלסטיקה, מפתיע - דווקא מרגיש אצלי שכל הפלסטיקה מאוד עמידה. אני לא מרחם על המקרר במיוחד וגם היום אחרי שנתיים וחצי של שימוש הכל נשמר במאה אחוז.

באופן כללי מרגיש שככל שהשנים עוברות ככה מוצרים לבנים מכל הסוגים הופכים לרולטה. לא משנה איזה מותג רוכשים, תוצרת סין טורקיה או יפן - אפשר ליפול על אמינות מופתית לשנים או נפילה לבור של תקלות תוך חודשים בודדים. לפעמים זה באמת מוצדק בגלל שהמוצר עצמו דפוק, אבל לפעמים זה תוצאה של טכנאים סוג ב' ויבואנים שלא ממש יודעים לתת שירות וגורמים לתקלה מינורית שיכולה להיפתר ברגע לסחבת ושלל תקלות אחרות כתוצאה מטיפול לקוי.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם (נערך)

אתה צודק. ממש עצוב שחתיכת מאוורר עלוב מפלסטיק, גורם כזאת עוגמת נפש במשך חודשים.

לגבי השארפ, יש מצב שזה מאוד תלוי בהרכבה של הדלתות. הרבה פעמים מפרקים אותן ובשארפ מאוד מאוד חשוב להתקין אותן כמו שצריך, ולבדוק.

זה מה שעשה הטכנאי השני. בדק וסידר ובדק וסידר שוב. זה כיוונון עדין. לדעתי אם זה פרפקט בהתחלה, אחרי זה גם יהיה בסדר. לתחושתי, המקררים שפעם לא היתה בהם בעיה ועם הזמן התפתחה, חלק מזה כי הכיוון הראשוני לא מספיק טוב.

אבל שוב, אצלי זה מקרר שהגיע באריזה מקורית ומעולם לא נגעו בו בדלתות ובצירים עד הטכנאי הראשון.

אם יש מקררים כאלה שבאחריות, תזמינו טכנאי שיסדר. זה לא תקין. תבקשו טכנאי בכיר.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

שלי 8810
מאיפה רכשת את הלוחות ואיפה מיקמת אותם? זה לא חוסם זרימת אוויר למדחס?

קניתי מרוטנברג בהרצליה פיתוח, זה לוח אחד גדול של 2 מטר על 1.2 מטר, אבל הם מגלגלים אותו וזה נכנס ברכב פרטי בקלות. עלה בערך 250 אם אני זוכר נכון. עובי 2.5 ס"מ, יש גם 5 ס"מ.

חתכתי אותו לפי המידות של הנישה והצמדתי חתיכות לחלק האחורי של הנישה ולדפנות,

לא הצמדתי את המקרר עד הסוף אחורה ככה שהמכלול האחורי לא נחנק ויש זרימת אוויר

זה הפאנל:

https://www.rotenberg.org.il/product-page/פאנל-אקוסטי-ויספר-לבן-עובי-2-5-ס-מ-לוח-120-ס-מ-240-ס-מ

לפני שעתיים, פינדר כתב:

מי זה מרום? זה הנותן שירות של ראלקו?

כן

עריכה אחרונה על ידי Amired
פורסם

תודה 

זה אוברקיל מטורף בשבילי.

יש לי בית גדול והרעש לא באמת מפריע... אז לזרוק על זה 250 ש"ח קצת מיותר עבורי.

פורסם

2 דברים:

1. תראו, מקרר זה מכשיר דיי פשוט. עם השנים הוא נהיה יותר "מסובך" אבל בבסיס הוא עדיין דבר פשוט.

הבעיה במקררים המודרניים היא שעברו ממעבה גדול (בגב המכשיר) שעובד על הסעת אויר טבעית, למעבה קטן וצפוף (יש כאלה שהם ממש בתחתית המקרר ויש כאלה בחלקו האחורי ליד המדחס) עם מאוורר מאחוריו.

בהוראות התיפעול של מקרר מודרני מהסוג הזה מצויין באופן מפורש שיש לנקות אחת לשנה את פתחי האיוורור מאחורה ולפרק 4-6 ברגי פיליפס (להסרת הכיסוי) ולשאוב אבק מהמעבה ולוודא ניקיון המאוורר.
אף אחד לא עושה את זה (כמעט, אולי אני מבין הבודדים) ולכן תוך שנים בודדות (כתלות ברמת האבק שיש בבית ובאיזור המקרר) כל הפתחים נסתמים, המדחס נכנס ללחצים גבוהים, יכולת הקירור פוחתת, צריכת החשמל עולה, עד שהמדחס שובק חיים.
לכן, במקררים שניתן לבצע שירות קל - יש לנקות באופן יזום אחת לשנה. גם אם אין לכם הרבה אבק כל שנה, תמיד טוב לבצע את הניקוי ולא לחכות לשנתיים או שלוש שיצטבר יותר אבק (כי שוכחים).

במקררים שהמעבה נמצא בתחתית המקרר (כמו סוללה של רכב חשמלי) - זה סיפור יותר מורכב לנקות אותו (ואל תחשבו שהוא מתלכלך פחות, הוא מתלכלך יופי טופי) אבל זה בהחלט מצריך ניקוי.

2. למי שמפריע רעש המדחס, אין בעיה לעטוף אותו בצמר סלעים דחוס או כל חומר מבודד שיכול לעמוד ברמת חום נורמלית (וכמובן שלא יהיה דליק). זה מה שעושים במזגנים במעבים שנקראים SQ (מלשון Super Quiet) פשוט עוטפים את המדחס בצמר סלעים דחוס ע"מ להקטין את הרעש - מיועד לבניינים רבי קומות מול חלונות של חדרי שינה וכד').
המדחס מתקרר מהגז הקר שחוזר אליו, הבידוד לא פוגע בשום יכולת או תכונה שלו.
אפשר לחפש במרשתת Compressor jacket או כל חומר מבודד אחר (יש גם בשילוב צמר סינטטי עם יריעת גומי עבה) שיכול לסייע. 

איציק

• אהבתי 5
  • מעניין 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

2 דברים:

2. למי שמפריע רעש המדחס, אין בעיה לעטוף אותו בצמר סלעים דחוס או כל חומר מבודד שיכול לעמוד ברמת חום נורמלית (וכמובן שלא יהיה דליק). זה מה שעושים במזגנים במעבים שנקראים SQ (מלשון Super Quiet) פשוט עוטפים את המדחס בצמר סלעים דחוס ע"מ להקטין את הרעש - מיועד לבניינים רבי קומות מול חלונות של חדרי שינה וכד').
המדחס מתקרר מהגז הקר שחוזר אליו, הבידוד לא פוגע בשום יכולת או תכונה שלו.
אפשר לחפש במרשתת Compressor jacket או כל חומר מבודד אחר (יש גם בשילוב צמר סינטטי עם יריעת גומי עבה) שיכול לסייע. 

איציק

מגניב, טוב לדעת, אז אין לי מה לדאוג מהפאנל שדחפתי שם מאחורה שאולי מגביל קצת זרימת אוויר, אולי אחליף אותו בהזדמנות בצמר סלעים

• תוכן חדש...