Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אז דבר ראשון תודה מראש, אפתח ואגיד שעולם הרכב זה אחד הדברים שהכי לא קשורים אלי בעולם, אז אשמח לעזרה.

אני מחליף רכב כל 3 שנים (ליסינג) ולפני 3 שנים בדיוק נפלתי עם בחירה לא טובה של רכב כי לא באמת "בדקתי" את הרכב ואני כרגע עם סיאט ארונה.

אנחנו משפחה עם ילד אחד (עדיין בכסא תינוק) ולכן גם הבגאז וגם הריווח במושבים האחוריים זה משהו יחסית חשוב.

הדברים שאני לא אוהב שם:
צפוף וקטן

מרגיש "זול" (חלונות לא נסגרים אוטומטית בנעילה, הרכב לא ננעל אוטומטית, אין מולטימדיה)

דברים שחשובים לי מסודר לפי סדר חשיבות:

1. בגאז יותר גדול ממה שיש לי היום

2. נעילה של הרכב + חלונות אוטומטיים + הנעה בכפתור

3. אבזור ופיצרים (טעינה אלחוטית, מולטימדיה, אולי ANDROID AUTO אלחוטי וכו')

הוא צריך לנוע סביב העלות של הארונה (אפשר קצת יותר יקר)

האם יש חיות כאלה? המלצות?

תתפרעו , תודה

פורסם
לפני 30 דקות, doronh כתב:

מרגיש "זול" (חלונות לא נסגרים אוטומטית בנעילה, הרכב לא ננעל אוטומטית, אין מולטימדיה)

מודה שלא הבנתי את הסעיף האחרון ואת הסעיף הראשון.

בארונה חלונות לא נסגרים אוטומטית בכוונה, לחיצה ארוכה על כפתור הנעילה בשלט או לחיצה ארוכה (או כפולה?) על המגרעת לנעילת הדלת מאפשרת העלאת אוטומטית של החלונות.

נעילה אוטומטית של הרכב? אם אתה מדבר על נעילה אוטומטית בתחילת נסיעה - יש בארונה, לא הפעלת.

מולטימדיה - איך אין? כל רמות הגימור של הארונה מהתקופה שלך שווקו עם מערכת מולטימדיה מקורית, תומכת אנדרואיד אוטו ואפל קארפליי. לא משנה אם זה סטייל או FR.

מדובר על ליסינג ממקום העבודה או ליסינג פרטי? אם מדובר על ליסינג ממקום העבודה אולי כדאי לבדוק איזה דגמים רלוונטיים בכלל ואיזה דגמים יש במלאי.

• רעיון טוב! 2

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מתחבר להודעה של dorsht. נראה שאתה לא מודע לפונקציות שקיימות ברכב שלך או שאתה לא יודע להפעיל/להשתמש בהן. ארונה גם היום הוא תמורה טובה מאוד למחיר מבחינת מרווח, ביצועים ואבזור. במחיר שלה רוב הדגמים שמוצעים יהיו פחות מרווחים וגם פחות מאובזרים.

אם אתה מעדיף רכב גדול יותר אתה יכול לשקול קיה סלטוס שדיי פופולרי בליסינג עכשיו. קח בחשבון שהוא פחות זריז מהארונה ויהיה פחות חסכוני. אין לו בקרת שיוט אדפטיבית.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, dorsht כתב:

מודה שלא הבנתי את הסעיף האחרון ואת הסעיף הראשון.

בארונה חלונות לא נסגרים אוטומטית בכוונה, לחיצה ארוכה על כפתור הנעילה בשלט או לחיצה ארוכה (או כפולה?) על המגרעת לנעילת הדלת מאפשרת העלאת אוטומטית של החלונות.

נעילה אוטומטית של הרכב? אם אתה מדבר על נעילה אוטומטית בתחילת נסיעה - יש בארונה, לא הפעלת.

מולטימדיה - איך אין? כל רמות הגימור של הארונה מהתקופה שלך שווקו עם מערכת מולטימדיה מקורית, תומכת אנדרואיד אוטו ואפל קארפליי. לא משנה אם זה סטייל או FR.

מדובר על ליסינג ממקום העבודה או ליסינג פרטי? אם מדובר על ליסינג ממקום העבודה אולי כדאי לבדוק איזה דגמים רלוונטיים בכלל ואיזה דגמים יש במלאי.

תודה רבה על התשובה, הליסינג ממקום העבודה.

לא ממש ישנה לי אם להמתין עוד חודש או חצי שנה. אני כרגע עם הרכב 3 שנים ולא ממש מרוצה בעיקר מבחינת הגודל.

לגבי החלונות -בדקתי עכשיו, ותשמע אתה צודק. אני באמת לא מכיר את כל הפונקציונאליות של הרכב (מצחיק שלא ידעתי). - יש דרך להכיר את כל הדברים המגניבים של הרכב? מעיין מסמך כזה?

לגבי נעילה אוטומטית של הרכב, התכוונתי אחרי שיוצאים ממנו, לפעמים אני שוכח לנעול (כן מצחיק, אבל קורה). ברכבים קודמים שלי הרכב היה ננעל אחרי X זמן שאין אף אחד בפנים.

לגבי מולטימדיה, כנראה אנחנו מגדירים שונה, התכוונתי למערכת מולטימדיה מובנית עם וויז מובנה וכו'. שאני לא אצטרך להשתמש ב carplay ודומיו.

לאחר בירור עם המקום עבודה, דגמי קיה לא רלוונטיים, האם יש הצעה אחרת?

לפני 3 שעות, Mike808 כתב:

מתחבר להודעה של dorsht. נראה שאתה לא מודע לפונקציות שקיימות ברכב שלך או שאתה לא יודע להפעיל/להשתמש בהן. ארונה גם היום הוא תמורה טובה מאוד למחיר מבחינת מרווח, ביצועים ואבזור. במחיר שלה רוב הדגמים שמוצעים יהיו פחות מרווחים וגם פחות מאובזרים.

אם אתה מעדיף רכב גדול יותר אתה יכול לשקול קיה סלטוס שדיי פופולרי בליסינג עכשיו. קח בחשבון שהוא פחות זריז מהארונה ויהיה פחות חסכוני. אין לו בקרת שיוט אדפטיבית.

תודה, האם יש הצעה אחרת מלבד קיה סלטוס? מסתבר שיש בעיה עם קיה אצלנו.

פורסם
לפני כשעה, doronh כתב:

לגבי מולטימדיה, כנראה אנחנו מגדירים שונה, התכוונתי למערכת מולטימדיה מובנית עם וויז מובנה וכו'. שאני לא אצטרך להשתמש ב carplay ודומיו.

למה? כבר רכב שני שלי עם קארפליי ואנדרואיד אוטו ואני לא מחליף את זה בשום מערכת אנדרואיד שמותקנת בארץ. אין כמו מערכת מקורית שמגיעה מהיצרן, גם נראית הכי טוב ומהרושם שלי גם הסיכוי לבעיות הכי נמוך.

דרך אגב, בסיאט ארונה ניתן היה להתקין (דרך היבואן לפחות) מערכת קונקטאיט, שנותנת את מה שאתה רוצה (וויז מובנה במולטימדיה).

ברוב המכוניות אין פונקציונאליות כזו מהיצרן, יש אם התקינו מערכת כמו שאמרתי או שהתקינו מערכת מולטימדיה בהתקנה מקומית (כמו למשל בטויוטה קורולה ברמות הגימור שמגיעות לליסינג).

לפני כשעה, doronh כתב:

לגבי החלונות -בדקתי עכשיו, ותשמע אתה צודק. אני באמת לא מכיר את כל הפונקציונאליות של הרכב (מצחיק שלא ידעתי). - יש דרך להכיר את כל הדברים המגניבים של הרכב? מעיין מסמך כזה?

ספר רכב.

לפני כשעה, doronh כתב:

לאחר בירור עם המקום עבודה, דגמי קיה לא רלוונטיים, האם יש הצעה אחרת?

סיאט אטקה אולי. סקודה קארוק.

פג'ו 3008.

כולן יותר יקרות מהארונה.

הייתי בודק גם אלנטרה וקורולה סטיישן.

תעשה נסיעות מבחן גם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שאלת את קצין הרכב מה כן מופיע ברשימה?

לפי הצרכים שתיארת סופרמיני (והארונה שייכת לקבוצה) מתאימה לצרכיך, משפחתית תהיה יותר מרווחת, וגם יותר יקרה.

ממליץ לך לחזור עם רשימת האפשרויות שמציע המעסיק. ואולי גם לחשב מסלול מחדש, לרכישת רכב וקבלת הוצאות רכב (זה לבדיקה מול מדור שכר).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמו שאמרו קודמיי באמת כדאי שתבקש את רשימת הדגמים שאתה יכול לקחת וינסו לכוון אותך למה שיותר מתאים.

איזה רכב היה לך שהיה ננעל מעצמו? אני מכיר מרוב הרכבים שיש נעילה אוטומטית לאחר זמן מסוים במידה ופתחת את הרכב עם השלט אבל לא פתחת אף אחת מהדלתות. רכב שננעל מעצמו אני לא מכיר, אולי איזשהי מערכת שלטי נוחות בהתקנה מקומית.

מצטרף גם להמלצה על שימוש באפל קאר פליי/אנדרואיד אוטו. זה הכי נוח, אותן אפליקציות ונתונים שכבר קיימים בטלפון, מסונכרן היטב עם השליטה מגלגל ההגה ועובד מעולה. התקנות מקומיות למיניהן הן תמיד סוג של קומבינה שלא עובדת מספיק טוב ותשתבש מתישהו. 

אם לא קיה סלטוס אולי כדאי לך לנסות סוזוקי S קרוס שמרגיש מיושן ובעל תא נוסעים פשוט, אבל מעט גדול יותר ומרווח מהארונה. אפשר לנסות גם אופל קרוסלנד, מיצובישי ASX ואולי גם שברולט טרייל בלייזר. כולם גדולים במעט מהארונה ומרווחים יותר אבל לכל אחד יש גם את המינוסים שלו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, Mike808 כתב:

רכב שננעל מעצמו אני לא מכיר

אני מכיר (פיג'ו 208 2016) נועל את עצמו כמה דקות אחרי דימום מנוע.

לפני כשעה, Mike808 כתב:

אולי איזשהי מערכת שלטי נוחות בהתקנה מקומית

לא, מדובר על מערכת מקורית.

• תוכן חדש...