Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא כל חנות עובדת עם ניהול מלאי ממוחשב אונליין. כלומר, מה שיש במערכת הממוחשבת שלו בעסק לא בהכרח מסונכרנת מול האתר -> במקרה כזה, החנות לא אשמה בהטעייה.

אבל במידה והחנות אמרה לך שמוצר X לא נמצא במלאי (ללא צפי לאספקה), והמוצר עדיין נמצא באתר במשך מספר ימים -> אז זאת יכולה לשמש כהוכחה להטעיה.

פורסם
בתאריך 20.1.2023 בשעה 14:15, mcaspi כתב:

למה לא יכול להוכיח? יש לו מסמך במייל/צילום מסך. ברגע שעסק סוגר עסקה כפי שקרה להבנתי כאן, הוא אומר בעצם שיש לו את המוצר במלאי.

אתה יודע איך עובדת מערכת המלאי של הספק?...אתה יודע אם יש סינכרון בינה לבין האתר? אתה יודע אם יש להם מישהו שבהגדרת התפקיד שלו מוגדר שמירה על אמינות מלאי, גם באתר?

לא בהכרח יש קשר בין "המוצר באתר" לבין "המוצר זמין". וממש לא בהכרח שזה מהטעייה מכוונת.

לפני 6 שעות, guya72 כתב:

לא כל חנות עובדת עם ניהול מלאי ממוחשב אונליין. כלומר, מה שיש במערכת הממוחשבת שלו בעסק לא בהכרח מסונכרנת מול האתר -> במקרה כזה, החנות לא אשמה בהטעייה.

לפני 6 שעות, guya72 כתב:

אבל במידה והחנות אמרה לך שמוצר X לא נמצא במלאי (ללא צפי לאספקה), והמוצר עדיין נמצא באתר במשך מספר ימים -> אז זאת יכולה לשמש כהוכחה להטעיה.

או לרשלנות. בחייכם. איפה נתקלתם בניהול מלאי טוב בארצינו? אני שואל ברצינות. 

אני מכיר מקומות בודדים שבהם ניהול המלאי הוא תקין יחסית, ומנוהל לפי הספר. וגם שם יש עיזים ובאגים שונים ומשונים. 

ובואו ונעלה גם עוד נקודה- בחנויות כאלו יש לעיתים עשרות אלפי, אם לא מאות אלפי, מקטים. תחזוקה של מערכת בסדר גודל שכזה היא סיוט יום יומי גם עם מערכת סינכרון טובה. לחלוטין ניתן לביצוע, אבל מצריך מישהו שאחראי על כך, ומישהו עולה כסף, אז לרוב מוותרים על התקן הזה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 31 דקות, ברווז כתב:

אתה יודע איך עובדת מערכת המלאי של הספק?...אתה יודע אם יש סינכרון בינה לבין האתר? אתה יודע אם יש להם מישהו שבהגדרת התפקיד שלו מוגדר שמירה על אמינות מלאי, גם באתר?

לא בהכרח יש קשר בין "המוצר באתר" לבין "המוצר זמין". וממש לא בהכרח שזה מהטעייה מכוונת.

סליחה, אבל למה כלקוח פרטי זה צריך לעניין אותי?

כשאני רוכש בהתאם למה שהחנות מפרסמת באתר שלה אז אני מצפה שיעשו את העבודה שלהם. הרי הערך המוסף הקיים בחנות הוא ניהול מלאי ומשלוחים, אחרת היה ניתן כבר לפנות ישר ליצרן. אם הם לא יכולים לעשות את זה כפי שצריך אז מה התועלת בהם?

ד"א, אם כבר העלינו את זה אז כדאי לשים לב כי השוק משתנה ושרשראות האספקה והתיווך מתקצרות, מוצרים יקרים לעיתים ניתן להזמין ישירות מהיצרן ולחסוך את החנות. טסלה למשל....😏

• אהבתי 1
פורסם
לפני 38 דקות, Haim_gds כתב:

צודק. זה לא. 

אבל אין קשר בין זה לבין היתכנות לתביעה. 

ניתן לתבוע במקרים מובהקים, כל מקרה אחר סופו להידחות.

מקרה מובהק לדוגמא- פרסומת בגוגל:

"מוצר באספקה מיידית ובהנחה X". 

וגם פה יש סייגים. 

אם לדוגמא מופיע באותיות הקטנות "עד גמר המלאי"- נדפקת.

ויודע מה, זה שאתה צודק שזה לא אמור לעניין אותך, ממש לא עוזר לך פה. זה השוק שלנו. ככה זה עובד. ואין הרבה מה לעשות בנידון ☹️

פורסם
לפני 11 שעות, Haim_gds כתב:

כשאני רוכש בהתאם למה שהחנות מפרסמת באתר שלה אז אני מצפה שיעשו את העבודה שלהם. הרי הערך המוסף הקיים בחנות הוא ניהול מלאי ומשלוחים, אחרת היה ניתן כבר לפנות ישר ליצרן. 

ברשותך אספר לך מקרה שנתקלתי בו. אולי יעזור לך להבין את המצב.

במשך תקופה מסויימת חיפשתי סיר בישול ספציפי (גודל ספציפי של יצרן ספציפי).

היבואן כבר לא מביא (לא מופיע באתר שלו).  יתכן גם שכבר לא מיוצר.

מצאתי חנות אינטרנטית שמפרסמת את הסיר הספציפי הזה, אז כמובן שהזמנתי.

יום למחרת מתקשר אליי בעל החנות ואומר שהוא מתנצל. הוא חיפש את הסיר. אין אצל היבואן. אין גם במלאי של חנויות אחרות (בדק מול עמיתים). מציע לי לקחת סיר אחר של אותו יצרן או לבטל עסקה.

שורה תחתונה - לעיתים חנות אינטרנטית מפרסמת המון. אבל פשוט המון מוצרים. ולא תמיד מצליחים לעלות על כך שמוצר ספציפי כבר לא מיוצר.

יש לא מעט חנויות שמחזיקות מלאי בסיסי של מוצרים, אבל מפרסמות באתר שלהן טווח רחב של מוצרים בהסתמך על קטלוג מהיבואן (נכון בעיקר לגבי חנויות המוכרות מוצרים יקרים ו/או גדולים כגון מוצרי אלקטרוניקה, רהיטים וכו').

אם היבואן מפסיק לייבא מוצר ספציפי, הוא לא מודיע לחנות אלא פשוט מוריד את זה מהקטלוג. 

שים את עצמך במקומו של בעל החנות -> לך תעלה על כך שמוצר יחיד אינו מופיע כעת בקטלוג של כמה מאות פריטים. בגלל זה קורה שמפרסמים מוצר שכבר לא קיים במלאי.

בגלל זה יש חשיבות לנושא אם המוכר ממשיך לפרסם את המוצר גם כאשר הוא יודע שכבר אין במלאי או שהוא מוריד אותו מהאתר - זה ההבדל בין מוכר אמין ולא-אמין (אני בכוונה מרכך את הניסוח).

פורסם
לפני 12 שעות, guya72 כתב:

שורה תחתונה - לעיתים חנות אינטרנטית מפרסמת המון. אבל פשוט המון מוצרים. ולא תמיד מצליחים לעלות על כך שמוצר ספציפי כבר לא מיוצר.

יש לא מעט חנויות שמחזיקות מלאי בסיסי של מוצרים, אבל מפרסמות באתר שלהן טווח רחב של מוצרים בהסתמך על קטלוג מהיבואן (נכון בעיקר לגבי חנויות המוכרות מוצרים יקרים ו/או גדולים כגון מוצרי אלקטרוניקה, רהיטים וכו').

אם היבואן מפסיק לייבא מוצר ספציפי, הוא לא מודיע לחנות אלא פשוט מוריד את זה מהקטלוג. 

שים את עצמך במקומו של בעל החנות -> לך תעלה על כך שמוצר יחיד אינו מופיע כעת בקטלוג של כמה מאות פריטים. בגלל זה קורה שמפרסמים מוצר שכבר לא קיים במלאי.

בגלל זה יש חשיבות לנושא אם המוכר ממשיך לפרסם את המוצר גם כאשר הוא יודע שכבר אין במלאי או שהוא מוריד אותו מהאתר - זה ההבדל בין מוכר אמין ולא-אמין (אני בכוונה מרכך את הניסוח).

יצא לי כשעבדתי בחנות של יבואן למכור דברים שהופסק ייצורם. זה קורה- סדרות מופסקות או מוחלפות, מבוצעים שיפורים שמצריכים שינוי דגם וכדומה. 

כל מוצר שכזה, עבר שינוי הגדרה ברמת המק"ט כך שכל מי שיחפש אותו יראה שהמוצר הופסק ויבין שמה שיש במלאי זה מה שיש וזהו. 

עבדתי בסביבה של כ-40,000 מק"טים. 

אז כן, עליתי על המוצר "היחיד" שלא מיוצר עוד, הרבה פעמים. מראש. לפני שהסיפור יגיע כבעייה ללקוח.

כך שלחלוטין ניתן לעבוד בצורה נכונה ולמנוע בעיות שכאלו, אבל משיקולי כח אדם (שעולה כסף)\ זמן השקעה (שעולה כסף)\ רצון לביצוע (שעולה בשמחת חיים...😆)\ מערכת ERP ישנה ובעייתית לתחזוקה (שהחלפתה עולה כסף ותפעול שלה עולה בשמחת חיים) או סיבות נוספות ואחרות, לרוב! זה לא קורה. 

פורסם

כאמור, קורה פעם אחת - אפשר להבין. 

יש גם הרבה חנויות שמזמינות גב אל גב מול היבואן ולא תמיד ידוע מה מצב המלאי אצלו. 

בכל מקרה, אם אחרי שבוטל בגלל המחסור במלאי הפריט נשאר באתר החנות - מסריח. 

פורסם

יותר גרוע שהחנות מחייבת אותך ורק אחרי שבועיים שאתה מתקשר לראות מה קורה עם ההזמנה היא נזכרת להגיד לך שאין לה בכלל את המוצר במלאי ורק עוד שבוע הם ידעו בכלל אם זה חוזר למלאי
באותו רגע ביטלתי את ההזמנה.

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם
לפני 30 דקות, Nemesis כתב:

כאמור, קורה פעם אחת - אפשר להבין. 

ואיך אתה יודע שזה קורה רק פעם אחת, אם אתה לא מזמין מהם שוב כי התעצבנת? 😆

לפני 30 דקות, Nemesis כתב:

יש גם הרבה חנויות שמזמינות גב אל גב מול היבואן ולא תמיד ידוע מה מצב המלאי אצלו. 

נוהל עבודה סטנדרטי- לקבל אישור הזמנות מהספק. לעבור על צפי האספקה. לעדכן לקוחות לגבי צפי ארוך\חוסרים. 

*בהסתייגות- הנוהל הנ"ל עובד היטב אך ורק עם גרמניה, מניסיוני האישי. האחרים, בוא ונאמר שהצפי איתם בעייתי "קצת" יותר.

פורסם

יש לך בעיות מול הספק?

תכתוב במפורש באתר שזה בהתאם למלאי הקיים ואל תסלוק את האשראי שלי.

אני קונה מוצר כי אני צריך אותו 

לא כי בא לי לברר האם הוא נמצא במלאי

• אהבתי 1

.

פורסם
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

ואיך אתה יודע שזה קורה רק פעם אחת, אם אתה לא מזמין מהם שוב כי התעצבנת? 😆

לפני 5 שעות, Nemesis כתב:

אם זה נשאר באתר שלהם זמין להזמנה גם שבוע אחרי שאמרו לך שזה לא קיים ובוטל - ברור שזה לא קורה רק פעם אחת.

פורסם

אני לא מבין. 

למה שתמשיך לחפש את המוצר בחנות שמבחינתך נשרפה?

פורסם

כדי להחליט סופית האם "לשרוף" אותה. מוכן לקבל טעות או השמטה, לא מוכן לקבל הטעייה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, ברווז כתב:

אני לא מבין. 

למה שתמשיך לחפש את המוצר בחנות שמבחינתך נשרפה?

אני מחפש בזאפ.

ואני הולך לפי דירוג 4+ והחנות הזולה ביותר.

לקנות מKSP במחיר של 30% יותר ? למה? גם ככה השילוח שלהם נורא, התור בחנויות נורא. והשירות שלהם סביר מינוס.

אני לא מכיר חנות אחת שמוכרת פלאפונים בארץ עם שירות טוב. אז תמיד המחיר הוא זה שיקבע

• תוכן חדש...