Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

חבר שלי עמד עם רכבו בנתיב נסיעה עם הרכב מונע (ברחוב שקט מאוד יש לציין, אבל אני לא מצדיק את זה) בסביבות 01:30 בבוקר. בעת שהוא ישב שם, אדם שיצא מחנית רחוב מהנתיב הנגדי, ברוורוס, פגע בו וגרם לנזק קל יחסית. ראו איור לדוגמה (תסלחו לי על כך שזה MS Paint): הרכב הירוק הוא הרכב של מכר שלי שעמד במקום מבלי לזוז (על Park ועם בלם-יד מורם), הרכב האדום הוא הרכב שנע ברוורס עד שפגע ברכב של חבר שלי.

הנהג הפוגע הודה בוידאו + בשיחה מוקלטת (יום לאחר מכן) בכך שהוא יצא ברוורס ו-"לא ראה אותו עומד שם".

שאלות:

1. האם האשמה היא 100% על הנהג האחר שעשה רוורס (הרכב האדום)?
  2. האם יש חובה לדווח לביטוח של הנהג או של המכר בפרק זמן מסויים?
  3. האם כדאי (בעיקר למען הנהג הפוגע שכרגע לפחות מתנהג כאדם הגון) לסגור איתו ישירות על סכום פיצוי ולתקן באופן עצמאי?

image.png.6dce947313dc099e8f0c7553408d7cf7.png

פורסם

לדעתי האשמה היא של הנהג שעשה רוורס.

היה עליו לוודא שאין אף אחד בכיוון שהוא נסע אליו.

הדבר הכי טוב זה ללכת למוסך שהוא מכיר ולקבל הצעת מחיר לתיקון, להציג לפוגע ולתת לו להחליט אם לשלם או לערב את הביטוח שלו.

פורסם

תודה, הוא הציע לחבר שלי שדיבר איתו ללכת למוסך בשטחים, כנראה כדי לחסוך לעצמו כסף, או לשלם את הסכום שזה יעלה שם, לדבריו - 350 ש"ח.

ידוע לי שגם זה לא חוקי (למרות שרבים עושים זאת) וגם איכות העבודה לא ברורה.

לכאורה התיקון במקום לגיטימי יכול לעלות 1,500 - 2,000 ש"ח ממה שאני מבין - אפשר לראות תמונות הנזק בתגובה החמישית שלי כאן:

אפשר לפנות לביטוח מבלי להתחייב ללכת איתם? כלומר, לדווח, אבל לנסות לטפל בזה ביניהם ואם זה לא יצלח - רק אז לתבוע את הביטוח? תהיה תועלת כלשהי לפנות לביטוח או אולי נזק שיכול להיגרם מכך?

אציין שחבר שלי תכנן למכור את הרכב בחודשים הקרובים, והוא גם כך תכנן לעשות כמה תיקונים קוסמטיים (שריטות קטנות וכו'), מה שאומר, שהוא מעדיף לקבל סכום כסף כפיצוי ולעשות את הכל באותו המעמד.

הוא יסכים לקבל משהו בטווח של 800 - 1,000 ש"ח כדי לסגור את זה, ואנחנו מניחים שאם ההשתתפות העצמית של הנהג גבוהה מכך, מוטב לו לשלם את הסכום?

איך ראוי להמשיך מכאן לדעתכם?

פורסם (נערך)

אני אניח שאם היה מונע האורות גם דלקו, ושהוא עמד שם עוד לפני שהבחור החל לצאת מהחניה.

אם כך, העמידה בניגוד לחוק לא היתה חלק מהסיבות לתאונה (פרט לעובד שאם לא היה שם לא היה נפגע), באותה מידה הוא היה יכול לעמוד שם בגלל שעצר להולך רגל או כדי להכנס לחניה.

לא רואה סיבה להוריד אחריות מנהג שנסע לאחור ולהבחין ברכב שעמד שם מראש.

אין חובה להודיע לביטוח אם לא רוצים לתבוע, דיווח מאוחר יכול קצת להעלות תהיות אבל כמה ימים לא אמורים לשנות.

הם יכולים לסגור בינהם, אבל זה לא אומר שהחבר שלך צריך לקבל תכתיבים ולהתפשר על איכות התיקון. הוא בוחר איפה לתקן את הרכב שלו. שיעביר הצעת מחיר לפוגע לאישור לפני תחילת העבודה. לא ירצה לשלם? מזמינים שמאים ומתחילים תהליך תביעת ביטוח.

בנתיים, להקליט ולתעד כל התקשרות איתו.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

עדכון: הנהג הפוגע לא רוצה לשלם את ההצעה הזולה ביותר שקיבלנו לתיקון 1,100 כולל מע"מ וגם לא הציע הצעה נגדית - אמר לנו להפעיל ביטוח. יש סיבה הגיונית שהוא ירצה דבר כזה? אנחנו נעשה את זה, אבל מה הוא זומם?

גם ככה הכל ירד לו מההשתתפות (וכנראה יותר) פלוס תירשם לו תביעה.

פורסם

ברור, אבל אם למשל אני יודע שפגעתי במישהו, וההשתתפות שלי היא X, והתיקון ללא ספק עובר את X, האם לא הכי הגיוני מבחינתי לנסות לשלם פחות מסכום X ישירות לנפגע וגם להימנע מרישום תביעה על הדרך?

יש כאן רק אפשרות להפסיד יותר. לא בחירה רציולנית בעיניי, ולכן זה מחשיד.

פורסם (נערך)

אני לדוגמא, גם כשהיה תאונה באשמתי, נתתי לנהג השני פרטי ביטוח שלי.

אמרתי לצד השני, דבר איתם.

במקביל פניתי לביטוח שלי, ומסרתי להם את כל הפרטים.

לא רוצה שום קשר עם הצד השני, אני עושה ביטוח כדי שיהיה לי שקט נפשי, לא רוצה ויכוחים, שחברות הביטוח ישברו את הראש בינהן.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, Ron Poh כתב:

אני לדוגמא, גם כשהיה תאונה באשמתי, נתתי לנהג השני פרטי ביטוח שלי.

אמרתי לצד השני, דבר איתם.

במקביל פניתי לביטוח שלי, ומסרתי להם את כל הפרטים.

לא רוצה שום קשר עם הצד השני, אני עושה ביטוח כדי שיהיה לי שקט נפשי, לא רוצה ויכוחים, שחברות הביטוח ישברו את הראש בינהן.

אבל אם העלות שלך בסוף הא פי 4,

כי יש השתתפות ויש חברות עם עלית פרימיה,

אתה נדפק פעמים,

מה הרווח?

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

כתבתי... שקט נפשי.

לא רוצה להתווכח, אם הנזק הוא 1,000₪ או 1,500₪, אם נתקן אצל סמי וסוסו בקלנסוואה או אצל תמרי (מהצריף) ליד הים.

לא רוצה שיגידו לי נכון חתמנו אבל פתאום ראינו שיש עוד נזק וישלחו לי שני בחורים הביתה בגודל של מקררים שני דלתות.

יעלה לי עם עליית הפרמיה עוד 3,000₪ שיפרסו על פני 3 שנים... פחות מ 100₪ לחודש, ויש לי שקט ורוגע.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, LaCoco כתב:

אבל מה הוא זומם?

לא בהכרח זומם.

לי למשל יש ביטוח עם ביטול השתתפות עצמית. כך שצריך לקחת בחשבון רק עליית פרמייה מסויימת, שנפרסת לשלוש שנים ולא הוצאה חד פעמית גבוהה. אם על הדרך מסדרים לך את הרכב זה יכול להשתלם לחלק מהאנשים.

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
פורסם

בדקת מהי עליית הפרמיה? בפעם האחרונה שבדקתי (וזה לא לאחרונה) זה היה 45% מפרמיה שנתית לפני הנחות.

אין שום סיבה להפעיל את הביטוח על נזקים קטנים. סוכן ביטוח הגון יסביר לך זאת וידריך אותך בפעולה הנכונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כיוונתי למי שהעדיף להפעיל את הביטוח שלו בשביל "ראש שקט" גם אם הנזק קטן.

לטעמי אין לתבוע את הביטוח אם סך הנזק שבו חייבים אינו עולה משמעותית על סך ההשתתפות העצמית בתוספת עליית הפרמיה. תריך להביא בחשבון שאם בתוך 2-3 שנים יש תביעה נוספת אתה עלול לספוג עליית פרמיה גדולה ואף סירוב ביטוח. אז אם מדובר בנזק קטן עדיף לא לערב את הביטוח, אם כי בהחלט מומלץ לדווח על האירוע למקרה שתהיה תביעה גדולה (למשל מאותו צד ג'), ולקבל חיעוץ מהסוכן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...