Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

שאלה לגבי משהו שלא ברור.

בן הזוג שלי קיבל רישיון בדיוק לפני שנה ויומיים. ברישיון במגבלות היה כתוב: ״נהג חדש״. הרישיון ניתן לשנה.

כעבור שנה ממש עכשיו, נשלח אלינו מכתב נוסף של רישיון חדש רק שהפעם ל-5 שנים וללא נהג חדש.

עד כידוע לי (והפכתי את כל החוקים ולא מצאתי) נהג חדש הינו לשנתיים ואין שום איזכור לגיל 28 אלא רק מדרגה של גיל 24 וזהו.

אני שואל פה אם מישהו יודע למה עד שמשרד התחבורה יענו לטלפון או לפנייה זה ייקח נצח. כמובן שאנחנו פונים גם אליהם לבירור.

שאם הוא לא נהג חדש, הביטוח שלנו אמור לצנוח משמעותית (להתחשב בעובדה שמדובר גם ברכב חדש).

האם למישהו ידוע על נהג חדש מעל גיל 28 ומה הפואנטה עם הנהג חדש לשנה בלבד?

פורסם (נערך)

תבחיני בין נהג חדש (בעצם נוהג חדש, כי בטרמינולוגיה המשפטית "נהג" הוא נהג מקצועי) לצורכי משרד הרישוי, לבין לצורכי ביטוח.

הביטוח מתייחס בד"כ לנהג כחדש שנה אחת - דברי עם הסוכן בשבוע הבא, יתכן שתוכלו לקבל החזר חלקי לתקופה הקרובה.

מבחינת משרד הרישוי - עד כמה שאני יודע את צודקת, אבל בגילו זה מתבטא רק בשלט נהג חדש ובאכיפה חפי התוספת השלישית. וכמובן, אחרי 5 שנים (במציאות זה 6-7) בקורס ה"ריענון" המפורסם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

תבחיני בין נהג חדש (בעצם נוהג חדש, כי בטרמינולוגיה המשפטית "נהג" הוא נהג מקצועי) לצורכי משרד הרישוי, לבין לצורכי ביטוח.

הביטוח מתייחס בד"כ לנהג כחדש שנה אחת - דברי עם הסוכן בשבוע הבא, יתכן שתוכלו לקבל החזר חלקי לתקופה הקרובה.

מבחינת משרד הרישוי - עד כמה שאני יודע את צודקת, אבל בגילו זה מתבטא רק בשלט נהג חדש ובאכיפה חפי התוספת השלישית. וכמובן, אחרי 5 שנים (במציאות זה 6-7) בקורס ה"ריענון" המפורסם.

היי,

קודם כל תודה על התשובה ואני לא בת אני בן.

אז מה שאני מבין זה קודם כל את החלוקה. עם הביטוח אדבר איתם לגבי החזר מסויים - זה דבר ראשון.

דבר שני הוא לגבי החוק:

* כשאני הוצאתי את הרישיון הכל היה דיי ברור כי עשיתי אותו בגיל 17. נהג חדש צעיר (רישיון זמני לחצי שנה, אחרי זה רישיון לשנה וחצי אחרי זה 5 שנים) > נהג צעיר (יוקר הביטוח עד גיל 24) > נהג (פה כבר עשיתי את קורס הריענון ורישיון לעשור).

* אצל בן הזוג שלי דווקא לא היה מלווה ויישר ניתן לנהיג שזה בגלל גיל 24 ומעלה. הוא החזיק רישיון לשנה ועכשיו הוא מקבל רישיון ללא כיתוב של ״נהג חדש״ + רישיון ל5 שנים (אחרי תהיה ריענון נהיגה).

* אז הקונפליקט הוא כזה: הרישיון הוא לא בעל כיתוב ״נהג חדש״ כמו שהיה בקודם ולפי החוק נהג חדש הוא עד שנתיים מרגע הוצאת רישיון. אז הוא נהג חדש או לא?

פורסם

רישיון נהג חדש לשנה? אני קיבלתי שנה שעברה ולשנתיים (בן 26 כרגע). קרי נהג חדש ל24 חודשים.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

להעדר כיתוב נהג חדש על רשיון הנהיגה יש מספר אפשרויות - רובן בשל כשל טכני כזה או אחר (למשל היות נהג חדש בעל רשיון דרגה A כלשהיא). מבחינת רשות רישוי - בשנתיים לאחר קבלת הרשיון הוא נחשב נהג חדש -רלוונטי בעיקר בעת ביצוע עבירות תעבורה. מבחינת ביטוח - כל חברה והפוליסה שלה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 10 שעות, fatboy1340 כתב:

מבחינת ביטוח - כל חברה והפוליסה שלה

הפוליסות היום אינן אחידות בהנחיית משרד האוצר?

אגב, מעניין מה יקרה בתביעה כשברשיון לא רשום נהג חדש אך הנהג בשנה השנייה.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

בפוליסות שאני מכיר נהג חדש זה שנה אחת. אין קשר להגדרה של משרד התחבורה.

כיסויי הפוליסה המינימליים מוכתבים על ידי המפקח על הביטוח, אבל התמחור וההרחבות נתונים לשיקולי חברות הביטוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

טוב הגעתי למשרד הרישוי אחרי המון זמן (ייקח אותם השם).

לפי משרד הרישוי (באמת שאני לא מבין באיזה חוק זה כתוב בחיי) מעל גיל 28 נהג חדש הוא לשנה בלבד. למרות שמתחת זה לשנתיים - אל תשאלו אותי למה, גם לא הצלחתי להבין או לקבל תשובות.

לגבי פוליסת ביטוח, הביטוח מחושב לפי מספר ימים ולא שנים כל עוד מדובר בנהג שלא מוגדר כנהג חדש והוא מעל גיל 24. ההגדרות היחידות שמשפיעות על הביטוח הם גיל הנהג (קפיצה של 24,30,50 וחברות השכרה וליסינג גיל 28) וותק עם הרישיון. כל יום בערך יורד מחיר ב1.8 ש״ח משהו כזה (כמובן שזה משתנה מחברה לחברה) כאשר עם מתחילים במחיר גבוהה 5000~ ועוצרים במחיר הנמוך ביותר 2000~2500 מה שלוקח כ3~3.5 שנים. שעם הזמן מצטבר וותק של הנהג וכמובן תקופה של 3 שנים שבהם חברות ביטוח דואגות לשחות במחירים. מכאן נגזר המחיר שנהג חדש יקבל הצעת ביטוח מופרכת לגמרי ואחרי 3 שנים זה מתייצב למשהו הגיוני. טכנית אפשר להתקשר כל חודש לחברת ביטוח ולדרוש קיזוז של 60 ש״ח על כל חודש עתידי.

נבדק מול משרד הרישוי, חברת ביטוח מנורה מבטחים וחברת ביטוח ישיר.

עריכה אחרונה על ידי amann
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...