Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, yuvk כתב:

בתור מהנדס אלקטרוניקה, אני מקנא במי שיש לו ידע בתחום. הידע שלי מוגבל להחלפת קבלים נפוחים, פיוזים שרופים ופוטנציומטרים בלויים. הבן שלי משתמש במצלמה תרמית כדי לאתר רכיבים תקולים.

חה! בתור מהנדס אלקטרוניקה הידע שלי מסתכם בהחלפת סוללות, ולפעמים ספריי קונטקט אם הסוללה נזלה

• מצחיק 1
פורסם
לפני 18 שעות, סולל הדרך כתב:

לפני כמה שבועות החבר @Step מסר לי מגבר CR600 של ימאהה. לא מדובר באיזו מפלצת אבל עדיין 30 וואט לערוץ של שנות ה 70 זה סבבה.

המגבר הגיע במצב לא נדלק. כשקיבלתי אותו גיליתי שהוא בכלל מיועד ל 110 וולט וזה די הוריד לי את החשק ממנו אבל ציק צאק גיליתי שיאמהה בשנות ה 70 יצרו שנאי אחד לכל הדגמים ככה שאפשר לחווט אותו מחדש ולהפעיל אותו תחת 240 וולט. אחרי החיווט והחלפת הפיוז שבוודאי נשרף כי הכניסו לו 220 על הסלילים של ה 110...

אין DC ביציאה, כבר סימן טוב. מחבר רמקולים והמכשיר עובד. לא טוב... אבל עובד. מפה עוד כמה שעות של החלפת קבלים, כיוון ביאס לפי הספר, החלפת הנורות בפנל הקדמי בלד ופירוק הפנל לניקיון יסודי של הפנל והפקדים. בסוף ניקוי מגעים ועובד!

סה"כ 7-8 שעות עבודה על המכשיר, לא מעט אבל הרבה סיפוק. הוא עתיד לעלות לחדר של הבת הקטנה חובבת התקליטים 

שיט, עכשיו אני מבין ששכחתי את הממיר ל220 באוטו... בכל אופן הוא לא חובר לרשת 220 בלי הממיר כמובן, ואת הפיוז (זה שמתברג החוצה בפאנל האחורי) בדקתי והייתה רציפות, מעניין.

סחתיין על הידע, ממש כיף שהגיע לידיים טובות וחזר לנגן.

תודה על העדכון, אלוף!

פורסם
לפני כשעה, ArikC כתב:

יש לי מרנץ 2235B יד ראשונה, עובד אבל חלק מהנורות שרופות, והפוטנציומטרים מכניסים רעשים, מי מומלץ לעשות לו ריענון?
הוא עובד עם שנאי כבר 30 שנה, האם כדאי לעשות לו  המרה ל220?

לא הייתי נכנס להמרה אלא אם השנאי במקור תומך בכך. החלפה של השנאי אם הוא לא תומך או ליפוף מחדש הם לא כלכליים בדרך כלל.

נורות אפשר להחליף לבד ללדים זה ממש לא סיפור ואת המכשיר לשאוב טוב מהאבק ולנקות את הפוטנציומטרים עם סרוויסול.

אתה יכול לשלוח את המכשיר לבדיקה, כיול והחלפה חלקית של הקבלים. מניח שסביב ה 600-800 ש"ח כתלות בעבודה. הטרנזיסטור בת"א עושים עבודת כאלו, משוכנע שיש עוד.

כלכלי... זה לא כלכלי. זה בעיקר נוסטלגי.

לפני כשעה, flytomars כתב:

חה! בתור מהנדס אלקטרוניקה הידע שלי מסתכם בהחלפת סוללות, ולפעמים ספריי קונטקט אם הסוללה נזלה

אני את חיי האקדמיים ההנדסיים התחלתי בתור הנדסאי אלקטרוניקה בלי קשר לזה שמגיל אפס פתחתי כל מכשיר חשמלי אפשרי. העידן שלי גדל ולמד אנלוג, בזה אנחנו טובים. בתקופה שלנו למדו 8 ביט (6502 שהייתי אלוף אסמבלר בו) ואח"כ 8085 16 ביט שהיה מהפכני. אבל תמיד אהבתי לתקן ובעידן היוטיוב זה פשוט מתמיד.

לפני 1 דקה, Step כתב:

שיט, עכשיו אני מבין ששכחתי את הממיר ל220 באוטו... בכל אופן הוא לא חובר לרשת 220 בלי הממיר כמובן, ואת הפיוז (זה שמתברג החוצה בפאנל האחורי) בדקתי והייתה רציפות, מעניין.

סחתיין על הידע, ממש כיף שהגיע לידיים טובות וחזר לנגן.

תודה על העדכון, אלוף!

מסתבר שיש גם פיוז פנימי

אבל רק בדגם האמריקאי... לא ברור לה

בכל מקרה מעבר לזה הוא דרש קצת עבודת קבלים וכיוון. צד אחד ה bias שלו היה מזעזע (צד שני ממש סבבה)

image.thumb.png.c655af5c82bb8ba0e9f9cdcde762d2b0.png

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 דקות, סולל הדרך כתב:

אני את חיי האקדמיים ההנדסיים התחלתי בתור הנדסאי אלקטרוניקה

אחי היה הנדסאי אלקטרוניקה, זוכר איך הייתי מסתכל בקנאה איך הוא בונה את כל הקיטים האלה שמכרו, הפרוייקט שלו היה רדיו / מגבר של טונר (tonar?), נשמע מזעזע אבל עדיין זה הרשים אותי.

איכשהו אני הייתי עצלן מידי בכדי ללמוד את זה בעצמי, העדפתי לבנות בלגו... זה לא קידם אותי בחיים 🤣

לא שאני מתלונן על האפיק המקצועי ש(בחרתי? בחר אותי? ככה זה כשהתפקיד המשמעותי הראשון הוא באינטל, הדרך די נסללה בעצמה...), אבל הייתי שמח לו הייתה לי היכולת הזו. 

פורסם

אכן היו טונאר, SG ודקאדה ועוד איזו חברה שייצרה קיטים קטנים.

בשנות התיכון הרכבתי קיטים קטנים (גם בבית וגם באיזה חוג), בשנות הלימודים בטכניון (סביב 1978) את המגברים של SG (ה-2004 ובהמשך שדרגתי ל-2006) והטיונר שלהם (3006) שצג תדר ה-AM שלו היה דיגיטלי (חידוש נדיר) וצג תדרי ה-FM היה מיליאממטר. ואת זה חיברתי לזוג רמקולים עצומים עלומי שם. וטייפ קסטות של Rotel. אין לי מושג איפה כל אלה נעלמו. אני מניח שבאשפה, אבל לאחותי יש מחסן מלא בשמונצעס שהגיעו מבית הורי, ואף אחד לא באמת יודע מה יש שם, ואף אחד גם לא טורח לבדוק.

חיפוש ברשת כמעט לא מעלה מידע על המכשירים האלה, כנראה ששרדו בודדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מקבץ נגני MP3 שלי. רק אלו שפועלים. יש אחרים שמחכים להחלפת סוללה. כמובן ללא סיניים NONAME.

WhatsApp Image 2026-06-13 at 20.09.19 (1).jpeg

WhatsApp Image 2026-06-13 at 19.51.26.jpeg

WhatsApp Image 2026-06-13 at 19.50.22.jpeg

WhatsApp Image 2026-06-13 at 19.45.20.jpeg

WhatsApp Image 2026-06-13 at 19.43.14.jpeg

WhatsApp Image 2026-06-13 at 20.13.00.jpeg

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • אהבתי 1
:turn-l:
פורסם

יש לי שני מגברים ותיקים שאני יודע שלא  יחזרו לשימוש, אבל הם כ"כ יפים שאין לי לב להפטר מהם

Yamaha CR-2040 (שוקל טונה)

Luxman R-1050 (המגבר הראשון שקניתי)

image.jpeg.f933bf3f03190f4497ad68648f29d6c8.jpeg

image.jpeg.9d5f1336e67ac5819cef37dfbdc955db.jpeg

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 21 דקות, falou כתב:

יש לי שני מגברים ותיקים שאני יודע שלא  יחזרו לשימוש, אבל הם כ"כ יפים שאין לי לב להפטר מהם.

ממש חבל שהם לא שמישים!

גם אני חוטא באיסוף "זבל" של אחרים ושיפוץ, בתמונות SX-680 שחזר לחיים אחרי כמה רכיבים שרופים ורמקול SEAS שהיה עם נזקי מים.

IMG20250906214531.jpg

IMG20251006105030.jpg

פורסם
לפני 6 דקות, baer כתב:

גם אני חוטא באיסוף "זבל" של אחרים ושיפוץ, בתמונות SX-680 שחזר לחיים אחרי כמה רכיבים שרופים ורמקול SEAS שהיה עם נזקי מים.

הצלתי MB QUART מדהימים שטבלו במים. האלקטרוניקה לא נפגעה אבל הסיבית התנפחה לפי שניים. שמרתי את התכולה ואולי פעם אבנה או אכניס את האלמנטים לארגז אחר.

לפני 33 דקות, falou כתב:

יש לי שני מגברים ותיקים שאני יודע שלא  יחזרו לשימוש, אבל הם כ"כ יפים שאין לי לב להפטר מהם

הימאהה יפיפה! לא חובה שיעבוד, רק שהתאורה תדלוק...

פורסם
בתאריך 13.6.2026 בשעה 12:31, hans כתב:

מהאקדמיה נגמלתי לכל החיים, אבל עדיין לומד דברים חדשים

udemi לתכנה ודומיה

coursera לאלקטרוניקה.

לצערי, במוסדות האקדמיים והמכללות, התכניות המקומיות קצת מיושנות ובקצב איטי למידי. עם אילוצי שעות לימוד וחוסר גמישות בכל המסלולים. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 59 דקות, falou כתב:

Luxman R-1050 (המגבר הראשון שקניתי)

image.jpeg.f933bf3f03190f4497ad68648f29d6c8.jpeg

image.jpeg.9d5f1336e67ac5819cef37dfbdc955db.jpeg

לפחות עכשיו אתה יודע למי לתת שימאס לך מהם :)
שניהם מכשירים יפים!!!
היאמאהה הוא אחיו הגדול של ה 600 שלי
אחרי ה 600 הגיעה ה 800 ואחכ 1020 ו 2024 בהתאם.
לפחות ביאמאהה איכות הבניה מדהימה והמכשירים נורא נוחים לתחזוקה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 21 שעות, סולל הדרך כתב:

בתקופה שלנו למדו 8 ביט (6502 שהייתי אלוף אסמבלר בו) ואח"כ 8085 16 ביט שהיה מהפכני

לזה הגעתי ב82 , אסמבלי של מוטורטלה 6800. 

בתחילת התיכון (71) המעבדה הראשונה הייתה בנית קיט רדיו של ״קדם״ ומגבר סטראו בהמשך. sg כבר היה בשלב מאוחר יותר למתקדמים.

אנקדוטה נחמדה - בניית רדיו הייתה פרוייקט י״ב בעמל פתח תקווה. אני כבר בניתי באמצע כיתה ט בסינגאלובסקי 😜

מה ממעיד על פערי המערכת באותן שנים בין פתח תקווה לתל אביב. 

לפני 19 שעות, sperial כתב:

אכן היו טונאר, SG ודקאדה ועוד איזו חברה שייצרה קיטים קטנים.

בשנות התיכון הרכבתי קיטים קטנים (גם בבית וגם באיזה חוג), בשנות הלימודים בטכניון (סביב 1978) את המגברים של SG

קדם, מרחוב רמב״ם בתל אביב ליש שוק הכרמל, החנות של גלנצמן שגם מכר רכיבים והיה מורה שלי 😊

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעה, baer כתב:

ממש חבל שהם לא שמישים!

חבל למי?

לפני כשעה, סולל הדרך כתב:

לפחות עכשיו אתה יודע למי לתת שימאס לך מהם :)

"My precious"

לא נותן אותם לאף אחד...

לפני שעה, yuvk כתב:

הימאהה יפיפה! לא חובה שיעבוד, רק שהתאורה תדלוק...

כע... יפיוף.

לפני שעה, yuvk כתב:

ואולי פעם אבנה או אכניס את האלמנטים לארגז אחר.

הארגז והסידור של האלמנטים בתוכו (למשל, כמה הם בולטים מהפנים) מהותיים לסאונד. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 24 דקות, falou כתב:

הארגז והסידור של האלמנטים בתוכו (למשל, כמה הם בולטים מהפנים) מהותיים לסאונד. 

כמובן. כמו האקוסטיקה של החדר. אבל אני חובבן...

פורסם
לפני 46 דקות, falou כתב:

חבל למי?

לאנושות? וברצינות אני יכול לנסות לתקן לך ללא תמורה צור קשר אם בא לך.

• תוכן חדש...