Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

כבר זמן מה אני מחפש רכב גדול למשפחה. ביום יום ישמש להקפצות ואיסופי, מידי פעם עבודה, וסופי שבוע נסיעה להורים.  כיסאות ילדים, אולי גם כלב וכו.. 

כבר התכנסתי לכיוון טיגואן אולספייס ואז פתאום, צצה חברת צ'רי עם הטיגו 8 פרו המדובר. 

אמרתי, רגע, חייב לבדוק, ולו בשביל השקט הנפשי.. 

התקשורת בדרך ל"אולם התצוגה" המאולתר הייתה ברמת הבלתי אפשרית. תשובות כמו: אנחנו לא מתאמים פגישות, תבוא תמתין קצת ותקבל שירות.. ממש הורידו לי את החשק וירדתי מהרעיון.

אבל התפנה לי זמן, קפצתי בבוקר מוקדם, היה ריק ורגוע והתחלתי לבדוק. 

אנסה רק לחדש ולהוסיף דברים מהסקירה האחרונה שנכתבה כאן באתר (שהייתה מעולה). 

רמת הגימור עליה בצעתי היא הנובל, הרמה הבכירה שעולה כ10אלף יותר מהבסיסית וזו כרגע הזמינה במלאי. 

מראה ופנים - מרשים כפי שצויין בעבר, איכות החומרים לא מהגבוהות בעיני, הרבה פלסטיקה , אבל העיצוב ורמת ההרכבה מרגישים טובים. החומרים הרכים בעיקר עטופים בדמוי עור דק, וכל העור שיש ברכב בצבע קאמל.. אין אופציה אחרת כרגע. 

החסרון האמיתי שראיתי בשבילי זה מושבי דמוי עור מבוססים על עור ויניל דקיק שלדעתי לא ישרוד את הקפיצה של הכלב לאוטו, בספק אם ישרוד את הריצ'רץ' של הכיס האחורי בג'ינס..

הריפוד מתחת לעור מרגיש יחסית רך ובלחיצה או קפצוץ קל המושב אפשר לחוש את קורות התמיכה של המושב. 

נראה לי שברמת השימוש היומית למשפחה שנזהרת לא אמור להוות בעיה..אבל אנחנו משפחה מטיילת, עם כלב. 

עוד על הפנים, גג פנורמי שימושי , גדול ויפה , הסוכך אטום לחלוטין שזה יצרון בעיני בשמש המקומית. 

כריות הראש מאפשרות לייצר תמיכה לצדדים, קצת קדמיות לטעמי אבל זה רק אישי. 

בפנים יש הרבה פקדים, אבל אלגנטי יחסית, משטח טעינה מוסתר לחובבי ההצצות, מסך איכותי , פחןץות התחברתי לעיצוב תצוגת הנהג , אבל היא נראית איכותית ובהירה. 

יש כיוונונים חשמליים גם לשאטגאן וגם הנהג יכול להזיז מהצד שלו את מושב הנוסע חשמלית.. אחלה פיצר. 

אחד הדברים שיותר הרשימו אותי זו תצוגת ה360 והדמיית תלת מימד שנדלקת אוטומטית בזמן איתות ופניות כדי לסייע לשפר את שדה הראיה בחניה ובמעבר נתיבים ופניות. עובד באמת יפה.  

פיצר מעצבן- יש בתחילת נסיעה התראה על כל המושבים על אי גריץ חגורת בטיחות.. משהו לא עובד טוב שם. אתה נוסע כל נסיעה עם התראה של דקה בערך של צפצופים על כל המושבים.. או שאין סנסור, או שלא הגדירו נכון... אבל זה מעצבן. בסוכנות אומרים שיטופל בגרסאת התכנה שזמן ההתראה יצומצם ל10 שניות. בעיני עדיין מעצבן להתחיל כל נסיעה בהתראת חגורה על מושבים שאין עליהם אדם. 

פיצר נחמד- התנעה מהשלט, לימי הקיץ החמים להפעיל מזגן כבר מהבית. עד כה לדעתי רק מותגי יוקרה ושברולט מאפשרים זאת.. אני אישית רואה בזה פיצר נחמד, יודע שיש כאלו שלא, וזה גם די לא בריא להיכנס דרך רכב עובד ומזהם..כך טוענים האירופאים

מאחורה , מערך מושבים נוח מאוד , מסילות ואופציה לכניסה מאוד נוחה אחורה, המושבים בשורה האחורית באמת מאפשרים נסיעה טובה לילדים וסבירה למבוגרים בנסיעה קצרה. יש מיזוג ושליטה לשורה השלישית.. נחמד. 

הצצתי מתחת לאוטו, המתלים, הבולמים, החלקים נראים קצת עירומים, אין כיסויים או מגנים כמו שיש בכל מיני מותגים. מה זה אומר.. אין לי מושג, סתם מראה שונה. 

נהיגה -

כאן אין לי מה להוסיף.. כל הסקירות שראיתי חוו חוויה דומה. מנוע יחסית נמרץ ומתאים בחוזקו למשקל, תיבה דו מצמדית מגיבה טוב ובהתאם לסוגה, נסיעה ברובה נעימה ומבודדת, כן מורגשים שיבושים בשלדה, נראה שהמושבים הרכים משפרים את החוויה. רכינות קיימות בפניות כיאה לרכב כבד וגדול, לא ספורטיבי. אגב נראה שהמרווחים מהרצפה יאפשרו טיול שבילים בקלות, נראה די גבוה, אין לי מידה לרשום סורי. רעשים בנסיעה מהירה לצערי לא בחנתי , כי היה רועש מסביבי גם ככה בשעות הבוקר. 

לסיכום: 

תמורה מעולה על פניו, נראית עסקה משתלמת על הנייר. רמת הגימור הזולה ככל הנראה עולה בעלות-תועלת על הרמה הבכירה.. אבל גם הרמה הבכירה במחיר שחוסך כ20 אלף מהטיגואן וכ30-40 אלף וצפונה ממותגים אחרים שמציעים דברים דומים.

אז מה מטריד אותי: 

- המושבים-העור הדקיק, הרכות של הספוגים.. אחרי כמה זמן אפגוש את הקורה 🙂

- הבולמים המורגשים יחסית..לא בדקתי לצערי פסי האטה /: 

-אמינות, סחירות בהמשך, תקלות קטנות וחבלי לידה. (כמו הצפצוף הלא הגיוני של חגורות בכל נסיעה ...מוזר לא?)

מקווה שעזרתי 🙂 😀 

מה אומרים?? 

• אהבתי 5
  • מעניין 1
פורסם

מושבים היו הנקודה החלשה של תוצרת המזרח בימיה הראשונים, ויש שיגידו גם כיום בחלק מהדגמים,בעיקר מהזולים שבהם. שהמושב הופך "פיתה" אחרי שימוש ממושך העיקר שמי שיושב עליו שוקל מעט מעל הממוצע.

כך זה היה היונדאי אקסנט של חמי (2006) אבל במפתיע גם במזדה 3 חדשה יותר (2012 אאל"ט

הטיגואן בכל אופן מצוייד במושב תוצרת ריקארו או דומה. קשיח יותר ומוצק יותר. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

רכב לא משהו. דוד שלי התעניין ביצעתי נסיעת מבחן קצרה, ירכוש קודיאק יד 2 במקום. 

כיול מתלים זוועיתי, מצד אחד רך בלי שליטה טובה על המרכב ומצד שני מתרגש מכל שיבוש.

התיבה איטית מאוד בתגובות שלה, מזמן לא פגשתי משהו כל כך לא אפוי. 

הנדסת אנוש זוועה כמו מרבית הרכבים מסין. 

מצלמה שנפתחת כל שנייה זה רע, סתם מסית את תשומת הלב, חובבנות סינית טיפוסית. וכן, התראה על חגורות? פגשתי את זה בעוד רכבים מסין. 

היתרון היחיד של הרכב הזה זה המחיר ואספקה, מעבר לכך זה עוד רכב סיני לא אפוי.

פורסם
בתאריך 21.11.2022 בשעה 21:58, ch2856 כתב:

התיבה

תראה, אני חושב שאתה קצת מגזים. התיבה הדו מצמדית בעיני הפתיע לטובה. לא מנגנת מושלם כמו DSG אבל גם לתיבות של קאיה יש לאגים מסויימים במקומות ספציפיים , וגם בזחילת פקקים עם סקודה קודיאק מפוארת אפשר לשים לב לקושי של ה DSG המפונפנות. 

לגבי המתלים... מסכים עם האבחנה שלך אבל לא עם העצמה של הביקורת. בולמים עושים עבודה לא טובה, אבל פגשתי מכוניות מותג מ2018 ברמה הזו.. למשל האאוטלנדר היוצא..

לגבי המצלמה שנדלקת , זה פיצ'ר שאומץ עי הגרסאות הבכירות של יונדאי.. נדלקת מצלמת שטח מת על המסך בכל איתות..יש מצב שאומץ באאודי etron לראשונה, אני לא בטוח, אבל יש אנשים שעפים על זה. בסוף די אישי.. 

לסיכום מסכים עם הנקודות שהעלאת כחסרונות, אבל ממש לא הייתי נותן לו ציון נכשל. 

• תוכן חדש...