Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות לגבי תמ"א 38/1

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לגבי בניין הסמוך לבניין שבו יש בבעלותי דירה.

הבניין נבנה בתחילת/אמצע שנות השישים.

בפברואר 2014 נפתחה בקשה לתמ"א 38 - הבקשה נסגרה - "בקשה ללא היתר"

באוקטובר 2018 נפתחה בקשה לתמ"א 30

באוקטובר 2020 נשלחו הודעות לבניינים הסמוכים (לי), ואנחנו הדיירים הגשנו התנגדות.

מצורף צילום מסך מתוך אתר ההנדסה לגבי פעולות אחרונות שבוצעו.

ועכשיו לשאלה: פרויקט תמ"א 38/1 הופסק.

האם ההפסקה היא גם לתהליכים שלא החלו?

או שתהליך שכבר התחיל את "הריצה" ימשיך, גם אם בפועל לא בוצע בשטח כלום, לשים לב לתקופה שעברה.

Screenshot_20221003-105036_Chrome~2.jpg

פורסם (נערך)

תהליכים שהתחילו - נותנים להם להמשיך.

מה ההגדרה של תהליך שהתחיל? לא יודע.

זה גם תלוי ברשות במקומית שלך. יש רשויות שמאוד מקדמות תמא. כאלה שפחות.

אגב. מדהים כמה הצילום מסך הזה מדגים יפה את מה שרקוב בכל מה שקשורי לאישורי בנייה בארץ. המשיכה הבלתי נגמרת של שנים לקבלת היתר.

מילא כל הזמן הזה היה מוקדש על תכנון נכון וחכם של המבנה וסביבתו. אבל את התוצאות כולנו רואים בעיניים. מעט הערים שהתכנון העירוני שלהן נכון/טוב.

סתם משיכת זמן.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • אהבתי 3
פורסם

Screenshot_20221004_051746.thumb.jpg.45a029d7de21f4c8a11e2c0eaf2760aa.jpgתבדוק תחת סעיף "בקשות" , זה רק "אירועים".

לגבי תמא 38/1 העיריות מנסות לתקוע כל בקשה שלא אושרה, כנראה מאוד תלוי בעיר ובמקרה.

אבל זה לא תמיד עובד. בדיוק אתמול ראיתי מודעה למכירת דירה. הדירה משקיפה על הבניין השכן שבשעה טובה נראה שסיים את כל האישורים לתמא38 יום קודם.

ממליץ מאוד גם לחפש באינטרנט GIS ואז שם העיר שלך ושם לשים שכבה תמא38.

ככה נדלקה לי נורת אזהרה , משם עברתי לתיק בניין של הבניין השכן וחסכתי בכלל ללכת לראות דירה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

שנה זה שום דבר במונחים של רישוי בישראל.

יש אישור להפקדה לוועדת משנה להיתרים.

ההתנגדויות שלכם כנראה נדחו.

הבקשה יכולה להמשיך תהליך במצב הזה.

כללית לגבי תמ"א 38 - ההחלטה של סמנכ"לית מנהל התכנון לרגולציה, עוד בפעם הקודמת שהתכנית עמדה לפוג (2021), היתה שכל תכנית שכבר הופקדה לוועדה תוכל להמשיך תהליכים לאחר תום תוקף תמ"א 38.

כלומר, לאחר שעמדו בתנאי סף- "גורלכם נגזר".

אחרי החג אני אחפש לך את המכתב ממנהל התכנון. הוא אמור להיות מתוייק לנו היכן שהוא.

עריכה אחרונה על ידי natco
  • אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם (נערך)

ככה הורסים שכונות.

אז כל מה שהתחיל תהליך יקבל אישור??

מרכז רשלצ. גם ככה אין חניה.

אדום זה בתהליך. כחול זה אושר. ירוק זה הופק טופס4 כלומר נגמר ואוכלס.

אגב, יש שכונה שממש מחולקת לשניים בכלל ריכוז תמא והמחיר נמוך יותר באיזור מרובה התמאות.

הבניין לא באמת מחוזק נגד רעידות אדמה. המכפילי חניה לא עובדים אחרי שנתיים.

יש דירות דפוקות לגמרי אחרי סיום התמא.

שלא לדבר על זה שזה מעלית לכל דבר ואין לזה תקינה בכלל. מתישהוא מישהו ימות או יפצע.

Screenshot_20221004_102313.jpg

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 22 דקות, natco כתב:

שנה זה שום דבר במונחים של רישוי בישראל.

יש אישור להפקדה לוועדת משנה להיתרים.

ההתנגדויות שלכם כנראה נדחו.

הבקשה יכולה להמשיך תהליך במצב הזה.

כללית לגבי תמ"א 38 - ההחלטה של סמנכ"לית מנהל התכנון לרגולציה, עוד בפעם הקודמת שהתכנית עמדה לפוג (2021), היתה שכל תכנית שכבר הופקדה לוועדה תוכל להמשיך תהליכים לאחר תום תוקף תמ"א 38.

כלומר, לאחר שעמדו בתנאי סף- "גורלכם נגזר".

אחרי החג אני אחפש לך את המכתב ממנהל התכנון. הוא אמור להיות מתוייק לנו היכן שהוא.

תודה.

אין צורך במכתב ממנהל התכנון.

הבנתי, ברגע שהתהליך החל והופקד, התהליך לא נעצר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, KipodYam כתב:

ככה הורסים שכונות.

מסכים לחלוטין עם כל מה שכתבת.

זו היתה תכנית רעה מיסודה, שנוצלה בצורה צינית על-ידי יזמים קטנים, ובדרך כלל לא מנוסים.

גם התיקונים לתכנית (38/1-38/2) לא פתרו שום דבר. בכל המקרים בהם נתקלתי, המפרטים בדירות התמורה עלובים, רמת הביצוע נמוכה, ולא הזכרנו את הגדלת העומס הלא-מתוכננת על הסביבה המיידית של הבניין.

לא מכיר את השכונה שאת המפה שלה הבאת כאן, אבל אני מרחם על התושבים הוותיקים והחדשים גם יחד.

עריכה אחרונה על ידי natco

פורסם

מפרטים נמוכים ורמת ביצוע נמוכה זה מבאס.

אבל אם זה באמת מחזק את הבניין כנגד רעידות אדמה - אז מילא.

עכשיו עלתה פה טענה שלא. היא מבוססת על משהו?

פורסם

אני לא מהנדס בניין.

שמעתי את הטיעון הזה מכמה וכמה מהנדסים מאד ותיקים שאני מחזיק מדעתם.

אני לא יודע לומר אם זה נכון לכל המקרים.

לפחות כשמוסיפים מגדל ממ"דים (אמיתי, לא החרטוטים של "שיפורי מיגון"), נראה לי שהוא אמור להיות טוב כמו כל מגדל ממ"דים אחר שנבנה בבניין חדש.

פורסם
לפני 11 שעות, natco כתב:

מסכים לחלוטין עם כל מה שכתבת.

זו היתה תכנית רעה מיסודה, שנוצלה בצורה צינית על-ידי יזמים קטנים, ובדרך כלל לא מנוסים.

גם התיקונים לתכנית (38/1-38/2) לא פתרו שום דבר. בכל המקרים בהם נתקלתי, המפרטים בדירות התמורה עלובים, רמת הביצוע נמוכה, ולא הזכרנו את הגדלת העומס הלא-מתוכננת על הסביבה המיידית של הבניין.

לא מכיר את השכונה שאת המפה שלה הבאת כאן, אבל אני מרחם על התושבים הוותיקים והחדשים גם יחד.

המפה היא מרכז ראשון לציון הותיקה, האמצע זה בערך העירייה.

הריבוע בצד שמאל למטה למשל, זה שכונת רמז שכבר היום יש בה מאות אלפי שח (חבר טוב שטוען לחצי מיליון הבדל בין שתי יחידות זהות) הבדל בין צידה המזרחי/שמאלי , המפוצץ בתמאות לבין צידה המערבי/ימני ששם יש פחות תמאות.

לגבי ממד - להבנתי, מגדל ממד אמור לתת הגנה טובה כנגד התקנת טילים. האם מגדל ממדים נותן הגנה כדי שהבניין לא יקרוס ברעידת אדמה? זה כבר עניין אחר, הרבה יותר בעייתי לתכנון ולצפייה.

מניח שאת ההגנה לרעידות אדמה אמורים לתת המגדל בצירוף החיזוקים והחגורות שיוצקים. מצד שני, החגורות האלה באות כדי לאפשר גם שתי קומות נוספות. מודה שאני לא בקיא ברזי החגורות שנראה ששמים בתמא 38/1.

פורסם

אחד הבנפיטס המתוכננים של תמ"א 38 היה אמור להיות גם שיפור ההתגוננות של העורף בפני טילים. 

לצערנו, זה איום לא פחות (ואולי אפילו יותר) ריאלי ותכוף מרעידות אדמה, ויש המון משקי בית שאינם מוגנים מפניו בכלל.

בכל מקרה- מגדל הממ"דים עצמו אמור להיות עמיד מאד גם בכוחות אופקיים (כמו ברעידת אדמה), וסביר שהמגדל עצמו ישאר לעמוד. 

אני חושב שבתרגולת ההתגוננות של פקע"ר בפני רעידות אדמה הם אומרים שהעדיפות הראשונה היא לרוץ החוצה ולהתרחק מבניינים, והשניה היא להכנס לממ"ד עם דלת פתוחה.

(אחר כך מגיע לעמוד מתחת למשקוף ולהתפלל וכו').

כך שמגדל ממ"דים חדש וטוב עדיף על כלום, גם בעניין רעידות אדמה.

לחוזק של הבניין עצמו, הוא לא יתרום הרבה, כי לא רותמים את המגדל החדש לבניין בכלל.

פורסם

אני גר בדירה חדשה בפרויקט תמא38.

החיזוק נגד רעידת אדמה מושג ע״י שלושה מאפיינים קונסטרוקטיביים:

1. הממ״דים לגובה הבניין אשר מחוברים ולו חלקית ע״י קוצים.

2. פיר המעלית מבטון לגובה כל הבניין.

3. עמודים חדשים שמוסיפים בפינות המרפסות והמרפסות עצמן שרתומות לעמודים האלו.

שלושת המרכיבים הללו מהווים תוספת משמעותית לעמידות הבניין במקרה של רעידות אדמה.

בכללי מסכים שהתמא 38 זה סוג של שיקוץ, הדירות החדשות סבבה, אבל הישנות, לפחות אצלינו, הכניסה לממ״ד נעשית מתוך חדר קיים, כך שזה ממש מוזר, אם יש דרך לפתור את זה אדריכלית/הנדסית זה סיפור אחר. אני לא מדבר כבר על תהליך הבניה למי שלא עובר למקום חלופי.

בנוסף כמו שנטען, יש העמסה כללית על התשתיות.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

• תוכן חדש...