Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב ASX רק לרמת הגימור הגבוהה (עור) יש חימום במושבים.
אצלי רמת הגימור האמצעית מגיעה עם מושבי בד וללא חימום.

נתקלתי ברכבים עם מושבים זהים לשלי (בד) בחו"ל שיש להם חימום... מפתיע!
בדקתי אצלי מתחת לכיסא ומסתבר שיש כבילה מתאימה (זיהיתי את הפלג/צבע החוטים) הם אכן קיימים ומחוברים ולכן אני מניח שבכיסא קיים חימום! אבל לא מחובר לכלום (כמו בקרת השיוט שאנשים הוסיפו)
יש גם פיוז מתאים מותקן (אבל חסר הממסר - שעולה 10 שקלים)
איתרתי את המפסק (פריט 8610a070 ב 55 שקלים)
מה אומרים המומחים? נראה לכם זה באמת כל-כך פשוט וקל? להוסיף מפסק מקורי וממסר בלוח הממסרים?

wireing.jpg

WhatsApp Image 2022-09-20 at 8.05.37 AM.jpeg

WhatsApp Image 2022-09-20 at 8.04.45 AM.jpeg

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

איזה פורום?

גם בחו"ל אין יותר מידי מידע

המפרט שהגיע לארץ (לפי ה VIN) הוא יחודי לישראל בניגוד למפרט שמגיע לאירופה לכל המדינות או צפון אמריקה 
אז אין לי דרך לדעת באמת מה מותקן במפרט הישראלי.
בארץ אני בספק אם משהו עשה את זה, אבל תמיד כיף להיות ראשון

image.png.88b91a6858af2cac83b7c2b04cb11db5.png

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לא מתעסק המיצובישי אלא רק בVAG, אבל עזרתי פעם למישהו עם פרויקט דומה. 

תשים לב שאתה צריך את האלמנט עצמו של החימום בכיסא (מין רשת כזו) בנוסף. 

לא יודע אם זה פלאג אנד פליי במציבושי או מצריך קידוד נוסף למחשב הרכב. 

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

אלמנט החימום לדעתי נמצא כבר בכיסא (לפי זיהוי הפלאגים והחיוט שקיימים)
מה שיפה במיצובישי שלא צריך לקודד כלום, זה כמו סובארו של שנות השמונים fly by wire הכל חוטים!
מה שעוד יפה זה שהם לא מפתחים כלום אלא מעבירים את כל המתגים והחשמל 1:1 בין כל הדגמים...

לדעתי, הדגם לשוק הישראלי הוא יצור כִּלְאַיִם 
לקחו דגם של השוק האירופאי ועשו לו אדפטציה מקומית. 
היות ולא פתחו קו יצור מיוחד, משתמשים בתבנית הקיימת. משמע, צמות יש, כיסא מחומם יש, פיוז יש... חסר רק מתג וממסר.

המתג הוא ג'נרי לכמעט כל דגם של מיצובישי מאז ממלחמת העולם השניה (פריט 8610A070) ובבדיקת התאימות, הדגם הישראלי נמצא כמתאים (יחד עם עוד 2000 דגמים של מיצובישי כולל EVO9)

image.png.481557ee9c885633f8d89bddf060521d.png

בקיצר... השרשור הזה יהפוך לשרשרור פרוייקט (לטובת משתמשים אחרים)... במידה והפרוייקט יצליח.
לדעתי הוא יהיה רלוונטי גם לאוטלנדר ואולי דגמים אחרים של מיצובישי שנמכרו בארץ.

שלב ראשון הזמנתי מהדוד אלי את המפסק 

https://www.aliexpress.com/item/4001212708880.html

ואת הממסר

https://www.aliexpress.com/item/1005003670993556.html

העלות הכוללת היא 85 שקלים, שהיא הרבה פחות משעה על ספת הפסיכולוג או בורגר ב BBB, אז החלטתי לנסות

אם יצליח זה גם יהיה כיף לטוסיק בחורף חוץ מהסיפוק העצמי שדפקתי את המערכת.

אני אעדכן לאחר הגעת הרכיבים

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
פורסם

מעניין. אולי כדאי היה לבדוק לפני ההזמנה והתכנונים האם סליל החימום עצמו קיים במושב. בוודאי קיים מדריך כלשהו להחלפת הסליל ואז תוכל לפרק ולראות אם קיים.

פורסם

הדרך הנכונה לבדוק האם הסליל קיים היא ניתוק הפלאג ובדיקה אומית.
אין מדריך להחלפת הסליל, בתקלות מסוג זה מחליפים את כל הכיסא

פורסם
לפני שעה, סולל הדרך כתב:

אלמנט החימום לדעתי נמצא כבר בכיסא (לפי זיהוי הפלאגים והחיוט שקיימים)
מה שיפה במיצובישי שלא צריך לקודד כלום, זה כמו סובארו של שנות השמונים fly by wire הכל חוטים!
מה שעוד יפה זה שהם לא מפתחים כלום אלא מעבירים את כל המתגים והחשמל 1:1 בין כל הדגמים...

לא בהכרח. יכול להיות שהחיווט ישנו כי הם רצו לחסוך ופשוט לא חיברו אותו, אבל אלמנט החימום נשמע לי פחות סביר שיהיה קיים.

בכל מקרה, אם תסתכל מתחת לכיסא או תפרק אותו אתה תדע. עוד בדיקה ששווה לעשות - ציינת שיש לך את הפיוז שאמור להיות אחראי על כך

ואתה מכיר את החיווט. להדליק את הרכב ולראות אם יש מתח שמגיע לחוטים המדוברים.

2016 BMW M235i.

פורסם

מתחת לכיסא החיוט קיים
image.thumb.png.6f1f072c7675572b42ff1bce150919b6.png

אני יכול לבדוק התנגדות בין הלבן לשחור ובין הירוק לשחור
image.png.6f45b503f687b8759af6d626a183a61c.png

היות וזה דגם אירופאי שמגיע באירופה עם חימום... קשה לי להאמין שאת החיוט השאירו ואת רשת החימום הורידו, לדעתי זה כיסא זהה, אבל אני אבדוק.
לעניין המתח, על הפיוז יש מתח, אבל הוא מוזן לפלג ע"י ממסר והיות ואין ממסר ופיקוד לממסר, לא יהיה מתח בשלב זה

image.thumb.png.53bf952960723918846170cc0820e9e6.png

פורסם

זה נכון, אבל מדובר בזרם גבוה (30A) והגישה לפלג היא לא נוחה... ככה שזה לא יהיה חכם לנסות את זה
אני אנסה מחר לנתק את הפלג ולבדוק התנגדות, זה יתן רמת סמך גבוהה/מוחלטת

• תוכן חדש...