Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

מבקש המלצה\דעה מבעלי ניסיון שנתקלו בסיטואציה.

נכון להיום יש ברשותי מכונת כביסה פוג'יקום 8 ק"ג WM 8010 שנרכשה לפני 3 וחצי שנים.

האמת שהיא תוחזקה טוב, אחת לחצי שנה ניקיון פילטר תחתון, שטיפה פנימית עם קפסולות והאמת שחיצונית היא כמו חדשה.

אבל אחרי 3 וחצי שנים ללא תקלות התחילו 2 בעיות קריטיות שלא שווה לתקן לדעתי:

1. בסחיטה התוף דופק ברמה ששומעים בכל הבניין.

2.  היא מטפטפת כנראה מהחריץ של הדלת או המגירה, ובסיום התוכנית יש צורך להעביר סמרטוט קטן למטה.

סה"כ היא עלתה 1,000 שח, שבתקציב הזה זה לא ביג דיל, לא התקלקלה אף פעם ויחסית סיפקה את הסחורה.

מחפש לה מחליפה ראוייה.

אנחנו זוג + 2 ילדים.

מכונת כביסה 8-9 ק"ג (לא פחות מ8 ק"ג).

רצוי שתהיה עם אופציה של תוכניות קצרות וגם ארוכות לכביסות של הילדים.

שתהיה שקטה יחסית (כבר שכחתי מזה)

דירוג A (לדעתי כולן מגיעות כבר ככה)

בקיצור משהו שיעשה את העבודה טוב לעוד כמה שנים, לא מחפש 10 שנים קדימה..

אני יכול לקנות שוב מכונה כזאת, אבל לא ממהר...

תקציב 1,500-1,800 ש"ח

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפני כשנה הייתי בדיוק באותה הצרה כמו שלך.

בסוף התחדשנו במכונה הזאת

https://www.electricshop.co.il/product/מכונת-כביסה-פתח-חזית-9-קג-דגם-mfc90-es1401

אני אישית מאוד מרוצה ממנה.

היא שקטה. מגוון תוכניות (גם של 15 דקות) 

הכביסה יוצאת נקיה וריחנית 

כתוב שיש לה 5 שנות אחריות מובנה

לא יצא לי לממש.

מבחינתי זה היה תוספת נחמדה.

קניתי במשלוח ספציפית מהחנות הזאת.

והם היו בסדר פלוס פלוס.

הגיעו בול בזמן שתיאמתי

כולל פינוי מכונת כביסה ישנה שלא נכנסה במעלית והיו צריכים לסחוב אותה על הגב עד למטה (3 קומות) לא אמרו מילה 

פשוט באו שמו ולקחו. בזריזות.

גם הטכנאי (חייב בשביל האחריות) היה בסדר 

לא ניסה לדחוף כלום 

והיה נחמד שעזר לי להחזיר את המייבש על המכונה החדשה.

.

פורסם (נערך)

סתם מזל נאחס. שום המלצה לא תבטיח לך איכות חיים / אריכות ימים / חופש מתקלות.

בשנת 2022 מוצרים לבנים זה מזל נטו.

קנה מה שקולע לך לתקציב עם תנאי אחריות/שירות שנראים לך הוגנים.

ואיך שמישהו פה קלע בול באיזה שרשור דומה - בפלאפונים, שעולים בערך אותו דבר ומחזיקים שנים ספורות בלבד, אנחנו לא מתלבטים בכלל.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני יודע שזה אכן הרבה מזל במוצרים לבנים.

מחפש המלצה לדגם כזה.

חשבתי על פוג'יקום (שוב), אלקטרה, מידאה (אלקטרה), סמסונג, בוש (פולני לדעתי)

פורסם (נערך)

יש לי מכונה של סימנס 10K בת 3 עובדת נהדר.

הקודמת הייתה סימנס 7K והחלפתי אותה אחרי11 שנה בגלל שהתחילו לשמוע קצת רעש מהמסבים ולנו היא הייתה כבר קטנה.

בקיצור לדעתי סימנס/בוש/קונסטרוקטה (זה אותם חלקים ואותם מנועים) אחלה מכונות כביסה.

גילוי נאות, יש לי גם מקרר ,מדיח כלים, כירים, קומקום וממסר פחת של סימנס ובנוסף גם מייבש כביסה של בוש. לא יודע אך זה קרה, אני לא פינבוי של כלום.

עריכה אחרונה על ידי motizkn

טסלה 3 2022

פורסם

https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1103684

אנחנו זוג + 1 ויש לנו אותו הדגם רק של ה 7 ק"ג בערך 3 וחצי שנים וטפו טפו עובדת כמו ביום הראשון,

היא דיי שקטה, אולי בגלל שהיא הנעה ישירה, יש לה איזה 15 תוכניות שבחלק מהן זמן הכביסה נקבע לפי משקל הבגדים שהוכנסו, זהו אני אפסיק פה 😀

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, Matan1515 כתב:

חשבתי על פוג'יקום (שוב), אלקטרה, מידאה (אלקטרה), סמסונג, בוש (פולני לדעתי)

פוגיקום\אלקטרה - מותגי מדבקה והיצרנים משתנים עם הזמן. אלקטרה זה רק במותג טושיבה שמידאה רכשו, לא שזה כזה משנה. סמסונג - יבוא רשמי עם הרחבת אחריות לא בתקציב ופה זה הימור גדול במיוחד. בוש\קונסטרוקטה- הVFM הכי גרוע מכולם, תשלם יותר גם על צריכת מים חשמל ומפרט פחות טוב.

יש האייר יחסית חדשים עם הנעה ישירה, ותמורה טובה מאוד. ה10 קילו עם 1400RPM +דירוג A אירופאי שמחמיר יותר מהישראלי (ישתנה בפברואר).

https://www.haier-europe.com/de_DE/waschmaschine/31011353/hw100-bp14636nde/

הכל זה עניין של מזל, אבל אמורה להיות אפשרות להרחיב ל4 שנים ב100\200 אם לא נגמר.

האחריות המורחבת במידאה היא בדיחה והם לא מציעים VFM טוב כרגע.

הקיבולת המוצהרת רלוונטית רק לתוכנית כותנה, בתוכניות אחרות זה עולה עם הקיבולת

a.png

עריכה אחרונה על ידי shake
פורסם
לפני 8 שעות, shake כתב:

בוש\קונסטרוקטה- הVFM הכי גרוע מכולם, תשלם יותר גם על צריכת מים חשמל ומפרט פחות טוב.

ועל פי מה קבעתה שזה הכי גרוע מכולם? יותר צריכת מים וחשמל? מפרט פחות טוב?

אתה לא רציני, אם הייתה מביא איזה דגם ספציפי עוד היה על מה לדבר, אבל להגיד שכל המיליון דגמים שלהם פחות טובים מ"האייר"?

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)

מתייחס לתקציב 1.8K לא3K-10 ומכונות בסיסיות עם  1000-1200RPM שנכנסות.
בגרמניה אין פער של אלף שקל בין דגם מקביל של BSH  כמו שקנית לכל יצרן אחר.  קיים רק בארץ כי אתה והעדר מוכן לשלם.

יכול להשוות לבד ולראות שגם סדרה 2 הבסיסית עם 1400RPM,כמו בכל מקום מתוקן בערך

https://www.bosch-home.com/de/produktliste/waschen-trocknen/waschmaschinen/frontlader-waschmaschinen

לBSH אין 10קג בדירוג A, אז כן האייר CANDY-HOOVER חסכונית יותר

https://eprel.ec.europa.eu/screen/product/washingmachines2019

דא המפסק פחת מייוצר סימנס AG, המדיח עי BSH עם רשיון לשימוש במותג מסימנס AG.

פורסם

להגיד שהעדר מוכן לשלם זה פשוט להגיד שיש מונופולים במדינה ואז תקנה או תמות זה לא מייצג את טיב המוצר, אישית פחות אכפת לי אם זה מגיע ב BSH או לא ולכן חלק מהמכשירים היותר יקרים (מכונת כביסה, מדיח) נקנו מיבואן מקביל עם הנחה מאד גדולה.

לגבי המחיר, אם אתה קונה מכונת כביסה פשוטה ל 2-3 שנים או קונה מכונה יקרה פי 2 ליותר מ 6 שנים אז המחיר מתקזז.

עובדתית מבחינתי, קניתי מכונת סימנס ב 2500 שח לפני יותר מעשור והיא החזיקה 11 שנה ולמרות הטענות שלך היא עבדה נהדר עם דירוג אנרגטי A+, לכן בפועל היא עלתה פחות מ 2-3 מכונות זולות שהייתי צריל להחליף לאורך התקופה או במילים אחרות Great VFM.

המכונת כביסה שלי היום היא 10K בדירוג A:

https://www.siemens-home.bsh-group.com/il/productlist/laundrycare/washing-machines/front-loader-washing-machines/WM16XG10IL#/Tabs=section-technicalspecs/

ההורים שלי החליפו מכונת כביסה סימנס שהייתה אצלהם קרוב ל 12 שנה במכונת כביסה של Hoover דומה למה שהצעתה, לאחר שלוש שנים המכונה הפסיקה לעבוד ומהר מאד הם החליפו אותה בסימנס שמשרתת אותם עד היום.

לא יודע מ BSH עשה לך, אבל המכונות כביסה של סימנס/בוש הם באמת אחלה.

טסלה 3 2022

פורסם

מצטרף להמלצה על BSH. בוש פולנית מיבוא מקביל, בת 6 עם אפס תקלות (ואני מעמיס אותה ומפעיל המון, לפחות מכונה ביום).

:turn-l:
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לאחר שיטוטים רבים.

בסוף רכשתי FUJICOM FJ-W91.

המשלוח הגיע אליי הביתה לאחר יומיים.

רציתי לרכוש שוב 8 ק"ג כמו שהיה לי, בסוף "לא היה" במלאי ורכשתי 9 ק"ג ב1,390 שח כולל משלוח דרך האתר של יניר מערכות.

רצו לשלוח לי טכנאי רק לאחר החג, אז חיברתי אותה לבד והסרתי את הברגים של התוף מאחורה.

העיצוב שלה קצת משודרג יותר מהקודמת, יש לה גם שלל תוכניות שבתכלס אני לא משתמש בהן. רק ב15 דק וב60 דק, וקובע את המעלות לפי אופי הכביסה.

לדעתי, בסחיטה היא קצת רועשת. אבל היו לי 3 מכונות של פוגי'קום:

6 ק"ג, 8 ק"ג ועכשיו 9 ק"ג. ואם אני לא טועה כולן היו ככה.

לגבי הרעשים - בכל זאת הזמנתי טכנאי שלהם שיבוא לבדוק, למרות שאני 90% שזה אכן תקין.

למשל לאמא שלי יש קונסטרוקטה 9 ק"ג שגם יושבת על רגלית כזאת והיא ממש שקטה.

פורסם (נערך)
בתאריך 22.9.2022 בשעה 08:41, motizkn כתב:

להגיד שהעדר מוכן לשלם זה פשוט להגיד שיש מונופולים במדינה ואז תקנה או תמות זה לא מייצג את טיב המוצר, אישית פחות אכפת לי אם זה מגיע ב BSH או לא ולכן חלק מהמכשירים היותר יקרים (מכונת כביסה, מדיח) נקנו מיבואן מקביל עם הנחה מאד גדולה.

לגבי המחיר, אם אתה קונה מכונת כביסה פשוטה ל 2-3 שנים או קונה מכונה יקרה פי 2 ליותר מ 6 שנים אז המחיר מתקזז.

עובדתית מבחינתי, קניתי מכונת סימנס ב 2500 שח לפני יותר מעשור והיא החזיקה 11 שנה ולמרות הטענות שלך היא עבדה נהדר עם דירוג אנרגטי A+, לכן בפועל היא עלתה פחות מ 2-3 מכונות זולות שהייתי צריל להחליף לאורך התקופה או במילים אחרות Great VFM.

המכונת כביסה שלי היום היא 10K בדירוג A:

https://www.siemens-home.bsh-group.com/il/productlist/laundrycare/washing-machines/front-loader-washing-machines/WM16XG10IL#/Tabs=section-technicalspecs/

ההורים שלי החליפו מכונת כביסה סימנס שהייתה אצלהם קרוב ל 12 שנה במכונת כביסה של Hoover דומה למה שהצעתה, לאחר שלוש שנים המכונה הפסיקה לעבוד ומהר מאד הם החליפו אותה בסימנס שמשרתת אותם עד היום.

לא יודע מ BSH עשה לך, אבל המכונות כביסה של סימנס/בוש הם באמת אחלה.

העובדה היא שבדגמי הביניים ומעלה,BSH יקרים בלפחות 1K מדגם מקביל\גבוה יותר בסמסונג\LG ואפילו בהשוואה לאלקטרולוקס\AEG. 

קורה רק  בארץ והייבוא המקביל בסה"כ רוכב על המרווחים. המציאות בכל ארץ אחרת:  https://www.idealo.de/preisvergleich/ProductCategory/1941.html

אין קשר בין המכונות לפני עשור להיום, המכונות התקדמו בדגש על הטכנולוגיה, צריכת חשמל\מים ועם הרבה פחות מחשבה על האמינות; זה לא מילה.

הדירוג הישראלי לא רלוונטי, מוחלף בפברואר לאירופאי ואין לBSH דגם עם דירוג A ב10קג. ב9קג יש דגמים זולים יותר של בקו\האייר\אלקטרולוקס שעקפו אותם מבחינת נצילות.

האייר קנו את קנדי-הובר ב2019, אז הדוגמא שלך לא רלוונטית. באותה מידה זה יכל לקרות בBSH בסיום האחריות.

BSH לא "עשו לי" כלום, אני קונה מכשירים לפי מפרט וVFM,לא לפי רגש.

לפני 4 שעות, Matan1515 כתב:

לאחר שיטוטים רבים.

בסוף רכשתי FUJICOM FJ-W91.

המשלוח הגיע אליי הביתה לאחר יומיים.

רציתי לרכוש שוב 8 ק"ג כמו שהיה לי, בסוף "לא היה" במלאי ורכשתי 9 ק"ג ב1,390 שח כולל משלוח דרך האתר של יניר מערכות.

רצו לשלוח לי טכנאי רק לאחר החג, אז חיברתי אותה לבד והסרתי את הברגים של התוף מאחורה.

העיצוב שלה קצת משודרג יותר מהקודמת, יש לה גם שלל תוכניות שבתכלס אני לא משתמש בהן. רק ב15 דק וב60 דק, וקובע את המעלות לפי אופי הכביסה.

לדעתי, בסחיטה היא קצת רועשת. אבל היו לי 3 מכונות של פוגי'קום:

6 ק"ג, 8 ק"ג ועכשיו 9 ק"ג. ואם אני לא טועה כולן היו ככה.

לגבי הרעשים - בכל זאת הזמנתי טכנאי שלהם שיבוא לבדוק, למרות שאני 90% שזה אכן תקין.

למשל לאמא שלי יש קונסטרוקטה 9 ק"ג שגם יושבת על רגלית כזאת והיא ממש שקטה.

מכונה של וסטל, יניר לא היחידים שמייבאים אותם -אם זה מותג מדבקה ישראלי ומייוצר בטורקיה זה הם בד"כ .

• תוכן חדש...