Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים,

לאט לאט מתגנבות לי מחשבות על החלפה של הרכב הנוכחי 

פורד פוקוס 2016 האצב'ק שובבה - אחלה רכב! תמורה מצוינת למחיר.

אין לחץ להחליף, אבל אני מתחיל לפזול לצדדים ולחשוב - על מה מוותרים, על מה לא ואיך מוצאים את הרכב המושלם - בשבילי

אני מתפזר לכל הכיוונים, כאדם שאוהב רכבים, מחפש רכב עם ערך מוסף ומהנה עד כמה שאפשר במגבלות.

משתף אתכם בהתלבטות, אשמח לקבל חוות דעת וגם רעיונות חדשים.

אז ככה:

אילוצים:

תקציב - עד 100K

זוג + 2 ילדים קטנים (בכיסאות בטיחות) - שיהיה מספיק מקום ל3 בעתיד (מניח שנצטרך 2 כיסאות ובוסטר)

רוב הזמן אשתי נוהגת ברכב (צריך להיות אוטומטי ו"ידידותי")

דרישות:

בטיחות - כמה שיותר (חובה אקטיביות - כולל עצירה במהירות בינעירונית ותיקון סטייה מנתיב)

ערך מוסף - מהנה לנהיגה (עדיף רכב מתנהג, אם יהיה גם חזק... מה טוב)
עדיף 2018 ומעלה

אמינות/ עלות אחזקה הגיוניים 

רכבים שחשבתי כמתאימים עד כה (מפרט בקצרה יתרונות חסרונות עיקריים לפי בירור ברשת - לא נהגתי):

פורד קוגה (הדגם המאובזר ביותר שכולל שיוט אדפטיבית 2017-2019) 

הנעה 4X4 שזה נחמד

מאובזר מצויין

מהנה לנהיגה יחסית

המשך ישיר מהפוקוס (שזה אחלה עבור האישה ואני מכיר את כל המחלות של המנוע וכו...)

רכב נדיר יחסית וקשה למצוא בתקציב (אפשר את הדגם הפחות מאובזר אבל רק מ2019 שכולל מערכות בטיחות וללא 4X4)

זללן וקצת מיושן

אופל גרנדלנד X

מאובזר מצוין

הנאה מנהיגה - גבולי

חלש

אופל אינסיגניה

מאובזר מצוין

מהנה לנהיגה

מרווח

לא נפוץ -  יקר לאחזקה?

פורד פוקוס חדשה (2020 ומעלה)

מהנה לנהיגה 

אמינות לא בטוחה (בהתחשב בהיסטוריה)

לא מרווחת (מרווחת במעט מהפוקוס שיש לי היום) 

היו עוד הרבה דגמים שעברו לי בראש, חשבתי לעלות את התקציב או אולי להתפשר על שנתון ואחזקה יותר גבוהה ואז אפשר נגיד אינפינטי Q50, אבל אי אפשר להתפזר יותר מידי בפוסט אחד.

אשמח לקבל עוד המלצות וחוות דעת על הדגמים האלו

עריכה אחרונה על ידי yuvalsa
פורסם

אנסה יותר בקצרה :)

מחפש רכב עד 100K עבור משפחה זוג + 2 קטנים (אבל שבעתיד יהיה אפשר להכניס 3 מאחור)

רכב בטיחותי עם מערכות בטיחות אקטיביות

אחזקה הגיונית

שכיף לנוהג בו (אפשרי גם 4X4 במקום "ספורטיבי" - סוג אחר של כיף)

כל הקטגוריות אפשריות (משפחתי/מנהלים/SUV.....)

יש רעיונות?

פורסם

מזדה CX5 - 2016 יכולה לסמן V על כמה מהנקודות שהעלת למשל זו https://www.yad2.co.il/s/c/hear0pu2  שמתפרסמת עכשיו ביד 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

אחלה מאזדה

אבל המחירים בארץ מוגזמים לגמרי מבחינת תמורה ביחס לעלות.

בכל זאת מדובר על רכב בן 6 עם 120 אלף קמ' עם מעט אבזור בטיחות, ואין פה פאר או משהו...

מעדיף במחיר הזה לחפש משהו יותר חדש עם קמ' נמוך עם מערכות בטיחות מלאות.

עריכה אחרונה על ידי yuvalsa
פורסם

שמת מחיר מטרה של 100K. זה שולח אותך ליד 2 בכל מקרה, מכיוון שאתה מחפש גם אבזור אתה נמצא פחות באזור ה SUV ויותר בקומפקטיות. אז אולי פוקוס אקטיב X או ST LINE  בת 2 עשויה להתאים במידה ותמצא בתקציב.

https://www.yad2.co.il/s/c/ffjhtwra

https://www.yad2.co.il/s/c/w9a6xx8g

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

תודה

כן חשבתי עליה כאופציה...

יש גם SUV שדי מתאים, כמו קוגה או גרנדלנד X

פתחתי את השרשור בכדי לשמוע דעות מחכמי הפורם על האופציות האלה, או האם יש עוד רכבים שלא חשבתי עליהם

פורסם

לחברים ובמשפחה יש את הגרנדלנד X. על פניו מוצלח מאוד ומאובזר. אבל קשה לי לאמר באשר לחווית הנהיגה כי מי שנוהג בהם הן נהגות מבוגרות שמתנהלות די בעצלתיים ולא ממש חובבות נהיגה. 

• אהבתי 1

פורסם

מישהו יודע אולי איך האינסיגניה מבחינת אמינות ואחזקה כללית (קטגוריית "מנהלים", טיפולים, חלפים...)?

לדעתי לא חולקת מכלולים משותפים עם רכבים אחרים ולא נפוצה.

עד כמה זה התאבדות? כי על פניו נשמע רכב מצויין

פורסם
לפני 8 דקות, yuvalsa כתב:

לא נפוצה.

ראשית, הרכב הכי "חדש" שתמצא הוא 2019 ובתקציב שלך זו ה"עגלה" עם המנוע הקטן.
אם כבר האינסיגניה אז רק ה 2 ליטר המאובזרת, ואלו כבר מ 2017-2018 עם לא מעט קילומטרים. 
מתוך הרשימה שלך, הייתי חוזר לפוקוס שראיתי ביד 2 , דגמי 2020 עם מעט קילומטרים, איבזור עשיר (יחסית) ובעיקר התנהגות כביש טובה מכל האופציות האחרות.

פורסם

בגדול אתה צודק.... אבל לא בא לי עליה, ללא סיבה מיוחדת :)

אולי אני צריך לעשות עליה סיבוב, אחשוב אחרת

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מעדכן בשביל לסגור יפה את השירשור

מאז שפתחתי את השירשור יצא לי לעשות סיבוב על אופל גרנלנד X

בסה"כ אחלה אוטו, מאובזר מצויין... אבל הרגיש לי קצת פשוט ולא עשה לי את זה

ראיתי גם אופל אינסינגניה, רק ישבתי לא נהגתי.

איך שהתיישבתי התאהבתי... ההרגשה שהאוטו נותן ממש מגניבה וספורטיבית (בסביבת הנהג וכו... לא יודע בעניין הנהיגה)

אבל הרכב פחות מתאים לצרכים שלי ולאשתי יהיה הרבה פחות נוח עם רכב ארוך ונמוך... 

מה גם שעניין האמינות והאחזקה לא ברור

לכן ירדתי מהרכב גם ללא סיבוב.

פוקוס חדשה לא בדקתי בכלל

על הקוגה גם עשיתי סיבוב כמה פעמים בגרסאות המאובזרות ומאוד אהבתי.

הגיעה מודעה ביד 2 על קוגה טיטניום X

שנת 2018 4X4  (הדגם הכי מאובזר)

הייתה ניראת עסקה מצויינת... הלכתי לבדוק, עשינו סיבוב... בדיקה וכל מה שצריך והעניין נסגר.

הרכב ממש מפנק, מאובזר מאוד ונותן תמורה מצויינת למחיר.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...