Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לוקח הפסקה מתדולוגית מריבים על פוליטיקה, ומתלבט לגבי כיריים חדשים להתקנה על השיש.

ההעדפה היא כרגע אינדוקציה, והתקציב הוא עד 2000 שח בערך.

לפי מה שאני רואה, במחיר הזה מקבלים כיריים שבהם השטח לחימום לרוב הוא עד 22 סמ.

אני מבין, נראה לי, שאם שמים סיר קטן מדי - הכיריים לא יעבדו. אבל מה קורה אם אני מביא שיר של 28 סמ נניח? זה אמור לעבוד בכלל?

תודה לעונים ולכל מי שיש לו טיפ אחר כלשהו בנושא

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אין בעיה עם סירים גדולים מהמשטח.

הקפד על רכישת מוצר ממותג מוכר ולא מותג מדבקה (וסאוטר הוא מותג מדבקה. אני מזכיר אותו כי לא הייתי מרוצה ממוצר כזה).

אם יש לך חיבור תלת פאזי  מה טוב.

ולפחות אצלי בבית - הגענו לאינדוקציה בטעות, אין דרך חזרה.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה, אני מתלבט כרגע בין סמסונג לבין בוש במחיר עממי. לא נראה שיש הבדל פונקציונלי ביניהם. וכן יש שקע ייעודי, כי הנחנו מראש שאולי נרצה לעבור לאינדוקציה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

השקע הוא תלת פאזי או חד פאזי? יש בו מקום ל-3 פינים או ל-5?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מניסיון של שנה עם כיריים אינדוקציה ממותג סיני שקר כלשהו - אין בעיה עם סירים קטנים או גדולים.

רק תקפיד לרכוש סירים/מחבתות שמתאימים לאינדוקציה. אמור להיות עליהם הסמל הזה:

image.png.8e0538972daca4c15913ea0e57e76c11.png

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 39 דקות, יבגניפ כתב:

יש גם וגם

והכיריים שאתה מתלבט ביניהם - שניהם תלת פאזי?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

ממליץ לכלול את AEG / זנוסי / אלקטרולוקס בהשוואה (כמו בוש, סימנס וקונסטרוקטה, השמות משתנים אבל בפנים זה אותו מוצר). הכיריים אינדוקציה שלהם אשכרה made in germany. לי יש של המותג זנוסי כבר 5 שנים ואני מרוצה.

כפי שכבר נאמר, אין בעיה עם סיר גדול מהמשטח. סיר שקטן בהרבה מהמשטח (לא יודע כמה - אולי חצי מהקוטר) אכן יכול לגרום לכיריים לא לזהות אותו ולא לפעול.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני עם חשמלי רגיל שעולה הרבה פחות, לא אינדוקציה, וממש לא מבין את הבכיות על זה. אני לא מבין למה קריטי שיהיה אינדוקציה בכלל, עולה יותר וצריך סירים מיוחדים. שניהם מחממים את האוכל  🤷‍♂️  אם אתה לא בשאיפות להיות איזה שף על או להכין דברים בשיטות סופר מדוייקות, החשמלי הרגיל עושה בדיוק אותו הדבר. מהיר, קל לנקות, נראה אותו דבר. רק צריך טיפה הבנה שזה עושה on\off כדי לווסט טמפרטורה ולא עובד ברמות חום משתנות, אז בטיגון זה לא ממש יודע מה לעשות באמת וצריך לשחק עם הטמפרטורה כדי להדליק ולכבות מתי שאתה מבין שהגיוני.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

הסתדרתי חלק לא קטן מהחיים שלי עם כיריים חשמליות.

אפשר להסתדר עם זה, אין ספק, אבל אין מה להשוות - לא לגז ולא לאינדוקציה.

בשביל חביתה וביצה קשה הם יעשו את אותה עבודה, אבל אפילו בהכנת אורז יש הבדל.

• אהבתי 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 31 דקות, liorwohl כתב:

החשמלי הרגיל עושה בדיוק אותו הדבר. 

זה קצת כמו לומר שאופנוע ורכב עושים בדיוק את אותו דבר - מביאים אותך ממקום למקום...

כיריים חשמליים (וגז) מייצרים מקור חום נקודתי, אינדוקציה פועלת על השראות וככזו מאפשרת חימום יותר מהיר, יותר יעיל, ובפיזור אחיד. אם אתה מנסה להשוות, אז ניתן לטעון שחשמל וגז עושים את אותו דבר (גם זה debateable), אבל בין שני אלו ואינדוקציה יש פער גדול.

אנחנו עם אינדוקציה, אשתי היתה במקור נגד, היום סופר בעד. יש בלוגר ישראלי שהרחיב על זה וכתב ממש ממש טוב, במשך קרוב לחצי שעה חיפשתי את המקור ולא מצאתי. 

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 24 דקות, oryo כתב:

פיזור אחיד

בתחת שלי. סלח לי.

זאת הטענה. על המהירות והיעילות - אני לא מתווכח. גם על אופן הפעולה ולמה זה אמור להיות יותר אחיד.

בפועל - אם תשתמש באינדוקציה עם מחבת טפלון ותחמם אותה יותר מדי (או חזק מדי או אחרי הרבה זמן שימוש) אתה תראה שהציפוי לא נפגע באופן אחיד, אלא בנקודות מסויימות. 

אותו דבר עם מחבתות קרבון. על שלי ראו בבירור איפה מתחמם טיפה יותר ואיפה טיפה בפחות.

אתה יכול להגיד: "אבל דוד - ככה רואים את חוסר האחידות בייצור המחבתות". ואולי (וכנראה) ותיהיה צודק. אבל בשורה התחתונה - לא אחיד.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 53 דקות, oryo כתב:

במשך קרוב לחצי שעה חיפשתי את המקור ולא מצאתי. 

אנשי האינטרנט הטובים עזרו לי - הנה הבלוג אליו התייחסתי:

https://www.ptitim.com/kitchen_renovation/?fbclid=IwAR1JyjEimLNvYzubeYusHO4Kdy1jba7SOFieu824vXWbojFksGicBEYhZ0g

קריאה מומלצת.

לפני 40 דקות, David32 כתב:

על המהירות והיעילות - אני לא מתווכח. גם על אופן הפעולה ולמה זה אמור להיות יותר אחיד.

יש פער בין ״זה לא אחיד בצורה מושלמת״ ובין ״זה לא יותר אחיד ממקור חום ממוקד״.

אם אתה טוען שמקור חום ממוקד והולכת חום (אינדוקציה) מבצעים בפועל פיזור חום זהה בגלל <סיבות>, מגניב, אתה מוזמן לתת לזה סימוכין. חיפשתי עכשיו ולא מצאתי (גם לא מצאתי הפרכות, בכלליות לא מצאתי מבחן השוואתי עם מפות חום, ציפיתי שיהיו כאלו).

לא יודע למה אתה דוחף את התחת שלך למשפט אבל היי כל איש איש ופטישיו, אני לא שופט

• רעיון טוב! 1

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

(^ המשפט האחרון נרשם בצחוק/חיבה, לא עקיצה, שכחתי להוסיף סמיילי)

פורסם (נערך)

גם אני כשהתחלתי לשים לב לתופעה לא מצאתי מחקר בסגנון.

ממש אשמח לערוך אחד. אבל... (יש לי פה עקיצה נחמדה, אבל נדלג על זה הפעם)

על כיריים חשמליים רגילים ידוע שיש נקודות חום. הטענה שלי היא שגם באינדוקציה - אם כי כנראה מסיבה שונה. בגז אגב חוסר היעילות מפצה על זה (או לפחות ככה נראה לי).

הייתי קורא למחקר שלי משהו עם צירוף של Heat spots on pans when using induction based heating elements. עכשיו גם גוגל יוביל אנשים לפה. 

אני באמת חושב שזה יכול להיות מעניין לראות את התוצאות.

סליחה יבגני.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...