Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות. 

פנו אליי מפרטנר לגבי הצעה לעבור לטריפל (טלויזיה, טלפון נייח, אינטרנט סיבים), במהירות 300 מגה.

אני כבר עם שירות הטלויזיה שלהם, והאינטרנט שלי כרגע (נטוויז'ן והוט, מרוצה סה"כ) הוא 200 מגה. 

יש איזה שהוא ייתרון מובנה לסיבים על פני רגיל? למיטב זכרוני, פינג נמוך עד אפסי. 

מעבר לזה, במהירות של "רק" 300, זה משנה משהו? 

למי שרוצה לדעת, 159 לחודש (גרסת הבסיס שהוצעה לי ושאני לא צריך יותר ממנה). 

אני צריך למצוא את המסמכים של כמה אני משלם היום לאינטרנט - עוד לא בדקתי את זה (ייבדק היום).  נשמע דומה מאד למצב הנוכחי, מזכרוני. 

יש כאן מישהו שעשה את זה, עם סלולרי גם כן בפרטנר? זה משפיע על הקווים הניידים או שיש הפרדת רשויות מוחלטת?

תודה רבה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נשמעת הצעה טובה מאד.

בשבוע שעבר היגרתי אליהם מסלקום (נטוויז'ן...).

קיבלתי ב-204 ש"ח-

אינטרנט "עד 100" מסל"ש - בנחושת (אין ברחובנו הצר סיבים עדיין, בפועל מקבל 40-50 גג).

קו טלפון עד 300 דקות שיחה בחודש

טליווזיה ל-5 משתמשים

ממיר "חכם" (משהו ברמה של מיבוקס סגור) אחד.

ראוטר שלהם ב"שכירות" (הנציג שכנע אותי לא לקנות ראוטר משלי בגלל קו הטלפון. ויתרתי לו בינתים, למרות שאני לא שלם עם זה).

התקנה ע"י טכנאי (דווקא חביב ושירותי מאד) לכל הנ"ל.

בסלולרי אני אצל מותג "הלאו קוסט" שלהם - 012 מובייל. הנציג ניסה בכל-זאת לשכנע אותי לעבור, (וכמוהו עוד כמה שהתקשרו עד שהבהרתי שאם זה נמשך אני מנתק הכל וחוזר לסלקום :-P )

בקיצור - תו"כ הנדנודים שלהם שאלתי - אם רוצים להנות מה"הנחות", אז אין הפרדת רשויות. הכל בחשבונית אחת (לא טוב לי בגלל ענייני מיסוי)

בסך הכל מרוצה מהמעבר.  השירות שלהם (בינתים) עדיף על זה של סלקום.

יש אצלנו בעיה של קורוזיה בארון בזק שמחבר את שלושת הבתים שלפני ושלושת אלה שאחרי, שגורמת, בצורה רנדומלית, לאיטיות בחיבור ברמה של 13-15 מסל"ש.

(כך הסתבר לי בדיעבד. בין השאר, גם בגלל אותה בעיה היגרתי מסלקום, משום שהנ"ל לא עשו שום מאמץ לפתור אותה).

בפרטנר הזעיקו מיד לאחר ההתקנה טכנאי של בזק (שלא נראה שעשה משהו), ונציגה נחמדה שלהם עשתה כמה פעולות מהצד שלהם, ובינתים, כבר כמה ימים החיבור יציב על סביבות ה-50 מסל"ש.

הלוואי והיתה לי אפשרות להתחבר לסיבים שלהם.

ולו בשל העובדה שאהיה מחובר בתשתית חדשה-חדישה, שמתוחזקת על-ידי חברה שיש לה מוטיבציה לעשות זאת...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני התניידתי לפרטנר לפני חודשיים לסיבים.

95 אאל"ט ל300 מגה (כולל ראוטר)

30 שח לקו נייד 140 גיגה

.

פורסם

סיבים זה עולם אחר.

היתרון הכי גדול של סיבים על פני הנחושת זה יציבות, בגדול בשלוש שנים בערך, הייתה לי תקלה אחת באינטרנט, אחת.

שזה בערך כמות התקלות השבועית שהיה לי בהוט

החשבון על שם אשתי - שיש לה גם סלולר אצל פרטנר, ויש חשבונית אחת שכוללת נכון לעכשיו: 2 קווי סלולר, אינטרנט + טלוויזיה, ואינטרנט לבית נוסף, והכל בחשבונית אחת.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

עוד נקודה, שאולי רלוונטית, זה קצב העלאה.

בחבילת ה-300 אתה מקבל קצב העלאה של 30, שזה משמעותית יותר גבוה מה-3-5 שמקבלים אצל בזק בנחושת (לא יודע כמה הוט נותנים).

אצלנו בבית החבילה היא של 600/60 (מה שבפועל נותן קצב העלאה של כ-65) ולי זה משמעותי כשאני צריך להעביר הרבה חומר מהבית לאחסון של העבודה. בשבוע שעבר חזרתי מיום עבודה בשטח עם כ-15GB של נתונים ותוך כשעה הכל היה בשרתים של העבודה

עריכה אחרונה על ידי אורי מ.
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

יש לי 100 "רגיל" (בזק/בזק בינ"ל) ולא מרגיש שום צורך בסיבים למרות שיש תשתית. מקבל את מלוא המהירות, יציב, אין התנתקויות או תקלות, סלקום tv רץ חלק, שירותי סטרימינג אחרים רצים חלק, לא רואה סיבה לשלם יותר (פי 2 בערך) על 0 ערך מוסף. אבל זה אני

פורסם
לפני 8 שעות, natco כתב:

נשמעת הצעה טובה מאד.

בסופו של דבר זו רק "הצעת פיתוי", כי למה שאסכים להצעה "הקטנה" אם בעוד תשלום "קטן" אני יכול לקבל 600 מגה ולא 300? או עוד דקות בטלפון? או עוד ממירים?

אבל מה לעשות, וההצעה שלהם מתאימה לי כלשונה... בלי התוספות שעבורי הן ברובן מיותרות.

לפני 7 שעות, om2 כתב:

אני התניידתי לפרטנר לפני חודשיים לסיבים.

מרוצה? איך עובד? יש משהו שהפתיע אותך לטובה במעבר לסיבים?

לפני 7 שעות, m3x7r3m3 כתב:

סיבים זה עולם אחר.

היתרון הכי גדול של סיבים על פני הנחושת זה יציבות, בגדול בשלוש שנים בערך, הייתה לי תקלה אחת באינטרנט, אחת.

לא רוצה לפתוח פה, אבל יחסית אני רגוע מבחינת התקלות. אין כמעט אצלי בסט-אפ הנוכחי.

לפני 7 שעות, m3x7r3m3 כתב:

החשבון על שם אשתי - שיש לה גם סלולר אצל פרטנר, ויש חשבונית אחת שכוללת נכון לעכשיו: 2 קווי סלולר, אינטרנט + טלוויזיה, ואינטרנט לבית נוסף, והכל בחשבונית אחת.

תודה.

לפני 6 שעות, אורי מ. כתב:

עוד נקודה, שאולי רלוונטית, זה קצב העלאה.

בחבילת ה-300 אתה מקבל קצב העלאה של 30, שזה משמעותית יותר גבוה מה-3-5 שמקבלים אצל בזק בנחושת (לא יודע כמה הוט נותנים).

יש לזה גם קצת משמעות עבורי, כשאני מעלה (כבר מזמן לא עשיתי את זה...) סרטון חדש ליוטיוב. נקודה מעניינת שלא חשבתי עליה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הסיבים אצלי הרבה יותר יציבים מהוט.

כמובן שיותר מהיר בהעלאה והורדה.

רק משהו קטן מוזר.

לפעמים הפלאפון (במחשב זה לא קורה) מתנתק לשניה וחוזר. קורה אצלי ואצל אישתי.

לא יודעים למה

.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, ברווז כתב:

לא רוצה לפתוח פה, אבל יחסית אני רגוע מבחינת התקלות. אין כמעט אצלי בסט-אפ הנוכחי.

וכשמישהו נוגע בטעות או בכוונה (קרו לי שני המקרים) בתשתית הוט ופתאום אין לך תשתית לשבוע?

קרה לי פעם (בית משנות ה-80 המוקדמות) שטכנאי של סלקום בא להתקין אינטרנט של סלקום אצל שכן, ראה כבל שעובר מקופסת פיצול של הוט לאיזה קיר, לא ידע מה זה הכבל הזה ובכל זאת החליט לנתק אותו.

במקרה הייתי בבית וראיתי את הטכנאי אז אמרתי לו שיתקן מה שעשה, הוא לא זכר (או "לא זכר") שהוא עשה משהו בכלל.

גם טכנאי של הוט (מיקור חוץ לא עובד של הוט) לא הצליח לפתור את התקלה, עד שהגיע טכנאי בכיר (עובד הוט), מבוגר, מנוסה, שכנראה היה שם כשעשו תשתיות כאלה, ומצא את הבעיה.

רק שכל הסיפור לקח שבוע.

לפני 9 שעות, om2 כתב:

הסיבים אצלי הרבה יותר יציבים מהוט.

כמובן שיותר מהיר בהעלאה והורדה.

רק משהו קטן מוזר.

לפעמים הפלאפון (במחשב זה לא קורה) מתנתק לשניה וחוזר. קורה אצלי ואצל אישתי.

לא יודעים למה

אתה משתמש בראוטר שלהם? אם כן איזה?

VoLTE / WiFi Calling דלוקים אצלכם?

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כן משתמש בראוטר שלהם.

דלקות כל הנורות מלבד התחתונה

עוד משהו לשבחם של פרטנר.

השבוע משאית עשתה רוורס וקרעה את הסיב שמזין את הבניין.

התקשרתי לדווח על התקלה, 

תוך 4-5 זה כבר סודר.

בהוט. מקרה דומה היה נגמר בשבוע בלי אינטרנט

.

פורסם

איזה ראוטר שלהם? בסלולריים שלכם דלוק VoLTE / WiFi Calling?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מהירות העלאה לא חשובה רק להעלאת קבצים, כל פעולה שנעשית ב"אינטרנט" זה פינג-פונג הלוך חזור לשרתים מרוחקים

מאז שעברתי לסיב, הגלישה השתפרה פלאים, כמובן בנוסף להורדות וצפייה במדיה בהזרמה שעובדים מהר בסדרי גודל לעומת נחושת

לאחרונה הצטרפתי לפרנטר ועושים רושם של חברה עם שירות טוב, בינתיים האינטרנט מעולה ובתור בונוס זה גם זול בכמה שקלים מהשאר(וההתקנה חינם)

עזבתי את אנלימיטד, שיום בהיר אחר החליטו שאני מועבר להוט ללא שום הסכמה או אפילו הודעה מראש. בהוט אתה מאחורי NAT מה שגורם בין היתר לכל גלאי הרובוטים בעולם לחשוב שאתה בוט ואז אתה הופך למסמן אופניים ומדרכות מקצועי

בפרטנר אתה לא(בדיקה פשוטה עם TRACERT).

בינתיים עושה רושם של מעבר מוצלח.

פורסם (נערך)

אני אתייחס קצת לכל מרכיבי החבילה, מנקודת המבט שלי:

טלפון נייח - useless לגמרי.

טלויזיה של פרטנר- אני מאמין שמדובר בחבילה הבסיסית. ההיצע שהטלויזיה של פרטנר נותן הוא פשוט גרוע. לי אישית פשוט אין במה לצפות שם. כאילו... בכלל.

אינטרנט סיבים- אין לי נסיון עם אינטרנט סיבים, אך לדעתי אפשר לסמוך(במקרה הזה) על נסיון חברי הפורום. אבל... אתה באמת צריך את זה? כי מנקודת המבט שלי, אם הסיבים לא באמת פותרים לך בעיה אמיתית בשגרה, אז אפשר לגלוש בכיף על 200מגה בלי כל הטריפל useless הזה.

אם אני רוצה אינטרנט ותוכן לצפות בו, אז אני הולך על שילוב אינטרנט + אחד משירותי הסטרימינג + מקנח עם יוטוב. ותמיד אפשר לצפות בכאן 11 או ב 13 בחינם...

הטלויזיה שהייתי רוצה כוללת ערוצי טבע ואת ערוצי הספורט של צ'רלטון- אבל חבילות כאלה יעברו את ה 150שח עוד לפני האינטרנט...

אם היו מציעים לי את החבילה שהציעו לך, אז הייתי מתרגם את זה ל״אני משלם 160ש״ח על אינטרנט״ כי בשאר השירותים פשוט לא הייתי משתמש.

עריכה אחרונה על ידי method
פורסם

לגבי הטלווויזיה - תלוי בהרגלי הצפייה שלך. אם זה תואם לפרופיל שלך לך על זה. אותי למשל לא מעניין.

לגבי סיבים - אצלי תשתית הנחושת הייתה תקועה על 40 בלי שום יכולת שדרוג ל-100, כך שאני לא יכול לדווח מה ההבדל בין 100 ל-600.

ההבדל בין 40 ל-600, ובכן, הבט... מטורף. עולם אחר. עובד בשיחת וידאו תוך כדי העלאת קבצים בגודל מופרך יחד עם שני ילדים שמשתמשים בו זמנית בזום (ימי הסגר העליזים).

ספציפית באזור שלי בזק סיפקו שירות מצוין למרות המגבלה של 40, אני לא זוכר ניתוקים בכלל וכשהיו תקלות הן תמיד היו של הספק התורן. עד כה עם הסיבים נאלצתי לאתחל את הראוטר מדי פעם אבל החשוד הוא בוודאות הראוטר (מה שהם מספקים, לא מציאה).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעה, hans כתב:

עד כה עם הסיבים נאלצתי לאתחל את הראוטר מדי פעם אבל החשוד הוא בוודאות הראוטר (מה שהם מספקים, לא מציאה).

ההמלצה הקבועה שלי היא, שאם אפשר, אז לא להשתמש בנתב של ספק השירות.

שתי הסיבות היחידות להשתמש בנתב של הספק הן חוסר יכולת לתפעל נתב לבד או אם הספק לא מאפשר.

• רעיון טוב! 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תוכן חדש...