Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שאמרתי בנושא אחר אני נהג חדש ורוצה לשמור על הרכב בצורה הכי טובה

אני גר במקום שיש עליות וירידות

אם אני שם הילוך 2 בירידה האוטו פחות נוסע מהר ואז פחות בלם

חבר אבל אמר לי אל תיגע בגיר אלה תהרוס אותו,תשאיר על d וזהו

עדיף שיהרס הבלמים מאשר הגיר שהוא ממש יקר

מה אתם אומרים?

האם אתם משתמשים בהילוכים ברכב אוטומטי?

פורסם (נערך)

החבר שלך לא יודע לנהוג והעצות שלו שגויות.

בירידות מתמשכות/ תלולות חשוב להוריד הילוך ולהשתמש בבלימת מנוע. זה עדיף מלאבד מיעילות הבלמים ולעוף לתהום.

כל עוד אתה מוריד הילוך מוקדם ובמהירות סבירה הבלאי לא יהיה משמעותי.

עריכה אחרונה על ידי FARM
  • מעניין 1
פורסם

באיזה רכב מדובר?

נתקלתי ברכבים שיודעים להתמודד באופן די עצמאי עם ירידות ויודעים להוריד הילוכים בעצמם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 3 דקות, FARM כתב:

החבר שלך לא יודע לנהוג והעצות שלו שגויות.

בירידות מתמשכות/ תלולות חשוב להוריד הילוך ולהשתמש בבלימת מנוע. זה עדיף מלאבד מיעילות הבלמים ולעוף לתהום.

כל עוד אתה מוריד הילוך מוקדם ובמהירות סבירה הבלאי לא יהיה משמעותי.

אתה אומר שלהשתמש בהילוכים זה לא הורס את הגיר?

מה אתה מתכוין להוריד "הילוך מוקדם"?

תודה

לפני 2 דקות, dorsht כתב:

באיזה רכב מדובר?

נתקלתי ברכבים שיודעים להתמודד באופן די עצמאי עם ירידות ויודעים להוריד הילוכים בעצמם.

טויטה קורולה 2012

יש לו הילוכים L 2 3

פורסם (נערך)

באיזנ רכב מדובר ואיזה סוג תיבה?

עקרונית אפשר להשתמש בבלימת מנוע גם ברכב אוטומטי - וזה מומלץ מבחינה בטיחותית. עם זאת צריך לדעת איך לשלב את ההילוך הקבוע/מןגבל לפי מאפייני מערכת ההנעה וכן השיפוע והמהירות - כדי שהבלימה תהיה יעילה, אבל לא תעמיס על המערכת. חוץ מזה, חשוב לזכור לחזור למצב אוטומטי לקראת סוף הירידה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 29 דקות, moshe1990 כתב:

מה אתה מתכוין להוריד "הילוך מוקדם"?

לתכנן את זה מראש בתחילת הירידה ולא שהרכב כבר בשיא המהירות

פורסם
לפני 15 דקות, FARM כתב:

לתכנן את זה מראש בתחילת הירידה ולא שהרכב כבר בשיא המהירות

אתה מתכוין לפי המהירות

הילוך 2 בין 20 ל40 ...

שוב אני שואל אתה אומר להשתמש בהילוכים לא הורס ..אם עושים את זה נכון

פורסם

נתחיל מהפשוט  אין בארץ ירידות כאלו שיגרמו לבלמים שלך להשרף ולרכב לעוף לתהום , רוב הנהגים המוחלט (כולל אישתי) בכלל לא מודעים שיש עוד הילוכים חוץ מ D ו R מכניסים ל D ונוסעים מ A ל B ללא משחקים בהילוכים גם בערים כמו נצרת או חיפה יצרני הרכב דאגו לזה . מקסימום תבקר במוסך ותחליף בלמים באופן יותר תדיר מה שכן שים רפידות איכותיות ודיקים גם לא סיניים.

ועכשיו היותר  פשוט רכב אוטומט פשוט לא יתן לך להחליף הילוך לא מתאים ולא משנה מה תעשה . 

יש הרבה שאוהבים לשחק אותה שלוטים ולכן משחקים בהילוכים.

פורסם
לפני 53 דקות, dani12 כתב:

נתחיל מהפשוט  אין בארץ ירידות כאלו שיגרמו לבלמים שלך להשרף ולרכב לעוף לתהום , רוב הנהגים המוחלט (כולל אישתי) בכלל לא מודעים שיש עוד הילוכים חוץ מ D ו R מכניסים ל D ונוסעים מ A ל B ללא משחקים בהילוכים גם בערים כמו נצרת או חיפה יצרני הרכב דאגו לזה . מקסימום תבקר במוסך ותחליף בלמים באופן יותר תדיר מה שכן שים רפידות איכותיות ודיקים גם לא סיניים.

ועכשיו היותר  פשוט רכב אוטומט פשוט לא יתן לך להחליף הילוך לא מתאים ולא משנה מה תעשה . 

יש הרבה שאוהבים לשחק אותה שלוטים ולכן משחקים בהילוכים.

אתה אומר לא להתעסק בהילוכים?

פורסם

תתעסק, אבל אל תעשה מזה ספורט לאומי. בנסיעה עירונית רגילה בתוך ירושלים או חיפה, נניח, אין צורך כל שניה להעביר הילוכים, מה גם שמנגנון הידית ברכב אוטומטי לא בנוי להתמודד עם העברות הילוכים בתדירות של רכב ידני.

השימוש העיקרי הוא בירידות ארוכות, נניח פרויד בחיפה, או הירידה מירושלים מערבה או מזרחה, או מרמה"ג. העקרון החשוב, קודם מפחיתים מהירות עם הבלמים ואז שומרים על המהירות עם ההילוך המתאים. כלומר האטה > 3, ואם צריך להאט עוד אז האטה > 2. אל תוריד ל-L תוך כדי נסיעה.

חזיר דיזל

פורסם
לפני 24 דקות, קורן בן אשר כתב:

תתעסק, אבל אל תעשה מזה ספורט לאומי. בנסיעה עירונית רגילה בתוך ירושלים או חיפה, נניח, אין צורך כל שניה להעביר הילוכים, מה גם שמנגנון הידית ברכב אוטומטי לא בנוי להתמודד עם העברות הילוכים בתדירות של רכב ידני.

השימוש העיקרי הוא בירידות ארוכות, נניח פרויד בחיפה, או הירידה מירושלים מערבה או מזרחה, או מרמה"ג. העקרון החשוב, קודם מפחיתים מהירות עם הבלמים ואז שומרים על המהירות עם ההילוך המתאים. כלומר האטה > 3, ואם צריך להאט עוד אז האטה > 2. אל תוריד ל-L תוך כדי נסיעה.

ואם אני במהירות של 20 קמש אפשר כבר ל2 לא?

כי שאני נמצא בירידה בדרך כלל האוטו. במהירות של 10 קמש

אני פשוט שואל

האם להתעסק עם הילוכים יכול להרוס לי את הגיר

ואז זה לא שווה כמובן

פורסם
לפני שעתיים, dani12 כתב:

נתחיל מהפשוט  אין בארץ ירידות כאלו שיגרמו לבלמים שלך להשרף ולרכב לעוף לתהום

יש לא מעט כבישים תלולים בישראל. עם רכב עמוס ובלמים לא במצב אופטימלי, בהחלט יתכן מצב כזה.

פורסם
לפני כשעה, moshe1990 כתב:

ואם אני במהירות של 20 קמש אפשר כבר ל2 לא?

כי שאני נמצא בירידה בדרך כלל האוטו. במהירות של 10 קמש

אני פשוט שואל

האם להתעסק עם הילוכים יכול להרוס לי את הגיר

ואז זה לא שווה כמובן

ב 10 קמ"ש לא צריך להיעזר בהילוכים, גם לא ב 20.

שימוש בהילוכים יעיל בירידות ארוכות שירדים במהירות גבוהה. 90-100. אז במקום לשבת על הבלמים כל הירידה אפשר להוריד מ D ל 3 ולבלום לסירוגין. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

בירידות ארוכות, תנסה גם סיגול של בלימות קצרות וחזקות במקצת. בזמן הבלימה העצומה ההתחלתית היא הכי חזקה, אם התחממות הבלמים, הם מאבדים מהיעילות שלהם. מה שנקרא "לשבת על הבלמים".

זו טכניקה שצריכה קצת אימון.

לא זכור לי אם יש לך כפתור over drive בידית?, אם כן זה נוח לשימוש להורדת הילוך.

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תוכן חדש...