Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רעיון נחמד בתיאוריה.

בפועל ברוב הבניינים בני כמה שנים אין תשתית חשמל משותפת שתצליח להטעין בו זמנית כמה רכבים חשמליים.

.

פורסם
לפני 11 דקות, om2 כתב:

רעיון נחמד בתיאוריה.

בפועל ברוב הבניינים בני כמה שנים אין תשתית חשמל משותפת שתצליח להטעין בו זמנית כמה רכבים חשמליים.

יש הרבה חברות שמספקות פתרונות חכמים לטעינה לבניינים משותפים גם אם קיבולת החשמל מוגבלת.

פורסם

כן. זה ברור.

אבל מספיק שיהיו בבניין ממוצע כמה רכבים כך שמהירות הטעינה תהפוך להיות איטית.

יהיו 10 רכבים ומעלה,

לילה שלם תטעין חצי סוללה.

לא באמת פרקטי בלי הגדלת חיבור לבניין.

ושם זה כבר יכול להיות עלות של עשרות (ומאות) אלפי שקלים של פריסת קו חדש + הגדלת חיבור+ אישורים וכו'

מי ישא בעלות?

האם בעל רכב חשמלי יהיה מוכן לשים 20 אלף להתקנת עמדה? אני לא בטוח.

ולחייב את שאר הבניין בוודאי שלא יהיה אפשרי.

.

פורסם
Just now, om2 כתב:

כן. זה ברור.

יהיו 10 רכבים ומעלה,

ושם זה כבר יכול להיות עלות של עשרות (ומאות) אלפי שקלים של פריסת קו חדש + הגדלת חיבור+ אישורים וכו'

מי ישא בעלות?

האם בעל רכב חשמלי יהיה מוכן לשים 20 אלף להתקנת עמדה? אני לא בטוח.

ולחייב את שאר הבניין בוודאי שלא יהיה אפשרי.

אפשרות אחת זה לחלק את התשלום על הגדלת החיבור בין כלל הדיירים שגם הם בעתיד ישתמשו באותה תשתית שיהיה להם רכב חשמלי.  זה דומה לשיפוץ של מעלית שגם ממנה לא נהנים דיירי הקומות התחתונות, אך בכל זאת הם משלמים את חלקם.

אפשרות שניה זה שהחברה המבצעת תשלם על הגדלת החיבור ודיירי הבנין יתחייבו למספר שנים של שימוש בעמדות הטעינה של אותה החברה. 

פורסם

א. דיירי הקומות התחתונות משלמים פחות על מעלית.

ב. מקווה שלא ישתמשו בזה כדי לכפות על המיעוט.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 7 דקות, nev כתב:

א. דיירי הקומות התחתונות משלמים פחות על מעלית.

ב. מקווה שלא ישתמשו בזה כדי לכפות על המיעוט.

א. לא אצלי בבנין.

ב. כאשר יש רוב באסיפת הדיירים ניתן לכפות על כלל הדיירים תשלום כזה או דומה בהתאם לתקנות הבית המשותף.

פורסם

התכוונתי כמובן להתקנה. האחזקה מתחלקת במשותף.

לגבי כפיית הרוב - כוונתי להשתלטות על שטח משותף שמשמש לצרכים אחרים למטרת התקנת עמדת טעינה.

פורסם
לפני 3 שעות, Gopher כתב:

אפשרות אחת זה לחלק את התשלום על הגדלת החיבור בין כלל הדיירים שגם הם בעתיד ישתמשו באותה תשתית שיהיה להם רכב חשמלי.  זה דומה לשיפוץ של מעלית שגם ממנה לא נהנים דיירי הקומות התחתונות, אך בכל זאת הם משלמים את חלקם.

אפשרות שניה זה שהחברה המבצעת תשלם על הגדלת החיבור ודיירי הבנין יתחייבו למספר שנים של שימוש

שתי האפשרויות שהעלת הן בעיתיות.

נניח ואני רוצה רכב חשמלי ואני גר בבניין שצריך שדרוג לתשתית החשמל כדי להתקין עמדה או עמדות טעינה, וכי למה שהשכנים שלי ישאו בעלויות?

כנ״ל לגבי התחייבות, למה שהשכנים יסכימו להיות כבולים לחברה מסוימת ועוד לכמה שנים טובות.

המדינה רוצה לעודד מעבר לחשמלי? יתכבדו נא הרשויות, לא יודע מי, העיריות, משרד האנרגיה, חח״י, וישאו בעלויות.

עלות שדרוג תשתיות לא צריך לכלול את דיירי הבניין שכל חטאם הוא מגורים בבניין ישן עם תשתית חשמל לא מספקת.

• רעיון טוב! 1

I shall explain: dialog it is exactly like monolog, except in the case of monolog, it is one person talking to himself; in dialog - two persons talking to themselves

Shaike Ophir שייקה אופיר

פורסם
לפני 5 דקות, Dudi2 כתב:

המדינה רוצה לעודד מעבר לחשמלי? יתכבדו נא הרשויות, לא יודע מי, העיריות, משרד האנרגיה, חח״י, וישאו בעלויות.

עלות שדרוג תשתיות לא צריך לכלול את דיירי הבניין שכל חטאם הוא מגורים בבניין ישן עם תשתית חשמל לא מספקת.

קשה לי להאמין שהמדינה תישא בכל עלויות השדרוג, אבל היא בהחלט צריכה להשתתף בחלק מהמימון בדומה למענק הנדיב שמשרד האנרגיה נותן לצורך הקמת עמדות טעינה במרחב הציבורי.

פורסם

הצעת החוק הזאת באה לפתור בעיות התקנה של עמדות בגלל סכסוכי שכנים. אני עמדתי במצב הזה והתקנתי בלי לשאול אף אחד בתקווה שהחוק יעבור בקרוב כי ידעתי שיהיו עניינים עם השכנים. 

אגב הצעת החוק הזאת יושבת על שולחן הכנסת לפחות 4-5 שנים. הממשלה החליטה באוגוסט לקדם את הנושא.

פורסם
לפני 15 שעות, om2 כתב:

כן. זה ברור.

יהיו 10 רכבים ומעלה,

אתה יוצא מנקודת הנחה שכל בעלי הרכב החשמלי בבנין ירוקנו את הסוללה כל יום. זו הנחה מאוד לא ראלית כי הנסועה הממוצעת בישראל היא פחות מ-100 ק"מ ביום. גם אם מישהו נוסע 300 ק"מ ביום, עדיין זה הרכב שלו צורך בסביבות 48kWh (זה הנתון למודל 3 LR). אם הרכב עומד בחנייה 8 שעות לפחות מספיקה לו טעינה בקצב של 6kW. למי שנוסע פחות מ-100 ק"מ ביום, מספיקה טעינה בקצב 2kW, שזה הספק של תנור ספירלה.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, Dudi2 כתב:

נניח ואני רוצה רכב חשמלי ואני גר בבניין שצריך שדרוג לתשתית החשמל כדי להתקין עמדה או עמדות טעינה, וכי למה שהשכנים שלי ישאו בעלויות?

כנ״ל לגבי התחייבות, למה שהשכנים יסכימו להיות כבולים לחברה מסוימת ועוד לכמה שנים טובות

בד"כ לא צריך להגדיל ארון חשמל לרכב חשמלי 1 וגם לא ל 2. הבעייתיות מתחילה שלפחות 4-5 רכבים רוצים להתחבר. מה שנהוג לעשות במצב הזה שכל 4 השכנים שדורשים הגדלת ארון חשמל משתתפים בהוצאה הזאת. כל שכן נוסף שרוצה להתחבר מאוחר יותר צריך לשלם להם את החלק היחסי שלו במידה והוא מצטרף.

לגבי התחייבות, הם לא מחוייבים לחברה מסויימת אבל מחוייבים לבחור חברה אחת כלשהי. הם יכולים לעשות מכרז ואז בהסכמת הרוב בוחרים את החברה ומתחייבים כלפיה בהתאם לתנאים. בדיוק כמו שמתחייבים לחברת מעליות או תחזוקת מצלמות אבטחה או כל דבר אחר. מה שהחוק מנסה להגדיר, שזכות לטעינת רכב היא חלק מהשירותים שבניין צריך לספק בדיוק כמו זכות למעלית בבניינים גבוהים ושירותים בסיסיים נוספים. הפתרון לאיך לספק את זה צריך להיות בהחלטת רוב.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לדעתי החלק המעניין בהצעת החוק הוא שחיבור ללוח חשמל הפרטי של הדייר, כלל אינו תלוי בהסכמת שאר הדיירים כל עוד הדייר  "בכפוף לעמידה בנהלי בטיחות ושמירה על חזות הבית".

מה זה אומר:

1. מגבלת תשתית החשמל הבניין לא רלוונטית.

2. מותר לדייר להרים מדרגות, תעלות בקירות, חיפויים ומה שבא לו, כל עוד חזותית, המצב חוזר לקדמותו. החובה היא רק להודיע 45 יום מראש.

אני חושב (אני לא מומחה) שכיום, לפני שהחוק עובר סופית, דייר לא יכול להרים את האקרשטיין בחנייה, ולפרק חיפויים בחדר מדרגות מבלי לקבל אישור הועד, אפילו אם יחזיר הכל לקדמותו.

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
  • תוכן חדש...