Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים אז כמו שאולי חלקיכם ראיתם לפני שבועיים היה לי סיפור לא נעים עם סקודה פאביה 2009 אוטומט . שיוניט חום נשרף ורכב התחיל להתחמם יותר מדי ולא היתה שום התרעה בלוח מחוונים אז לא ידעתי מזה בכלל ורכב הודיע לי בהתרעה בלוח מחוונים שמנוע מתחמם רק כש פלנצ' מים התפוצץ כבר מרוב החום וירדו כל המים והייתי צריכה ללכת למוסך להחליף פלנצ והצינור שלו שהתיקון יצא לי 1400 שקל. ובנוסף להחליף יוניט שהיה מקור לבעיה של התחממות הרכב שיצא לי קרוב ל300. קיצר 1700 על תיקון הרכב. ואם רכב היה מודיע שיש בעיה ויוניט נשרף כמובן שהייתי תופסת את זה בזמן ולא נוסעת על רכב כזה והמצב לא היה מגיע להתפוצצות של פלנצ מים ולתיקון יקר כזה, מקסימום הייתי מחליפה רק יוניט ב300 שח וזהו. עכשיו שאלה שלי אליכם מאז שהחליפו לי יוניט רכב נוסע ולא מתחמם והכל בסדר, אבל להבא איך אני אדע מה מצב יוניט ומתי להחליף אותה ואיך היא צריכה להיראות בכלל שאדע שצריך להחליף אותה? תחשבו מה קרה בגלל יוניט אחד קטן התפוצץ פלנץ ותיקון 1400 וזה עוד מצב יחסית קל ואם מרוב חום הרכב היה הולך משהו אחר אפילו מנוע וזה אלפי שקלים תיקון. קיצר לא רוצה להגיע למצבים כאלה בגלל יוניט חום קטן שעולה 300 שח שרכב לא מודיע שהוא נשרף. והפעם היה לי מזל שרק הפלנץ התפוצץ אולי פעם הבאה לא יהיה לי מזל וכמו שאמרתי ילך לי משהו הרבה יותר יקר ברכב? קיצר חברים צריכה יעוץ מכם דחוף איך אני בודקת יוניט חום קטן הזה ומה מצבו שלהבא דברים כאלה לא יקרו לי פעם בכמה זמן צריך לבדוק ולהחליף תחרא הזה, רק מי שמבין בבקשה. תודה על כל עזרה

פורסם (נערך)

ממליץ לך לא לדאוג כל כך ולראות דברים בפרופורציה. 

אם תיקנת את הרכיב שכשל (יוניט החום) במקום מקצועי תוך שימוש בחלק מתאים באיכות טובה הרי עכשיו יהיה לך שקט זמן רב. זהו חלק שלא מחליפים באופן שוטף כמו שמנים, מסננים, רצועות. 

כל רכב משומש עלול לפתח תקלה לא צפוייה.

אין טעם לפתח חרדה מה עלול לקרות. יש עוד מספר רכיבים חיוניים בכל רכב שאין הנחיה להחליפם באופן שוטף ואם יש מזל רע הם עלולים להיכשל ולעיתים גם ללא התרעה מוקדמת ולעיתים התיקון עלול להיות יקר. ככה זה באחזקת רכב משומש שאינו  באחריות.

למי שאינו ממש מבין ההמלצה הכי טובה היא פעם בשנה או בק"מ מומלץ (נניח כל 10 או 15 אלף) להגיע למוסך איכותי לטיפול שוטף. אז גם מסתכלים ואם רואים רכיב בלוי ימליצו להחליפו. 

בנוסף אם את חשה בתופעה חריגה שלא הייתה - כגון רעש חריג, רעידות, ירידה משמעותית באיכות הנסיעה גשי למוסך לבירור. 

עריכה אחרונה על ידי orankohn
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

מעבר להמלצות של אורן, אני ממליץ לך לסגל לעצמך כמה מנהגים, שמשום מה, ולא בצדק, לא מתאימים לסטריאוטיפ של אשה:

1. לפני ההתנעה בבוקר (ואם אפשר - לפני כל כניסה לרכב) - לעשות הקפה סביב הרכב - לראות שהצמיגים מנופחים, שאין איזה שלולית מתחת לתא המנוע, שלא קיבלת איזו נשיקה מרכב חולף, לגרש חתולים שמסתתרים מתחת לרכב. 

2. ללמוד לבצע בדיקות בסיסיות תקופתיות (ברכב ישן כשלך - כדאי לבצע פעם בשבוע) - כמו מצב השמן, המים, נוזל הבלמים, לחץ האויר בצמיגים (כולל הרזרבי) וכו'

3. לקרוא בעיון בספר הרכב את הפרקים החשובים על התפעול והטיפול השוטף, וכן להכיר את הפרקים על תפעול תקלות - לדעת למצוא את הפרקים המדריכים כיצד לנהוג אם את מקבלת התראה בלוח המחוונים או התנהגות לא שגרתית של הרכב. ואם הספר חסר תוכלי למצוא אותו במרשתת, מומלץ להוריד את ה-PDF לטלפון ולמחשב, כדי שיהיה זמין לעת הצורך.

4. לוודא שיש לך כלי נהג (כלומר ערכה להחלפת גלגל במקרה נקר) תקינים, וכן להצטייד בעוד כמה כלים כמו בוסטר התנעה, משאבה לניפוח צמיגים ואפילו ידית ראצ'ט להקלת השימוש בג'ק (כלי שמצאתי לאחרונה אצל עלי הזריז, לשמחתי לא נזקקתי לו עד כה). כמובן שאבזרים אלה, ואולי נוספים אם תמצאי לנכון, יעברו אתך גם לרכב הבא.

וכמובן שעליך להיות מודעת לכך שאחזקת רכב עולה כסף, ולא מעט. רכב חדש יעלה ירידת ערך וביטוח יקרים, רכב ישן יעלה ביקורים במוסך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה זה יוניט חום שרוף ? תעלה בבקשה תמונה של היוניט.

יוניט חום הינו סה"כ מבנוי מטרמיסטור NTC שהינו רכיב מאוד אמין באריזה מתכתית שהדבר היחיד שניתן לבדוק זה את ההתנגדות שלו בטמפ' שונות בהתאם להנחיות ייצרן הרכב.

לפני שעה, sperial כתב:

1. לפני ההתנעה בבוקר (ואם אפשר - לפני כל כניסה לרכב) - לעשות הקפה סביב הרכב - לראות שהצמיגים מנופחים, שאין איזה שלולית מתחת לתא המנוע, שלא קיבלת איזו נשיקה מרכב חולף, לגרש חתולים שמסתתרים מתחת לרכב. 

פעם בחודש מספיק לבצע בדיקה כזו.

• אהבתי 1

איזה כייף לי :)

פורסם

תסע חודש על פנצ'ר? 

אני מדבר על הקפה סביב הרכב, אפילו לא על פתיחת מכסה המנוע. עניין של כמה שניות, ובעיקר של תשומת לב. המטרה, מבחינתי, היא איתור flat לפני שהצמיג נהרס, מבט גס לראות שאין נזילת מים (ועם ההיסטוריה של הרכב של פות"ש כדאי מאד לודא שאין דליפה משמעותית) ושאין איזה מניעה אחרת להזיז את הרכב.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם הצמיג עם פנצ'ר ללא אוויר בכלל אתה מיד תרגיש את זה בזמן הנסיעה או סיבוב ההגה. אם זה קושי בסיבוב ההגה או/גם רעש מהצמיג.

בכול מקרה היום לרוב הרכבים יש מערכת לניטור לחץ אוויר בצמיגים ככה שגם בדיקה פעם בחודש מספיקה.

• אהבתי 1

פורסם

אם הצמיג ריק הרי שעד שתרגיש בתנועה הוא יהיה הרוס, בעוד שאם תחליף לפני תנועה יש סיכוי גבוה שוכל לתקן אותו. ההפרש בין הוצאה של 50 ש"ח להוצאה של 500 ש"ח.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 9 שעות, sperial כתב:

מעבר להמלצות של אורן, אני ממליץ לך לסגל לעצמך כמה מנהגים, שמשום מה, ולא בצדק, לא מתאימים לסטריאוטיפ של אשה:

2. ללמוד לבצע בדיקות בסיסיות תקופתיות (ברכב ישן כשלך - כדאי לבצע פעם בשבוע) - כמו מצב השמן, המים, נוזל הבלמים, לחץ האויר בצמיגים (כולל הרזרבי) וכו'

3. לקרוא בעיון בספר הרכב את הפרקים החשובים על התפעול והטיפול השוטף, וכן להכיר את הפרקים על תפעול תקלות - לדעת למצוא את הפרקים המדריכים כיצד לנהוג אם את מקבלת התראה בלוח המחוונים או התנהגות לא שגרתית של הרכב. ואם הספר חסר תוכלי למצוא אותו במרשתת, מומלץ להוריד את ה-PDF לטלפון ולמחשב, כדי שיהיה זמין לעת הצורך.

4. לוודא שיש לך כלי נהג (כלומר ערכה להחלפת גלגל במקרה נקר) תקינים, וכן להצטייד בעוד כמה כלים כמו בוסטר התנעה, משאבה לניפוח צמיגים ואפילו ידית ראצ'ט להקלת השימוש בג'ק (כלי שמצאתי לאחרונה אצל עלי הזריז, לשמחתי לא נזקקתי לו עד כה). כמובן שאבזרים אלה, ואולי נוספים אם תמצאי לנכון, יעברו אתך גם לרכב הבא.

וכמובן שעליך להיות מודעת לכך שאחזקת רכב עולה כסף, ולא מעט. רכב חדש יעלה ירידת ערך וביטוח יקרים, רכב ישן יעלה ביקורים במוסך.

תודה רבה :)

פורסם
לפני 13 שעות, מרק10 כתב:

מה זה יוניט חום שרוף ? תעלה בבקשה תמונה של היוניט.

יוניט חום הינו סה"כ מבנוי מטרמיסטור NTC שהינו רכיב מאוד אמין באריזה מתכתית שהדבר היחיד שניתן לבדוק זה את ההתנגדות שלו בטמפ' שונות בהתאם להנחיות ייצרן הרכב.

פעם בחודש מספיק לבצע בדיקה כזו.

אין לי תמונה של יוניט חום שרוף כי החליפו לי אותו במוסך לפני שבועיים וזרקו לפח. ונכון שזה ממתכת אבל תקשיבו כנראה בן אדם שהיה בעל הרכב לפניי לא החליף את זה כמה שנים טובות ופעם בכמה שנים יוניט יכול ללכת כן שום דבר לא לנצח כמו שאנחנו קונים נורה חדשה היא עובדת חצי שנה שנה ונשרפת אותו דבר יוניט 

פורסם

רשמו פה הרבה המלצות ולכן רק אוסיף אחת והיא לפתוח לפעמים מכסה מנוע אחרי נסיעה וזה כדי לראות אך מרגיש הלחץ בצינור שהולך לכיוון הראדיאטור, מדובר בצינור גומי גדול ייחסית ופשוט ללחוץ  בקטנה לראות שהוא עדיין גמיש ולא עם לחץ גבוהה ואז לא תראה בו גמישות כלל..

בנוסף מאוורר הרכב עובד על 2 מהירויות אז לראות שהוא אכן יורד ממהירות שניה

לכבות מזגן, אפילו תעביר איוורור לחום ואז פשוט להקשיב למהירות המאוורר שאכן יורד במהירות/ אם הוא כבר במהירות 1 אז שהוא נכבה.

*בזמן מנוע חם אין לבדוק שמן/לפתוח פקק מים בדיקות אלה מבצעים ברכב קר בלבד

*במקרה קיצון שהרכב מתחמם עקב מחסור במים אפשר להשתמש במה שרשמתי בתור טיפ להורדת הלחץ/חום במערכת(כיבוי מזגן,איוורור על חום) ולאחר שמהירות המאוורר אכן יורד לפתוח את המיכל ומלא אותו במים

אבל אין אחראיות על ביצוע פעילות זו והמלצה גורפת היא להזמין גרר בעיקר כי אינך יכול לאבחן במיידי מדוע יש מחסור מים ועדיף לעצור בהתחממות ראשונה ולא שתיסע איתו כמה מטרים ותגרום להתחממות שניה 

פורסם
לפני 10 שעות, yalda12 כתב:

אין לי תמונה של יוניט חום שרוף כי החליפו לי אותו במוסך לפני שבועיים וזרקו לפח. ונכון שזה ממתכת אבל תקשיבו כנראה בן אדם שהיה בעל הרכב לפניי לא החליף את זה כמה שנים טובות ופעם בכמה שנים יוניט יכול ללכת כן שום דבר לא לנצח כמו שאנחנו קונים נורה חדשה היא עובדת חצי שנה שנה ונשרפת אותו דבר יוניט 

לא מחליפים יוניט חום כול מספר שנים בדיוק כמו שאתה לא תחליף משאבת מים, תרמוסטט או רדיאטור כטיפול מונע . דווקא הרכיבים היותר בעייתים הם התרמוסטט, ומשאבת המים שעלולים לסיים את חייהם הרבה לפני יוניט חום מנוע.

ראשית למיטב זיכרוני לוח השעונים עובר דיאגנוסטיקה עצמית הכוללת את כול החיישנים לפני התנעת הרכב וגם ניטור בזמן נסיעה לכן אם מחשב הרכב או מחשב לוח השעונים היה מזה תקלה כמו יוניט חום מקוצר או מנותק היית מקבל התראה בלוח השעונים.

במקרה שיוניט החום תקול מחשב הרכב באופן אוטומטי מפעיל את המאווררים במהירות מספר 1 או 2 ללא הפסקה בכדי למנוע התחממות יתר של המנוע.

* במקרה שלך קשה לי לנתח את האירועים אבל קח בחשבון שהמערכת הקירור לא טיפשה ותוכננה למנוע מקרים של התחממות יתר וגם התראה מוקדמת.

• תוכן חדש...